IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може би не разбрах нещо, защтото чужденец съм… Обаче, защто не отивате в съда? Видя, най-малко, две възможности за съд:
    1. Креди Агрикол.
    Банката е отделно юридическо лице, значи не носи отговорност за КТБ. Тя няма капиталова дупка дори и според БНБ. Банката отговаря на всички условия за ликвидна подкрепа по модела на ПИБ. Нямат законови пречки за ликвидна подкрепа по казус «Креди Агрикол». Банката не е получила от БНБ ликвидна подкрепа. Затова има преки щети за вложители на Креди Агрикол (нямат достъп до парите си) и непреки щети за вложители на КТБ (банка, коята работи, струва повече от банката, коята е спряна). Щтетите са свързаны директно с дейността на БНБ по казуса. Значи, има начин за съд.
    2. ЗКИ Чл. 36 (2) 1.
    «Българската народна банка задължително отнема издадения лиценз на банка поради неплатежоспособност, когато: не изпълнява повече от 7 работни дни свое изискуемо парично задължение, ако това е пряко свързано с финансовото състояние на банката и по преценка на БНБ не може да се очаква изплащане на изискуемите парични задължения в приемлив период от време…». Най-сложен вопрос е: какво значи «приемлив период от време». Тук можем да приложим Евродиректива, която предполага начало на изплащтане на всички гарантирани влогове след 20 дни от деня, когато банката е преустановила извършването на дейността си. Евродирективата не протиоречи на ЗКИ, а само го уточнява. Значи, за гарантираните влогове «приемлив период от време» е 20 дни. За другите влогове може би и 6 месеца при специален надзор. 20 дни за КТБ и Креди Агрикол вече са минали и «приемлив период от време» не е спазен, значи можете да отправите искане до съда за незакъснительно изплащане на гарантираните влогове или за отнемане на лиценза.
    Извинявайте за руския ми диалект. Надявам се, че смисл е ясен.

Коментар

• [QUOTE=Лъско;1059686986]Недей да изкривяваш идеята.
      Идеята е, че след като парите ще се изплащат от фонда и потенциално от бюджета и нашите данъци, защото май парите във фонда са малко, тогава е добре да се проверят депозантите. Това е идеята. А ревизиите на физически лица не са толкова сложни и дълги, приходите са или от заплати или са вече декларирани с годишни декларации, така че е сравнително лесно и бързо.[/

Наистина не се чуваш какво говориш.....в кой закон е записано, че като се плащат пари от фонда или бюджета, задължително трябва да се прави ревизия!? Ами то ако се правеха данъчни ревизии на всички физически лица, на които им се плаща нещо с държавни пари, то всеки втори жител на България трябваше да работи като данъчен ревизор в НАП и да проверява всеки първи

Коментар

• Първоначално изпратено от Лъско Разгледай мнение
        С времето и мнението ми се променя. Преди си мислех, че банката може и да бъде спасена. Обаче,вече не мисля така. Не и с мажоритар, който е забегнал в дълбоко странство, т.е. положението явно май е неспасяемо.
        На всички депозанти в държавата да се прави ревизия, едно че е прекалено бавно и трудоемко, друго че не е необходимо в момента, защото само в КТБ-то май ще се плаща от фонда и държавата. Може дори подобна практика да стане редовна и при следващи подобни случаи с банки да се минава ревизия и тогава да се плаща. Може и в закона да залегне дори, лошо няма.
        Аз пък се надявам да бъде спасена. Ти нали досега обясняваше колко бързо се прави ревизия на физически лица. Сега пък било бавно и трудоемко. Брей!
        Фондът се попълва от банките, а не от държавата. Държавата дава пари от бюджета, които обаче ще се връщат от фонда - по закон. Просто ти пак целиш ОТЛАГАНЕ. Преди казваше 1-2 години, сега данъчна ревизия, с което ще постигнеш този дългосрочен ефект. А защо ти е той, не зная.
        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
          Мисля че написахме заедно
          Само да потвърдя, че не сме един и същи човек
          Да, леко се дублирахме, но това означава, че са много повече от един хотара, които мислят правилно.....това с ревизиите именно Бойко го измисли и после разни други идиоти подеха тон за тази песен....
          Никакви ревизии, никакви такива простотии.....не виждате ли, че целта на "режисьорите" на атентата срущу КТБ именно това целят /и до голяма степен го постигат/ да се разделя овчето стадо на "гарантирани/негарантирани", "ревизирани/неревизирани", "лошите от КТБ/добрите от другите банки".....

Коментар

С времето и мнението ми се променя. Преди си мислех, че банката може и да бъде спасена. Обаче,вече не мисля така. Не и с мажоритар, който е забегнал в дълбоко странство, т.е. положението явно май е неспасяемо.
            На всички депозанти в държавата да се прави ревизия, едно че е прекалено бавно и трудоемко, друго че не е необходимо в момента, защото само в КТБ-то май ще се плаща от фонда и държавата. Може дори подобна практика да стане редовна и при следващи подобни случаи с банки да се минава ревизия и тогава да се плаща. Може и в закона да залегне дори, лошо няма.
            Имаш ли идея за колко на брой ревизии говориш?
            Колкото НАП прави за една година.Как ще бъдат направени и от КОЙ?
            Що се напъвате да пишете като нямате никаква идея?

http://www.bg-mamma.com/ - айде, весело изкарване

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
              Ти Лъско първо писа да чакаме 1-2 години парите.
              Добре, нека правят ревизии, но на всички депозанти в държавата. И без това бюджетът е зле, има нужда да понасъбере повече данъци. При положение, че на разни хора съмнителните пари са им в чужбина, това няма да ги притесни. Но да тормозим и стрижем населението.
              И аз мисля, че МРЗ е абсурд.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                Xman, Чакат действащо Народно събрание, което да приеме необходимите закони за преструктуриране и изплащане на парите, защото законодателството ни (нарочно?) не е хармонизирано като хората.
                Също чакаме това НС, за да смени ръководството на БНБ. Надявам се това да бъде първото, което ще гласуват.
                Нали БНБ уж са независими?!

