IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чудех се защо има такъв голям наплив на бежанци, а то каква била работата :

http://www.investor.bg/drugi/338/a/k...strani-180389/

"Причината може да се крие в строгите правила на много от CSA сметките. Пример за това е възможност за отваряне на CSA сметка в кенийска банка, която не позволява тегления на средствата за най-малко 6 месеца…."

Трябва да сме благодарни на БНБ и българските политици, че успяха да докарат толкова много инвеситори, само с един замах - като направиха всички сметки само в една банка- КТБ на CSA сметки

Коментар

• Някой има ли информация дали офиса на пл. Гарибалди работи и дали издават извлечения за текущо салдо по сметка?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Още данъци с цел покриване на това финансиране - придобиване на дълг, който според мен е фиктивен - парите на вложителите са налични без обещаните високи лихви разбира се , но банка отказва да ги изплати. 80-90 % от тези пари са налични и то в кеш стоят.
        Тъпчеме си на място.
        Еми защо тогава всеки шикалкави и се ослушва като бълха в гащи ? Всекки се прави на по тих и нисък от тревата....
        Тия одитори що не излезоха и да кажат- няма ги ония 600 милиона,изчезнали са в чували или са раздадени като лоши кредити.
        Връщаме парите на вложите в рамките на закона,останалите духат супата и готово ? Просто като фасул.
        Държавата няма да даде една стотинка след като парите са кеш там както викаш !
        Отиват на кино едрите вложители,те в края на крайщата сами са си виновни,регламента е пределно ясен.
        Да ,ама не....така няма да стане,щото интересите са големи и много преплетени,и целта е съвсем друга .
        Трябват топки за лесния вариант,но май никой ги няма ......
        Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• Пиратски атаки срещу “Дунарит” АД.Как се точат активите на затворената КТБ> http://www.banker.bg/finansov-dnevni...htu-dunarit-ad
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Аlexander

В случая от ЕС е спуснат един закон който е фантасмагория и по лошо пирамидизира банковата система - закон според който един събира пари , а друг ги връща. Реално законът е съвсем друг - за създаване на фондове за гарантиране на влоговете и това е заимствано от застраховането.
            - По силен е отрицателния ефект на този закон дългосрочно, той именно парализира икономиката и я държи в депресия. Когато пирамиди с измамна доходност - обещана от тях набират капитал то те с това си действие обезкървяват икономиката и ПОТРЕБЛЕНИЕТО. В момента депресията в икономиката се дължи на този закон, който не стига че има това си си действие и последствия но те се задълбочават като многократно са обременявани държави да "спасяват" банки. По принцип държавата събира от частните безнеси налози, от всички частни бизнеси и не ги финансира или налива средства. А тук става въпрос за изплащане на частен дълг от държавата и прехвърлянето му на държавата и разбира се бюджета.Още данъци с цел покриване на това финансиране - придобиване на дълг, който според мен е фиктивен - парите на вложителите са налични без обещаните високи лихви разбира се , но банка отказва да ги изплати. 80-90 % от тези пари са налични и то в кеш стоят.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
              И защо някой дето не иска да рискува трябва да плаща за някой, дето му се рискува? Това не е ли един вид социализъм?
              x10
              Mного се радвам когато чета постовете на умни хора.
              И на мен ми се иска да си вкарам еврата на 5% в ПИБ но не ми стиска.
              Може да загубя,но може пък и да спечеля.
              Аз съм преценил за себе си,че в момент на пълна бъркотия и неизвестност,ще е по добре да си спестя евентуален нервен срив.
              Забелязвате ли,че всъщност никой от финансовите ни светила няма ясна,конкретна и убедителна позиция по въпроса.
              И най вече - повечето се изказват като откровено заинтересовани страни което е страшно...
              Щото утре ако се повтори сценария от лятото,и държавата вече е използвала ресурсите си от новите заеми за КТБ - към кой да се обърна ?
              Към Арменския поп ли ?
              Или към Европейската Комисия по бедствия и аварии ?
              Имам познат,с над 30 годишен стаж в банковата ни система,когото срещнах оня ден.Естественно първият ми въпрос беше - как стоят нещата ?
              Еми един господ знае - вика оня и се смее лукаво.
              Бе хубаво ,викам аз,ама ако и вие хлопнете кепенци утре,аз кво правя с моето скромно влогче при вас ?
              Обади се , ми вика оня на 112 !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                ЗА КОГО БЕ, мамин сладък,10 000 евра е много по естественно и реално?!? Не знам къде живееш, ама да те инфорирам-в широкия център на София един 50 годишен тухлен 3 стаен апартамент струва €70-80К. Та €100К не ЧАК ТАКАВА басноснословна сума.
                За държавата ни са много мамин сладък...за държавата..
                Щото държавата ни не е само центъра на София,където стогодишен тристаем да струва 150 хиляди,а държавата са и хилядите села,където къща на два етажа с плевня и два декара дворно място няма кой и 2000 евра да плати.
                Държавата ни не е само центъра на София ,където заплатите са по няколко хиляди,държавата ни е и Горни Лом,и хилядите като него,където хората повече от 150 евра заплата не знаят какво е.
                И най важното - дали са много или малко 100000 евра : реалността го доказа по безспорен начин.
                Държавата е тотално безсилна и неспособна да се справи с проблема само в една банка ,а какво да говорим ако станат повече.
                Толкова е немощна ,че ще ни заборчи до девето коляно.
                Така че си гледайте работата с вашите 100000 евра.
                За накои наистина са джобни - но са само за някои,а не за държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                  Ай' стига с тези комунярски уравновиловки, ПОНЕ В ТОЗИ ФОРУМ, може ли?!?България влезе в "клуба", където €100К са гарантирани депозити, ТОЧКА! В "клуба" са връщали и бая пари над €100К, щото са счели за разумно да го напправвят.

