ква база приемаме за 29 май? да приемем фигуративно, че сега е 1:0 за мен! Не че ме топли! Приемаме база 7,40 да видим за 29 май кой ще познае! Да ти кажа честно мисля, че на месечна база би трябвало да си вътре! При ИПО-то според мен реалната цена беше някъде 9-9,50 да кажем! Банката работи все пак! Може малко да резнат някои разходи и преди съм го казвал! Но след 1 година е нормален таргета на Никола около 12! С него имах леки разминавания, но той е добро момче! Ако искаш по хилядарка на месец басче! Който е над дадено ниво печели и обратното! Играем го 12 месеца без дублаж! Твърд залог ако си навит!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от wannarock[quote
това Асенчо ли е?!? както казва един виден професор: гледам и не вярвам на ушите си
гледал и не вярвал на ушите си?
разбира се,в случая трябва да вярва на очите си,защото гледа.а като слуша,тогава няма да е зле да вярва на ушите си.
ама нали за тва е професор(сигурно по българономика)-слуша с очите си и гледа през ухите си.....
сигурно,като почне и да чувства през задника си,от БАН ще го повишат на академикмай е културовед
а това за академик е добра идея, но е още млад - само на 70 г. еНе е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от Robin HutИ днес ли ви прибраха акцийките? :-) Това е реторичен въпрос ;-)
хмммм,ако се разтърсиш по назад,бях казал,че акцийката ще стигне около 8 левчета,преди да ви пуснат малка партидка.изхождам от тва,как аз бих постъпил ,ако съм на тяхно място.ето ти къде съм го и написал:
acen1975
МнениеПуснато на: Вто Апр 29, 2008 3:41 pm
"......1.ако стигне акцията до 8 лева и пак тръгне надолу-не е свършил сел оффа...."
сега Робка,е момент на поддържане на оптимизма.не си мисли,че икономиката и трейдването е математика.грешно са ви учили.в днешно време психологията на стадото е много по важен критерий в трейд отношенията.
нека ти кажа кво мисля,че ще стане-акцията ще приближи 8 левчета и прескочи ли-после ще има падане под 7 лева.набързо ще ви напускат нова партида.тва е единствения начин за бягане от тази акция,ако имаш голям брой.ако пуснеш много наведнъж ,ще сринеш пазара.кешират за ваша сметка и много внимателно.ако имаше фючъри и шорт-такива като мен да са ги разбили до сега.като куче помiар съм-веднага надушвам декъ има мърша.и обичам да си хапвам от там,за сметка на други хитри псета.
ако акцията прескочи 8 лева и после не падне под 7лева-можеш да ми се накараш -ще си призная,че съм в грешка.все пак не забравяй,че не е никък лесно да се предвиди този тренд и при теория на вероятностите тук говориме за шанс 1към 64.
единствения начин тва да стане точно така е,да има някой който влиае на акцията и аз съм му предвидил действията.
като падне до около 6 лева-пак ще ви пуснат да се набълбукате и да качите леко тренда.
ако наистина искате да помогнете на ПИБ,ще ви кажа и как-не е с купуване на акции.с които помагате на някой да излиза от там и парите да отиват в австрия(ако не се лъжа).
съветвам всеки ,който има заем с ПИБ,да го рефинансира в друга банка.все още има банки бълъци,които финансират ипотеки-пощенска са най-големите олигуфрени.
ПИБ отчайващо се нуждае от свежи пари.като рефинансирате с друга банка-тези пари отиват кеш в ПИБ и товарят другата банка.
и всички ще сте доволни-в ПИБ ще ви завихрят лихвите по кредитите до небето,точно за да стимулират такъв процес.
като рефинансирате другаде-хем ще помогнете на ПИБ,хем ще плащате по малки лихви по заемите си.
кажете и на познатите си да направят същото.тва е единствения начин.
виж ги-раздаваха златни яйца.за няколко месеца се превърнаха от ипотечна банка,в колекционери на депозити......
