IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• то е ясно,че ще е на макса,ами май най-добре е да се играе с лимитирана на мах,така ще се вземе > % от заявката.

Коментар

• Според мен напудрянето следва после - справка МОНБАТ и др ИПО-та. След приключване на записването се пускат маса добри новини - един вид "видяхте ли за какво става въпрос".
      Иначе КТБ не е зле, мисля около 90-100% за 1 година.

Коментар

• Тони, за сравнението съм съгласен и то на пръв поглед май не в е в полза на Цветан Василев - защото разликата между мениджърските и официалните отчети на БАКБ винаги е била по-малка отколко при КТБ. Всъщност за мен съществения въпрос е дали резултатите за 1Q на КТБ са първото показване на действителните мениджърски отчети или са напудряне за IPO. Щото естетвената амбиция на българския собственик за креативно данъчно счетоводство не е тайна за никого.

Коментар

• КТБ:ПИБ = 50:50

Конкретно за КТБ - направо се налага сравнение с БАКБ.
          Лично мнение.

Коментар

• Мерси за отговора! Защото моят посредник малко ме обърка със съветите, които ми даде и ми се изкаше да проверя, явно те не са съвсем прави! Странно. А иначе цените са напълно ориентировъчни
            Мерси отново!

Коментар

• Нали не забравяте, че за лимитираните са отделили само 30% от емисията? Така на база на лимитираните се целят да отсечат нависоко, и после да засилят пазарните по вече усреднената висока цена.

Коментар

• Лимитираните над цената на отсичане се изпълняват на 100% по заявената цена. Това не е бук-билдинг и лимитираните поръчки ще се изпълняват според заявената цена, а пазарните по средната цена на класираните лимит поръчки.
                Бик, не можах да се ориентирам в сайта на БНБ и да намеря отчета на КТБ за Q1. Явно ще стреляме малко в тъмното, но кво да се прави, ИПО-то изглежда читаво и ще се включа

Коментар

• Точно така!
                  Стига сте мислили ами действайте, че време не остана, айде последни поръчки приемаме ... пазара се затваря до следващия панаир
                  Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

Коментар

• Извинявам се за може би нелепия въпрос, но може ли някой да ми обясни, как евентуално презаписване на емисията може да повлияе на удовлетворяването на ЛИМИТИРАНИТЕ ПОРЪЧКИ.
                    Например: Ако имаме 4 пъти презаписване (напълно ориентировъчно) и цена на отсичане 50,00 лв. ( също ориентировъчна цена), а моята поръчка е 100х52,00 лв. Това значи ли, че моята поръчка ще бъде изпълнена 25Х52,00 лв.? Нали аз съм над цената на отсичане определена при лимитираните поръчки?!
                    Знам, че това е може би нелеп въпрос, НО съм нов в тази област, а не знам къде другаде мога да получа информация за това
                    Благодаря Ви предварително за отговора

Коментар

• Колкото и лимитирани поръчки да се слагат на най-ниската цена все тая. Среднопретеглената цена ще се определи само от изпълнените лимитирани поръчки.

Коментар

• всичко би могло да се направи, но в случая зависи много от презаписа, колко ще са най-големите нереализирани поръчки, как сте дефрагментирали поръчките и т.м.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zelen
                          И аз така,

пазарна и лимитирана малко над минимума, дано повече хора да направят така и да свалят цената на пазарните.
                          Не мисля, че така може да се свали цената на пазарните поръчки. Би било прекалено елементарно с много и големи лимитирани поръчки на минимални нива да се свали цената на пазарните :-) А продавачите от КТБ не са такива наивници :-) Затова са написали в проспекта :
                          "Пазарните поръчки се изпълняват на среднопретеглената цена на одобрените лимитирани поръчки" - т.10.2.7 (с.151) от проспекта.
                          Така че, не е важно цените на лимитираните да са около 45 лв., а да са на най-ниската вероятна за удовлетворение цена. Макар че, свързани с продавача лица лесно могат да запишат 17,5 млн. лимитирани (30%) на максимума :-(
                          И аз влязох с 1 пазарна и 3 лимитирани и ми се иска да е по-евтинко, ама кой ти дава... :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA
                            Как е амигос, пуснахте ли поръчките? ;-) Аз лично играх с пазарна и две лимитирани на ниска цена, ако случайно ме огрее... Ако не, поне ще допринесат за снижаване на средната претеглена...

Не препоръчвам нищо на никого!!!
                            абсолютно, трее да се дърпа цената надолу - и аз така ще направя утре!
                            дори мисля изобщо да не пускам пазарна. 58,5 ми се струва прекалено, дори и цифрите от тримесечния за 2007 да не са някакви счетоводни еквилибристики, а те най-вероятно са точно това.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                              Представете си следния сценарии.

Презаписване под 2 пъти .....удовлетворяват по голяма част от заявките и прибират паричките на инвеститорите.
                              И за ПИБ АД няма достатъчно ресурс в инвеститорите, та удовлетволяват заявки на 7 лева
                              Ще е доста забавно
                              Markov, може да се пробваш и на 5 лева за ПИБ-а, няма проблем ... Сещам се кокошката и просото... Колкото и да приберат от свободния ресурс, то няма да е над 58,5 млн.! А ресурс свободен има мно-о-о-ого, видя се при глината...

Коментар

• Първоначално изпратено от Krank
                                Първоначално изпратено от Zelen
                                И аз така,

пазарна и лимитирана малко над минимума, дано повече хора да направят така и да свалят цената на пазарните.
                                Едва ли цената ще се определи от кобосите, важно е големите каква стратегия ще изберат.
                                Все е файда, Krank

Коментар

Working...
                                X