IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Майната
    Аз си мисля да пусна само лимитирана ))) на 48.50 ) , за добро количество ))
    само аз ли ще пускам на 45.80, даже на 45 повечето)))

Коментар

• Аз си мисля да пусна само лимитирана )) на 48.50 , за добро количество )
      Съвсем разумно рече г-н Майната, има смисъл некакъв от лимитирани, ако тея лимитирани се целят да фанат цената кога е минимална. Те затва са замислени тея лимитирани. А несигурни и по-лакомни играят пазарни тва, как викат некои - да играели с лимитирани на макс, - ше се въздаржа да коментирам, неподлежи на коментар такава игра, ама ако има други играчи къде разчитат на пазарни, нека да се сърдат после за максималната цена на тея майстори, където са играли /л/имитирани сватбарската

Коментар

• Аз си мисля да пусна само лимитирана ))) на 48.50 ) , за добро количество ))
        Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• iat, не мисля, че участвайки и в лимитирания сегмент си намалявам пазарното изпълнение.По-скоро, за мен това е вот на доверие))пускам лимитирани около минимума, защото там цената ми се струва по-реална....съответно, отчитайки интереса и фактора "алчност") добавям и количеството за пазарни.
          А презаписването, по лично усещане)едва ли ще надмине 4 пъти и то най-вече заради паралелното участие на ПИБ/много добре го измислиха, браво, отдавна съм признала маркетинга им, но да видим мениджмънта/

Коментар

• много благодаря, явно ми се е паднал консервативен последник , което си е достойно за уважение в тази конкурентна среда. Досега не ми беше правило такова силно впечатление в различието по условията на изпълнението на сделките, но ето ви един добър пример за потенциален клиент с два кобоса.
            още веднъж благодаря за отговора!

Коментар

• Първоначално изпратено от RedHot
              кога най късно трябва да се внесат парите при посредника, за да може да се участва в това ИПО. Моля ви за еднозначен отговор. Оставам с впечатление, че при различните посредници е различно.
              Сделките ще се регистрират на 14 май. Това е денят в които се сключва сделка. Всеки си знае неговия посредник кога му ги иска. Доколкото знам е непозволено да се извършва сделка без парите да са били преведени, тоест 1 ден преди сделката. Но масовата практика е в деня на сделката, а по процедурата на ЦД парите трябват в деня след сделката.

Няма еднозначен отговор. Ако посредника (най-често при банките) очаква претрупване с работа, може да иска и доста предварително, за да не обърка нещо в суматохата. Помня при търговете за БТК имаше доста забравени поръчки.......
              така че е полезно да се запознаете с условията на посредника си и с условията на другите
              Друг е въпроса, че не трябва да се чака последния ден, виждаме че всеки ден стават много репо-сделки
              мисля че доста хора вече си решават поетапно проблема с финансирането и логистиката на парите, говорили са си с брокера и няма място за изненади
              доколкото разбрах от една от банките, които отпускат репо е хубаво човек да се обади отсега, за да си водят ориентировъчен график за сумите

резултатът от търга (проведен на 10-ти) ще излезе до 14:00 на 11-ти
              до 14:00 могат да се правят репо-сделки
              ако резултата излезе например в 10:00 ч. ще има няколко часа на 11-ти и целия 14-ти за правене на продажби и репо-сделки, за осигуряване на средства

Коментар

• Здравейте,
                извинете ме за глупавия и обсъждан вече въпрос, но не ми е много ясно кога най късно трябва да се внесат парите при посредника, за да може да се участва в това ИПО. Моля ви за еднозначен отговор. Оставам с впечатление, че при различните посредници е различно. Ако е така, ще си сменя посредника. Проблемът ми е, че искам възможно най- дълго да разполагам с парите си, а вчера ми беше заявено, че трябва да ги имам по сметка на 09.05, а впечатленията ми са различни!
                10х

