IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
    Дръпването на килимчето под краката на тази банка е било замислено като опит за срив на банковата система. Такъв не се състоя.

Това обаче беше достатъчно, за да се паникьосат депозантите и какво последва от паниката? Всички вложители изгубиха доверие в банката и СЕГА /на мига/ - всички поискаха да си вземат вложенията. Кеш! Това е проблемът пред парализираната по случая БНБ, още повече, че се намесиха и разследващи органи /доста скоро бяха трусовете от предходния голям срив/.

Те - вложителите - имат право!

Това - със срива на една банка, обаче не е добре за цялата банкова система, защото не се знае какво може да произтече от такава ситуация. КЕШът веднага ще източи всичко възможно. Това е неминуемо. Как ще продължи - това не е ясно.

Разбира се, че има закон.

Оня Сульо, от БНБ - беше посъветван да подаде оставка при някакви измислени условия??? Не е понятна за здравият разум ситуация, при която някой сгафил с преките си задължения на надзорник - искаЛ да подаде оставка, ама в последните дни на неработещ парламент, при което си подаваЛ оставката, но оставаЛ, защото мислеЛ, че - отсега - ако не може да помогне, то няма и да навреди /накъде повече?/...

Добре дошли - неработещ парламент, служебно правителство, парламентарни избори.... Време за размисъл /в буквалният смисъл на думата/...

Не мисля, че който вземе властта /независимо кой е той/ - ще сложи ръка на активите на банката. Прекалено много се разрастна скандала и ако тръгне нов конфликт с нови управляващи - тия ще изчезнат от лицето на историята.

Мнение.
    Много далеко от реалността.
    1. БНБ се опитваше да спаси КТБ, всички помним изявленията че КТБ е ликвидна и стабилна. Предполага се че може и да са попитали КТБ какво е дереджето, обаче КТБ преди да стигне до неплатежоспособност да си е премълчала.
    2. Отделно, защо изключвате обратния сценарий, КТБ да подвежда БНБ (това очевидно е така иначе БНБ нямаше да се излага като кифладжия), обаче с цел не да си пази кожата, а да подхлъзне БНБ и държавата? Според мен и това е вариант който не трябва да се подценява.
    3. Забравяте, че не БНБ реши да замрази банката, а банката сама поиска защита. Ако банката е имала някакви съмнения относно да са я подхлъзвали, едва ли щеше да има доверие на БНБ да иска такова нещо.
    Това накратко, има прекалено много неща които не се вързват с тезата за подхлъзване на КТБ.

Коментар

• Като гледам колко разнопосочни мнения, всеки е специалист, всякакви теории, стигам до извода, че най-доброто решение е да се наемат международни консултанти, вещи в материята, и да се намери добро решение. Съмнявам се, че в държавата има достатъчно компетентни и вещи хора, специализирани в банкови кризи, че и независими от политически и олигархични влияния, от конфликт на интереси.
      Last edited by Cleo; 07.08.2014, 08:37.
      Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        Забелязвате ли че колкото повече време минава, толкова повече се отдалечават датите в бъдещето.

Освен това обърнете внимание, че вече никой не се ангажира с дати за започване на изплащането на парите... щели тепърва да го мислят...

Това забавяне ще гарантира фалит на КТБ... и докато в първите дни е мало някаква надежда за спасяване, сега вече, това е фантастика.

Друг е въпросът какво ще е отражението върху икономиката... доколкото такава изобщо е останала.
        Направо си е фантастика и мираж
        Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Трудно ще бъде да се пречупят ще се жалват че това не е европейско.
          D.Y.F-091066

Коментар

• bertram

7 години банките събират ли събират пари и знаем как ги изнасяха навън където лихвата е в пъти по ниска, а тук ги набираха на друга в пъти по висока. Толкова беше тайминга да съберат всички пари. Сега или ще се успокоят и ще почнат да ги връщат или ще ударят кепенците.
            Не бива да се допуска европейската практика при която държавата налива пари, защото те всичките ще се наредят на опашка да вземат и такива пари пък после може пак да ударят кепенците. Не им ли се дадат пари твърде вероятно ще започнат нормално да функционират като банки които дават пари , а не само събират за да си заработват парите. Нека оттатък им дават, тези пари ще дойдат тук.Случая КТБ за сега се развива много по реалистично отколкото подобни случаи на запад. Парите на вложителите ще се върнат и ако не се допусне връщане до 100к. ще се върнат всички пари.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              според мен е ясно, че на тази банка и дръпнаха килимчето яко и безусловно под краката.

лоши, добри, омотани кредити ситуацията нямаше да е такава ако прокуратура, медии и бнб не играеха в един отбор с пеевски (едната страна в конфликта).

сега според мен просто изчакват кой ще вземе властта.
              държавата (ние) ще плати депозитите,но има един сладки активи дето са придобивани с парички от КТБ, които макар и да са през 3 ръце (фирмени кредити) следите водят и има подписи на едни хора ...макар и марионетки.