явно ги стопиха и тези пари,след като сега ще си затварят офисите,под предлог,че "сменяли" софтуера......
софтуер се сменя след работно време,а в краен случай през уикенда.кви са тия 6 дни и преди тва 2 дни?
търсят пари като луди и никой няма да им даде.кредит рейтинга на бг е негативен от 31 януари ,благодарение на гения на сог.капитализма орешарски.
не забелязваш ли случайни съвпадения на обстоятелствата от тогава?
до тогава всичко беше наред.и после постепенно се почна-изчезнаха рекламите за кредити,появиха се реклами за депозити,после златни яйца и т.н.
и всичко тва е съпроводено с перфектни новини в пресата,за рекордни печалби на банката и въпреки това акцията продължава да пада.не можете ли да наредите пъзала?
работата е повече от сериозна,и единствения начин да помогнете на ПИБ в момента е да си изплатите кредитите към тях,за да живнат.
ако не-след вкарването на новия софтуер,току виж излезли с нов номер,че софтуера не работил правилно и пак ще затворят банката,ужким за да го реинсталират.
ще плагиатстват номерца от папазов и гениалния кобос,ако въобще знаете кви номера ви въртяха.
този постинг,за разлика от повечето ми други е съвсен сериозен и не го пиша,за да ви дразня,а да знаете кво да направите,за да си помогнете сами на себе си.
сигурен съм,че ко рефинансирате,ще можете и да се спазарите с ПИБ да ви махнат наказателната лихва за предварително изплащане.
всички ще сте хепи-повярвай ми.
Коментар
-
Zdr.
Достоверен сценарий, доста. Възможни отклонения. Фрий флота е 15% или 16.5 млн акции. Така че превземане, враждебно, невъзможно. при твоя сценарий. Отказал се играч? Вероятно. Излизане? през последните 3 месеца обемите са около 2 милиона акции.
Обаче по вероятния отговор на цялата патърдия е по-прост викат му паникьосани гръцки инвеститори. Дребни. Точно толкова паникьосани колкото наште
Аре сполай Ви!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Robin HutИ днес ли ви прибраха акцийките? :-) Това е реторичен въпрос ;-)
хмммм,ако се разтърсиш по назад,бях казал,че акцийката ще стигне около 8 левчета,преди да ви пуснат малка партидка.изхождам от тва,как аз бих постъпил ,ако съм на тяхно място.ето ти къде съм го и написал:
acen1975
МнениеПуснато на: Вто Апр 29, 2008 3:41 pm
"......1.ако стигне акцията до 8 лева и пак тръгне надолу-не е свършил сел оффа...."
сега Робка,е момент на поддържане на оптимизма.не си мисли,че икономиката и трейдването е математика.грешно са ви учили.в днешно време психологията на стадото е много по важен критерий в трейд отношенията.
нека ти кажа кво мисля,че ще стане-акцията ще приближи 8 левчета и прескочи ли-после ще има падане под 7 лева.набързо ще ви напускат нова партида.тва е единствения начин за бягане от тази акция,ако имаш голям брой.ако пуснеш много наведнъж ,ще сринеш пазара.кешират за ваша сметка и много внимателно.ако имаше фючъри и шорт-такива като мен да са ги разбили до сега.като куче помiар съм-веднага надушвам декъ има мърша.и обичам да си хапвам от там,за сметка на други хитри псета.
ако акцията прескочи 8 лева и после не падне под 7лева-можеш да ми се накараш -ще си призная,че съм в грешка.все пак не забравяй,че не е никък лесно да се предвиди този тренд и при теория на вероятностите тук говориме за шанс 1към 64.
единствения начин тва да стане точно така е,да има някой който влиае на акцията и аз съм му предвидил действията.
като падне до около 6 лева-пак ще ви пуснат да се набълбукате и да качите леко тренда.
