IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GORDON FREEMAN Разгледай мнение
    Ясно е, че колкото повече се отлага решението, толкова по-неблагоприятно ще е за банката. Аз все си мисля за писмото на Джонатан Фоул...Надали шеф на Генерална дирекция би се подписал по нещо невярно ( това да не е Искров). Та мисълта ми е,че ако написаното в писмото е вярно, БНБ нарушават Директивата на ЕК и, или трябва да започнат да изплащат гарантираните влогове( или част от тях)в най-скоро време, или вложителите ще могат да съдят държавата. Това,че някой каза че по нашият закон е по-друг начин е иревалентно.
    Ами пропуснатите ползи: за всеки безсрочен влог (под гаранта) е разликата между (а) пазарния лихвен процент на 6м срочен влог - (б) в момента течащия лихвен процент (намален от квесторите). Проблема е че всеки клиент не може да е специялен случай (има сигурно хора които не могат да си платят лечение, губят пари от седлки за НИ), но поне както аз разбирам колективните искове, трябва да има еднаква формула, иначе трудно се доказва.

Ако кажем грубо 3млд лв. попадат в тази категория, и разлика от 1% е равна на 15млн., което не е лош хонорар за една кантора + разходите разбира се (т.е. ако кантората прибере примерно 30%, това са си 5млн, което си е цифра).
    Last edited by bubba; 06.08.2014, 22:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      лоши, добри, омотани кредити ситуацията нямаше да е такава ако прокуратура, медии и бнб не играеха в един отбор с пеевски (едната страна в конфликта).
      Точно това е корена на проблема !!!
      Но най-кошмарното в случая е че управниците се правят, че не е така и ни хвърлят прах в очите.
      А още по кошмарното нещо е, че има куп българи които не виждат тоя проблем, а даже обвиняват нас, обикновените спестители, че сме виновни, защото...сме пестили ?!?
      Така че, мъка или не, сещам се за оная приказка че всеки народ си заслужава управниците.
      Та и ние така - когато масата от един народ е доволна от управниците си, те продължават да го доят

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
        .Не ви ли стана ясно на няколко души тук на-после,че трябва да се изчака проверката бре!
        За другите не знам, на мен това че казват че се води проверка ми е ясно. Което не ми е ясно е защо след като 3 реномирани фирми направиха проверка, почнала към края на юни, и дали доклад на квесторите, сега пак се подписват нови договори със същите фирми за нова проверка. Дали защото резултатите от първата проверка не се харесали на поръчителите (състоянието на КТБ не било зле)?!? И сега им поръчват "намерете ТОВА"?!? Едва ли, реномираните одиторски фирми не са поръчкови мекерета, интерпретацията на резултатите Е поръчкова.

И к'во- дали им срок до средата на октомври да завършат проверките, и какво след това? Още 3 месеца смилане на резултата от проверката?!?
        Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Нали не сте отписали Цветан Василев?!

Според мен както не успяха атаките срещу ЕРП-тата, Лукойл, хипермаркетите и др. така няма да успее и атаката срещу КТБ.

Незнам защо, но аз не смятам, че този човек е престъпникът за който се опитват да го представят.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
            ..............
            "В момента тече международен и вътрешен одит, който се прави от уважавани международни и български компании", обяснява той. "Сега нито политиците, нито правителството могат да направят нещо. Единствено остава да се изчакат цифрите", допълни Росен Плевнелиев...............[/B]
            И ако новия одит покаже нещо различно от това, което сочи доклада на българските одитори от БНБ, това ще минира резултатите на ЦЯЛАТА банкова система. Нема КейПи..незнамсикво, нема Аффа Баффа и т.н.
            А на Роско му аресва, че нема кой да напраи нещо...
            И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              според мен е ясно, че на тази банка и дръпнаха килимчето яко и безусловно под краката.

лоши, добри, омотани кредити ситуацията нямаше да е такава ако прокуратура, медии и бнб не играеха в един отбор с пеевски (едната страна в конфликта).

сега според мен просто изчакват кой ще вземе властта.
              държавата (ние) ще плати депозитите,но има един сладки активи дето са придобивани с парички от КТБ, които макар и да са през 3 ръце (фирмени кредити) следите водят и има подписи на едни хора ...макар и марионетки.

Който вземе властта ще има ресурса да упражни достатъчно натиск , за да сложи ръка на тези активи. Цв. Василев може да се крие колкото си иска в чужбина, но ако му спретнат едно обвинение ще пуснат комисията Кушлев по следите на изчезналиите активи и няма да е лесно да си ги изнесе в ЮАР примерно.

та затова се чака...не щото не е ясно, че депозитите до 100К се дължат от Фонда(Държавата)
              Най-после един смислен коментар от последните няколко дни!
              Освен това на всички,които са притеснени за парите и си мислят,че едва ли не няма да вземат нищо....
              "В момента тече международен и вътрешен одит, който се прави от уважавани международни и български компании", обяснява той. "Сега нито политиците, нито правителството могат да направят нещо. Единствено остава да се изчакат цифрите", допълни Росен Плевнелиев...Не ви ли стана ясно на няколко души тук на-после,че трябва да се изчака проверката бре!
              Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Ясно е, че колкото повече се отлага решението, толкова по-неблагоприятно ще е за банката. Аз все си мисля за писмото на Джонатан Фоул...Надали шеф на Генерална дирекция би се подписал по нещо невярно ( това да не е Искров). Та мисълта ми е,че ако написаното в писмото е вярно, БНБ нарушават Директивата на ЕК и, или трябва да започнат да изплащат гарантираните влогове( или част от тях)в най-скоро време, или вложителите ще могат да съдят държавата. Това,че някой каза че по нашият закон е по-друг начин е иревалентно.
                I am D.Sc who is forced to defend the human race against hostile aliens and OTHER enemies.

