IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Груьо, голяма част от хората са взели от Райфа на 1,5% през първата година, след това на 7 %. Току що им вдигнаха лихвата след първата година. Айде сега познай на колко я вдигнаха? Отговор - 8,9%. Супер нали?! Ако искаш можеш да отидеш да им обясниш колко са на далавера от факта, че Райфа запазва лихвите за новите кредити. Ще те разберат отвсякъде.
    В ПИБ може да се вземе и на 7,5%, зависи от кредито искателя.
    ПИБ колко ти вземат на месец за поддържане на сметките? 1 Евро на еврова сметка, допълнително на левовата.

С написаното по-горе не твърдя, че ПИБ са супер, а Райфайзен не става.
    Проблемът тук е че всички ревът срещу ПИБ защото губят пари от акциите им.
    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee
      Aсене, всеки може да мисли с главата си. Ако не може, то си е за негова сметка. Аз моята съм си я направил, ако те не са, то се за тяхна сметка.
      ПИБ до момента не са си вдигнали лихвите като Raifaizen, така че няма какво да ревем срещу ПИБ.

По въпросите, които сте описали в другия форум-нищо ново не сте написали, това отдавна се знае.
      За хората с пари, дори мога да те уверя, че някои от предлаганите схеми са си супер.
      Та какъв ти е проблема с ПИБ? Или те са олицетворили банките като цяло в твоите възприятия?

ПС: инъче си прав, ще има доста хора които ще загубят и пари, и имоти.
      хайде сега пак да посмятаме за лихвите, че някои говорят малко наизуст
      Предварително да уточня, че нямам кредит от нито една от двете банки, нямам фирмени сметки там, както и акции. та по въпроса - вземаме жилищните кредити на двете банки и какво установяваме:
      1. Кредити в евро - ПИБ:
      Лихвеният процент при жилищния кредит е еднакъв, независимо дали кредитът е в евро или в щатски долари. Годишният лихвен процент за целия период на кредита е минимум 8.5% (EURIBOR, LIBOR + надбавка). По-високи лихвени нива са възможни в зависимост от индивидуалния кредитен рейтинг на всеки кредитоискател
      и забележете таксите и комисионите:
      2% еднократно от размера на отпуснатия кредит при усвояването и 1% върху остатъка по главница, платима в началото на всеки шест месеца от срока на кредита след изтичането на първите дванадесет месеца -
      тъй сега, който може да си сметне колко му е ГПР-то, ама без да ползва онези бурсуци от МоитеПари (съвсем наясно съм как си "смятат" техните ГПР-та
      И сега райфайзен:
      за целия срок на погасяване на кредита:
      6.55% за евро
      7.35% за лева
      7.65% за щатски долари

0,1% отстъпка от лихвения процент при превод на работна заплата по сметка в банката и закупуване на пакет "Разплащателна сметка"

Лихвите се формират от стойността на банковия ресурс (СБР), плюс фиксирана надбавка. СБР на Райфайзенбанк (България) ЕАД към февруари 2008 г.: за лева - 6.25%; за евро - 5.4%; за щатски долари - 5.05%
      и комисиони
      0.25% върху остатъка по кредита - за кредит по схемата с лихва за целия период.
      та пак да посмятаме и да проверим перфектните оферти на ПИБ-а и викаш не са си вдигали нивата, пък райфата са - какво ли ще стане като си ги вдигнат, а
      А иначе ПИБ са перфектната банка за депозити, засега дават най-високата реална лихва (що ли - ох забравих - братчеди са на Форекс мастъра и мислят за депозита му. и хайде още веднъж със сметчиците - колко им е спреда при подобни нива на депозити и лихви по кредити, а . ма нищо Майчето ще ви оправи (ех, мечтиии, ако не тя - барем Цеко ще е
      Успех на всички - както вече неведнъж съм казвал - тук спасението е да дойдат чужденците, ама дали няма да е за погребението
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Асен,

на мен ми писна да обяснявам на промите от реклами люде, че не е важно колко е макса, който може да се вземе като кредит от банката Х, понеже трябва и да се връща. Здравословната пропорция е до 35-40% съотношение дълг/доход.