ако наистина искате да помогнете на ПИБ,ще ви кажа и как-не е с купуване на акции.с които помагате на някой да излиза от там и парите да отиват в австрия(ако не се лъжа).
съветвам всеки ,който има заем с ПИБ,да го рефинансира в друга банка.все още има банки бълъци,които финансират ипотеки-пощенска са най-големите олигуфрени.
ПИБ отчайващо се нуждае от свежи пари.като рефинансирате с друга банка-тези пари отиват кеш в ПИБ и товарят другата банка.
и всички ще сте доволни-в ПИБ ще ви завихрят лихвите по кредитите до небето,точно за да стимулират такъв процес.
като рефинансирате другаде-хем ще помогнете на ПИБ,хем ще плащате по малки лихви по заемите си.
кажете и на познатите си да направят същото.тва е единствения начин.
виж ги-раздаваха златни яйца.за няколко месеца се превърнаха от ипотечна банка,в колекционери на депозити......
явно ги стопиха и тези пари,след като сега ще си затварят офисите,под предлог,че "сменяли" софтуера......
софтуер се сменя след работно време,а в краен случай през уикенда.кви са тия 6 дни и преди тва 2 дни?
търсят пари като луди и никой няма да им даде.кредит рейтинга на бг е негативен от 31 януари ,благодарение на гения на сог.капитализма орешарски.
не забелязваш ли случайни съвпадения на обстоятелствата от тогава?
до тогава всичко беше наред.и после постепенно се почна-изчезнаха рекламите за кредити,появиха се реклами за депозити,после златни яйца и т.н.
и всичко тва е съпроводено с перфектни новини в пресата,за рекордни печалби на банката и въпреки това акцията продължава да пада.не можете ли да наредите пъзала?
работата е повече от сериозна,и единствения начин да помогнете на ПИБ в момента е да си изплатите кредитите към тях,за да живнат.
ако не-след вкарването на новия софтуер,току виж излезли с нов номер,че софтуера не работил правилно и пак ще затворят банката,ужким за да го реинсталират.
ще плагиатстват номерца от папазов и гениалния кобос,ако въобще знаете кви номера ви въртяха.
този постинг,за разлика от повечето ми други е съвсен сериозен и не го пиша,за да ви дразня,а да знаете кво да направите,за да си помогнете сами на себе си.
сигурен съм,че ко рефинансирате,ще можете и да се спазарите с ПИБ да ви махнат наказателната лихва за предварително изплащане.
всички ще сте хепи-повярвай ми.
Коментар
-
аре да ви оставаям,че много смъкнах нивото на форума.да се появят и тези,който го качват.....
и да оставиме място за изява не само на тези психоаналитици,които казват,че по цял ден няма кво да правя,но и на тези,които казват,че от чистене на тоалетни не ми остава време да пиша.без психоаналитици нивото на форума доста е паднало-нека го качат малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от wannarock[quote
това Асенчо ли е?!? както казва един виден професор: гледам и не вярвам на ушите си
гледал и не вярвал на ушите си?
разбира се,в случая трябва да вярва на очите си,защото гледа.а като слуша,тогава няма да е зле да вярва на ушите си.
ама нали за тва е професор(сигурно по българономика)-слуша с очите си и гледа през ухите си.....
сигурно,като почне и да чувства през задника си,от БАН ще го повишат на академик
Коментар
-
[quote="ПешоКенин"]Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от AleeПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от AleeАсене, един простичък въпрос: колко е freefloat-a на ПИБ? Знаеш ли?
С този сел-оф дето го тръбиш, освен ако не е някой от мажоритарите, нищо друго не може да стане. Въпросът е: банката е ли за продаване или не? Ако е за продан, сега ли е момента? Не вярвам.
А относно кеш-а, според мен в ПИБ има достатъчно средства за нормална работа. Друг е въпросът каква им е политиката на кредитиране в момента.
нека те питам аз като отговор-ако има някой 10% участие и иска да се избави от него и то в падащ маркет на акцията,как ще го направи?