Коментар

• Не зная как е при другите ИП ,но този с когото аз работя има специален софтуер обработващ всички операции.Предполагам ,че всички посредници имат някакъв специфичен софтуер,чрез който да определят някакви основни правила и насоки (вътрешно фирмени ) на работа.Нещо като следване на предварително зададени критерии.Защото в противен случай ще се получи малък хаос.Ти си ми приятел,ти си ми ми съпруга и т.н..Тоест правилата са общовалидни и всеобхватни,разбира се,в рамките на клиентите на този посредник.
                  Та случаят при мен е следният - програмата позволява да се пусне поръчка за кеша който имаш по сметката си,към момента на пускане на поръчката+ ДО 40 % от стойноста на акцийте които притежаваш,но в повечето случай доста по-малко от цитираните горе проценти.Та мисълта ми е,че в такъв случай,не приятел,ами и брат да си на брокера ,програмата не позволява да надхвърлиш възможностите си и точка. по въпроса.Просто поръчката не може да бъде въведена ако не изпълняваш критерийте.
                  И си мисля,че не само моят брокер използва такава програма,вероятно под някаква форма всички ИП ползват нещо подобно.А може и да се лъжа,нямам инфо за другите.Но не мисля,че това е лошо.Дори е нещо добро.Играеш с наличностите си а не с пет пъти същите,защото ако е така-не пет пъти ами 55 пъти ще се презаписват ипотата.

Коментар

• Аз не съм говорил с моя посредник ще иска ли сумата предварително, с него работим от доста време и си имаме доверие но предполагам, че ще зависи и от сумата за която ще дам поръчка, а той ми знае възможносттите и предполагам, че ще реши на място.
                    Въпроса, който живо ме интерисува, ако примерно внеса цялата сума и след Х процент удовлетвореност кога ще ми възстановят надвнесената сума ?
                    Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

Коментар

• Аз си пускам пазарната поръчка и работата е готова. Разликата между пазарните и лимитираните ще е като при Каолина. Очаквам цена 56 лева за акция
                      Има ли смисъл при цена 56 лв. и презаписване 6 или 7 пъти , ако посредика ми иска 40 % в наличност в началото за 50 броя акции да съм движеща сила / първо да свалям цената на старите акции , а после след презаписването същите да ги купувам многократно по-скъпо/?

Коментар

• Аз си пускам пазарната поръчка и работата е готова. Разликата между пазарните и лимитираните ще е като при Каолина. Очаквам цена 56 лева за акция.

Коментар

• Моля за извинение, Съни (тя), грешката е моя !
                          Цитирах по памет и те обърках със Смърфиета (постинга й от 23.04. до XY) - извинявай !
                          А като пуснеш поравно лимитирани и пазарни - не намаляваш ли 2 пъти шанса си да придобиеш по пазарни цени ? Защото ако концентрираш целия си ресурс при пазарните - ще имаш шанс при 2 пъти по-голямо презаписване. Та заради тази дилема пред мен питах кой какво презаписване очаква - но очевидно искам много конфиденциална информация, защото досега само Michelangelo ми отговори с прогноза :-)
                          Успех на всички за "по-тънка" покупка ! :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                            И моя последник иска налична сумата.
                            Доколокото разбрах ако подадеш поръчка през ОББ не искат сумата авансово.....май
                            Ами как няма да иска. Според мен да се записват акции, без да има наредена сума пари си е живо нарушение /вероятно не е според наредбите, но би трябвало да е така/. Ако съм на КФН ще проверя за всички наредени поръчки от клиенти на посредници за ИПОта дали съответните клиенти са превели нужните суми. Иначе стават всякакви презаписвания и изкуствени надувания на ИПОтата....Вижте как беше при Химипорт - чиста работа...колкото искаш, толкова и внасяш..

Коментар

• iat, не съм препоръчвала на никого да играе само пазарни))сигурна съм
                              Аз лично, бих участвала с 50/50, като лимитираните ще са около минимума....ако не ги огрее, знаеш ли колко други дремещи на пазара съм си харесала))
                              ....за ИП-то....опитай все пак тел.разговор

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                                iat,

За посредника ти....защо не поговориш с него ...за степента на обезпеченост и % на удовлетвореност))
                                Ами защото е непреклонен и не му се слушат аргументи :-) Държи хляба и ножа и диктува :-) И е по-лесно да му внеса допълнителния кеш, вместо да се разправям.
                                Въпросът, който ме вълнува, е дали тази непреклонност индицира нещо. Пък и ти, Съни (тя), беше препоръчала някому да не играе с лимитирани на мах., а с пазарни. А аз се питах дали подобен подход на инв.посредници няма да тласне повече хора тъкмо към лимитирани на 58,50 - на принципа "да вляза поне малко, пък после ще видим..." :-) Което не е от полза нито за Кобос-и, нито за инв.посредници - само за г-н Цв.Василев (да е жив и здрав :-)
                                А за КаФеНе-то беше опит за шега ;-) Не пиша често, така че няма да те дразня с познатото заклинание (зная, че си му убеден противник:-)

Коментар

Working...
                                X