Първоначално изпратено от misanthrope
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеИ как по точно ще я освежи щото през 1997 имаше голямо освежаване.Не мога да разбера днес какво ти става?Като стане едно евро 5 лева или десет лева колко ще струват бензина тока папото щото нали и него внасяме.Внасяме месо плодове зеленчуци сирене.Ми нали кило сирене става 50 кинта и кат идеш у Била ще се изпикаеш безплатно у кенефа и се прибираш щото у вас и водата поскъпнала ми топлото.
Промяната на валутния курс ще е лоша за всички физ. лица с левови доходи и изключително добра за тези с валутни. Какво неясно има?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАми, аз доста изнасям. Материалите ми обаче са от внос. Така че печалбата идва само от заплатите, които със сигурност няма да достигнат курса толкова скоропостижно и от амортизираните данъчни плащания .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАми, аз доста изнасям.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнениеЕто това болднатото е най- вероятния сценарии. До вчера изобщо не го вярваше, днес вече го слагаш в списъка с възможностите, макар и като последен вариант. Колкото повече време минава, толкова по- нагоре в списъка ще се изкачва. Въпроса е кога точно. Да се надяваме, че няма да е много скоро.
А Бате Пешо го остави. Той така си приказва, че да изпуска парата. Ще си плаща данъците та ушите ще му пукат. Както и всички останали всъщност...
И вчера, както и днес смятам, че това е възможно, но не е много вероятно, от една страна както вчера писах, заради ЕС, от друга, както някой друг писа, защото ако това стане, КОЙ ще гепи 2-3 милиарда, а ако не стане, ще може години наред да си гепи по 2-3 милиарда. Дори за КОЙ е по-добре да си имаме един БВП от 80 милиарда и да си цоцка от него, отколкото да закопа цялата икономика за 2-3 милиарда
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеКъм края на м. юли 31.2% от държавният дълг е в левове. А, иначе просто разсъждавам, каква причина би могла да накара кабинетът или по-скоро НС да бутне борда и към момента ми хрумва само това за обезценяването на дълга. Иначе, за последствията е ясно, че ще са повече от катастрофални. Най-малкото целият банков и финансов сектор заминават.
- енергетика - 3 млрд + арбитраж + всяка година по 1 млрд
- здравеопазване 1 млрд
- доволни дефицити в другите сектори
-пари за КТБ няма
Огромни кредити в левове на едни симпатични лица, които имат интерес и нямат валутна клауза.
Въпреки горното не ми се струва сериозно да капичнат Борда, макар че това ударно печатане на пари + бонове на БНБ за 300 милиона ми се струват притеснителен сигнал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАз не съм привърженик на падането на борда, но това не означава че падането му няма да е освежаващо за цялата ни икономика
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеВикаш ще ни дойде като едно сутрешно фрешче и ще ни подобри износчето? Па ако ми кажеш и какво произвеждаме и изнасяме ще черпя....фреш.
Ей, хора, стига глЮпости бе ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНе можеш да ме съгласиш. Падането на борда ще е от доста голяма полза за чуждестранните компании и компаниите работещи за износ, поне в първите няколко месеца, изключваме тези, продаващи по фиксирани цени.
Аз не съм привърженик на падането на борда, но това не означава че падането му няма да е освежаващо за цялата ни икономика
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеБат Пешо, противоречиш си.
1) Като за теб е важен закона, защо нямаш доверие? Закона не е нарушен нито за секунда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМи той дълга е в евро бе юнак.Ако стигнем до там да бутаме борда ни чакат увеличаване на лихви галопираща инфлация по високи цени по високи данъци по високи осигуровки намалено потребление.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНе можеш да ме съгласиш. Падането на борда ще е от доста голяма полза за чуждестранните компании и компаниите работещи за износ, поне в първите няколко месеца, изключваме тези, продаващи по фиксирани цени.
Аз не съм привърженик на падането на борда, но това не означава че падането му няма да е освежаващо за цялата ни икономика
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениено това не означава че падането му няма да е освежаващо за цялата ни икономика
Ей, хора, стига глЮпости бе ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЗа съжаление нямам ясновидски способности.За мен е важен закона.В момента в който си получа парите те напускат българската банкова система.Аз вече нямам грам доверие в държавата и нейните институтуции.Данъци няма да укривам но няма да плащам.Да си ги удържат от сметката ми в КТБ или да ми заложат депозита и да теглят заеми от други банки.Няма да платя и стотинка.И ще има съдене до дупка.Що се касае да парите те са в долари малка част и голямата в евро левовете ако се не лъжа са 2000.Така че закона е ясен.Плаща се по курса в деня на започване на плащането.Няма как да издънят борда точно в деня на плащането или на следващия ден.Борда може да го издъни само политическа партия която има мнозинство в Парламента.Но това значи сигурна смърт за нея масови безредици ломене и трошене.Народа няма да гледа безучастно как преебават спестяванията му.
1) Като за теб е важен закона, защо нямаш доверие? Закона не е нарушен нито за секунда.
2) Като закона е важен, защо искаш ти самия да го нарушаваш и да не плащаш данъци?
3) Престанете да плашите с масови безредици и смърт за някакви партии, че ще се просълзя от смях. Хората, които ни таковат не им пука от вашите безредици. Щом ви кефи, трошете си града, стойте да ви бие полицията, те ще ви изчакат да се уморите и ще ви яхнат пак, а парите няма да ви дадат.
Протест има смисъл срещу конкретно решение - ето Пеевски за ДАНС -> протест, не го щем -> добре, махаме го
А така.. ще правим безредици че не ни дават парите , ами правете, на кой му пука?
На Тимошенко и Порошенко и Янукович дали им пука, че в Донецк умират хора?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнениеЕто това болднатото е най- вероятния сценарии. До вчера изобщо не го вярваше, днес вече го слагаш в списъка с възможностите, макар и като последен вариант. Колкото повече време минава, толкова по- нагоре в списъка ще се изкачва. Въпроса е кога точно. Да се надяваме, че няма да е много скоро.
А Бате Пешо го остави. Той така си приказва, че да изпуска парата. Ще си плаща данъците та ушите ще му пукат. Както и всички останали всъщност...
Коментар
Коментар