поразгледай графиката по обстойно-дори и при голям обем на ликвидност,ако е срещу акцията-или постепенно падане,фри флоута няма такова голямо значение.
междудругото този сел оф е много професионално екзекутиран,тва ме навежда на мисълта,че тва е някоя голяма чужда банка,която едно време е искала да придобие по голям дял в ПИБ,с цел по късен мърж или превземане,обаче са се отказали по напълно обясними причини и сега гледат да се оттърват с минимални загуби(късмет им пожелавам...)
професионален сел оф съпортван с "добри" новини в пресата и внимателно пускане на акции само след обръщане на тренд и спиране в точния момент,да не се подплаши стадото,а дори ако трябва и леко изкупуване на акции обратно......тва бг основните собственици се съмнявам,че могат да го екзекутират.
даже сигурно и не знаят кво става.не бих се учудил....
ти как ще ми обясниш тренда на акцията до сега?някакво по смислено обяснение?
Ако пък е била чужда банка и са се отказали, кофти за тях.
Тренда ли? Нямаше как да бъде по-различен при тези пазари на финансови активи, дори се очакваше. Това го дискутирахме в тази тема още миналата година.
Друг е въпроса докъде може да се пада по тази позиция.
ПС: Много интересно, напоследък ти се промени стила на писане.
отговорите бяха както следва:
шортването няма да повлиае на борсата
шортването ще повлиае на борсата
шортване на бфб няма
шортването ще повлиае на борста,но въщност няма да и повлиае.
шортването го няма още,но още от сега влиае.....
имаше само един верен отговор на трейдър.и той беше-незнам как ще повлиае,защото не съм запознат с този инструмент.
аз знам как ще повлиае и въобще за кво ще послужи в случая,но дори не знам,тва не беше ли поредната измислица на папазов,да оправдае поредния срив,ужким бил временно и заради едикой си......
Алее,интервютата с тези хора(топ трейдъри) баха меко казано смешни.много се смяхме на тях в едни други форуми.всичките се опитваха да звучат сложно,за да не се издадат,че представа си нямат за кво иде реч.
моля те не ми говори,че били имали опит.никъкъв опит нямат,имат самочувствие,а човек със самочувстие в тези среди,но без опит е обречен.
знаеш ли как правят кинти на бфб?ами просто-с инсайт трейдинг,който е забранен навсякъде.тва е .селско хитеене .....другия начин е влизане с по голяма сума в ниско ликвидна акция и моментното и балониране.ей така правеха кинти...и в качващ се бул маркет и баба пена от долно камарци знае как да прави пари.
ама в сегашното положение-и тези подходи не стават.далаверата секна.край.сега с балониране на нисколиквидна акция само ще си затворят кинтите там и ще духат супата.
имали много опит?от декъ го натрупаха?от икономическия в софето,дето им преподават икономисти с опит,натрупан през комунизма?и как ще натрупаш опит на борса,където е на нивото на георги кирков?купуване,продаване и до там.......[/quote]
Асенчо и ти рече нещо смислено насред целия бълвоч ;-)Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Пешо,специално за теб и още нещо смислено:
съвет от мен-не четете пресновините и куотър репортите на банки и фондове за НИ!!!!!!
лъжат как си искат,и повече ще ви лъжат,колкото повече се стъмва навън......докато не се появат бг енроните.
знаеш ли защо да не им вярвате?ами ето защо:
http://www.monitor.bg/bussiness/?sid=&cid=40&eid=1354
главния виновник за състоянието на бфб и банките в момента.след повече от 3 години,болкука се сети да екзекутира регулаторните закони.дааааа,след дъжд качулка...
ей тва е човека(селянина),който трбява да му държите сметка.
знаеш ли,ако никой не ми държи сметка на банката и ако правя бизнес в страна,където няма вкаран икономист в затвора,както куотърни баланси ще ви праскам?знаеш ли?и такива дезинформацийки по медиите,че и бил гейтс ще ми завиди на качването на акциите ми......
