Първоначално изпратено от Майната
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Аз си мисля да пусна само лимитирана )) на 48.50 , за добро количество )
Коментар
-
iat, не мисля, че участвайки и в лимитирания сегмент си намалявам пазарното изпълнение.По-скоро, за мен това е вот на доверие))пускам лимитирани около минимума, защото там цената ми се струва по-реална....съответно, отчитайки интереса и фактора "алчност") добавям и количеството за пазарни.
А презаписването, по лично усещане)едва ли ще надмине 4 пъти и то най-вече заради паралелното участие на ПИБ/много добре го измислиха, браво, отдавна съм признала маркетинга им, но да видим мениджмънта/
Коментар
-
много благодаря, явно ми се е паднал консервативен последник , което си е достойно за уважение в тази конкурентна среда. Досега не ми беше правило такова силно впечатление в различието по условията на изпълнението на сделките, но ето ви един добър пример за потенциален клиент с два кобоса.
още веднъж благодаря за отговора!
Коментар
-
Първоначално изпратено от RedHotкога най късно трябва да се внесат парите при посредника, за да може да се участва в това ИПО. Моля ви за еднозначен отговор. Оставам с впечатление, че при различните посредници е различно.
Няма еднозначен отговор. Ако посредника (най-често при банките) очаква претрупване с работа, може да иска и доста предварително, за да не обърка нещо в суматохата. Помня при търговете за БТК имаше доста забравени поръчки.......
така че е полезно да се запознаете с условията на посредника си и с условията на другите
Друг е въпроса, че не трябва да се чака последния ден, виждаме че всеки ден стават много репо-сделки
мисля че доста хора вече си решават поетапно проблема с финансирането и логистиката на парите, говорили са си с брокера и няма място за изненади
доколкото разбрах от една от банките, които отпускат репо е хубаво човек да се обади отсега, за да си водят ориентировъчен график за сумите
резултатът от търга (проведен на 10-ти) ще излезе до 14:00 на 11-ти
до 14:00 могат да се правят репо-сделки
ако резултата излезе например в 10:00 ч. ще има няколко часа на 11-ти и целия 14-ти за правене на продажби и репо-сделки, за осигуряване на средства
Коментар
-
Здравейте,
извинете ме за глупавия и обсъждан вече въпрос, но не ми е много ясно кога най късно трябва да се внесат парите при посредника, за да може да се участва в това ИПО. Моля ви за еднозначен отговор. Оставам с впечатление, че при различните посредници е различно. Ако е така, ще си сменя посредника. Проблемът ми е, че искам възможно най- дълго да разполагам с парите си, а вчера ми беше заявено, че трябва да ги имам по сметка на 09.05, а впечатленията ми са различни!
10х
Коментар
-
Не зная как е при другите ИП ,но този с когото аз работя има специален софтуер обработващ всички операции.Предполагам ,че всички посредници имат някакъв специфичен софтуер,чрез който да определят някакви основни правила и насоки (вътрешно фирмени ) на работа.Нещо като следване на предварително зададени критерии.Защото в противен случай ще се получи малък хаос.Ти си ми приятел,ти си ми ми съпруга и т.н..Тоест правилата са общовалидни и всеобхватни,разбира се,в рамките на клиентите на този посредник.
Та случаят при мен е следният - програмата позволява да се пусне поръчка за кеша който имаш по сметката си,към момента на пускане на поръчката+ ДО 40 % от стойноста на акцийте които притежаваш,но в повечето случай доста по-малко от цитираните горе проценти.Та мисълта ми е,че в такъв случай,не приятел,ами и брат да си на брокера ,програмата не позволява да надхвърлиш възможностите си и точка. по въпроса.Просто поръчката не може да бъде въведена ако не изпълняваш критерийте.
И си мисля,че не само моят брокер използва такава програма,вероятно под някаква форма всички ИП ползват нещо подобно.А може и да се лъжа,нямам инфо за другите.Но не мисля,че това е лошо.Дори е нещо добро.Играеш с наличностите си а не с пет пъти същите,защото ако е така-не пет пъти ами 55 пъти ще се презаписват ипотата.
Коментар
-
Аз не съм говорил с моя посредник ще иска ли сумата предварително, с него работим от доста време и си имаме доверие но предполагам, че ще зависи и от сумата за която ще дам поръчка, а той ми знае възможносттите и предполагам, че ще реши на място.
Въпроса, който живо ме интерисува, ако примерно внеса цялата сума и след Х процент удовлетвореност кога ще ми възстановят надвнесената сума ?Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!
Коментар
-
Аз си пускам пазарната поръчка и работата е готова. Разликата между пазарните и лимитираните ще е като при Каолина. Очаквам цена 56 лева за акция
Коментар
-
Моля за извинение, Съни (тя), грешката е моя !
Цитирах по памет и те обърках със Смърфиета (постинга й от 23.04. до XY) - извинявай !
А като пуснеш поравно лимитирани и пазарни - не намаляваш ли 2 пъти шанса си да придобиеш по пазарни цени ? Защото ако концентрираш целия си ресурс при пазарните - ще имаш шанс при 2 пъти по-голямо презаписване. Та заради тази дилема пред мен питах кой какво презаписване очаква - но очевидно искам много конфиденциална информация, защото досега само Michelangelo ми отговори с прогноза :-)
Успех на всички за "по-тънка" покупка ! :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от markovИ моя последник иска налична сумата.
Доколокото разбрах ако подадеш поръчка през ОББ не искат сумата авансово.....май
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя)iat,
За посредника ти....защо не поговориш с него ...за степента на обезпеченост и % на удовлетвореност))
Въпросът, който ме вълнува, е дали тази непреклонност индицира нещо. Пък и ти, Съни (тя), беше препоръчала някому да не играе с лимитирани на мах., а с пазарни. А аз се питах дали подобен подход на инв.посредници няма да тласне повече хора тъкмо към лимитирани на 58,50 - на принципа "да вляза поне малко, пък после ще видим..." :-) Което не е от полза нито за Кобос-и, нито за инв.посредници - само за г-н Цв.Василев (да е жив и здрав :-)
А за КаФеНе-то беше опит за шега ;-) Не пиша често, така че няма да те дразня с познатото заклинание (зная, че си му убеден противник:-)
Коментар
Коментар