IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има пари, има - депозити на населението около 38 млрд., а като сложиш и депозитите на фирми 57млрд.
    Депозити знаем че има!
    Парите от депозитите, вече знаем къде са за КТБ - 94% ги пиши бегали
    В другите банки е същото...
    За една друга банка се сещам, дето купи за 300млн руините на Кремиковци - с 24 годишен млад меринджей собственик на новосъздадена фирма, a la КТБ инвестиция..

Та депозитите ни са я в изядени кебапи на Дудука, я ще ги търсим в пепелака на Кремиковци...

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Гаранцията до 100к евро има единственно за цел да спаси банките от неизбежен и моментален фалит, нищо социално няма в нея.
      - Социално би било ако за КТБ се приеме закон да почнат да се връщат пари първо малките влогове до 3 000 евро, после до 5000 и то като се каже до 3 000 това означава връщане на пари само на тези които имат до 3000, а не на всички по 3 000.
      - В до100к гаранция няма нищо социално. Фонд за гарантиране на влоговете в БГ за радост няма, то оставаше да има такъв реален фонд в който банките да са замразили пари. Законът е фиктивен и това е повече от добре. Банки с гарантирана безсмъртност ще работят винаги срещу икономиката и ще я стагнират, както се случи в цяла Европа. Банките са бизнес и когато му се осигури 100 км. предимство пред другите бизнеси, то тях ги пиши мъртви и дори самоубиващи се.
      Някой го разбра това , то не е сложно в никакъв случай и той очевидно е злонамерен според мен щом тази практика продължава и този закон съществува в Цяла Европа.
      Я да ми кажеш какво означава един закон да е фиктивен?
      Ситуацията е следната: имаме си Директиви по европейското законодателство, които уреждат въпроса. На милите ни и чудни политици им изтича времето (21 декември 2014), за да вземат искровото политическо решение за КТБ и имат единствено 3 варианта:
      1. Това е любимото ми - Фалит- ние, дребните, "лакоми за високи лихви" и "постоянно ревящи" вложители си прибираме "мижавите" спестявания до 100К евра и се наслаждаваме на поредицата "И богатите плачат" - сами се сещата доста илюзорен вариант!
      2. КТБ отваря, но с предварително установени ограничения за теглене по влоговете - и този вариант ми е не малко любим! Тук ще има доста храна за знайни и незнайни юриЗди и популиЗдки организации как държавата ограничава правата на гражданите и т.н.
      3. И може би най-грубия вариант - Закон за изменение на ЗКИ с една дребна и простичка промяна - "Изменя се чл. 106, ал. 2 от Закона за кредитните институции като вместо 6 да се чете 60" и ни спукват шошоните. Тук по отношение на последствията можем да се придържаме към т.2.
      Last edited by Igrach; 20.09.2014, 10:12.

Коментар

• Xman1

Гаранцията до 100к евро има единственно за цел да спаси банките от неизбежен и моментален фалит, нищо социално няма в нея.
        - Социално би било ако за КТБ се приеме закон да почнат да се връщат пари първо малките влогове до 3 000 евро, после до 5000 и то като се каже до 3 000 това означава връщане на пари само на тези които имат до 3000, а не на всички по 3 000.
        - В до100к гаранция няма нищо социално. Фонд за гарантиране на влоговете в БГ за радост няма, то оставаше да има такъв реален фонд в който банките да са замразили пари. Законът е фиктивен и това е повече от добре. Банки с гарантирана безсмъртност ще работят винаги срещу икономиката и ще я стагнират, както се случи в цяла Европа. Банките са бизнес и когато му се осигури 100 км. предимство пред другите бизнеси, то тях ги пиши мъртви и дори самоубиващи се.
        Някой го разбра това , то не е сложно в никакъв случай и той очевидно е злонамерен според мен щом тази практика продължава и този закон съществува в Цяла Европа.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
          ... просто защото вече няма никакви пари никъде... всичко опоскаха за 25 години.
          Има пари, има - депозити на населението около 38 млрд., а като сложиш и депозитите на фирми 57млрд., за тях се облизват

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

за това и в европата плащат всичко на всички .. едно че могат да си го позволят и второ .. така трябва
            Като в Кипър нали...

А след като не трябва да се прави разлика по имуществено състояние... тогава и работещите трябва да получават социални помощи... ако се тълкува конституцията буквално...

Тази гаранция до 100 хиляди евро, е социална гаранция. Един вид се предполага, че това са последните парички на някого. От друга страна се предполага, че богатите имат поне в няколко банки влогове... освен това и техните са гарантирани до 100 хиляди евро, ако не са сключвани специални анекси с по висока лихва. Така че конституцията е спазена и на богати и на бедни са гарантирани сметките до 100 хиляди евро. Няма противоречието, което някои хора се опитват да си измислят.

Държавата няма как да бъде задължена да грантира на всякъде всичко. Тези банкови гаранции до определена сума са измислени в Америка, след голямата депресия... когато след масов фалит на банки цялата икономика тръгва надолу. Тогава се въвежда и много по строг надзор и контрол над банките... защото се установява, че една банкова криза, може да дръпне всичко надолу. Без гаранция е възможно сравнително малка банка, да доведе до ефект на доминото и да изпопадат всички.

