Първоначално изпратено от Han Krum
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Много се колебая, защото:
...едната банка определя минимална емисионна- и максимална цена (номинал 10 лв.), но това според мен не означава регламент, който гарантира 100% успешно удовлетворяване на заявките (пазарните поръчки могат да бъдат частично изпълнени).
Другата банка предлага определянето на единна цена на база направените заявки, но за доста по-голям брой акции (номинал 1 лв.).
Едната банка остави у мен усещане за по-добра организираност (първа оповести предстоящото IPO), а другата - обяви по-ранна начална дата на предлагането..., но другата пък е доста по-напред в класациите...
Затова се колебая, но ще заложа 2/3 от ресурса на по-добрия... без да съм сигурен, че това ще бъде единствено правилното решение.
И Институционалните инвеститори ще си кажат тежката дума!... Те са по-скоро традиционалисти, консерватори или - както искаме там да ги наречем - но много зависи от тях. Ако ги има - добре! Да си го пожелаем, но няма да бъдат привлечени без много шум (реклама), което като че липсва - да му мислят емитентите.
Все едно, че нищо не съм ви казал - това е лично мнение (вашата стратегия си е най-правилна!). Успехи!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от kritelinЗдравейте колеги,отскоро се интересувам то търговия на БФБ и ми попадна информация,че Първа Инвестиционна Банка и Корпоративна търговска Банка са станали ИПО-та.Въпросът ми е дали някой вече има навлюдения дали са коректни и дали са за препоръчване.
Благодаря предварително за отговора
Коментар
-
Първоначално изпратено от фен1Първоначално изпратено от hahАз се чудя по следния проблем:
Ако сложа пазарна поръчка за примерно 50 акции, а презаписването се окаже три пъти, цялата ми поръчка ли отпада?
Скромно, но от сърце
ако се класираш за под 1 акция (презаписване около 20) отпадаш
така ми се струва
Коментар
-
Първоначално изпратено от hahАз се чудя по следния проблем:
Ако сложа пазарна поръчка за примерно 50 акции, а презаписването се окаже три пъти, цялата ми поръчка ли отпада?
Скромно, но от сърце
ако се класираш за под 1 акция (презаписване около 20) отпадаш
така ми се струва
Коментар
Коментар