IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• е хубаво де, ама пак не ми е ясно
    продаваш акция, купуваш право за придобиване на акция при някакви имагинерни обстоятелства в бъдещето и в същото време се отказваш от други права за акция, както и от дивидент
    честно казано НИЩО не разбирам
    Може ли някой да ме светне, може и на Лични, къде ми куца логиката, че наистина се обърках?

Коментар

• Първоначално изпратено от luckyboy
      на мен лично нещо не ми е много ясно поведението при акцията и при правата за варантите
      Според мен доста акционери ще обърнат част от акциите си във варанти. Забележи днешния огромен обем който на практика натисна акцията. Предполагам след Т+2 ще има още по голямо търсене за варанти.

НЕ Е ПРЕПОРЪКА

Коментар

• Ами от как обявиха промоцията акцията падна от 13 на 9,6 за момента-туй е за Пазара.Някой да не се обиди сега -това са само факти.Късмет.Немам а и скоро не мисля да имам.
        Цар Пазар -изнервени "инвеститори" които с псувни си мислят, че ще покрият загубите си за сметка на останалите.

Коментар

• Хехе браво
          Може да не признавате Цар Кеш но явно не признавате Цар Пазар и сега имате проблем с нервите а май и с възпитанието. Нека ви слушат воаьорите безгласни, нямам нищо напротив . Този форум мислех, че е за обмен на опит и мисли спокойно и без нападки и обиди но явно има много изнервени "инвеститори" които с псувни си мислят, че ще покрият загубите си за сметка на останалите.

Не е препоръка!!!

Коментар

• на мен лично нещо не ми е много ясно поведението при акцията и при правата за варантите

Коментар

• Ами то на всички е ясно -вижда се как се търгува акцията-а от тук пишещите едва ли някой ще запише-Май Царчето ама не Симо а Кешчето-ако има Кеш.

Отново жалко за пазара БФБ. Отново никой няма смелост да каже, че "царят е гол

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Кеш
                Един варант = две права + 0,17 лв. (емисионна)
                или днес един варант за купилите права излиза около 0,50 лв. което хич не е зле при положение че при 10 лева на акция варанта има над 2 лева стойност ако страйка е 18,50 лв.
                От мен и ти имаш едно голямо БРАВО!
                Всички акционери на Енемона автоматично забогатяха според Цар Кеш с един лев на акция + 10%, защото обещаха, че ако акцията удвои цената си ще дадат право на "превилигированите" притежаващи варанти да им станат съакционери.
                Къде сте всички останали мажоратири и т.н. акционери на останалите дружества? Защо не пускате машинките за пари?
                Обещание +10%, обещание +10%, обещание +10%... Супер нали?

Отново жалко за пазара БФБ. Отново никой няма смелост да каже, че "царят е гол"!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                  Първоначално изпратено от Poncho
                  ... пък после търсим сложни обяснения на глупостта.
                  Нека го кажем "парад на глупостта". Денонстрира се и от някои сметки на някои пресметачи. ))
                  Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                    ... пък после търсим сложни обяснения на глупостта.

Коментар

• Браво един смислен въпрос

Един варант = две права + 0,17 лв. (емисионна)
                      или днес един варант за купилите права излиза около 0,50 лв. което хич не е зле при положение че при 10 лева на акция варанта има над 2 лева стойност ако страйка е 18,50 лв.

Волатилността се смята лесно - http://www.optiontradingtips.com/opt...olatility.html

по мойте сметки е около 36%

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий
                        "http://www.hoadley.net/options/optiongraphs.aspx?warrant=Y"

И как се изчислява Volatility?
                        Според мен, по-интересен е въпросът, "а вие варант ли изчислявате или всъщност право за варант?". Не е препоръка.
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• "http://www.hoadley.net/options/optiongraphs.aspx?warrant=Y"

И как се изчислява Volatility?

Коментар

• Това, което си постнал, има претенциите да представлява теоритичната цена и на този варант ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                              Първоначално изпратено от Цар Кеш
                              Първоначално изпратено от мечето Йоги
                              Цар Пазар
                              Добре че не се търгуват на теоритична че да можем днес да си купим евтинко.

Не е препоръка
                              Не те разбрах. Казваш добре, че не се търгуват евтино ... пък уж искаш да купуваш !!
                              защо бъркаш теоретично с евтино ...
                              Колко е теоритичната
                              http://www.hoadley.net/options/optio...aspx?warrant=Y

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Кеш
                                Първоначално изпратено от мечето Йоги
                                Цар Пазар
                                Добре че не се търгуват на теоритична че да можем днес да си купим евтинко.

Не е препоръка
                                Не те разбрах. Казваш добре, че не се търгуват евтино ... пък уж искаш да купуваш !!
                                защо бъркаш теоретично с евтино ...
                                Колко е теоритичната

Коментар

Working...
                                X