Първоначално изпратено от No money, no credit
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа, там бе процент, защото те бяха огромно количество. Тук БНБ говори за 2 милиарда дупка и за 1,5 милиарда над 100 000 евро.
Аз честно казано не вярвам за тази дупка.
Ако се приложи този сценарии и с тези 1.6 млд над 100 000 плюс около от 600-700млн облигациите и ДЦК в портфейла на КТБ ще се съберат около 2.2 млд лева.Фонда като добави 1.4 млд държавата няма да даде пукната стотинка да се покрият гарантираните 3.6 млд лева.
Новите акционери и фонда ще съберат без проблем 2 млд. от добрите кредити.От тези 3.5 млд само още 1 млд да съберат всички си избият парите......
Не е толкова сложно, но бунаците ни политици не се сещат.
Коментар
-
За каква дупка говорите господа, няма дупка или и да има тя е нищо. Идеята е да се каже че има дупка от 3,5 млрд. лв. за да може държавата да ги даде тези пари чрез новия закон, а тези "липсващи" активи да се осребрят и да потънат в няколко джоба. И ако българския народ се хване на тази елементарна схема той е толкова проЗ, че си заслужава да го стрижат до гроб. За мен трябва не затвор, а куршум за няКОЙ.Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеДа, съгласен съм че не е правилно.
Но по правилно ли е държавата да налее 2 милиарда от бюджета си?
Ако ще се прави зло, нека да е по малкото
Значи сега целия въпрос е не как държавата да не плати нищо, а как да плати възможно най-малко. Имаме една граница за плащане равна на плащането на гарантираните депозити. Всяко решение при което плащането е под това е по-добра алтернатива.
За да се определи обаче тази по-добра алтернатива трябва да се знае точно дупката в капиталовата адекватност на банката. Което е работа на БНБ - никой друг не може да го направи. Те трябва да захвърлят сега всяка друга работа и да се хванат да смятат тази дупка възможно най-точно.
Но вместо да прави това Искров плямпа простотии. Може би само това може да прави освен пиенето на скъпо уиски и возенето в скъпи държавни автомобили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеДа, съгласен съм че не е правилно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеКолега,има си закон,който трябва да се спазва.Що за някое конкретно убийство не се приеме смъртно наказание,ей тъй на,за да има консенсус.Другите убийци ще бъдат съдени по закона.Не може заради един случай да се правят промени и изключения.Има си законодателство,ако законите не се спазват навлизаме в състояние на анархия.
Откъде накъде ще се "унищожават"?! всички лихви за последните години?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеточно това бе кипърския сценарии, но тук е неразбран.Депозитите над 100 000евро (там беше процент от тях) се трансформират в кеш на банката срещу което стават акционери.
Аз честно казано не вярвам за тази дупка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДруг вариант при който няма да се стигне до използване на пари от данъкплатци, или използването ще е минимално, но ще разклати доверието в банките. Макар че по-малко от решението което в момента е на дневен ред е да се приложи кипърския сценарии.
Банката остава да работи, като се капитализира с депозитите над 100 хиляди евро. Ако те са за 1,5 милиарда, а дупката е 2 милиарда то използват всичко над горницата за капитализация, хората си получават акции от КТБ а бюджета или фонда за гарантиране плаща само разликата от 500 милиона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеДа бе! Това го казва човек с депозити в КТБ.Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеА така.Временно тези с над 196к стават "акционери"докато не се съберат парите от задълженията/не се реализират обезпеченията.Абе има десетки работещи решения, ама то става с мозък,не с реване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеА така.Временно тези с над 196к стават "акционери"докато не се съберат парите от задълженията/не се реализират обезпеченията.Абе има десетки работещи решения, ама то става с мозък,не с реване.
+1
Чудесно решение
Коментар
-
Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ момента най-голяма вреда за данъкоплатците прави Искров. Този човек е тотално не в час и с решенията си реално създава паника.
Не четохте ли вчера по медиите, че Делян Пеевски е чист като сълза. Обяснимо е защо политиците и прокуратурата не смеят дума да кажат против него, а атаките на всички институции и медии са насочени към Корпоративна.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
Коментар