IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• След търга!
    Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyStrike
      От новините на Investor.bg:

За първи път при IPO акциите, предмет на публичното предлагане, ще бъдат заплащани чрез Централен депозитар АД. Сделките с акции на Корпоративна търговска банка, ще бъдат регистрирани като сделки на извънборсов пазар на 14 май...

Така сигурно си спестяват някакви такси, но дали това не изважда сделката от категорията на сделки, сключени на регулиран български пазар и от там с необлагаема печалба? Не се ли явява финансова печалба за дружеството разликата между продажната цена и номинала на акцията?
      Предполагам че аз не съм наясно нещо, едва ли могат да направят такава груба грешка, но за всеки случай може ли някой счетоводно просветен да обясни ситуацията?
      А някой наясно ли е точно с технологията? Кога и в какви срокове трябва да се преведат паричките? След търга или преди търга?Или стоят блокирани някъде?

Коментар

• А, как така? От моя посредник ми казаха, че са били вчера... ама не искам само на тяхното мнение да се осланям. Интересно ми беше хората какви са, че то цифрите в проспекта са бонбон, ама да не излязат някакъв ташак там началници, директори, собственици

Коментар

• Първоначално изпратено от Tocho VIPa
          да бе много криво с лат.
          Та идеята беше ако някой е бил вчера на презентацията на корпоративна да каже как му изглеждат. Те това е.
          Ай успех и на пиб и тук
          VIP-е, презентацията е днес...

Коментар

• да бе много криво с лат.
            Та идеята беше ако някой е бил вчера на презентацията на корпоративна да каже как му изглеждат. Те това е.
            Ай успех и на пиб и тук

Коментар

• абе Vip я вземи да пишеш на кирилица че нищо не ти се разбира

Коментар

• Vtchera imalo prezentazia na bankata. Ako niakoi e hodil, kajete kak vi se struvat nechtata. Teia KTB da ne sa i te kato zarvulite ot sviloza

Коментар

• ПИБ се коментира повече във форума, но на мен повече ми допада Корпоративна.
                  Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

Коментар

• Първоначално изпратено от Смърфиета
                    XY, по-добре си пусни пазарна за 3 или 4 пъти повече акции. Не че твоя ордер на МАКСа ще промени много картинката, но по-добре е по-тънко да купиш ;-)

Мерси , Смърфи, и сам щях да се сетя
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Благодаря на всички за коментарите!!!

Коментар

• Ама наистина стана много сериозно и обстоятелствено обяснение .Просто добре преценявай възможностите си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                          Първоначално изпратено от atanas76
                          Първоначално изпратено от Смърфиета
                          Първоначално изпратено от XY
                          ofcourse, аз не се и надявам да си взема на по-малко и затова ще си пусна на МАХ ордера
                          XY, по-добре си пусни пазарна за 3 или 4 пъти повече акции. Не че твоя ордер на МАКСа ще промени много картинката, но по-добре е по-тънко да купиш ;-)
                          Ще стане ли номера да си пуснем ордер за 3-4 пъти повече отколкото имаме пари в наличност щото ако се изкофти нещо работата не ми се мисли? Някой ако има опит нека сподели!
                          Ако се надхвърлиш в парите и ако след това не ги осигуриш, след това си ти връшат парите и не получаваш нито 1-а акция...
                          Но ако това ти действие породи проблеми за ИП с който играеш,може да има непритни последствие и за теб ......

Коментар

• Първоначално изпратено от atanas76
                            Първоначално изпратено от Смърфиета
                            Първоначално изпратено от XY
                            ofcourse, аз не се и надявам да си взема на по-малко и затова ще си пусна на МАХ ордера
                            Ще стане ли номера да си пуснем ордер за 3-4 пъти повече отколкото имаме пари в наличност щото ако се изкофти нещо работата не ми се мисли? Някой ако има опит нека сподели!
                            Ако се надхвърлиш в парите и ако след това не ги осигуриш, след това си ти връшат парите и не получаваш нито 1-а акция...

Коментар

• Добре де,

може да пусне пазарна поръчка за парите, които иска да вкара в позицията. Стига сте си мислили сложни варианти. ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко
                                Първоначално изпратено от atanas76

Ще стане номера, ако ИП - то ти са бързи и акуратни и на 14-ти след търга ти организират репо сделка за липсващата ти сума, и ако ти имаш желание за това.

и разбира се,репото е възможно само ако имаш акции,които са около два пъти повече като стойност,от сумата на поръчката която си подал.Тоест,ако имаш 10000 лева кеш,а подадеш поръчка за 40000 лева,получава се разлика от около 30000 лева,които , ако смяташ да набавяш от репо,трябва да притежаваш акции за около 60000 лева,и то ликвидни!!!!!
                                Всичко това е възможно,ако няма проблеми с процедурата и с ИП-то с който играеш.
                                И разбира се,ако нямаш алтернатива с намиране по спешност на финансиране извън борсата.

Коментар

Working...
                                X