По принцип кога е това преструтуриране? Кой ден? Аз знам, че има през пролетта, не знаех и че есента има.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеЕнемона е пред Неохим, Биовет, Албена, М+С и Доверие ОХ по показателите ликвидност (брой сделки и оборот). Ако Енемона само покрие критерия за 10 млн. лв. стойност на фрий флота, ги бие като маче от дирек и влиза
Другите са буквално за излизане от SOFIX, докато Енемона по ликвидност е за вътре.
По-късно ще пусна класация по ликвидност, за да видиш, ако не си я направиш сам. Но няма да е по медианна стойност, защото нея си я изчислява БФБ.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеНе знам точно как стоят нещата със Софикс, но мисля, че има и други компании, които отговарят на критериите за Софикс (дори и Енемона да успее да покрие). Ако те изпреварват по изисквания Енемона, няма ли те да са с предимство при влизането ?
Другите са буквално за излизане от SOFIX, докато Енемона по ликвидност е за вътре.
По-късно ще пусна класация по ликвидност, за да видиш, ако не си я направиш сам. Но няма да е по медианна стойност, защото нея си я изчислява БФБ.
ПоздравиLast edited by oslo; 27.08.2013, 10:33.
Коментар
-
Не знам точно как стоят нещата със Софикс, но мисля, че има и други компании, които отговарят на критериите за Софикс (дори и Енемона да успее да покрие). Ако те изпреварват по изисквания Енемона, няма ли те да са с предимство при влизането ?The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Мале, впечатлен съм
само 1651 акции трябва да се купят за да се стигне цена от 3,18 лв., където Енемона според моето непрепоръчващо нищо мнение, влиза в SOFIX.
Разбира се цената трябва да е около 3,18 в края на 30 август, не днес, така че драмата тук ще е още няколко дни, ще гледам филма отстрани
Тоест едни смешни около 5 000 лв.
Да видим дали ще има т. нар. "самосбъдващо се пророчество"
Ако пазара изкупи до определено нужно ниво и ЕНМ влезе в SOFIX после ще гледаме индексния фонд как ще се справи с покупката на книжа.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Имам акции от Енемона.Last edited by mpy_yordanov; 27.08.2013, 10:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola666 Разгледай мнениеНе искам да изглеждам съвсем новобранец (защото всъщност съм), но кои са тези “жабоци“?
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеТака,като си почнал вземи сметни и другите привилегировани(Жабоците и Хима).И там явно пълно с балъци.Аман от разбирачи), но кои са тези “жабоци“?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеШанс за SOFIX няма никакъв поради простата причина че Енемона няма нужната капитализация, за което ти намеква и termit по-долу.
Разбира се винаги може да се случи чудо, но не съветвам никой да разчита на него.
само преди дни имаше цена от 3.25 и енемона при нея влиза
на 30ти ако някой изкупи натрупаните акции за 9 000 лв. и готово
:-)
после индексния ще прави шоу
не е препоръка за сделки
имам оферта и акции
енемона е много по ликвидна от неох алб мс биов и требва да влезе
рано или късно
включително ако фри флота се е увеличил рязко
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеda prav si
ne znam kakva obache trebva da e tsenata
nyakade mejdu 2.8 i 3.4 veroyatno. prosto ne se znae free flouta
dannite za free flota ste izlezat 4ak drugia mesets
koito iska neka naluchkva
ne e preporaka za pokupko prodajba
imam knija i oferti
Разбира се винаги може да се случи чудо, но не съветвам никой да разчита на него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеТака,като си почнал вземи сметни и другите привилегировани(Жабоците и Хима).И там явно пълно с балъци.Аман от разбирачи
За мен към настоящия момент привилегированите са справедливо оценени. Търся към 15 % доходност с които дисконтирани бъдещите парични потоци правят сегашна оценка около 4,65. Риска от забавяне на плащанията и съответно спад в сегашната стойност обаче е съществен. Основно повишаването в цената на обикновената акция може да донесе съществена доходност и при привилегированите. В този случай обаче не виждам смисъл да се държи привилегированата, тъй като цената на обикновената е по-ниска и съответно спрямо вложението доходността на обикновената би била по-добра.
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеНе става само с оборот, трябва и цена
ne znam kakva obache trebva da e tsenata
nyakade mejdu 2.8 i 3.4 veroyatno. prosto ne se znae free flouta
dannite za free flota ste izlezat 4ak drugia mesets
koito iska neka naluchkva
ne e preporaka za pokupko prodajba
imam knija i oferti
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola666 Разгледай мнениеОставащият да се раздаде дивидент до края на валидност на емисията привилегировани акции е 4,571 лв. (0,410+4х0,992+0,193). Защо трябва тази акция да струва 4,449? Само заради евентуално конвертиране в обикновени през 2017 ?
Коментар
-
Last edited by LuckyYou; 24.08.2013, 14:54.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
Коментар