IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• iat, ако наистина са те наплашили с КФН/кафене, матине...пак си е кфн))/ ще се опитам да те успокоя))
    Моля те, не пиши за щяло и нещяло "не е препоръка".Смисълът на препоръката започва да избива от нервност...към наистина такава))
    Личното мнение в един форум си е лично...мнение...

За посредника ти....защо не поговориш с него ...за степента на обезпеченост и % на удовлетвореност))

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo
      Нормално е инв. посредник да иска налична цялата сума за заявката - така той се застрахова, при положение, че няма презаписване (няма от своя джоб да си ги вади я). Но всичко това важи, ако брокерът не ти е познат или приятел, или пък просто ти има доверие, че дори и да няма презаписване, можеш да осигуриш нужната сума
      Е, нещата все пак са конкретни и би трябвало да има индивидуален подход. При моя инв.посредник имам кеш Х лв., а искам да участвам с 2Х лв. Срещу недостигащия Х лв. при същия инв. посредник имам акции на стойност 8Х лв., от които 2Х лв. са в негово АДСИЦ :-) Освен това за 3 г. не сме имали никакви недоразумения - излизал съм на червено и на следващия ден съм довнасял. Освен това - дори само при 2 пъти презаписване наличният кеш ще е достатъчен. Очевидно, инв.посредник няма защо да се притеснява. От което следва логичният въпрос - а защо точно сега "вдига летвата" ; и дали при това ИПО ние, КОБОС-ите, не сме излишните маймуни на клона :-)
      Извинявам се за конкретиката ; но ако и други инв.поссредници са толкова твърди (за което бе и един от въпросите ми) - струва си да се замислим какво презаписване калкулират те в сметките си ;-)
      А иначе аз няма да се пазаря - ще си внеса и останалите Х лв., но си е губи-време :-)
      Наплашихте ме с това КаФеНе, та вече и въпрос да задам, пак пиша :
      Не е препоръка за нищо :-)

Коментар

• И моя последник иска налична сумата.
        Доколокото разбрах ако подадеш поръчка през ОББ не искат сумата авансово.....май
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Нормално е инв. посредник да иска налична цялата сума за заявката - така той се застрахова, при положение, че няма презаписване (няма от своя джоб да си ги вади я). Но всичко това важи, ако брокерът не ти е познат или приятел, или пък просто ти има доверие, че дори и да няма презаписване, можеш да осигуриш нужната сума

А че презаписване ще има, ще има-въпросът е колко пъти. Аз залагам м/у 3 и 5.

Коментар

• Моят инв.посредник ми иска налична цялата сума за заявката - при положение, че е вероятно - с оглед на минали ИПО - да има поне 2 пъти презаписване. Във връзка с това 3 въпроса :
            1. И при вашите посредници ли искат предварително внесена цялата сума за заявката ?
            3. Подобна политика на посредниците няма ли да принуди повече хора да участват с лимитирани на мах. - което ще вдигне и стойността на пазарните поръчки (от това ще загубят и самите инв.посредници)?
            2. Очаквате ли презаписване и колко пъти ?
            Не е препоръка за нищо :-)

Коментар

• На мен ми се вижда съвсем нормално да има минимален праг.
              За да си направиш депозит на хубава лихва също ти искат поне 500 евро. Все пак това не е бакалия!

Коментар

• Е сега гледайте как се презаписва изкуствено емисия. Особено ако не искат пари предварително...

Коментар

• Според перефраза на Цезар случая може да се опише като "Дребните инвеститори да .............".
                  Life won't wait for you.

Коментар

• няма да има никакво превеждане на пари сделките ще бъдат ЦД след като ОББ класира получателите на акции нещо подобно на Тодоров

Коментар

• доста разочароващо за дребните инвеститори...

Коментар

• Висок интерес към акциите на КТБ ще декласира малките инвеститори
                        От: Мариян Йорданов
                        mpy@start.bg
                        02.05.2007 11:46 ( CTB )

Ако има висок интерес и презаписване на заявеното за продажба количество от 1 млн. акции на Корпоративна търговска банка (КТБ) АД, малките инвеститори с малко над 1000 лв. няма да се класират, показа проверка на Investor.bg при мениджъра по продажбата на акции Обединена българска банка.

В проспекта на търга е записано, че минималната стойност на записана и платена поръчка е 1 125 лв. за пазарните и 25 броя за лимитираните поръчки.

Последният търг на БФБ-София беше този за акции на Каолин АД и той беше презаписан над 3 пъти - при емисия за 60 млн. лв. заявките надхвърлиха 200 млн. лв.

