то е ясно,че ще е на макса,ами май най-добре е да се играе с лимитирана на мах,така ще се вземе > % от заявката.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Тони, за сравнението съм съгласен и то на пръв поглед май не в е в полза на Цветан Василев - защото разликата между мениджърските и официалните отчети на БАКБ винаги е била по-малка отколко при КТБ. Всъщност за мен съществения въпрос е дали резултатите за 1Q на КТБ са първото показване на действителните мениджърски отчети или са напудряне за IPO. Щото естетвената амбиция на българския собственик за креативно данъчно счетоводство не е тайна за никого.
Коментар
-
Лимитираните над цената на отсичане се изпълняват на 100% по заявената цена. Това не е бук-билдинг и лимитираните поръчки ще се изпълняват според заявената цена, а пазарните по средната цена на класираните лимит поръчки.
Бик, не можах да се ориентирам в сайта на БНБ и да намеря отчета на КТБ за Q1. Явно ще стреляме малко в тъмното, но кво да се прави, ИПО-то изглежда читаво и ще се включа
Коментар
-
Извинявам се за може би нелепия въпрос, но може ли някой да ми обясни, как евентуално презаписване на емисията може да повлияе на удовлетворяването на ЛИМИТИРАНИТЕ ПОРЪЧКИ.
Например: Ако имаме 4 пъти презаписване (напълно ориентировъчно) и цена на отсичане 50,00 лв. ( също ориентировъчна цена), а моята поръчка е 100х52,00 лв. Това значи ли, че моята поръчка ще бъде изпълнена 25Х52,00 лв.? Нали аз съм над цената на отсичане определена при лимитираните поръчки?!
Знам, че това е може би нелеп въпрос, НО съм нов в тази област, а не знам къде другаде мога да получа информация за това
Благодаря Ви предварително за отговора
Коментар
-
Първоначално изпратено от ZelenИ аз така,
пазарна и лимитирана малко над минимума, дано повече хора да направят така и да свалят цената на пазарните.
"Пазарните поръчки се изпълняват на среднопретеглената цена на одобрените лимитирани поръчки" - т.10.2.7 (с.151) от проспекта.
Така че, не е важно цените на лимитираните да са около 45 лв., а да са на най-ниската вероятна за удовлетворение цена. Макар че, свързани с продавача лица лесно могат да запишат 17,5 млн. лимитирани (30%) на максимума :-(
И аз влязох с 1 пазарна и 3 лимитирани и ми се иска да е по-евтинко, ама кой ти дава... :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBAКак е амигос, пуснахте ли поръчките? ;-) Аз лично играх с пазарна и две лимитирани на ниска цена, ако случайно ме огрее... Ако не, поне ще допринесат за снижаване на средната претеглена...
Не препоръчвам нищо на никого!!!
дори мисля изобщо да не пускам пазарна. 58,5 ми се струва прекалено, дори и цифрите от тримесечния за 2007 да не са някакви счетоводни еквилибристики, а те най-вероятно са точно това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markovПредставете си следния сценарии.
Презаписване под 2 пъти .....удовлетворяват по голяма част от заявките и прибират паричките на инвеститорите.
И за ПИБ АД няма достатъчно ресурс в инвеститорите, та удовлетволяват заявки на 7 лева
Ще е доста забавно
Коментар
Коментар