IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Че съм маймуна ли ......?

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
      След като ме направиха на маймуна за една акция на Трейс съм съгласен със Storm .
      трябва да черпиш
      Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

• След като ме направиха на маймуна за една акция на Трейс съм съгласен със Storm .

Коментар

• Първоначално изпратено от stiff_bg
          Първоначално изпратено от Storm
          Първоначално изпратено от tasso
          Отвратен съм от ЕЛАНА заради Трейс. Няма да участвам в нито едно IPO, в което този така наречен инвестиционен посредник има пръст. Майната му на парите, имам достойнство и с непочтенни хора бизнес не правя.

Успех на всички, които ще участват !
          Споко бе, Буря.
          Тука е игра на нерви, манипулации, шантажчета.
          Някои само ще се зарадват ако се връцнем и се откажем от ИПО-тата.
          Не харесвам такива игри. Някой може ли да гарантира или да каже кога ЕЛАНА ще си пуснат заявките на техните си хора и на техните си фондове ? Защото в случая явно ще имат вътрешна информация как тече записването и хоп, на края ще подадем нашите заявки ... благодаря, мерси, обичам честна игра. Ще ги чакам на борсата и ще решавам тогава.

Верно, не може ли да се въведе нещо като ... който посредник прави записването за IPO, да си подава заявките на лицата, свързани с него първи ? Така че е по честно, лично мое мнение и ще лиши посредника от възможност за "поръчки в последната минута".
          Има логика, след като е закрит аукцион трябва да е закрит за всички.
          В България сме хора !!!
          Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

• Имам усещане че , презаписването ще бъде трицифрено число.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
              прочетете интервюто с директор от ЕНЕМОНА,а най-вече коментара след това.
              ACCIONA and EREN to Build 15 MW Biomass Plant in Spain (2007-04-25)

Madrid, Spain [RenewableEnergyAccess.com]

ACCIONA Energy and Ente Regional de la Energia de Castilla y Leon (EREN) will build a 15-megawatt (MW) capacity biomass plant in the locality of Briviesca (Burgos province, northern Spain).

The biomass plant at Briviesca will be the first in the region of Castilla y Leon exclusively dedicated to the production of electricity from agricultural waste products such as straw.

The plant, the first biomass facility in the region of Castilla y Leon exclusively dedicated to the production of electricity from agricultural waste, will burn around 100,000 tons of straw a year and be operational in October 2009.

The Briviesca plant will mean an investment of around Euro 40 million [US$ 54.6 million]. ?!?!?! Construction is expected to begin in October this year and the entry into service of the plant is planned for the second half of 2009. It will produce 120 million kilowatt-hours (kWh).

Малко статистика какви са поръчките на най големия производител на подобни централи в световен мащаб

http://www.bioener.dk/references.html

Прибавете и новата централа 50МВ в Унгария.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold
                Какви заявки, "кви 5 лв", според мен всички ИП ще презапишат по веднъж емисията (всеки от тях може да покаже активи на тази стойност) и ще си поделят акциите помежду си, а не като на Трейс някои да им намалява дяловете с кухи поръчки и неверни декларации.
                В крайна сметка хаоса и липсата на информация при Енемона не са различни от като при Трейс. И затова причината е в норамативната уредба и закони написани от КФН, а НЕ е са виновни ИП-та. Ако имаше ясни и прости правила всички и ИП- та и участници ще ги спазват, а не както е сега - това , че ще се приемат заявки до размера на активите, тоест вкл. наличните акции определено също е балон и надуване на заявката.

Коментар

• Какви заявки, "кви 5 лв", според мен всички ИП ще презапишат по веднъж емисията (всеки от тях може да покаже активи на тази стойност) и ще си поделят акциите помежду си, а не като на Трейс някои да им намалява дяловете с кухи поръчки и неверни декларации.

Коментар

• В момента дават дилм за Енемона по Тв България

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
                      Първоначално изпратено от tasso
                      Отвратен съм от ЕЛАНА заради Трейс. Няма да участвам в нито едно IPO, в което този така наречен инвестиционен посредник има пръст. Майната му на парите, имам достойнство и с непочтенни хора бизнес не правя.

Споко бе, Буря.
                      Не харесвам такива игри. Някой може ли да гарантира или да каже кога ЕЛАНА ще си пуснат заявките на техните си хора и на техните си фондове ? Защото в случая явно ще имат вътрешна информация как тече записването и хоп, на края ще подадем нашите заявки ... благодаря, мерси, обичам честна игра. Ще ги чакам на борсата и ще решавам тогава.

Верно, не може ли да се въведе нещо като ... който посредник прави записването за IPO, да си подава заявките на лицата, свързани с него първи ? Така че е по честно, лично мое мнение и ще лиши посредника от възможност за "поръчки в последната минута".
                      Има логика, след като е закрит аукцион трябва да е закрит за всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от tasso

Споко бе, Буря.

Коментар

• Значи според мен в момента нещо става и то е липса на основна практическа нормативна уредба?
                          Едва ли Елана за Енемона и Сомони за Трейс имат вина, че не са създадени разбираеми правила за участниците - как и колко и какъв размер може да се заявките за участие при IPO.

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm

Споко бе, Буря.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната
                              Първоначално изпратено от larys
                              къде мога да видя правилата за класиране на поръ4ките?

благодаря!
                              При БУКБИЛДИНГ )) няма правила за класиране )) , правата са в ПРОДАВАЧА ) в случая Прокопиеви ) избират цена на отсичане ) и могат да решат на кой колко да дадат ) ако поискат всички дребни спекуланти могат да отрежат и да дадат само на фондове ) .

Това му е готиното на този метод )
                              а ако подам на максималната 16.80 /

Коментар

• Първоначално изпратено от larys
                                къде мога да видя правилата за класиране на поръ4ките?

благодаря!
                                При БУКБИЛДИНГ )) няма правила за класиране )) , правата са в ПРОДАВАЧА ) в случая Прокопиеви ) избират цена на отсичане ) и могат да решат на кой колко да дадат ) ако поискат всички дребни спекуланти могат да отрежат и да дадат само на фондове ) .

Това му е готиното на този метод )
                                Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

Working...
                                X