Ако и при Корпоративна търговска банка презаписването е три пъти, пазарни поръчки, по-малки от 3 375 лв. няма да бъдат изпълени. Лимитираните поръчки се изпълняват пропорционално, ако при дадено ценово равнище търсенето е по-голямо от предлагането, затова е напълно възможно и презаписване при лимитираните поръчки и съответно поръчки от по 25 акции няма да бъдат изпълнени.

Наскоро в Румъния беше осъществено IPO на компанията Алумил (аналог на българския Алкомет), където презаписването достигна 16 пъти, а при търга за акции на Химимпорт АД през миналата година презаписването беше 2,5 пъти.

И трите търга - за КТБ, Алумил и Химимпорт са при лимитирана максимална цена, а при Химимпорт цената беше еднаква, тоест минималната, средната и максималната цена бяха фиксирани на 4 лв. на акция. Тоест трите търга са сравними и преизпълнението играе значителна роля за определяне на закупеното количество акции.

Ако презаписването за КТБ е 16 пъти, както при Алумил, ще бъдат класирани само пазарни поръчки на стойност поне 18 хил. лв. Друг пример от региона е увеличението на капитала на сръбска банка през миналата година, когато презаписването е достигнало близо 30 пъти.

Желаещите да участват в търга за акции на КТБ със сравнително малки суми трябва да знаят, че поръчката им може просто да не бъде изпълнена, тъй като презаписването ще я направи по-малка от регламента.

Оферти за участие в IPO-то на Корпоративна ТБ се подават до 10 май включително в инвестиционния ви посредник или директно в мениджъра по емисията Обединена българска банка АД от 9 до 16 ч. Резултатът от търга ще бъде обявен на 11 април до 14:00 ч., а сделките ще се регистрират в Централен депозитар на 14 май. Общо се предлагат 1 млн. акции, от които 300 хил. са определени за лимитирани поръчки и 700 хил. за пазарни поръчки.

Методът на продажба е букбилдинг с диапазон на емисионната цена от 45 до 58,50 лв. за акция. Номиналната стойност на акция е 10 лв.

Проспектът на КТБ можете да прочетете тук.
                        Всички новини за дружеството можете да прочетете тук.
                        Можете да коментирате КТБ или да видите коментарите за банката във форума на Investor.bg тук.

Интересна статия. Аз очаквам презаписване поне 5 пъти, така че май наистина ще останат по-големи играчи.
                        Акционерите са ни скъпи

Коментар

• Реално, последната дата за продажба на акции на други дружества на БФБ-София, парите от които ще могат да бъдат използвани за плащане на книжата на КТБ, е 14 май.
                          http://www.investor.bg/?cat=5&id=49439

Първоначално изпратено от SEBULBA
                          Първоначално изпратено от LuckyStrike
                          От новините на Investor.bg:

За първи път при IPO акциите, предмет на публичното предлагане, ще бъдат заплащани чрез Централен депозитар АД. Сделките с акции на Корпоративна търговска банка, ще бъдат регистрирани като сделки на извънборсов пазар на 14 май...

Така сигурно си спестяват някакви такси, но дали това не изважда сделката от категорията на сделки, сключени на регулиран български пазар и от там с необлагаема печалба? Не се ли явява финансова печалба за дружеството разликата между продажната цена и номинала на акцията?
                          Предполагам че аз не съм наясно нещо, едва ли могат да направят такава груба грешка, но за всеки случай може ли някой счетоводно просветен да обясни ситуацията?
                          А някой наясно ли е точно с технологията? Кога и в какви срокове трябва да се преведат паричките? След търга или преди търга?Или стоят блокирани някъде?

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                            Първоначално изпратено от Han Krum
                            Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                            Как ви се струва Ипото на ПИБ срещу КТБ? Май това на КТБ е с по-ясни условия за сега.
                            Май да..
                            Хане, пожелавам ти от трите ИПОта, поне от едно да избиеш пари
                            Не те разбрах , но аско се правиш на разбирач дай да вържем за Као...там съм вкарал много както и ще направя и с 2-те банки...

Коментар

• Зарко, ти си умен инвеститор, не съм си и помислил за миг, че би продал ГАЗ сега Ще и дойде времето :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr

Хане, пожелавам ти от трите ИПОта, поне от едно да избиеш пари

Investorrr, ще има далавера според мен И в банките, но И в GAZ стискаме здраво - там сме сигурни! Трябва да мислим и за едно диверсифициране на портфейла - никак няма да е излишно (с нови средства, разбира се и не за сметка на GAZ)!
                                Успех!
                                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Working...
                                X