...брей много задлъжняла се оказа тази Енемона...ясно е къде ще отидат част от парите от IPO-то
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Investor.bgВ понеделник стават ясни последните параметри по IPO-то на Енемона
Енемона, Елана Трейдинг и ОББ организират на 12 ноември, понеделник, пресконференция по повод предстоящото предлагане на акции от Енемона АД, която ще се проведе в 11 ч. в столичния хотел Хилтън. Все още не е известно дали парите по подадените поръчки ще се превеждат предварително или след крайното класиране. Във втория случай очакванията са да има по-голямо търсене.
Минималната цена на предлаганите 2 млн. акции е 11 лв., а максималната - 16,80 лв. Предлагането ще започне на осмия ден след излизането на публикацията за подписката в Държавен вестник, което може да стане още утре. Инвеститорите, участващи в IPO-то, ще придобият 16,8% от компанията. При цена 16,80 лв. за акция капитализацията на дружеството е 200 млн. лв. Методът на предлагането ще бъде букбилдинг.
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от БорисПървоначално изпратено от dalcom6...И последно капитализацията и на ХДПАТ и на Трейс е 300 милиона лева. Те това им е реалната цена. Или : 1500 лева на акция. Всичко друго е манипулация.
Да не стане че вместо реклама си направил антиреклама
Коментар
-
Първоначално изпратено от dalcom6...И последно капитализацията и на ХДПАТ и на Трейс е 300 милиона лева. Те това им е реалната цена. Или : 1500 лева на акция. Всичко друго е манипулация.
Да не стане че вместо реклама си направил антиреклама
Коментар
-
dalcom, не си спомням тук да съм правил сравнителен анализ на Трейс и HDPAT и да съм препоръчвал на някого нещо в тази посока По-долу, отново в отговор на друго твое недадекватно включване с реклами за Трейс, простичко ти препоръчах да да сравниш печалбата и приходите на Енемона с тези на Трейс и да си направиш някои изводи за рентабилността - само толкова HDPAT пък въобще не съм го споменавал
И отново не разбирам защо упорито навираш тук сравнения между TRACE и HDPAT и рекламираш Трейс - притесняваш, че голяма част от свободния ресурс ще се ориентира към IPO-то на Енемона, вместо към вторична търговия на Трейс ли? Не се притеснявай толкова - ще има и за двете
И още нещо - не знам защо си мислиш, че всички във форума имат нужда от твоите съвети, препоръки и закрила Бъди спокоен - аз определено нямам нужда от тях и ако "нещо вземе та се обърка", няма да те държа отговорен, че "си ме подвел" Май верно те тресе звездоманията и си заболял от синдрома "корпоративна трейсомания"
Но моля те, престани да спамиш темата за Енемона с реклами за Трейс - за това си има отделни теми, пиши там
Коментар
-
Valuator,
1-во недей сравнява Трейс с нито една компания на борсата, защото:
1. Трейс е много много по-стабилна компания от ХДПАТ, това можеш да питаш който искаш от бранша ще ти го каже.
2. В Южна БЪлгария, човешкия ресурс ( инженерен и пр.) е много по-обезпечен отколкото в Северна България.
3. Трейс в момента има сделки за над 452 млн.( изчакай малко и ще го чуеш официално). Кажи Ми ХДПАТ за колко има?
4.Трейс прави дружество за строеж на мостове защото нито са доволни от Мостстрой нито имат желание да му дават повече поръчки. А и Хаджиянков се чуди на кой да се продаде. ( Тва е публична тайна в Ст. Загора). Ся да не земеш да се шашнеш като Мостстрой се срине..под 10
5. ХДПАТ е едно дружество което е толкова балонизирано и няма грам покритие че акционерите му ще прогледнат едва когато цената се смъкне .
6...И последно капитализацията и на ХДПАТ и на Трейс е 300 милиона лева. Те това им е реалната цена. Или : 1500 лева на акция. Всичко друго е манипулация.
7. Това е мое лично мнение и не е препоръка.
8. Не ме интересуват акции и цени на борсата, познавам много добре пътностроителния бизнес и знам кое е реално и кое не.
9.Питайте ХДПАТ с какви цени печели последните конкурси и дали ще ги изпълни?...Особено интересна е цената на асфалта която хдпат Е ОФЕРИРАЛ..
ПП>>За мен ХДПАТ е един мноого голям балон, който ще гръмне много силно в края на 2008г. Аз на това дружество не бих дал и 1 лев.
Да не стане само като Тодороф:
" Мъй говорили они смеялис.."
И последно , ако ме познаваше малко от малко никога нямаше да кажеш че те подвеждам.
Нищо, живота е кратък а България е малка, един ден съм сигурен чe ще се запознаем.
Коментар
-
Отново ще кажа, че не разбирам включването и коментарите ти - за какви хора, какви предупреждения и какви сакатлъци става дума Ти да не би да се мислиш за Батман, дето трябва да пази всички от всичко - дори и от неща, които очевидно не са ти много ясни
Първоначално изпратено от dalcomValuator,...така и така хората ми имат доверие, не желая накрая като стане сакатлък да ми кажат :
" Ама ти нали знаеше!"
Както и да е , аз каквото има да казвам съм казал, времето ще покаже. Архивите се пазят.
Коментар
Коментар