IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По принцип кога е това преструтуриране? Кой ден? Аз знам, че има през пролетта, не знаех и че есента има.
    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
    не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
      Енемона е пред Неохим, Биовет, Албена, М+С и Доверие ОХ по показателите ликвидност (брой сделки и оборот). Ако Енемона само покрие критерия за 10 млн. лв. стойност на фрий флота, ги бие като маче от дирек и влиза

Другите са буквално за излизане от SOFIX, докато Енемона по ликвидност е за вътре.

По-късно ще пусна класация по ликвидност, за да видиш, ако не си я направиш сам. Но няма да е по медианна стойност, защото нея си я изчислява БФБ.

Поздрави
      Чакай си я Енемона в SOFIX, ама няма да се случи при сегашното преструктуриране - това е сигурно.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
        Не знам точно как стоят нещата със Софикс, но мисля, че има и други компании, които отговарят на критериите за Софикс (дори и Енемона да успее да покрие). Ако те изпреварват по изисквания Енемона, няма ли те да са с предимство при влизането ?
        Енемона е пред Неохим, Биовет, Албена, М+С и Доверие ОХ по показателите ликвидност (брой сделки и оборот). Ако Енемона само покрие критерия за 10 млн. лв. стойност на фрий флота, ги бие като маче от дирек и влиза

Другите са буквално за излизане от SOFIX, докато Енемона по ликвидност е за вътре.

По-късно ще пусна класация по ликвидност, за да видиш, ако не си я направиш сам. Но няма да е по медианна стойност, защото нея си я изчислява БФБ.

Поздрави
        Last edited by oslo; 27.08.2013, 10:33.

Коментар

• Не знам точно как стоят нещата със Софикс, но мисля, че има и други компании, които отговарят на критериите за Софикс (дори и Енемона да успее да покрие). Ако те изпреварват по изисквания Енемона, няма ли те да са с предимство при влизането ?
          не е препоръка

Коментар

• Мале, впечатлен съм
            само 1651 акции трябва да се купят за да се стигне цена от 3,18 лв., където Енемона според моето непрепоръчващо нищо мнение, влиза в SOFIX.
            Разбира се цената трябва да е около 3,18 в края на 30 август, не днес, така че драмата тук ще е още няколко дни, ще гледам филма отстрани

Тоест едни смешни около 5 000 лв.

Да видим дали ще има т. нар. "самосбъдващо се пророчество"

Ако пазара изкупи до определено нужно ниво и ЕНМ влезе в SOFIX после ще гледаме индексния фонд как ще се справи с покупката на книжа.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
            Имам акции от Енемона.
            Last edited by mpy_yordanov; 27.08.2013, 10:24.

Коментар

• Сега се рових и видях откъде са парите за дивидента за 2011 г. и частичния за 2012 г.

Еми от Дивидент от Енемона Ютилитис АД, която плаща около 1,9 млн. лв. на Енемона и с парите Енемона излиза на неконсолидирана печалба и раздава дивидент

Енемона Ютилитис е било "вашият човек"

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola666 Разгледай мнение
                Не искам да изглеждам съвсем новобранец (защото всъщност съм ), но кои са тези “жабоци“?
                София Комерс-Заложни къщи АД (6SOA / SOFCOM2)

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
                  Така,като си почнал вземи сметни и другите привилегировани(Жабоците и Хима).И там явно пълно с балъци.Аман от разбирачи
                  Не искам да изглеждам съвсем новобранец (защото всъщност съм ), но кои са тези “жабоци“?

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                    Шанс за SOFIX няма никакъв поради простата причина че Енемона няма нужната капитализация, за което ти намеква и termit по-долу.
                    Разбира се винаги може да се случи чудо, но не съветвам никой да разчита на него.
                    не е никакъв
                    само преди дни имаше цена от 3.25 и енемона при нея влиза
                    на 30ти ако някой изкупи натрупаните акции за 9 000 лв. и готово
                    :-)
                    после индексния ще прави шоу
                    не е препоръка за сделки
                    имам оферта и акции

енемона е много по ликвидна от неох алб мс биов и требва да влезе
                    рано или късно
                    включително ако фри флота се е увеличил рязко

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
                      da prav si
                      ne znam kakva obache trebva da e tsenata
                      nyakade mejdu 2.8 i 3.4 veroyatno. prosto ne se znae free flouta
                      dannite za free flota ste izlezat 4ak drugia mesets
                      koito iska neka naluchkva
                      ne e preporaka za pokupko prodajba
                      imam knija i oferti
                      Шанс за SOFIX няма никакъв поради простата причина че Енемона няма нужната капитализация, за което ти намеква и termit по-долу.
                      Разбира се винаги може да се случи чудо, но не съветвам никой да разчита на него.

Коментар

Така,като си почнал вземи сметни и другите привилегировани(Жабоците и Хима).И там явно пълно с балъци.Аман от разбирачи
                        Nikola666 поне знае колко и какви дивиденти остават за получаване тук. Сигурен съм, че половината от притежаващите акции не са наясно с това, а да не говорим че някой по-долу си раздават дивиденти от консолидираната печалба. Дано не вкарат в заблуда някой.

За мен към настоящия момент привилегированите са справедливо оценени. Търся към 15 % доходност с които дисконтирани бъдещите парични потоци правят сегашна оценка около 4,65. Риска от забавяне на плащанията и съответно спад в сегашната стойност обаче е съществен. Основно повишаването в цената на обикновената акция може да донесе съществена доходност и при привилегированите. В този случай обаче не виждам смисъл да се държи привилегированата, тъй като цената на обикновената е по-ниска и съответно спрямо вложението доходността на обикновената би била по-добра.

Коментар

Не става само с оборот, трябва и цена
                          da prav si
                          ne znam kakva obache trebva da e tsenata
                          nyakade mejdu 2.8 i 3.4 veroyatno. prosto ne se znae free flouta
                          dannite za free flota ste izlezat 4ak drugia mesets
                          koito iska neka naluchkva
                          ne e preporaka za pokupko prodajba
                          imam knija i oferti

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola666 Разгледай мнение
                            Оставащият да се раздаде дивидент до края на валидност на емисията привилегировани акции е 4,571 лв. (0,410+4х0,992+0,193). Защо трябва тази акция да струва 4,449? Само заради евентуално конвертиране в обикновени през 2017 ?

Коментар

• Оставащият да се раздаде дивидент до края на валидност на емисията привилегировани акции е 4,571 лв. (0,410+4х0,992+0,193). Защо трябва тази акция да струва 4,449? Само заради евентуално конвертиране в обикновени през 2017 ?

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...a-feei,156519/
                                http://www.investor.bg/files/bulleti...11adcb499b.pdf
                                Last edited by LuckyYou; 24.08.2013, 14:54.
                                не е препоръка

Коментар

Working...
                                X