Който вземе властта ще има ресурса да упражни достатъчно натиск , за да сложи ръка на тези активи. Цв. Василев може да се крие колкото си иска в чужбина, но ако му спретнат едно обвинение ще пуснат комисията Кушлев по следите на изчезналиите активи и няма да е лесно да си ги изнесе в ЮАР примерно.

та затова се чака...не щото не е ясно, че депозитите до 100К се дължат от Фонда(Държавата)

Дръпването на килимчето под краката на тази банка е било замислено като опит за срив на банковата система. Такъв не се състоя.

Това обаче беше достатъчно, за да се паникьосат депозантите и какво последва от паниката? Всички вложители изгубиха доверие в банката и СЕГА /на мига/ - всички поискаха да си вземат вложенията. Кеш! Това е проблемът пред парализираната по случая БНБ, още повече, че се намесиха и разследващи органи /доста скоро бяха трусовете от предходния голям срив/.

Те - вложителите - имат право!

Това - със срива на една банка, обаче не е добре за цялата банкова система, защото не се знае какво може да произтече от такава ситуация. КЕШът веднага ще източи всичко възможно. Това е неминуемо. Как ще продължи - това не е ясно.

Разбира се, че има закон.

Оня Сульо, от БНБ - беше посъветван да подаде оставка при някакви измислени условия??? Не е понятна за здравият разум ситуация, при която някой сгафил с преките си задължения на надзорник - искаЛ да подаде оставка, ама в последните дни на неработещ парламент, при което си подаваЛ оставката, но оставаЛ, защото мислеЛ, че - отсега - ако не може да помогне, то няма и да навреди /накъде повече?/...

Добре дошли - неработещ парламент, служебно правителство, парламентарни избори.... Време за размисъл /в буквалният смисъл на думата/...

Не мисля, че който вземе властта /независимо кой е той/ - ще сложи ръка на активите на банката. Прекалено много се разрастна скандала и ако тръгне нов конфликт с нови управляващи - тия ще изчезнат от лицето на историята.

Мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                ... колкото повече се бавят да отворят банката, толкова по вероятно е тя да фалира...
                Извинявай, мога ли в това да се опитам да те поправя? НЕ тя да фалира, а да им е по-лесно да я фалират!
                а плащачите сме ние! (както обикновено)
                Last edited by 0ldman; 07.08.2014, 00:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от 0ldman Разгледай мнение
                  И Аз виждам така нещата, и няма да се редя в първите дни... Имам договор! НЕ с квесторите, а с КТБ!
                  И не съм загубил доверието към ЦВ, а по-скоро към БНБ и компания, на тоя етап на информация!
                  Все пак вярвам на институция като БНБ , дала лиценз, и извършвала контрол на топ банката
                  Има нещо такова
                  Нашите управници добре са си изиграли картите с цел да съсипят банката.
                  На теория наистина колкото повече се бавят да отворят банката, толкова по вероятно е тя да фалира...
                  само че не знаят че си имат работа с българи - ние правим всичко напук
                  Няма се учудя накрая напук всички да не си теглим парите

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                    Нали не сте отписали Цветан Василев?!

Според мен както не успяха атаките срещу ЕРП-тата, Лукойл, хипермаркетите и др. така няма да успее и атаката срещу КТБ.

Незнам защо, но аз не смятам, че този човек е престъпникът за който се опитват да го представят.
                    И Аз виждам така нещата, и няма да се редя в първите дни... Имам договор! НЕ с квесторите, а с КТБ!
                    И не съм загубил доверието към ЦВ, а по-скоро към БНБ и компания, на тоя етап на информация!
                    Все пак вярвам на институция като БНБ , дала лиценз, и извършвала контрол на топ банката
                    Last edited by 0ldman; 06.08.2014, 23:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                      Забелязвате ли че колкото повече време минава, толкова повече се отдалечават датите в бъдещето.

Освен това обърнете внимание, че вече никой не се ангажира с дати за започване на изплащането на парите... щели тепърва да го мислят...

Това забавяне ще гарантира фалит на КТБ... и докато в първите дни е мало някаква надежда за спасяване, сега вече, това е фантастика.

Друг е въпросът какво ще е отражението върху икономиката... доколкото такава изобщо е останала.
                      +1 в основни линии...
                      но, си има крайна дата! Поне по закон. И вероятно тази година всичко ще се поправи- доста щети за акционерите и клиентите, които не се съмнявам, че ще потърсят правата си. И един различен съд в който ще бъде делото за нанесени щети и пропуснати ползи няма да е българският, но ние ще го платим това, а не пътеводната "Искра"

И исковете със сигурност ще имат и компонентна "време" и "имидж" (може би и други които ми обягват) ...
                      и
                      Забавянето е желаното от атентаторите, НО ще е самоубийство за " икономиката... доколкото такава изобщо е останала" ще добавя и за държавата и фиска...

Което ме кара да си мисля, че фалит НЯМА да има...

