Първоначално изпратено от Krank
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Anton Chigurh
-
Първоначално изпратено от NikolaА правили ли ви впечатление ръста на активите? Една идея... както са се появили така и ще изчезнат. Мислете за тези 400 000 demand deposits. Лично мнение.
Коментар
-
Anton Chigurh
А прави ли ви впечатление ръста на активите? Една идея... както са се появили така и ще изчезнат. Мислете за тези 400 000 demand deposits. Лично мнение.
Коментар
-
Батя, Бик Q1 2007 го има на сайта на банката, но ще ви улесня донякъде с една снимчица:
http://img142.imageshack.us/img142/4...bq12007gj9.jpg
Правят впечатление реинтегрираните провизии.
Ще се радвам и на вашите коментари.
Коментар
-
Не логично ми изглежда да се играе с лимитирана поръчка на максималната цена - ако толкова искаш да купиш по безболезнената стратегия е пазарна поръчка със значително завишен обем от реално нужния, като по този начин избягваш риска да купиш по лимитираната най висока цена а средната да е по ниска.
Ако търгът не е манипулиран най вероятно цената трябва да е между 50 и максималната, защото няма логика да се подава поръчка на максималната, при условие че за пазарните е заделен по голям обем и не може да направиш по скъпа покупка. Защо да поемаш риск без печалба с лимитирана поръчка на макс?Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
И ДНЕС МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ !
ИМАТЕ ВЕЧЕ ТРИ ПРИМЕРА ПОУКИ !
ТОДОРОФФФ , ПРОБУТАХА ВИ ГИ ПО 2 ЛВ , А СЕГА МОЖЕ СПОКОЙНО ДА СИ ГИ КУПИТЕ НА 1.9 !!!!!!!!
ЕВРОХОЛД , ИСКАТ ДА ВИ ГИ ПРОДАДАТ НА 3.35 ЛВ , НО ВИЕ СЕГА СИ ГИ КУПЕТЕ НА 3.27 ЛВ !!!!!!!!!
БРП , ПРОБУТАХА ВИ ГИ НА 180 ЛВ , НЯКОЙ СЕ НАТЯГАХА И ПО ВРЕМЕ НА АУКЦИОНА КУПУВАХА НА 205 ! , Е УБАВА РАБОТА !!!!
ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ И ПОД 180 ЛВ !!!!!!!
иМА ОТ ТАЗИ ГОДИНА ПРИМЕРИ СВИЛОЗА , СФИ И ДРУГИ !
ПРЕДИ МЕСЕЦ НАПИСАХ СЕГА Е ВРЕМЕТО МАЖОРИТАРИТЕ ДА СИ ПРОДАДАТ НА ХУБАВА ПЕЧАЛБА СОБСТВЕННОСТА СИ !
И ДА ВЕ КАЧАТ НА ЧЕРЕШАТА !
И ДАЛАПАТЕ ПИЛОЦИ !
БОРСАТА Е И ЗА ТЕРИКАТИ И БАЛЪЦИ !
НАЛИ БАЦЕ !
И ЗА ДА НЕ ЛАПАТЕ ПИЛОЦИ !Tova e BFB , zasega e taka !
Коментар
-
Това последното ми прозвуча като комбинация от стратегиите (1) "премията на инвеститора за риска при IPO" (2) "време е да дойдат стратегическите инвеститори" и (3) "а сега да избиеме рибата на търговото". Няма лошо, само дето много IPO-та и голямо преструктуриране на портфейли се задава тази година, така, че не се знае дали преди или през трудната 2008 exit-a ще е добър.
Не е препоръка, просто разсъждения.
Коментар
-
Съгласен съм със сметчиците ти, но само ако приходите и печалбата за 2007 са действително тези което, както казах и преди, е големия въпрос, защото заложения ръст през 2007 не е подкрепен от предходни данни. Не изкачването на стръмни наклони не възможно, но този бизнес е доста по-консервативен, а в корпоративния сектор, където са фокусирани те, консерватизма и конкуренцията са доста силни. В ритейла, с атрактивна реклама, става малко по-бързо, но с "клиентите ни са скъпи" трудно ще заемат добри позиции в него.
Коментар
-
Малко сметчици за 90%:
ПРЕЗ Р/Е
Нетна печалба - 21,000
P/E - 25,00
Изчислена пазарна капитализация - 525,000
Цена на акция (лв.) - 87,50
ПРЕЗ Р/В
Собствен капитал - 145,000 заедно с ИПОТО
P/B - 4,00
Изчислена пазарна капитализация - 580,000
Цена на акция (лв.) - 96,67
Вервай - ще го докарат.
Коментар
-
Според мен датата на IPO-то е много добре съобразена с обявавянето на 5 млн. печалба за 1Q, т.е. PR-a за "виждате ли, че планираните около 20 млн. за 2007 са си напълно постижими" вече е започнал. Като що-годе информиран за стратегиите и M&A проектите на някои от ключовите участници в банковия сектор в Бг ми е малко трудно да видя чак пък около 100% growth за 2007. По-скоро, поради фокуса на останалите участници върху себе през 2007, може би ще се случат някъде около 40-60% тази година , но от догодина голям зор ще видят без стратегически гръб и евтино финансиране. Мисля, си че товя IPO е за постигане на добра цена за последваща продажба - може би през 2008.
Не е перпоръка, просто разсъждения.
Коментар
Коментар