За да се възстанови доверието в банковата система, трябва да започнат изплащането на гарантираните депозити още от утре... но те няма да го направят това. Явно идеята е да се сасипе икономиката... кой и защо го иска това е друг въпрос. Но техните настоящи действия ще доведат именно до това.
            Реално непризнаването на фалит, е дори по лошо от фалит. Не може да седиш и като някакакъв пълен малоумник и в разрез със действителноста, да говориш пълни глупости и на всичко отгоре със самочувствие.
            Те не признават, че банката е фалирала... но и пари не изплащат... е колко може да продължи това?!... и какво им пречи да изплащат до гарантираните размери... пък после да си оздравяват банката и 1000 години ако искат?!?

Тук вече месеци наред се спори дали банката е фалирала... ами вие как мислите?! Сериозно ли си мислите, че банката не е фалирала??? Възможно ли е да има толкова икономически неграмотни хора... фалит не е просто дума, това е понятие, което означава определено нещо. Банката е фалирала от момента в който не може да се разплаща с контрагентите си. Колко време мина вече?! Колко време трябва да мине?! 1 или 2 години можеби??? Ако банката не е фалирала, тогава какво е това "замразено" състояние, което абсолютно точно наподобява фалит. Какви са тия игри с понятията. Това дали нещо ще го наричаме фалит или "замразяване" няма никакво значение. Важно е какво е реалното състояние... а реалното състояние показва, че депозиторите, вече месеци наред нямат достъп до парите си... нито дори до част от парите си. ЗАЩО?!... нали банката не е фалирала?! Какъв е проблема в деня в който пристигнат постъпления от кредитите да се раздават тези пари на депозиторите???

След някой месец, пак ще си пишем... и състоянието на банката вероятно ще си е същото като в момента... просто защото вече няма никакви пари никъде... всичко опоскаха за 25 години.

П.С. Управляват ни малоумници с дребни душички... и голямо самочувствие без никакво покритие.
            Last edited by Xman1; 20.09.2014, 04:08.

Коментар

• To ravnovesie:

Цитат:
              И аз съм ЗА да пишете само пострадали от КТБ. Ще стане като сбирка на АА. Здравейте аз съм Тотю и съм пострадал от КТБ.
              -Здравей Тотю.
              -Значи години наред се радвах на високи лихви, не разбирах защо другите са такива балъци и не си вкарват парите на висока лихва. Прав съм нали, прав съм да очаквам безплатен обяд?
              -Прав си Тотю.
              -И сега пострадах нямам достъп до парите си.
              -Така е Тотю, разбираме те. Всички сме така. Да поплачем заедно.

Отговор:
              Чужденец съм, обаче мога да предложа и другия отговор за Тотю.
              - Избрах КТБ защтото всяка година тя е имала печалба. Значи лихвите по депозитите са били напълно нормални за банката.
              - Може би печалбата е била измислена от КТБ?
              - Не, защтото банката е била под контрол на БНБ, КФН (акциите са били на борсата) и дори от тези държавни институции, които са държали парите си в банката.
              - Тотю, но всички знаят, че държавата ни е много корумпирана. Може би контролът е бил лош?
              - Може би,но е бил и външен контрол. Омански държавен фонд и ВТБ са упражнявали одит и контрол, като големи акционери и част от екипа на банката. Хеджфондовете, като облигационери, същто са проучвали банката. КТБ е имала международен рейтинг, значи и рейтинговата агенция също е одитирала банката.
              - Стига, Тотю! Всички знаят, че корупцията процъфтява не само в България.
              - И аз зная, затова имам в банката помалко от 196 хил. лева. Помня, че тези пари са гарантирани не само от България, но и от Европейски Съюз, но не мога да ги взема вече три месеца.
              - Затова ли плачеш, Тотю?
              - Не, не затова… Аз плача, защото не мога да разбера: трябва ли да съм още по-предпазлив, за да отваря депозит в българската банка?

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Тук не мога да се съглася. Одиторите им е през к*ра за системата. Те си спасяват собствените задници и бизнес. Днес 3 от големите одитират КПМГ, който е одитор на много други банки. Утре КПМГ ще одитира другите три Бизнес
                И какво? Мислиш че с лека ръка ще ги изобличат ако има нередности? Та нали и другата година ще искат пак да ги наемат за одит...

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
                  уловката знаеш ли къде е ?

че принципно .. разпоредбите в специалните части, отменят разпоредбите от общите части

тъй както .. да кажем, ... една вътрешна заповед може да "обезсили" цял един закон ..
                  и разбира се тоз дето е издал заповед носи отговорност , НО .. в предвидените от закона предели

точно по тоя начин действа и закона за гарантиране на влоговете ..
                  конституцията казва не може да се прави разделение на база имотно състояние ..
                  обаче в специален закон ти казват .. може .. тез дето имат 100 к си вземат парите .. тез дето имат повече .. духат супата за това над 100 к ..

според мен обаче ... това не е правилно ... щом конституцията е върховен закон .. той седи на върха в йерархията и трябва него да гледаме ..