Ако я "фалират" ще има още много компоненти (освен предните 2) в исковете...
                      ------------
                      Гледам няколко човека, откакто е почнал атентата срещу КТБ, само повтарят КОГА ще ни върнат рестото... Ако имат проблем ... гледам по големите магазини хора се молят да връщат колички, може да събират шишета от бира, да събират цветя от гробища, НО НЕ ДА РЕВАТ В ИНВЕСТИТОРСКИ ФОРУМ, където е възможно човек да загуби в следствие на лоша инвестиция нещо, но за нискорисковите инвестиции вложени и защитени по закон в банка до 100к € не е нужно да ми наводняват монитора от сълзи!!
                      ---------------------
                      Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      според мен е ясно, че на тази банка и дръпнаха килимчето яко и безусловно под краката.

лоши, добри, омотани кредити ситуацията нямаше да е такава ако прокуратура, медии и бнб не играеха в един отбор с пеевски (едната страна в конфликта).

държавата (ние) ще плати депозитите,но има един сладки активи дето са придобивани с парички от КТБ, които макар и да са през 3 ръце (фирмени кредити) следите водят и има подписи на едни хора ...макар и марионетки.

Който вземе властта ще има ресурса да упражни достатъчно натиск , за да сложи ръка на тези активи. Цв. Василев може да се крие колкото си иска в чужбина, но ако му спретнат едно обвинение ще пуснат комисията Кушлев по следите на изчезналиите активи и няма да е лесно да си ги изнесе в ЮАР примерно.

та затова се чака...не щото не е ясно, че депозитите до 100К се дължат от Фонда(Държавата)
                      Човека, който ме вдъхнови да се регистрирам във форума, както и andy2000 и няколко други нормално мислещи- хора с които почти имам единомислие...
                      Интересно мнение, пак. Но НЕ мисля че СЛЕДВАЩА власт може да "сложи ръка на тези активи", освен ако фесовете не са на власт ОТНОВО и дори пак би било немислимо трудно! И не мисля, че се крие ЦВ! Но с 90 % от нещата за които пишеш съм напълно съгласен...
                      Last edited by 0ldman; 07.08.2014, 00:00.

Коментар

• аз пък противно на твърденията, че колкото повече се бави отварянето на банката се смарангясват нещата смятам, че идеята е нейното оздравяване .
                        ако образно в нея има 5 милярда депозити на средно .. да кажем 7 % лихва .. и изтеглени след "панаира" 1.2 милиарда .. ако това е истина .. това е грубо 1/4 от 7 % което увеличава маржа с близо 2 % на година .. на 6 месеца е 1 % .. 1 % от 5 милиарда е 50 милиона .. ако загубата е 65 милиона , както се твърдеше .. за 6 месеца е почти танто за кукуриго .. не знам дали стана ясна сметката
                        действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Кореспондентът на радио ЕРЕВАН в България Росен Плевнелиев призовава облигационерите на банката да проявят търпение, докато тече одита на банката. По думите му КТБ е “специален случай” и че като цяло българските банки са много стабилни и ликвидни.

Коментар

• Първоначално изпратено от GORDON FREEMAN Разгледай мнение
                            Съгласен! Познавам хора, които няма какво да ядат, защото парите им са "арестувани" в КТБ. Разликата в лихвения процент е последната им грижа. Единствения вариант им е да теглят кредит( с ипотека) за да има с какво да си плащат сметките. Мъка!!!
                            Късметлиите могат да теглят кредити, срещу нещо. А тези които не могат да теглят кредити? Да взимат заеми от приятели/роднини...?!? Или тях кучета ги яли? Трябва ли някой да се самозапали (недай боже!!!!) за да почнат някакви лимитирани изплащания на тези с "арестуваните пари" в КТБ ?!? Нещо като 10% от това което направиха в Кипър: €300/ден? Към 1000 лв/месец? Да кажем че има 100,000 сметки там, 100 млн' месечно ли ще гътне държавата (като все пак има НЯКАКВИ пари във гаранционния фонд)?!?
                            Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от bubba Разгледай мнение
                              Ами пропуснатите ползи: за всеки безсрочен влог (под гаранта) е разликата между (а) пазарния лихвен процент на 6м срочен влог - (б) в момента течащия лихвен процент (намален от квесторите). Проблема е че всеки клиент не може да е специялен случай (има сигурно хора които не могат да си платят лечение, губят пари от седлки за НИ), но поне както аз разбирам колективните искове, трябва да има еднаква формула, иначе трудно се доказва.

Ако кажем грубо 3млд лв. попадат в тази категория, и разлика от 1% е равна на 15млн., което не е лош хонорар за една кантора + разходите разбира се (т.е. ако кантората прибере примерно 30%, това са си 5млн, което си е цифра).
                              Съгласен! Познавам хора, които няма какво да ядат, защото парите им са "арестувани" в КТБ. Разликата в лихвения процент е последната им грижа. Единствения вариант им е да теглят кредит( с ипотека) за да има с какво да си плащат сметките. Мъка!!!
                              I am D.Sc who is forced to defend the human race against hostile aliens and OTHER enemies.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

+1
                                I am D.Sc who is forced to defend the human race against hostile aliens and OTHER enemies.

Коментар

Working...
                                X