така бизнес не се прави Пешо.тва води само до едно.бъдещите бг енрони.
имаше ги колкото си искаш преди 10 години,сега пак идат.
интересно как съвпадат тези събития с управлението на бсп.....подкупна регулаторна система,вътрене на държавата от всякъде,узурпиране на ръководни места с една единствена цел-доене........
защо ги избрахте пак?
защо първанов даде наградата на ПИБ за най добра банка,след като той беше един от светата тройца,които издоиха банките 1997.
спомняш ли си ги предишните български червени розички?виденов,първанов,премянов........
и сега същите награждават ПИБ ,като на добрата бг банка?????хмммм,защо ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от batkoДнес ако ни беше балансова дата за бас с Асен, не знам как ще се разберем кой печели? Щото май от 7-7,10 отиде на по високи нива! Коя е базата средната цена за дена или ....
само че,щяхме да се чистиме на месец.да видиме колко ще е акцийката на 29 май-колко още ще си спечелил.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
[quote="acen1975"]Първоначално изпратено от AleeПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от AleeАсене, един простичък въпрос: колко е freefloat-a на ПИБ? Знаеш ли?
С този сел-оф дето го тръбиш, освен ако не е някой от мажоритарите, нищо друго не може да стане. Въпросът е: банката е ли за продаване или не? Ако е за продан, сега ли е момента? Не вярвам.
А относно кеш-а, според мен в ПИБ има достатъчно средства за нормална работа. Друг е въпросът каква им е политиката на кредитиране в момента.
нека те питам аз като отговор-ако има някой 10% участие и иска да се избави от него и то в падащ маркет на акцията,как ще го направи?
поразгледай графиката по обстойно-дори и при голям обем на ликвидност,ако е срещу акцията-или постепенно падане,фри флоута няма такова голямо значение.
междудругото този сел оф е много професионално екзекутиран,тва ме навежда на мисълта,че тва е някоя голяма чужда банка,която едно време е искала да придобие по голям дял в ПИБ,с цел по късен мърж или превземане,обаче са се отказали по напълно обясними причини и сега гледат да се оттърват с минимални загуби(късмет им пожелавам...)
професионален сел оф съпортван с "добри" новини в пресата и внимателно пускане на акции само след обръщане на тренд и спиране в точния момент,да не се подплаши стадото,а дори ако трябва и леко изкупуване на акции обратно......тва бг основните собственици се съмнявам,че могат да го екзекутират.
Тренда ли? Нямаше как да бъде по-различен при тези пазари на финансови активи, дори се очакваше. Това го дискутирахме в тази тема още миналата година.
шортване на бфб няма
имаше само един верен отговор на трейдър.и той беше-незнам как ще повлиае,защото не съм запознат с този инструмент.
аз знам как ще повлиае и въобще за кво ще послужи в случая,но дори не знам,тва не беше ли поредната измислица на папазов,да оправдае поредния срив,ужким бил временно и заради едикой си......
Алее,интервютата с тези хора(топ трейдъри) баха меко казано смешни.много се смяхме на тях в едни други форуми.всичките се опитваха да звучат сложно,за да не се издадат,че представа си нямат за кво иде реч.
моля те не ми говори,че били имали опит.никъкъв опит нямат,имат самочувствие,а човек със самочувстие в тези среди,но без опит е обречен.
знаеш ли как правят кинти на бфб?ами просто-с инсайт трейдинг,който е забранен навсякъде.тва е .селско хитеене .....другия начин е влизане с по голяма сума в ниско ликвидна акция и моментното и балониране.ей така правеха кинти...и в качващ се бул маркет и баба пена от долно камарци знае как да прави пари.
ама в сегашното положение-и тези подходи не стават.далаверата секна.край.сега с балониране на нисколиквидна акция само ще си затворят кинтите там и ще духат супата.