Коментар

• Xman, Чакат действащо Народно събрание, което да приеме необходимите закони за преструктуриране и изплащане на парите, защото законодателството ни (нарочно?) не е хармонизирано като хората.
                  Също чакаме това НС, за да смени ръководството на БНБ. Надявам се това да бъде първото, което ще гласуват.

Коментар

Недей да изкривяваш идеята.
                    Идеята е, че след като парите ще се изплащат от фонда и потенциално от бюджета и нашите данъци, защото май парите във фонда са малко, тогава е добре да се проверят депозантите. Това е идеята. А ревизиите на физически лица не са толкова сложни и дълги, приходите са или от заплати или са вече декларирани с годишни декларации, така че е сравнително лесно и бързо.
                    Няма никакво изкривяване на идеята. Това е презумция за виновност и е противоконституционна. Тоест, допуска се, че човека е ВИНОВЕН и го карат да доказва че е невинен.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                      Абе стига сте ревали бе. Имал спешна нужда. Еми както не веднъж съм казвал, да си е разделил парите в поне две банки като знае, че може да има спешна нужда.
                      Ако е рекъл господ да умре, даже и да намери пари, ще излезе че няма наличност от лекарството или пък нещо друго.
                      Изобщо, писна ми да ми обясняват, как точно па КТБ е пълна с некви социално слаби и пенсионери "къде чекат да си изтеглат парите та да си купат кюмюр"
                      Добре някой си разделя парите в 5 банки (за по сигурно). Утре става нещо... някаква аналогична ситуация... и 5-те банки се оказват "замразени".

Както се вижда, след като при 1 (една) банка се мотаят толкова време, значи при 5 банки, ще се мотаят още поне 5 пъти повече време.

Въпросът е защо след като парите са гарантирани, е това умишлено мотаене. Ясно е че банката не може да бъде спасена... тогава за какво се мотаят?! Кого чакат?! Какво чакат?! Всички приказки за спасяване на банката са с цел печелене на време... и това вече е абсолютно очевидно (само за някакви слепи хора не е).

Коментар

Идеята е, че след като парите ще се изплащат от фонда и потенциално от бюджета и нашите данъци, защото май парите във фонда са малко, тогава е добре да се проверят депозантите. Това е идеята. А ревизиите на физически лица не са толкова сложни и дълги, приходите са или от заплати или са вече декларирани с годишни декларации, така че е сравнително лесно и бързо.
                        Ти Лъско първо писа да чакаме 1-2 години парите.
                        Добре, нека правят ревизии, но на всички депозанти в държавата. И без това бюджетът е зле, има нужда да понасъбере повече данъци. При положение, че на разни хора съмнителните пари са им в чужбина, това няма да ги притесни. Но да тормозим и стрижем населението.
                        И аз мисля, че МРЗ е абсурд.

Коментар

• Ей тука се развихрило народното творчество. Гледам, ревизии за над 60 МРЗ
                          Ама това МРЗ ще се смята към момента или ще се осъвременява каквото е било МРЗ 5 години назад?
                          Че то МРЗто нема и 400 лева бе. Един добре платен нормален човек получава едно 2000 лева на месец. Това са повече от 5 МРЗта на месец!
                          Та... 60 мрзта ше ги изкара за 1 година не за 5.
                          Отделно има хора, получаващи по 10 000 лева бонус на година и то не малко хора.
                          Къде отиваш можеби? На работа едва ли не а?
                          Ей смешна работа . МРЗ

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                            Какви са тия безумици, които чета тук.....какви ревизии, какви 5 лева!? Защо изобщо трябва да се правят ревизии на депозантите в КТБ, с какво тези депозанти са по различни от всички останали? Съществува някаква презумция, че тези които са вложители в КТБ са придобили парите по нечестен начин или че не са си платили данъците, така ли!? Изобщо как може някой да си помисли такива неща и още по странно е как може някой да се върже на това.....ами нека щом ще е ревизия, тогава да се направи такава на целокупното българско население /както писа някой по долу/

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                              Какви са тия безумици, които чета тук.....какви ревизии, какви 5 лева!? Защо изобщо трябва да се правят ревизии на депозантите в КТБ, с какво тези депозанти са по различни от всички останали? Съществува някаква презумция, че тези които са вложители в КТБ са придобили парите по нечестен начин или че не са си платили данъците, така ли!? Изобщо как може някой да си помисли такива неща и още по странно е как може някой да се върже на това.....ами нека щом ще е ревизия, тогава да се направи такава на целокупното българско население /както писа някой по долу/
                              Мисля че написахме заедно
                              Само да потвърдя, че не сме един и същи човек

Коментар

• Освен това, дори да са чисти парите, представяте ли си как се доказва доход за 10-20 години назад, как може да те размотават и да злоупотребяват и да те тормозят. Да търсиш бумаги и да не ги намираш, абе мани.

Коментар

Working...
                                X