България беше влязла и в Галактическия клуб, по стабилност на банките... и набързо я изритаха от там... (за това естествено никой не знае и не го писаха по медиите )

Това че някой си вярва, че е в някакъв клуб просто защото са го пуснали по милост... нищо не означава.

Точно преди да стане тоя проблем с КТБ, някакви нещастници тук се опитваха да ни убедят, че нашата банкова система е 2-ра или 3-та в света... веднага си представих, как някоя наша селска банка е пред оная с трите ключа и ме напуши ей такъв смях... .

П.С. Който не знае коя е банката с трите ключа... не е ник'ъв инвеститор.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                    Вземи си лягай да спиш вече,нещо уморен и се струваш...сигурно е от стресиращия "градски" живот!
                    Даже са малко 100к евро,трябва да са повечко,а държавата да натиска банките,за да не се получават мизерии,контрол г-нчо тва му е майката!
                    10 000 на някои хора са им оборотните пари на ден,ти осъзнаваш ли какво пишеш?
                    Точно,ако лимита е такъв смешен авторитета ще е нулев,а и депозитите ще са в пъъъти по-малки.

п.п.Събеседника ти супертрейдъра няма да го коментирам,понеже той е от нивото на супермастера...няма смисъл.
                    А кво правим, когато т.н. "Централна банка" не си изпълнява задълженията и допусне високо рисково поведение на някоя или някои от банките? Кой плаща за моралния риск? И защо някой дето не иска да рискува трябва да плаща за някой, дето му се рискува? Това не е ли един вид социализъм?

Ако сега например у нас депозитите не бяха гарантирани, то случката с КТБ едва ли щеше да се случи. Просто пазарът щеше да укроти КТБ много по-рано и щетите щяха да са доста по-малки. Знаейки, че парите им не са гарантирани едва ли толкова много народ щеше да си набуха паричките там.

Коментар

• Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнение
                      Грешиш.

Кой по дяволите я би с пръчка по главата държавата,да се изхвърля до 100 000 ?
                      Защо не направи тази сума на 10 000 евра,което е много по естественно и реално ?
                      ЗА КОГО БЕ, мамин сладък,10 000 евра е много по естественно и реално?!? Не знам къде живееш, ама да те инфорирам-в широкия център на София един 50 годишен тухлен 3 стаен апартамент струва €70-80К. Та €100К не ЧАК ТАКАВА басноснословна сума