Коментар

• според мен е ясно, че на тази банка и дръпнаха килимчето яко и безусловно под краката.

сега според мен просто изчакват кой ще вземе властта.
                  държавата (ние) ще плати депозитите,но има един сладки активи дето са придобивани с парички от КТБ, които макар и да са през 3 ръце (фирмени кредити) следите водят и има подписи на едни хора ...макар и марионетки.

Който вземе властта ще има ресурса да упражни достатъчно натиск , за да сложи ръка на тези активи. Цв. Василев може да се крие колкото си иска в чужбина, но ако му спретнат едно обвинение ще пуснат комисията Кушлев по следите на изчезналиите активи и няма да е лесно да си ги изнесе в ЮАР примерно.

та затова се чака...не щото не е ясно, че депозитите до 100К се дължат от Фонда(Държавата)
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• ПАРИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ

"Истината е, че проблемът в КТБ е криминален. Там се води следствие в момента и то много активно. Истината е, че данните, с които разполагаме към момента, част от които ние научихме при президента, наистина са много плашещи. Истината е, че хората трябва да си вземат парите час по-скоро", каза още Цонев преди два дни по Нова телевизия.

Коментар

• Недопустимо е всички да се крият и да не се прави нищо по въпроса до септември.Това е цял месец загуба на време и предпоставки за злоупотреби.Одита трябваше да продължи без прекъсване до изясняване на ситуацията до стотинка.Затова трябва да се протестира,но съм сигурен,че никой няма да го направи.Може би само ВеждитУ
                      Датата е ясна,максимума е 10 януари,дотогава не ни остава нищо друго освен пак да ни се смеят в лицето...това е реалността в България!
                      Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Може ли да помоля да се спре писането на едно и също нещо. Като няма нещо ново за коментиране да не се изписват 10ина страници на ден.
                        В групата за КТБ четох, че една жена се мъчи да се свърже със синдикатите, за да търси някакво съдействие. Сега примерно е интересно да видим някаква реакция на неплащането на дълга на 08.08. Дотогава какво казал Боко, Ментата, и т.н. - кво значение има, казаното не е като изпълненото нали?

Благодаря ви!

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                          Това забавяне ще гарантира фалит на КТБ... и докато в първите дни е мало някаква надежда за спасяване, сега вече, това е фантастика.

Друг е въпросът какво ще е отражението върху икономиката... доколкото такава изобщо е останала.
                          За съжаление си прав, относно първото

Относно второто...А да кажем че БТК/ВИВАКОМ няма да фалират, но и няма да инвестират в модернизирането си. Което косвено ще има отрицателен ефект на всички потенциални БЪЛГАРСКИ подизпълнители, и от там на един от най свестните бранжове в българската икономика.

За Булгартабак...не знам, за Топлото...те и така са в батака...

Що се отнася до куп средни и малки бизнеси, които са държали оперативни сметки с пари в тях (заради олихвяването)...ТЕЗИ са в ОГРОМЕН проблем-ще се затрият за тези 6+ месеца ако не могат да ползват парите си
                          Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Забелязвате ли че колкото повече време минава, толкова повече се отдалечават датите в бъдещето.

Освен това обърнете внимание, че вече никой не се ангажира с дати за започване на изплащането на парите... щели тепърва да го мислят...

Това забавяне ще гарантира фалит на КТБ... и докато в първите дни е мало някаква надежда за спасяване, сега вече, това е фантастика.

Друг е въпросът какво ще е отражението върху икономиката... доколкото такава изобщо е останала.

Коментар

• bnight
                              Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                              Колкото повече банката стой затворена толкова по-малък е шанса тя да бъде оздравена. Най-малкото защото няма приходи от такси като например такси за преводи.
                              За първото си безусловно прав. За второто-не толкоз. Принципно таксите са част от печалбите на банките, ама според зависи. Таксите за един превод от 100К е кратно по малка от таксите на 2000 превода по 50 лв' всеки, и се сещаш къде преводите са на по голями суми, нали?

На тази банка и изрисуваха една мишена на гърба, и всеки сульо и пульо почна да я пуца, още преди 20/6 (цацаратурата и прас'прес). Българската Наемна банда (АКА БНБ, демек Българската Народна Банда), начело с гов'ньра, не закъсняха много след това, и бяха бая по ефикасни от предишните наемни банди-вкараха бая успешно КТБ в загуби поради влошаването на кредитният и портфейл-просто амбицираха кредитополучателите да забавят изплащането на погасяванията си, белким им се размине в калабалъка, и после да си откупят кредитите за жълти с'тинки, от "правилните синдици". Да не говорим за подкопаното доверие на клиентите на банката (тези с оперативни сметки в нея, или с депозити).

Накъсо-една свестна (според мнението на БНБ от 19/6) банка я фалирват умишлено

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
                                "Предпоследното съобщение на квесторите, че КТБ ще отвори на 21 юли. Засега това се отложи най-рано за средата на ноември."
                                Last edited by gtomm; 07.08.2014, 07:15.
                                Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

Working...
                                X