IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Han Krum
    Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
    Как ви се струва Ипото на ПИБ срещу КТБ? Май това на КТБ е с по-ясни условия за сега.
    Май да..
    Хане, пожелавам ти от трите ИПОта, поне от едно да избиеш пари

Коментар

• Много се колебая, защото:

...едната банка определя минимална емисионна- и максимална цена (номинал 10 лв.), но това според мен не означава регламент, който гарантира 100% успешно удовлетворяване на заявките (пазарните поръчки могат да бъдат частично изпълнени).

Другата банка предлага определянето на единна цена на база направените заявки, но за доста по-голям брой акции (номинал 1 лв.).

Едната банка остави у мен усещане за по-добра организираност (първа оповести предстоящото IPO), а другата - обяви по-ранна начална дата на предлагането..., но другата пък е доста по-напред в класациите...

Затова се колебая, но ще заложа 2/3 от ресурса на по-добрия... без да съм сигурен, че това ще бъде единствено правилното решение.

И Институционалните инвеститори ще си кажат тежката дума!... Те са по-скоро традиционалисти, консерватори или - както искаме там да ги наречем - но много зависи от тях. Ако ги има - добре! Да си го пожелаем, но няма да бъдат привлечени без много шум (реклама), което като че липсва - да му мислят емитентите.

Все едно, че нищо не съм ви казал - това е лично мнение (вашата стратегия си е най-правилна!). Успехи!
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Аз ще се напъна с КТБ. Смятам, че ПИБ е по-качествената банка, но и И-пото там ще е по-рисково. ПИБ взеха да си играят на котка и мишка с дребните инвеститори, което не ми се нрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
          Как ви се струва Ипото на ПИБ срещу КТБ? Май това на КТБ е с по-ясни условия за сега.
          Май да..

Коментар

• Как ви се струва Ипото на ПИБ срещу КТБ? Май това на КТБ е с по-ясни условия за сега.

Коментар

• И без това брокерът ти не може да ти пусне поръчка за повече бройки, отколкото имаш наличност по сметката (освен разбира се ако не ти е познат, както често се случва), така че по принцип не би трябвало да ти се удовлетвори поръчката ако нямаш достатъчно cash по подсметката при ИП.

Коментар

• Напълно сам съгласен,но с това изискване за минимум 25 акции и презаписване от неизвестен брои пъти,човек които иска да участва с малко просто няма друг изход.

Коментар

• Затова не трябва да има такива записвания. Записване трябва да означава и плащане на момента на цялата заявена сума. Иначе си играем на комар.

Коментар

• Моля някои,които е изпадал в такава ситуация или знае,да сподели какво става в случаи че не успееш да заплатиш заявените акции от ИПО,освен че не ти дават нито 1 акция има ли някакви други последствия.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
                      Здравейте колеги,отскоро се интересувам то търговия на БФБ и ми попадна информация,че Първа Инвестиционна Банка и Корпоративна търговска Банка са станали ИПО-та.Въпросът ми е дали някой вече има навлюдения дали са коректни и дали са за препоръчване.
                      Благодаря предварително за отговора
                      ipo-тата на двете банки предстоят съвсем скоро.надали някой ще се ангажира с конкретна препоръка....аз ще участвам в едното със сигурност,а за другото се колебая още...успех!

Коментар

• Здравейте колеги,отскоро се интересувам то търговия на БФБ и ми попадна информация,че Първа Инвестиционна Банка и Корпоративна търговска Банка са станали ИПО-та.Въпросът ми е дали някой вече има навлюдения дали са коректни и дали са за препоръчване.
                        Благодаря предварително за отговора

Коментар

• Първоначално изпратено от фен1
                          Първоначално изпратено от hah
                          Аз се чудя по следния проблем:
                          Ако сложа пазарна поръчка за примерно 50 акции, а презаписването се окаже три пъти, цялата ми поръчка ли отпада?
                          Скромно, но от сърце
                          1125 лв. е минимума за пазарна поръчка
                          ако се класираш за под 1 акция (презаписване около 20) отпадаш
                          така ми се струва
                          Това и мнението след него ( не знам как в този пост да цитирам и двете), ме объркаха съвсем. Моля, обяснете на прохождащия: Съдейки по това, че при Каолин е имало удовлетворени на 30% поръчки значи ли , че за да имам реален шанс да се сдобия с акции от това IPO трябва да заявя при посредника около 85 - 100 акции на пазарна цена. Ако заявя толкова и се удовлетворят 30% - ок ще имам пари да платя. Ако обаче няма толкова голям интерес и се удовлетворят всичките? Мога ли дасе откажа от част от тях или какво?

Коментар

• Ако се класираш за под 25 акции при пазарна поръчка, цялата ти поръчка отпада. Това е положението...
                            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
                              Аз се чудя по следния проблем:
                              Ако сложа пазарна поръчка за примерно 50 акции, а презаписването се окаже три пъти, цялата ми поръчка ли отпада?
                              Скромно, но от сърце
                              1125 лв. е минимума за пазарна поръчка
                              ако се класираш за под 1 акция (презаписване около 20) отпадаш
                              така ми се струва

Коментар

• Аз се чудя по следния проблем:
                                Скромно, но от сърце
                                Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

Working...
                                X