IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
    Освен другите изброени неща, не вярвам чуждестранните компании тук да харесат вариант с обезценка на лева, защото ще им подкопае печалбите.
    Не можеш да ме съгласиш. Падането на борда ще е от доста голяма полза за чуждестранните компании и компаниите работещи за износ, поне в първите няколко месеца, изключваме тези, продаващи по фиксирани цени.
    Аз не съм привърженик на падането на борда, но това не означава че падането му няма да е освежаващо за цялата ни икономика

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
      Ами по новия курс ще получиш левовата равностойност на всички пари във валута и няма вътрене. Освен ако не се срине курса преди да си успял да ги обмениш

Мен не ме касае, че имам доста, твърде доста, голяма сума левове в банката. Та аз ще съм вътре, не ти
      Толкова ли е трудно да разбереш че курса на еврото не може да се срине.Може да го промени Парламента.Как по просто да го кажа.Ако политическа партия направи това тя отива на небесата.Народа ще ги помете.Не вярвам чак такива идиоти да са.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
        Бате Пешо бре, не така. Няма да го направиш ами ще си плащаш и даниците и всичко, повече от сигурен съм. Това обаче няма да стане. Както ти казах вече, няма НИКАКВА опасност вложителите в КТБ да бъдат прецакани, Ако има прецакване, то ще е за всички във вид на издънен валутен борд и хипер инфлация или във вид на масови банкови фалити или във вид на поемане на мощен дълг, който в последствие да доведе до криза, подобна на гръцката или някаква такава мизерия.
        Най-вероятно е обаче да се мине с УЕКИЧЪК дълг, наритване на Цецо Вас, което е основната цел на задачата и прилапване на активите
        Ето това болднатото е най- вероятния сценарии. До вчера изобщо не го вярваше, днес вече го слагаш в списъка с възможностите, макар и като последен вариант. Колкото повече време минава, толкова по- нагоре в списъка ще се изкачва. Въпроса е кога точно. Да се надяваме, че няма да е много скоро.

А Бате Пешо го остави. Той така си приказва, че да изпуска парата. Ще си плаща данъците та ушите ще му пукат. Както и всички останали всъщност...

Коментар

• Тъй като бордът се урежда със закон, няма как да падне без действащо Народно събрание. Както каза бате Пешо, ако политиците гласуват такова нещо, ще бъдат свръх-непопулярни.

Освен другите изброени неща, не вярвам чуждестранните компании тук да харесат вариант с обезценка на лева, защото ще им подкопае печалбите.
          Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Що се касае да парите те са в долари малка част и голямата в евро левовете ако се не лъжа са 2000.Така че закона е ясен.Плаща се по курса в деня на започване на плащането.Няма как да издънят борда точно в деня на плащането или на следващия ден.
            Ами по новия курс ще получиш левовата равностойност на всички пари във валута и няма вътрене. Освен ако не се срине курса преди да си успял да ги обмениш

Мен не ме касае, че имам доста, твърде доста, голяма сума левове в банката. Та аз ще съм вътре, не ти

Коментар

Стига писа глупости вземи малко се ограмоти как се бута борд.Служебното правителство няма такива правомощия.Стига писахте ей така без всякаква връзка с главите.Ти поне си от разумните туйа да не си пил на обяд
              Е, как се бута борд? В Чл. 29. (1) ЗБНБ цифрата "1" пред лев се заменя с каквото си поискат.
              Първо четене в петък вечер, второ в неделя, в понеделник си готов

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                А за какво им е да бутат борда? Смисъл за подобни действия има единствено при силно нарастване на държавния дълг, за да може той да се обезцени.
                Ми той дълга е в евро бе юнак.Ако стигнем до там да бутаме борда ни чакат увеличаване на лихви галопираща инфлация по високи цени по високи данъци по високи осигуровки намалено потребление.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Проблемът ти ще бъде, ако го издънят в следващите 10-15-50-100 дни
                  Стига писа глупости вземи малко се ограмоти как се бута борд.Служебното правителство няма такива правомощия.Стига писахте ей така без всякаква връзка с главите.Ти поне си от разумните туйа да не си пил на обяд

Коментар

А за какво им е да бутат борда? Смисъл за подобни действия има единствено при силно нарастване на държавния дълг, за да може той да се обезцени.
                    Той държавният дълг да не е в левове случайно
                    В общи линии смисълът е държавата да е в състояние да си плаща разходите, както сме я подкарали и дотам не е невъзможно да стигнем...

Коментар

Кой е казал, че ще бутат борда?

Всъщност никой не е казал и, че няма да го бутат

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Коментар

Няма как да издънят борда точно в деня на плащането или на следващия ден.

Коментар

• Трактористче да те светна:
                            първо борда ке падне
                            второ КУРса леФФ еуро ке се смени
                            трето ти ке земеш валутата у лефофе по новиот КУРс
                            Ясен ли съм

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                              Бате Пешо бре, не така. Няма да го направиш ами ще си плащаш и даниците и всичко, повече от сигурен съм. Това обаче няма да стане. Както ти казах вече, няма НИКАКВА опасност вложителите в КТБ да бъдат прецакани, Ако има прецакване, то ще е за всички във вид на издънен валутен борд и хипер инфлация или във вид на масови банкови фалити или във вид на поемане на мощен дълг, който в последствие да доведе до криза, подобна на гръцката или някаква такава мизерия.
                              Най-вероятно е обаче да се мине с УЕКИЧЪК дълг, наритване на Цецо Вас, което е основната цел на задачата и прилапване на активите
                              За съжаление нямам ясновидски способности.За мен е важен закона.В момента в който си получа парите те напускат българската банкова система.Аз вече нямам грам доверие в държавата и нейните институтуции.Данъци няма да укривам но няма да плащам.Да си ги удържат от сметката ми в КТБ или да ми заложат депозита и да теглят заеми от други банки.Няма да платя и стотинка.И ще има съдене до дупка.Що се касае да парите те са в долари малка част и голямата в евро левовете ако се не лъжа са 2000.Така че закона е ясен.Плаща се по курса в деня на започване на плащането.Няма как да издънят борда точно в деня на плащането или на следващия ден.Борда може да го издъни само политическа партия която има мнозинство в Парламента.Но това значи сигурна смърт за нея масови безредици ломене и трошене.Народа няма да гледа безучастно как преебават спестяванията му.

Коментар

Бубанчи ти имаш ли доказателства за това което говориш?Ми досега БНБ къде беше?КФН къде беше?За себе си съм решил да чакам и да следя дали се спазва закона.Ако на 20 декември не е отнет лиценза или нямам достъп до парите на семейството ми данъци няма да плащам ще пратя държавата да си ги приспадне от сметката ми в КТБ.И ще съдя до дупка БНБ и КФН.Така съм възпитан.В закона ясно си пише шест месеца особен надзор и че до 196000 лев са гарантиране.После който не спазва законите да се сърди на себе си.Не може държавата да не спазва законите а да иска от мен да ги спазвам.няма такъв филм.Да не говорим че ако човек реши може да причини огромни загуби на същата тая държава.Така че да си опичат акъла.И изобщо Искров да не ме будалка с политици и парламенти.БНБ може да се оправи с КТБ ако Искров не може да си взема чантата и да заминава......на майната си

Коментар

Working...
                                X