IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
    За каква дупка говорите господа, няма дупка или и да има тя е нищо. Идеята е да се каже че има дупка от 3,5 млрд. лв. за да може държавата да ги даде тези пари чрез новия закон, а тези "липсващи" активи да се осребрят и да потънат в няколко джоба. И ако българския народ се хване на тази елементарна схема той е толкова проЗ, че си заслужава да го стрижат до гроб. За мен трябва не затвор, а куршум за няКОЙ.
    И аз мисля че нещата стоят горе долу така. Но предполагам че все пак има дупка макар и в пъти по-малка от тази която Искров върти по медиите - няма как да раздаваш на свързани фирми част от които реално не правят нищо печелившо и да нямаш дупка.

Коментар

• Вежди каза сутринта, че ще гласува вече за своя интерес - т.е. за паричките

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Да, там бе процент, защото те бяха огромно количество. Тук БНБ говори за 2 милиарда дупка и за 1,5 милиарда над 100 000 евро.

Аз честно казано не вярвам за тази дупка.
        И аз не вярвам...
        Ако се приложи този сценарии и с тези 1.6 млд над 100 000 плюс около от 600-700млн облигациите и ДЦК в портфейла на КТБ ще се съберат около 2.2 млд лева.Фонда като добави 1.4 млд държавата няма да даде пукната стотинка да се покрият гарантираните 3.6 млд лева.
        Новите акционери и фонда ще съберат без проблем 2 млд. от добрите кредити.От тези 3.5 млд само още 1 млд да съберат всички си избият парите......
        Не е толкова сложно, но бунаците ни политици не се сещат.

Коментар

• За каква дупка говорите господа, няма дупка или и да има тя е нищо. Идеята е да се каже че има дупка от 3,5 млрд. лв. за да може държавата да ги даде тези пари чрез новия закон, а тези "липсващи" активи да се осребрят и да потънат в няколко джоба. И ако българския народ се хване на тази елементарна схема той е толкова проЗ, че си заслужава да го стрижат до гроб. За мен трябва не затвор, а куршум за няКОЙ.
          Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
            Да, съгласен съм че не е правилно.
            Но по правилно ли е държавата да налее 2 милиарда от бюджета си?
            Ако ще се прави зло, нека да е по малкото
            държавата гарантира депозитите - това е безпрекесловно. Гарантираните депозити ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТЯТ. защото иначе няма да имаме никаква банкова система. Това реално е най-важното финансово задължение на държава - съизмеримо по важност с плащането на държавния дълг.

Значи сега целия въпрос е не как държавата да не плати нищо, а как да плати възможно най-малко. Имаме една граница за плащане равна на плащането на гарантираните депозити. Всяко решение при което плащането е под това е по-добра алтернатива.

За да се определи обаче тази по-добра алтернатива трябва да се знае точно дупката в капиталовата адекватност на банката. Което е работа на БНБ - никой друг не може да го направи. Те трябва да захвърлят сега всяка друга работа и да се хванат да смятат тази дупка възможно най-точно.

Но вместо да прави това Искров плямпа простотии. Може би само това може да прави освен пиенето на скъпо уиски и возенето в скъпи държавни автомобили.

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
              Пак казвам,тези 2 млрд са само в болните глави на някакви некомпетентни/корумпирани държавни служители.На Стоян Александров разбивката е добра + на ravnovesie идеята е напълно работеща и приложима и няма да има никакви милиарди.Това са глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                Колега,има си закон,който трябва да се спазва.Що за някое конкретно убийство не се приеме смъртно наказание,ей тъй на,за да има консенсус.Другите убийци ще бъдат съдени по закона.Не може заради един случай да се правят промени и изключения.Има си законодателство,ако законите не се спазват навлизаме в състояние на анархия.
                Откъде накъде ще се "унищожават"?! всички лихви за последните години?

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                  точно това бе кипърския сценарии, но тук е неразбран.Депозитите над 100 000евро (там беше процент от тях) се трансформират в кеш на банката срещу което стават акционери.
                  Да, там бе процент, защото те бяха огромно количество. Тук БНБ говори за 2 милиарда дупка и за 1,5 милиарда над 100 000 евро.

Аз честно казано не вярвам за тази дупка.

Коментар

Друг вариант при който няма да се стигне до използване на пари от данъкплатци, или използването ще е минимално, но ще разклати доверието в банките. Макар че по-малко от решението което в момента е на дневен ред е да се приложи кипърския сценарии.

Банката остава да работи, като се капитализира с депозитите над 100 хиляди евро. Ако те са за 1,5 милиарда, а дупката е 2 милиарда то използват всичко над горницата за капитализация, хората си получават акции от КТБ а бюджета или фонда за гарантиране плаща само разликата от 500 милиона.
                    точно това бе кипърския сценарии, но тук е неразбран.Депозитите над 100 000евро (там беше процент от тях) се трансформират в кеш на банката срещу което стават акционери.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                      Да бе! Това го казва човек с депозити в КТБ.
                      С кое точно, от казаното то Александров не си съгласен ?
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

А така.Временно тези с над 196к стават "акционери" докато не се съберат парите от задълженията/не се реализират обезпеченията.Абе има десетки работещи решения, ама то става с мозък,не с реване.
                        Да може да са някакъв тип конвертируеми инструменти, които да се приемат за собствен капитал и които да се превърнат отново в дълг ако се окаже че дупката е по-малка. А реално дори и само 30% от тези "лоши кредити да се възстановят. То това на човек с 1 милион загубата му няма да е 900 000 а 630 000. Което все пак е нещо.

Коментар

А така.Временно тези с над 196к стават "акционери" докато не се съберат парите от задълженията/не се реализират обезпеченията.Абе има десетки работещи решения, ама то става с мозък,не с реване.

+1

Чудесно решение

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
                            Ние четем,но "питекантропите", които се изявяват в темата или не четат или не могат да вденат за какво иде реч.Уплашени са за бирата и наденицата,както каза бертрам по-долу.

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
                              http://profit.bg/news/Ne-e-vyarno,-c...id-125665.html

Стига сме дрънкали глупости ...
                              Да бе! Това го казва човек с депозити в КТБ.
                              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

В момента най-голяма вреда за данъкоплатците прави Искров. Този човек е тотално не в час и с решенията си реално създава паника.
                                Той сигурно е в час, но изпълнява партийна поръчка и е принуден да разиграва евтин театър пред публиката. Същото важи и за прокуратурата.

Не четохте ли вчера по медиите, че Делян Пеевски е чист като сълза. Обяснимо е защо политиците и прокуратурата не смеят дума да кажат против него, а атаките на всички институции и медии са насочени към Корпоративна.
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Working...
                                X