и ако се стигне до последна инстанция .. би трябвало да се гледа върховния закон ..

сега .. това не значи, че казвам, че според мен тез със 100 к не трябва да си вземат парите ..защото тез с милионите няма как да си ги вземат .. напротив ..
                  но конституцията не дава да се прави разлика между богат беден .. и щетата загубата .. може да се окаже че ще се понася солидарно .

за това и в европата плащат всичко на всички .. едно че могат да си го позволят и второ .. така трябва

мамата си ибало .. заиченцето бяло
                  Абе, ще почнете да включвате

Коментар

Това законодателство не трябва да противоречи на
                    ХАРТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Виж чл. 17 и чл. 21
                    уловката знаеш ли къде е ?

че принципно .. разпоредбите в специалните части, отменят разпоредбите от общите части

тъй както .. да кажем, ... една вътрешна заповед може да "обезсили" цял един закон ..
                    и разбира се тоз дето е издал заповед носи отговорност , НО .. в предвидените от закона предели

точно по тоя начин действа и закона за гарантиране на влоговете ..
                    конституцията казва не може да се прави разделение на база имотно състояние ..
                    обаче в специален закон ти казват .. може .. тез дето имат 100 к си вземат парите .. тез дето имат повече .. духат супата за това над 100 к ..

според мен обаче ... това не е правилно ... щом конституцията е върховен закон .. той седи на върха в йерархията и трябва него да гледаме ..

и ако се стигне до последна инстанция .. би трябвало да се гледа върховния закон ..

сега .. това не значи, че казвам, че според мен тез със 100 к не трябва да си вземат парите ..защото тез с милионите няма как да си ги вземат .. напротив ..
                    но конституцията не дава да се прави разлика между богат беден .. и щетата загубата .. може да се окаже че ще се понася солидарно .

мамата си ибало .. заиченцето бяло
                    действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Не не може да се скрие истината при един задълбочен одит и проверка, ще изплува дори и при повърхностен такъв. Друг е въпроса че одиторите благородно ще излъжат за да спасят системата.
                      Тук не мога да се съглася. Одиторите им е през к*ра за системата. Те си спасяват собствените задници и бизнес. Днес 3 от големите одитират КПМГ, който е одитор на много други банки. Утре КПМГ ще одитира другите три Бизнес

Коментар

• ravnovеsie

Не не може да се скрие истината при един задълбочен одит и проверка, ще изплува дори и при повърхностен такъв. Друг е въпроса че одиторите благородно ще излъжат за да спасят системата.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Бедният landlord

Тази идея за гарантиране на влоговете се роди в моята глава тогава в началото на голямата депресия и идеята ми е била само да се блъфира за да се спечели време.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                            Външния одит е доста тъпа идея. Сигурен съм че на всички банки по документи всичко им е ок. А одиторите проверяват документи. Това ще е просто една огромна обществена поръчка, за която ще хвърлим огромно количество пари. Като резултата след това ще е че одита за всяк банка ще даде няколко неща, в които се съмнява но които реално не са важни.

Ако целта е да се върне доверието в банковата система - то или да решават казуса с КТБ максимално бързо и после просто да си мълчат. Или да накажат някоя друга банка - и БНБ знае къде къде има проблеми, няма нужда от външен одит. То даже и журналистите знаят, ето и днес една банкерка съди медия. Да и се чуди човек на акъла.
                            Решено е!
                            Махаме одита- безсмислен е и скъп
                            Що са тия напъни за "доста тъпа идея"

Врачката ми е много по добра от одита ви

Коментар

Пак се хващаш за това "гарантираните" !!! До сега никой не е показал, как точно работи тва чудо

Колкото до КТБ, казал съм си мнението, далеч преди да я затворят
                              Уважавам мнението ти за КТБ от преди. Но дай да отговоря вместо теб все пак. Сигурен съм, че никога ни би вложил над гарантираните. Ти си стар инвеститор, не би направил такава глупост нали. Що се отнася до закона има стар юридически лаф- "Лош закон, но закон". Това, че в момента БНБ го кара да не работи в БГ, не значи, че не е валиден.
                              Дори Бате Пешо дето ми се перчеше, че не знам какво има в тази банка, се оказа, че е в гарантираните. Иначе опитваше да ме увери, че има милиони. Както и да е, аз също искам всички да си получат парите. Само, че няма прецедент в ЕС дето инвеститорите ще налеят такива пари в банката. Това го признаха всички специалисти в европейските финанси.

Коментар

• Първоначално изпратено от 0ldman Разгледай мнение
                                А ти бързаш ли?
                                Преди няколко дни гледах коментар на Иван Костов по въпроси от нашето житие и
                                битие.Човекът го каза пределно ясно,че сегашното служебно правителсво трябва
                                да влезе в ролята на камикадзе и извърши някой съществени нещица за да има
                                както политическа така и икономическа стабилност при следващото управление,
                                каквото и да е то.Така ,че по-добре да се настроим да очакваме неочакваното
                                за някой и напълно логично и правилно за други.Колкото до банката смятам ,че
                                пари ще има въпросът е колко ще струват.

Коментар

Working...
                                X