IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тука ще се влиза - мноооого здраво! Тези които не можаха да влезнат на ТРЕЙС сега се прицелват към ЕНЕМОНА

Коментар

• Ако не ги искат предварително ще се замисля дали да учасвтвам. Пак трябва да се излагам за скромно количество. Толкоз ли е трудно да го направят както трябва?

Коментар

• Енемона навлиза в Русия, ЕС и Африка
        (BENE, BENE2)

До края на ноември 2006 г. Енемона АД ще осъществи първично публично предлагане на емисия от 2 млн. акции, като минималната цена ще бъде 11 лв., а максималната – 16.80 лв. Мениджъри по емисията ще са ОББ и Елана Трейдинг.

Компанията извършва проектиране, инженеринг, управление на проекти, цялостно изграждане на обекти, монтажни дейности, строителни дейности, изолации, пускови наладъчни и изпитвателни дейности – в енергетиката, промишлеността, екологията и гражданското строителство.

Инвестиции:

Общият размер на закупените ДМА за периода от 2004-2006 г. възлиза на 10.067 млн. лв., докато за първите шест месеца на 2007 г. са придобити нови 2.367 млн. лв. активи.

Към края на шестмесечието на 2007 г. компанията има инвестиции в 11 дъщерни и инвестиции в 5 други компании.

Бъдеще:

Част от бъдещата стратегия на Енемона предвижда навлизане на чужди пазари. Към момента се водят преговори за участия в Англия, Германия и Белгия. Освен в рамките на ЕС, Енемона има намерение да участва в проекти и в Русия и в държави от Африка.

Енергийната програма на Руската федерация предвижда до 2020 г. да се реализират инвестиции в енергетиката за над 100 млрд. долара. Представителството на Енемона участва активно в подготовката и реализацията на тези мащабни проекти, като досега има 2 инженерингови договора. Към момента държавите в Африка са застъпени в проектното портфолио на дружеството само чрез модернизация на газовата електрическа централа в Република Того.

Резултати:

За първите девет месеца на 2007 г. Енемона има 10.4 млн. лв. консолидирана печалба и приходи в размер на 60.776 млн. лв. В края на 2006 г. в компанията работят 1436 души, спрямо 1162 души за 2005 г. и 992 души за година по-рано.

Към датата на проспекта Дичко Прокопиев е главен изпълнителен директор и собственик на общо 94.08% от компанията , като притежава 72% пряко и 21.84% чрез Глобал Кепитъл.

Коментар

• Re: !

Първоначално изпратено от CHEREPA
          Първоначално изпратено от dalcom
          Мерси много Ветре!
          Врътна се. ..Така сега се чете с кеф.
          kvo chetete, ako ne iskat pari napred niama kvo da chetete
          shte vzememe po 5 akcii
          Съмнява ме да бият Трейса по презаписване дори да не искат пари напред.
          Тези 5 акции дето ги казваш са равни на 2.000.000/5 = 400.000 пъти презаписване

Коментар

• Re: !

Първоначално изпратено от dalcom
            Мерси много Ветре!
            kvo chetete, ako ne iskat pari napred niama kvo da chetete
            shte vzememe po 5 akcii

Коментар

• !

Мерси много Ветре!

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                Компютъра ли да си преобърна или как? ...
                Dalcom, натисни "ctrl" + "shift" + "-" /върти на 90град./
                /макар че може да зависи и от версията .../
                Аз ползвам CTRL-P

Коментар

• Компютъра ли да си преобърна или как? ...
                  Dalcom, натисни "ctrl" + "shift" + "-" /върти на 90град./
                  /макар че може да зависи и от версията .../

Коментар

• Компютъра ли да си преобърна или как?
                    Бахти и несериозната работа. То бива бива ама малко уважение към четящите да имаха поне. Една с една са им преобърнати хартийките изкривих си врата да гледам, поне джепег да бяха г направили да си ги въртиме.

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho
                      ...брей много задлъжняла се оказа тази Енемона...ясно е къде ще отидат част от парите от IPO-то
                      И на мен ми това ми направи впечатление. То не са облигационни заеми, обезпечения, чудеса. Разочароваха ме. Не очаквах чак такова нещо. Ясно защо го правят това IPO, не е само за да делят печалба с нас, хе хе.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечкадар
                        Е на тия къде им е отчета за третото тримесечие, на техния сайт само за второто има. И то некви сканирани хартиени документи, едната страница наляво другата на дясно. IPO ще ми правят ...
                        Аз също се възмутих от това. При това в собствения им сайт.

Коментар

• Търгът за Енемона ще е най-рано на 26 ноември

Част от парите от IPO-то ще се използват при изграждането на АЕЦ Белене и при разработване на находище за лигнитни въглища в Лом

http://www.investor.bg/?id=56933

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечкадар
                            Е на тия къде им е отчета за третото тримесечие, на техния сайт само за второто има. И то некви сканирани хартиени документи, едната страница наляво другата на дясно. IPO ще ми правят ...
                            http://download.bse-sofia.bg/finance....2007/?C=M;O=D

Търсиш BENE.
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Е на тия къде им е отчета за третото тримесечие, на техния сайт само за второто има. И то некви сканирани хартиени документи, едната страница наляво другата на дясно. IPO ще ми правят ...

Коментар

• Охооо качили са проспекта вече. Сега ще го сваля.
                                Pateto deto Klati, внимавай с еланския сайт да не попаднеш на некоя истерия или недай Боже некакъв балон да срещнеш...

Коментар

Working...
                                X