IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
    ОК, съгласен съм, въпросът е защо просто Василев не си продаде дела на ВТБ тихо и спокойно и пак ще имат те контрол, но ще се запази реномето на банката и на свинята ще и дойде изненадващо отзад.Ако всичко е по сценайри, аз така бих направил, не да кажа помощ, спасете ме.

Друг довод в полза на това, че явно има някаква първоначална договорка, е бързата оферта от ВТБ, която е дошла сигурно минути след съобщението на КТБ.Но пак казвам, не ми е ясно, защо трябва да минава под надзор.

Може би да спре отлива на държавните пари, които свинята е наредила да се изтеглят

И това съобщение на БЕХ вчера ме вбеси, кой те пита какво мислиш да правиш, като има закон, по който да действаш
    Според мен нещата ескалираха, защото явно след финансирането на ДУДУКА.. свинчовците са опитали да се откъснат от системите (финансовия им гуру) и да продължат сами по широкия свят. Нещата ескалираха за няколко седмици (месеца) и в момента нямаше как да се случи това Ц.В. да си продаде тихо и спокойно дела на руснаците... сега ще видим какво ще стане, но при всички положения Ц.В. няма да е позицията на силния при едни преговори.

В същото време свинчовците ще се опитат да източат къде каквото могат, защото явно се усещат,че този финансов Рай в който живяха последните години е свършил.

За съжаление свинчовците като политическото-бизнес звено в схемата контролитат УС на държавните дружества, ако не и част от придобитите...реално те могат да саботират цялата схема ударно....далеч по-силно от наредилите се пред централата граждани.
    Last edited by bertram; 20.06.2014, 14:54.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

... въпросът е защо просто Василев не си продаде дела на ВТБ тихо и спокойно и пак ще имат те контрол, но ще се запази реномето на банката и на свинята ще и дойде изненадващо отзад.Ако всичко е по сценайри, аз така бих направил, не да кажа помощ, спасете ме.....
      Защото така ВТБ ще плати значително по-малко.А ситуацията е такава, че "човека" с парите поставя условията.
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        Пичове,

според мен накрая руснаците ще лапнат банката с всичките и тлъсти активи (кредитния и портфейл е много як)

ако това се случи ... ще доган и прасето да му мислят.

пъзела тепърва започва да се нарежда
        Много е мижав % на рашаните в банката .По- скоро близки до резака чрез ,,Бългериън Акуизишън Къмпани ІІ С.а.р.Л., Люксембург ''косвено контролирано от фонд „Генерален държавен резерв" на Султаната на Оман биха я придобили.
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

клиентите не са 'скъпи' ... скъпа е цялата схема Виваком-Булгартабак -Петрол и така нататък., реално не са на КОРП-а, но са финансирани с нейно участие....

Руснаците няма да им дреме, че аз, ти и н на брой граждани ще си изтеглят парите... другото е по-ценно.
          ОК, съгласен съм, въпросът е защо просто Василев не си продаде дела на ВТБ тихо и спокойно и пак ще имат те контрол, но ще се запази реномето на банката и на свинята ще и дойде изненадващо отзад.Ако всичко е по сценайри, аз така бих направил, не да кажа помощ, спасете ме.

Друг довод в полза на това, че явно има някаква първоначална договорка, е бързата оферта от ВТБ, която е дошла сигурно минути след съобщението на КТБ.Но пак казвам, не ми е ясно, защо трябва да минава под надзор.

Може би да спре отлива на държавните пари, които свинята е наредила да се изтеглят

И това съобщение на БЕХ вчера ме вбеси, кой те пита какво мислиш да правиш, като има закон, по който да действаш

Коментар

• Както е тръгнало в момента в който се смени собствеността (ако се смени) ... сезонът за лов на диви прасета ще бъде наистина открит...а не само медийно....

разбирайте го както искате, но цялата тази работа с хората на доган вече стана голяма за малката ни държава

Коментар

клиентите не са 'скъпи' ... скъпа е цялата схема Виваком-Булгартабак -Петрол и така нататък., реално не са на КОРП-а, но са финансирани с нейно участие....

Руснаците няма да им дреме, че аз, ти и н на брой граждани ще си изтеглят парите... другото е по-ценно.
              Берти ми като ги изтеглим къде да ги носим в цековата банка ли или тимаджийската и в гръцките?Кажи къде?Или в тази на Газпром?

Коментар

• Като се позамисля, Василев май наистина изигра много хитър ход в партията с Прасчо.Ще натресе Пасчо и мамка му да се разправят с руснаците, ще им осигури предимство в разпределението на парите от ЮП/за бълграските 30%/, ще им осигури 4-тата БГ банка .... а вероятно ще се отърве от част от дълговете и негативите.Пък може би и да купи ТБ Виктория
                Life won't wait for you.

Коментар

• Кое е страшното

1) Това, което се случва с КТБ не е най-страшното. Хората, които имат пари там, да не бързат да ги отписват не ми изглежда вероятно да ги изгубят (както каза и Хампарцумяна, не би трябвало). Не се шашкайте, да не стане така, че да не ви трябват, от едното притеснение. Най-вероятно ще си ги вземете а и да не ги.. здраве да е

2) Най-страшното е това, че държавата ни и институциите ни показаха, че не се поколебаха да съборят една банка, да поставят на риск цялата банкова система и от там цялото българско общество (надявам се неволно). За мен това означава, че те не биха се поколебали да направят и по-страшни неща - гражданска война, военно положение или каквото там се сетите. Допускам, че има основания за преследването срещу подуправителя на БНБ както и срещу лица от КТБ, но трябваше да се прецени как това ще се отрази на банката и клиентите и, на доверието в банковата система и в страната като цяло и да се пипа по-внимателно, а не като слон в стъкларница. Дори не искам да допусна, че всъщност прокуратурата направи нарочно целия този шум, усилен многократно от медиите. Отново се всява страх и недоверие към всичко у хората, отново се дестабилизира бизнес климата и инвестиционния климат в страната и то от хора, които са сложени там именно да бранят реда и спокойствието. Надявам се това е неволно (което говори за некомпетентност, но другото е по-страшно)
                  Хората в Испания имаха какви ликвидни проблеми, но не допуснаха подобно нещо.

Коментар

но още не са пипнали БТН..... там е хипопотамчо...

Коментар

Много ясно Пък и БТК е кажи речи половин тяхна.
                      Life won't wait for you.

Коментар

Е защо трябва така да става, можеше просто да си продадат и купат спокойно дела, не да съсипват банката, от това банка повече не става, хората помнят и ги е страх

Коментар

• Казах ви го вече.Перфектна сделка за ВТБ.ПЕРФЕКТНА.
                          Life won't wait for you.

Коментар

Пичове,

според мен накрая руснаците ще лапнат банката с всичките и тлъсти активи (кредитния и портфейл е много як)

Все си мисля,че мустака не беше случайно във Виена толкова време-едва ли да се крие.И всичко май е под контрол-договорил се е с руснака и прасчо и мамка му ще духат супата.
                            "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

Пичове,

Е защо трябва така да става, можеше просто да си продадат и купат спокойно дела, не да съсипват банката, от това банка повече не става, хората помнят и ги е страх

Коментар

• Пичове,

Коментар

Working...
                                X