Ай' стига с тези комунярски уравновиловки, ПОНЕ В ТОЗИ ФОРУМ, може ли?!?България влезе в "клуба", където €100К са гарантирани депозити, ТОЧКА! В "клуба" са връщали и бая пари над €100К, щото са счели за разумно да го напправвят.
                      Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• 100k важи за целия ЕС, това положението. Не зависи от нашите законодатели.
                        http://www.segabg.com/article.php?id=720927
                        Станаха ясни и някои от спешните мерки, които ГЕРБ ще предложи в парламента. Партията ще търси съгласие за отстраняването на управителя на БНБ Иван Искров, който, по думите му, умишлено работел за задълбочаване на проблемите в КТБ. За целта ще трябва да бъде променен законът за БНБ, който не позволява смяната на гуверньора, освен ако сам не подаде оставка. По въпроса за КТБ Борисов е на мнение, че трябва да се потърсят варианти за оздравяването на банката, като се поканят най-авторитетните финансови консултанти в света, които да предпишат рецептата за това. "В момента БНБ умишлено не наема консултанти", заяви той.
                        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнение
                          Грешиш.
                          Човек по принцип е алчно същество.Алчността много често побеждава здравия разум,и е причина за лоши сценарии.
                          Отделно всеки човек има навика да си мисли,че на него ще му се размине,на него няма да му се случи...
                          Да не говорим,че измежду нас има и много хазартни личности,както и неосведомени хора.Има и хора с кратка памет,има и млади хора,които не помнят миналото,има си и откровени селяци (образно казано),които не четат и са абсолютно неграмотни в материята..
                          Така че пирамидите винаги ще ги има..
                          Както и да е...пирамидите са си пирамиди,тяхна си работа.Който се хванала на хорото да си го играе.
                          Нещото обаче ,което мен лично най много ме шокира винаги,и колкото и да се опитвам,е,че не мога да си дам поне елементарно обяснение на абсурда :как,с какъв акъл държавата претендира че може да защити влогове по 100 000 евра..
                          Та това е безумие,несериозно е ,и тотално подкопава авторитета .Който и без това никакъв го няма.
                          Това според мен е или НЕКОМПЕТЕНТНОСТ или ЛЕКОМИСЛИЕ от страна на оторизираните органи.
                          Защо не направи тази сума на 10 000 евра,което е много по естественно и реално ?
                          Вземи си лягай да спиш вече,нещо уморен и се струваш...сигурно е от стресиращия "градски" живот!
                          Даже са малко 100к евро,трябва да са повечко,а държавата да натиска банките,за да не се получават мизерии,контрол г-нчо тва му е майката!
                          10 000 на някои хора са им оборотните пари на ден,ти осъзнаваш ли какво пишеш?
                          Точно,ако лимита е такъв смешен авторитета ще е нулев,а и депозитите ще са в пъъъти по-малки.

п.п.Събеседника ти супертрейдъра няма да го коментирам,понеже той е от нивото на супермастера...няма смисъл.
                          Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Не мисля че тази схема има бъдеще, тя е обречена и ще отиде в миналото скоро. Просто живеем във време в което тя преди да загине хапе като змия преди смъртта си. Банки - пирамиди , кой ще ги търпи вече та те режат клона в момента. Законът за гарантиране на депозити е една смешка.
                            Грешиш.
                            Човек по принцип е алчно същество.Алчността много често побеждава здравия разум,и е причина за лоши сценарии.
                            Отделно всеки човек има навика да си мисли,че на него ще му се размине,на него няма да му се случи...
                            Да не говорим,че измежду нас има и много хазартни личности,както и неосведомени хора.Има и хора с кратка памет,има и млади хора,които не помнят миналото,има си и откровени селяци (образно казано),които не четат и са абсолютно неграмотни в материята..
                            Така че пирамидите винаги ще ги има..
                            Както и да е...пирамидите са си пирамиди,тяхна си работа.Който се хванала на хорото да си го играе.
                            Нещото обаче ,което мен лично най много ме шокира винаги,и колкото и да се опитвам,е,че не мога да си дам поне елементарно обяснение на абсурда :как,с какъв акъл държавата претендира че може да защити влогове по 100 000 евра..
                            Та това е безумие,несериозно е ,и тотално подкопава авторитета .Който и без това никакъв го няма.
                            Това според мен е или НЕКОМПЕТЕНТНОСТ или ЛЕКОМИСЛИЕ от страна на оторизираните органи.
                            Last edited by Аlexander; 11.10.2014, 23:00.

Коментар

• Ех, с какво нетърпение изчаках да минат изборите…

Проблема с КТБ изчезна Всички са щастливи и доволни Дочаках да се оправи най-накрая България. Толкова време чаках, да си изтегля парите от банките в чужбина и да ги внеса в банка в България.
                              Друго си е на сигурно тук- от една страна имаме перфектно законодателсто, а от друга БНБ пази банковата система! Всичко е гарантирано и проблеми няма

Коментар

• Той,Мастера е толкова здраво гризнал дръвцето с тези биткойни и злато,че 100к евро му се виждат кат стинки...насън де,ама все пак
                                Мнението ми не е препоръка!

Коментар

Working...
                                X