IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
    Според мен избяга от отговора дали ти лично би вложил в която и да е банка над гарантираните? Иначе да теоретизираш си цар, като всички българи... Базарът ми, може да се окаже много по-добър от базара ти.
    Пак се хващаш за това "гарантираните" !!! До сега никой не е показал, как точно работи тва чудо

Колкото до КТБ, казал съм си мнението, далеч преди да я затворят

Коментар

• Външния одит е доста тъпа идея. Сигурен съм че на всички банки по документи всичко им е ок. А одиторите проверяват документи. Това ще е просто една огромна обществена поръчка, за която ще хвърлим огромно количество пари. Като резултата след това ще е че одита за всяк банка ще даде няколко неща, в които се съмнява но които реално не са важни.

Ако целта е да се върне доверието в банковата система - то или да решават казуса с КТБ максимално бързо и после просто да си мълчат. Или да накажат някоя друга банка - и БНБ знае къде къде има проблеми, няма нужда от външен одит. То даже и журналистите знаят, ето и днес една банкерка съди медия. Да и се чуди човек на акъла.

Коментар

• Уж лошо управляваната банка КТБ в началото на юни е имала 1.5 млрд. лв. ликвидни средства.

http://www.infostock.bg/infostock/co...ki-v-balgariya

И защо квесторите в КТБ не написаха нито и дума в последния си доклад дали кредитите с т.нар. "не вписани обезпечения" се погасяват или не?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
          Аз винаги съм казвал че всички малки ще си вземат парите и трябва да ги вземат максимално бързо.

Плановете за спасяване на банката реално работят срещу малките вложители, защото изплащането на влоговете започва след взимане на лиценза на банката. Ако няма взет лиценз няма изплащане, а тази банка не може да бъде спасена. И всеки опит за спасяване само ще потроши огромно количество пари и ще отложи решаването на проблема.
          Подкрепям.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Това законодателство не трябва да противоречи на
            ХАРТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Виж чл. 17 и чл. 21
            Според мен избяга от отговора дали ти лично би вложил в която и да е банка над гарантираните? Иначе да теоретизираш си цар, като всички българи... Базарът ми, може да се окаже много по-добър от базара ти.

Коментар

• Аз винаги съм казвал че всички малки ще си вземат парите и трябва да ги вземат максимално бързо.

Плановете за спасяване на банката реално работят срещу малките вложители, защото изплащането на влоговете започва след взимане на лиценза на банката. Ако няма взет лиценз няма изплащане, а тази банка не може да бъде спасена. И всеки опит за спасяване само ще потроши огромно количество пари и ще отложи решаването на проблема.

Коментар

Хахаха. Като просиш пари трябва да гледаш в земята и да казваш МОЛЯ.

Съжалаявам те,че имаш хиляди коментари...уауууу,а си толкова злобен и елементарен!
                Last edited by kig36; 19.09.2014, 22:32.
                Мнението ми не е препоръка!

Коментар

Ми добре, ако се разбере всички да не бързате, няма проблем. Таман към 2050 може да бъдат изплатени без проблем.
                  А ти бързаш ли?

Коментар

Има предикатно европейско законодателство..
                    Това законодателство не трябва да противоречи на
                    ХАРТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Виж чл. 17 и чл. 21

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                      ravnovesie
                      Всички малки вложители ще си вземат парите,гарантирано от който искаш.Нали никой нямаше да взима пари,защо така смени плочата?Даже съм почти сигурен,че и големите ще си върнат вложенията,понеже държавата ще се намеси.
                      Пък ти може да си ревеш денонощно...бил плащал,кво плащаш ти бе смешник?
                      Когато плащаш несправедливи налози за какво ли не мълчиш,когато плащаше за няколкото милиардни проекта(няма да ги споменавам,ти си мноо умен и ги знаеш)пак мълчеше,когато те крадяха 25г. ежедневно...кво?МЪЛЧЕШЕ!Сега пак ще се наведеш,понеже нямаш избор..навсякъде народа плаща.Ако не си го разбрал,време е да започнеш да вдяваш,амъ кат ти гледам акълецо,съмнявам се!

Хахаха. Като просиш пари трябва да гледаш в земята и да казваш МОЛЯ.
                      Last edited by ravnovеsie; 19.09.2014, 22:26.

Коментар

• ravnovesie
                        Всички малки вложители ще си вземат парите,гарантирано от който искаш.Нали никой нямаше да взима пари,защо така смени плочата?Даже съм почти сигурен,че и големите ще си върнат вложенията,понеже държавата ще се намеси.
                        Пък ти може да си ревеш денонощно...бил плащал,кво плащаш ти бе смешник?
                        Когато плащаш несправедливи налози за какво ли не мълчиш,когато плащаше за няколкото милиардни проекта(няма да ги споменавам,ти си мноо умен и ги знаеш)пак мълчеше,когато те крадяха 25г. ежедневно...кво? МЪЛЧЕШЕ! Сега пак ще се наведеш,понеже нямаш избор..навсякъде народа плаща.Ако не си го разбрал,време е да започнеш да вдяваш,амъ кат ти гледам акълецо,съмнявам се!
                        Last edited by kig36; 19.09.2014, 22:44.
                        Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Тук пак се почва! Гарантирани- негарантирани!

Вече се каза! ТУК! И къде ли не! Хората влагайки си парите, разчитат на контрола в държавата.
                          Това "разчитат" хората го приемат по 2 начина с доверие - като Веждичката,
                          и други, които са наясно, че няма държава- и си слагат парите в много банки до 100 к €, и/ или на различни доверени физически лица!

Всеки си е преценил! Има и закони! НО държавата не може заради БЕЗХАБЕРИЕТО си (или умишлено управляваното безхаберие) да абдикира при негарантираните!
                          И същевременно да рекетира за неиздадена касова бележка за покупка на дъвка (примерно)
                          Глобите за неиздадена касова бележка, може да се окаже съизмерима с глоба за атентат срещу банка
                          Last edited by 0ldman; 19.09.2014, 22:27.

Коментар

90% от хората са се интересували от репутация поне. 10% сте се лакомили.
                            Ами точно репутацията беше безупречна. Награди , големина , поглъщане на друга банка. Това си е знак за успех. Кой е виновен?

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              А ако няма достатъчно баМки? Освен това, аз мисля, че текста за гаранциите противоречи на конституцията. Та, според мен или всички трябва да изгорят пропорционално или да се плати на всички. Аз съм за второто, защото осирането на държавните задници беше тотално!!!
                              Противоречи, не противоречи не е важно. Има предикатно европейско законодателство. Е, аз утре като осъдя България и си прибера парите с лихвите, кой ще плаща. Пак всички данъкоплатци нали.
                              Last edited by Бедният landlord; 19.09.2014, 22:17.

Коментар

ОК, уважавам твоето мнение, но вложителите ли трябва да ги интересуват регулациите на БНБ, наградите за най-добър банкер и класацията за най-големите банки? Щото тя си беше от най-големите.
                                90% от хората са се интересували от репутация поне. 10% сте се лакомили.

Коментар

Working...
                                X