IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Krank
    И аз имам опасения че банката не разполага със значителен дългосрочен ресурс, но предполагам мениджмънта осъзнава този риск.
    Ами аз не мога да разбера какво търсите в банка на която 50% от активите са и в БНБ и депозити в банки..... и все пак успех на участниците според мен ще могат да изкарат едни бързи слекулативни 20%. Айде стига за днес. :wink:

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
      А правили ли ви впечатление ръста на активите? Една идея... както са се появили така и ще изчезнат. Мислете за тези 400 000 demand deposits. Лично мнение.
      И аз имам опасения че банката не разполага със значителен дългосрочен ресурс, но предполагам мениджмънта осъзнава този риск.

Коментар

• А прави ли ви впечатление ръста на активите? Една идея... както са се появили така и ще изчезнат. Мислете за тези 400 000 demand deposits. Лично мнение.

Коментар

• Батя, Бик Q1 2007 го има на сайта на банката, но ще ви улесня донякъде с една снимчица:
          http://img142.imageshack.us/img142/4...bq12007gj9.jpg

Правят впечатление реинтегрираните провизии.
          Ще се радвам и на вашите коментари.

Коментар

• Не логично ми изглежда да се играе с лимитирана поръчка на максималната цена - ако толкова искаш да купиш по безболезнената стратегия е пазарна поръчка със значително завишен обем от реално нужния, като по този начин избягваш риска да купиш по лимитираната най висока цена а средната да е по ниска.
            Ако търгът не е манипулиран най вероятно цената трябва да е между 50 и максималната, защото няма логика да се подава поръчка на максималната, при условие че за пазарните е заделен по голям обем и не може да направиш по скъпа покупка. Защо да поемаш риск без печалба с лимитирана поръчка на макс?
            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tony Wolf
              Не само на показатели - но все пак Р/Е и т. н.
              И си приличат като тип банки.
              Нищо общо нямат двете банки. Единственото общо между тях е че ще бъдат продадени на висока цена

Коментар

• И ДНЕС МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ !

ИМАТЕ ВЕЧЕ ТРИ ПРИМЕРА ПОУКИ !

ТОДОРОФФФ , ПРОБУТАХА ВИ ГИ ПО 2 ЛВ , А СЕГА МОЖЕ СПОКОЙНО ДА СИ ГИ КУПИТЕ НА 1.9 !!!!!!!!

ЕВРОХОЛД , ИСКАТ ДА ВИ ГИ ПРОДАДАТ НА 3.35 ЛВ , НО ВИЕ СЕГА СИ ГИ КУПЕТЕ НА 3.27 ЛВ !!!!!!!!!

БРП , ПРОБУТАХА ВИ ГИ НА 180 ЛВ , НЯКОЙ СЕ НАТЯГАХА И ПО ВРЕМЕ НА АУКЦИОНА КУПУВАХА НА 205 ! , Е УБАВА РАБОТА !!!!
                ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ И ПОД 180 ЛВ !!!!!!!

иМА ОТ ТАЗИ ГОДИНА ПРИМЕРИ СВИЛОЗА , СФИ И ДРУГИ !

ПРЕДИ МЕСЕЦ НАПИСАХ СЕГА Е ВРЕМЕТО МАЖОРИТАРИТЕ ДА СИ ПРОДАДАТ НА ХУБАВА ПЕЧАЛБА СОБСТВЕННОСТА СИ !

И ДА ВЕ КАЧАТ НА ЧЕРЕШАТА !

И ДАЛАПАТЕ ПИЛОЦИ !

БОРСАТА Е И ЗА ТЕРИКАТИ И БАЛЪЦИ !

НАЛИ БАЦЕ !

И ЗА ДА НЕ ЛАПАТЕ ПИЛОЦИ !
                Tova e BFB , zasega e taka !

Коментар

• Ми то така погледнато нали всички за тия трите се борят :-)

Коментар

• Това последното ми прозвуча като комбинация от стратегиите (1) "премията на инвеститора за риска при IPO" (2) "време е да дойдат стратегическите инвеститори" и (3) "а сега да избиеме рибата на търговото". Няма лошо, само дето много IPO-та и голямо преструктуриране на портфейли се задава тази година, така, че не се знае дали преди или през трудната 2008 exit-a ще е добър.

Не е препоръка, просто разсъждения.

Коментар

• Дай да погледнем от друг ъгъл - и аз съм съгласен за "трудна" 2008, а ако не станат "сметчиците" ще е съвсем трудна.
                      Така, че смятам ще станат....

Коментар

• Съгласен съм със сметчиците ти, но само ако приходите и печалбата за 2007 са действително тези което, както казах и преди, е големия въпрос, защото заложения ръст през 2007 не е подкрепен от предходни данни. Не изкачването на стръмни наклони не възможно, но този бизнес е доста по-консервативен, а в корпоративния сектор, където са фокусирани те, консерватизма и конкуренцията са доста силни. В ритейла, с атрактивна реклама, става малко по-бързо, но с "клиентите ни са скъпи" трудно ще заемат добри позиции в него.

Коментар

• Малко сметчици за 90%:

ПРЕЗ Р/Е
                          Нетна печалба - 21,000
                          P/E - 25,00
                          Изчислена пазарна капитализация - 525,000
                          Цена на акция (лв.) - 87,50

ПРЕЗ Р/В
                          Собствен капитал - 145,000 заедно с ИПОТО
                          P/B - 4,00
                          Изчислена пазарна капитализация - 580,000
                          Цена на акция (лв.) - 96,67

Вервай - ще го докарат.

Коментар

• Според мен датата на IPO-то е много добре съобразена с обявавянето на 5 млн. печалба за 1Q, т.е. PR-a за "виждате ли, че планираните около 20 млн. за 2007 са си напълно постижими" вече е започнал. Като що-годе информиран за стратегиите и M&A проектите на някои от ключовите участници в банковия сектор в Бг ми е малко трудно да видя чак пък около 100% growth за 2007. По-скоро, поради фокуса на останалите участници върху себе през 2007, може би ще се случат някъде около 40-60% тази година , но от догодина голям зор ще видят без стратегически гръб и евтино финансиране. Мисля, си че товя IPO е за постигане на добра цена за последваща продажба - може би през 2008.

Не е перпоръка, просто разсъждения.

Коментар

• Не само на показатели - но все пак Р/Е и т. н.
                              И си приличат като тип банки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tony Wolf
                                КТБ:ПИБ = 50:50

Конкретно за КТБ - направо се налага сравнение с БАКБ.
                                Лично мнение.
                                На каква база?

Коментар

Working...
                                X