IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ...брей много задлъжняла се оказа тази Енемона...ясно е къде ще отидат част от парите от IPO-то

Коментар

• На пръв прочит - паре не се искат. Това е.

Въпреки големите ревове на Еланци - все пак интереса преди всичко.
      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Охооо качили са проспекта вече. Сега ще го сваля.

http://elana.net/holding/enemona.shtm

Коментар

• Първоначално изпратено от Investor.bg
          В понеделник стават ясни последните параметри по IPO-то на Енемона

Енемона, Елана Трейдинг и ОББ организират на 12 ноември, понеделник, пресконференция по повод предстоящото предлагане на акции от Енемона АД, която ще се проведе в 11 ч. в столичния хотел Хилтън. Все още не е известно дали парите по подадените поръчки ще се превеждат предварително или след крайното класиране. Във втория случай очакванията са да има по-голямо търсене.

Минималната цена на предлаганите 2 млн. акции е 11 лв., а максималната - 16,80 лв. Предлагането ще започне на осмия ден след излизането на публикацията за подписката в Държавен вестник, което може да стане още утре. Инвеститорите, участващи в IPO-то, ще придобият 16,8% от компанията. При цена 16,80 лв. за акция капитализацията на дружеството е 200 млн. лв. Методът на предлагането ще бъде букбилдинг.
          http://www.investor.bg/?id=56912

Коментар

• Все още не можеш - не са го публикували официално

Първоначално изпратено от BGold
            От къде мога да сваля проспекта????

Коментар

• От къде мога да сваля проспекта????

Коментар

• Ако искат парите предварително и се отчетат увеличените ресурси във фондовете и ресурса от БТК - може и да се достигне и надхвърли 10

Коментар

• Първоначално изпратено от Joel
                  Да се върнем на основния за момента въпрос - колко ще е презаписването ?
                  Ако се играе с парите напред м/у 3-5 пъти

Коментар

• Да се върнем на основния за момента въпрос - колко ще е презаписването ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
                      Първоначално изпратено от dalcom
                      6...И последно капитализацията и на ХДПАТ и на Трейс е 300 милиона лева. Те това им е реалната цена. Или : 1500 лева на акция. Всичко друго е манипулация.
                      Пич, нещо си се омазал в сметките. 300 млн. капитализация, дават цена от 136,36 лв. за акция на Трейс (дружеството има 2,2 млн. акции)
                      Да не стане че вместо реклама си направил антиреклама
                      Той ги брои само върху емисията от IPOто, най-вероятно е забравил, че има и други акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от dalcom
                        6...И последно капитализацията и на ХДПАТ и на Трейс е 300 милиона лева. Те това им е реалната цена. Или : 1500 лева на акция. Всичко друго е манипулация.
                        Пич, нещо си се омазал в сметките. 300 млн. капитализация, дават цена от 136,36 лв. за акция на Трейс (дружеството има 2,2 млн. акции)
                        Да не стане че вместо реклама си направил антиреклама

Коментар

• dalcom, не си спомням тук да съм правил сравнителен анализ на Трейс и HDPAT и да съм препоръчвал на някого нещо в тази посока По-долу, отново в отговор на друго твое недадекватно включване с реклами за Трейс, простичко ти препоръчах да да сравниш печалбата и приходите на Енемона с тези на Трейс и да си направиш някои изводи за рентабилността - само толкова HDPAT пък въобще не съм го споменавал

И отново не разбирам защо упорито навираш тук сравнения между TRACE и HDPAT и рекламираш Трейс - притесняваш, че голяма част от свободния ресурс ще се ориентира към IPO-то на Енемона, вместо към вторична търговия на Трейс ли? Не се притеснявай толкова - ще има и за двете

И още нещо - не знам защо си мислиш, че всички във форума имат нужда от твоите съвети, препоръки и закрила Бъди спокоен - аз определено нямам нужда от тях и ако "нещо вземе та се обърка", няма да те държа отговорен, че "си ме подвел" Май верно те тресе звездоманията и си заболял от синдрома "корпоративна трейсомания"

Но моля те, престани да спамиш темата за Енемона с реклами за Трейс - за това си има отделни теми, пиши там

Коментар

• Valuator,
                            1-во недей сравнява Трейс с нито една компания на борсата, защото:
                            1. Трейс е много много по-стабилна компания от ХДПАТ, това можеш да питаш който искаш от бранша ще ти го каже.
                            2. В Южна БЪлгария, човешкия ресурс ( инженерен и пр.) е много по-обезпечен отколкото в Северна България.
                            3. Трейс в момента има сделки за над 452 млн.( изчакай малко и ще го чуеш официално). Кажи Ми ХДПАТ за колко има?
                            4.Трейс прави дружество за строеж на мостове защото нито са доволни от Мостстрой нито имат желание да му дават повече поръчки. А и Хаджиянков се чуди на кой да се продаде. ( Тва е публична тайна в Ст. Загора). Ся да не земеш да се шашнеш като Мостстрой се срине..под 10
                            5. ХДПАТ е едно дружество което е толкова балонизирано и няма грам покритие че акционерите му ще прогледнат едва когато цената се смъкне .
                            7. Това е мое лично мнение и не е препоръка.
                            8. Не ме интересуват акции и цени на борсата, познавам много добре пътностроителния бизнес и знам кое е реално и кое не.
                            9.Питайте ХДПАТ с какви цени печели последните конкурси и дали ще ги изпълни?...Особено интересна е цената на асфалта която хдпат Е ОФЕРИРАЛ..
                            ПП>>За мен ХДПАТ е един мноого голям балон, който ще гръмне много силно в края на 2008г. Аз на това дружество не бих дал и 1 лев.
                            Да не стане само като Тодороф:
                            " Мъй говорили они смеялис.."
                            И последно , ако ме познаваше малко от малко никога нямаше да кажеш че те подвеждам.
                            Нищо, живота е кратък а България е малка, един ден съм сигурен чe ще се запознаем.

Коментар

• Отново ще кажа, че не разбирам включването и коментарите ти - за какви хора, какви предупреждения и какви сакатлъци става дума Ти да не би да се мислиш за Батман, дето трябва да пази всички от всичко - дори и от неща, които очевидно не са ти много ясни

Първоначално изпратено от dalcom
                              Valuator,...така и така хората ми имат доверие, не желая накрая като стане сакатлък да ми кажат :
                              " Ама ти нали знаеше!"
                              Както и да е , аз каквото има да казвам съм казал, времето ще покаже. Архивите се пазят.
                              Колкото до темата за доверието на хората - отново скромно ще ти препоръчам да престанеш да се самоизтъкваш преди да си свършил нещо реално и да оставиш делата и хората да говорят за теб

Коментар

• Valuator,
                                Знам за какво иде реч,
                                Не се вземам насериозно, напротив, така и така хората ми имат доверие, не желая накрая като стане сакатлък да ми кажат :
                                " Ама ти нали знаеше!"
                                Както и да е , аз каквото има да ка казвам съм казал, времето ще покаже. Архивите се пазят.

Коментар

Working...
                                X