If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
По въпроса за "намазването", моето скромно и неангажиращо мнение е, че ПИБ ще изкара в най-добрия случай един-два процента лихвен марж от кредита. Като махнем разхода за "хибридната операция", може и доста по-малко.
За сметка на това, ако мажоритаря успее в играта, доходността му може да е наистина впечатляваща, още повече, че риска се носи изцяло от друг.
Или както не би казал Апостола: Ако спечеля - печеля само аз. Ако загубя - губи само банката.
P.S.
Естествено, това не е препоръка или съвет за вземане на инвестиционно решение. Освен това, дори няма официална информация дали ПИБ има пръст в цялата работа.
Мисля, че ще изкарат около 4-5% лихвен марж. Каква е цената на тия 300 милиона според теб?
Личното ми и неангажиращо с нищо мнение е, че Цеко само е "транзитный вокзал". Което не означава, че ПИБ няма да намаже яко от цялата работа
За да се "изчисти" сметката мисля, че (недай си боже, умишлено) пропускате някои "дреболии"
За да се нареже едрогабаритен метал от 1 млн тона май трябва немалко допълнителен матрЯл за работа на оксиженисти, заварчици, шлосери т.н. Те работят с немалко енергия. И Работни немалки заплати естествено. После следва товарене - пак матряли, мотокари, подемници, товарачи., тн., после превоз - шофьори, горива. Сметката я правим всички без кръчмар, така, че цената вече слезе доста. Не е препоръка.
Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.
Личното ми и неангажиращо с нищо мнение е, че Цеко само е "транзитный вокзал". Което не означава, че ПИБ няма да намаже яко от цялата работа
По въпроса за "намазването", моето скромно и неангажиращо мнение е, че ПИБ ще изкара в най-добрия случай един-два процента лихвен марж от кредита. Като махнем разхода за "хибридната операция", може и доста по-малко.
За сметка на това, ако мажоритаря успее в играта, доходността му може да е наистина впечатляваща, още повече, че риска се носи изцяло от друг.
Или както не би казал Апостола: Ако спечеля - печеля само аз. Ако загубя - губи само банката.
P.S.
Естествено, това не е препоръка или съвет за вземане на инвестиционно решение. Освен това, дори няма официална информация дали ПИБ има пръст в цялата работа.
Интересно, ако наистина Цеко седи зад сделката това ще е страхотен удар за него. По най-елементарни сметки, ако се нареже Кремиковци и се разпродадат ненужните активи в крайна сметка може да излезе на money multiple 4.0x - 5.0x в зависимост от движението на цените на желязото и медта.
Интересно, ако наистина Цеко седи зад сделката това ще е страхотен удар за него. По най-елементарни сметки, ако се нареже Кремиковци и се разпродадат ненужните активи в крайна сметка може да излезе на money multiple 4.0x - 5.0x в зависимост от движението на цените на желязото и медта.
Хе-хе, за това и пазарът ни е такъв, а всички ревете колко били поскъпнали тези или онези борси.
Значи ти смяташ за нормално компанията, в която си инвестирал, да не спазва закона и да рискува парите ти, за да начеше егото на мажоритарния си собственик?
Хмм.
Желая ти успех!
Че аз изобщо не се оплаквам от пазара (особено от ПИБ, където средната ми е 1.40). Говоря за напълно законни начини, където риска няма да се носи единствено от ПИБ
Хе-хе, в България законите са да се избягват. При това законно Аре напрегни се, начините са поне 3
Хе-хе, за това и пазарът ни е такъв, а всички ревете колко били поскъпнали тези или онези борси.
Значи ти смяташ за нормално компанията, в която си инвестирал, да не спазва закона и да рискува парите ти, за да начеше егото на мажоритарния си собственик?
Другият път, когато решиш да зарибяваш цаци, прочети малко законите и виж може ли банка със собствено капитал от 470 млн. (след хибрида) да отпусне заем за 316 млн....
Че имаш много е ясно, но позволи на останалите сами да вземат решение.
Хе-хе, в България законите са да се избягват. При това законно Аре напрегни се, начините са поне 3
35 ст на кг е изкупната цена на желязото
от там нататък смятайте
Това прави 350 лв. на тон.
ravnovesie много тие крива сметката бе брато
Но това е само част от активите, земята мисля прави доста повече пари. Така че сделката е добра за купувача. Да му е честито и да направи добра печалба.
И да повторя, изглежда ми нищожна вероятноста зад това да стои ПИБ.
SubZero добре се е обосновал по-долу.
Коментар