имали много опит?от декъ го натрупаха?от икономическия в софето,дето им преподават икономисти с опит,натрупан през комунизма?и как ще натрупаш опит на борса,където е на нивото на георги кирков?купуване,продаване и до там.......[/quote]
Асенчо и ти рече нещо смислено насред целия бълвоч ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от AleeПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от AleeАсене, един простичък въпрос: колко е freefloat-a на ПИБ? Знаеш ли?
шортване на бфб няма
имали много опит?от декъ го натрупаха?от икономическия в софето,дето им преподават икономисти с опит,натрупан през комунизма?и как ще натрупаш опит на борса,където е на нивото на георги кирков?купуване,продаване и до там.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от batkoДнес ако ни беше балансова дата за бас с Асен, не знам как ще се разберем кой печели? Щото май от 7-7,10 отиде на по високи нива! Коя е базата средната цена за дена или ....
само че,щяхме да се чистиме на месец.да видиме колко ще е акцийката на 29 май-колко още ще си спечелил.
Коментар
-
Активите на банковата система с повишение от 34% към края на март
30.04.2008 16:19
В края на март общата сума на активите на банковата система е 59,5 млрд. лв., като нараства с 33,6% на годишна база, показва статистиката на Българска народна банка. От началото на 2008 г. увеличението е с 0,7 на сто.
Брутните кредити и аванси отчитат тримесечен растеж с 2%, в който основен принос имат банките от първа група, показват още данните на БНБ. Спрямо март 2007 г. брутните кредити и аванси се увеличават с 38,4% и достигат 45,78 млрд. лв.
В рамките на първото тримесечие на 2008 г. кредитите на предприятия нарастват с 6,8% до 25,95 млрд. лв., а експозициите на дребно – със 7 на сто до 13,88 млрд. лв. Най-висок темп на растеж е отчетен при жилищните ипотечни кредити – със 7,8% до 6,35 млрд. лв.
За една година корпоративният сегмент нараства с 58,2%, експозициите на дребно се увеличават с 55%, а ипотечните кредити – с 61,2%.
При класифицираните експозиции за първите три месеца на 2008 г. се наблюдава лек спад на дела на най-високорисковата група („необслужвани”) за сметка на нарастването в групата „под наблюдение”, посочват още от БНБ.
За първите три месеца на 2008 г. нарастване е отчетено и при финансовите активи, отчитани по справедлива стойност в печалбата или загубата - с 10,2% до 1,09 млрд. лв.
Петте най-големи кредитни институции леко увеличават пазарния си дял, измерен чрез активите, който в края на март е 56,8%. Делът на банките от втора група в активите на банковата система е 38,1%, а на клоновете на чуждестранни банки – 5,1%.
Към 31 март 2008 г. привлечените средства в банковата система, представляващи финансови пасиви оценявани по амортизирана стойност, възлизат на 52,13 млрд. лв. През тримесечието привлеченият ресурс в системата отчита минимален спад, но в рамките на последните 12 месеца е отбелязан растеж с 33,3 на сто.
В края на първото тримесечие депозитите от граждани и домакинства представляват най-големият сегмент на привлечените средства с дял от 38,1%, като за трите месеца на 2008 г. те нарастват с 4,6%, а за една година – с 30,2%.
Поетите рискове към март 2008 г. са адекватно покрити в повечето кредитни институции, уточняват от БНБ. Отношението на обща капиталова адекватност на банковата система в края на първото тримесечие е 14,5% (при 13,8% към декември 2007 г.).
Ликвидността в банковия сектор към март 2008 г. е добра, но от гледна точка на въздействието на нови фактори от вътрешно и външно естество върху банковата система са необходими промени в прогнозирането и управлението на ликвидния риск, се казва още в съобщението на БНБ.
Към 31 март 2008 г. банковата система реализира печалба в размер на 359 млн. лв., която е с 50,2% повече спрямо същия период на 2007 г.
Коментар
Коментар