Не всички са маскари , както си ги изкарал в пуснатите други линкове. Отказвам доста случаи да посреднича , защото ги виждам , че ще "издъхнат" финансово доста бързо.

П.С. Само за инфо там по един от коментарите ти, голяма част от банките си "връзват" гащите не само с един индекс , а може и с по няколко в договора. Пример: Юрибор, Софбор, ОЛП и т.н.
        Няма мърдане после за кредитополучателя!

П.П.С. За 13-те банки, с които работим % от комисионната е един и същ към всички и това не е аргумент да ги теглим към определена банка и това не оскъпява кредита към крайния клиент. Гледах ти писаното в другия форум

Успех на всички!

Коментар

• Aсене, всеки може да мисли с главата си. Ако не може, то си е за негова сметка. Аз моята съм си я направил, ако те не са, то се за тяхна сметка.
          ПИБ до момента не са си вдигнали лихвите като Raifaizen, така че няма какво да ревем срещу ПИБ.

По въпросите, които сте описали в другия форум-нищо ново не сте написали, това отдавна се знае.
          За хората с пари, дори мога да те уверя, че някои от предлаганите схеми са си супер.
          Та какъв ти е проблема с ПИБ? Или те са олицетворили банките като цяло в твоите възприятия?

ПС: инъче си прав, ще има доста хора които ще загубят и пари, и имоти.

Коментар

Асене, нали може още един въпрос от мен?
            Защо си й толкова озлобен на ПИБ точно? Работил си за тях или пък нещо друго се е случило? Не очаквам да отговориш, просто си много нахъсан срещу ПИБ.
            А това дето щяло да има трагедии-много важно, да мислят като ги взимат. Нали искат да имат къщи и апартаменти? Като искат ще плащат!
            При другите банки положението е още по-зле, наистина. Само дето те не са публични.
            ето Алее,прочети този форум-пресен е и само 2 страници.не са само ПИБ-всички са бандюги,защото БНБ не ги закача и в надпреварата за клиенти са влезли в бясна конкуренция и се прескачат кой най добре ще излъже клиентите си.
            тва ще доведе до качване на лихвите,невъзможност на кредитополучателите да си покриват вноските и в крайност ще срине и ликвидността на самите банки.много съм изписал за тва и за много банки.просто ПИБ бяха последни в пресата с дезинформации и за тва ги коментирах в този форум.
            оставете ме намира-като ме разпитвате или се дразните с мен,нямам волята да престана да драскам,а и аз имам да върша разни работи,колкото и чудно да ти се струва.ето чети:

http://forum.imoti.net/read.php?6,116349,page=1

а тук съм писал още началото на януари кво ги чака кредитополучателите,които са теглили лихва на 6% и си мислят,че такава ще им бъде за целия период.бях бесен тогава заради наглите лъжи,които използват банките за кукички на рибките и изписах доста,след спор с кредитконсултант,който твърдеше,че лихвата в бг била 6% и защото била фиксирана,никога нямало да се вдига:
            http://forum.imoti.net/read.php?6,94579

Коментар

Асене, нали може още един въпрос от мен?
              Защо си й толкова озлобен на ПИБ точно? Работил си за тях или пък нещо друго се е случило? Не очаквам да отговориш, просто си много нахъсан срещу ПИБ.
              А това дето щяло да има трагедии-много важно, да мислят като ги взимат. Нали искат да имат къщи и апартаменти? Като искат ще плащат!
              При другите банки положението е още по-зле, наистина. Само дето те не са публични.
              Alee, представи си, че в момента се водят преговори за продажбата на ПИБ да кажем на цена от 7 евро на акция. Искаш да изкупиш колкото се може повече акции, че да удвоиш парите. Какво ще направиш? Ами започваш да купуваш ежедневно през един посредник да кажем 202, така че всеки да си мисли, че аха и ще му свърши ордера и с охота да ти ги продава на безценица и в същото време пишеш апокалиптични 200 редови словоизлеания в форума и се кълнеш че цената ще се срива. Това е съвсем хипотетичен вариант ама знае ли човек ;-)

Коментар

• Асене, нали може още един въпрос от мен?
                А това дето щяло да има трагедии-много важно, да мислят като взимат кредити. Нали искат да имат къщи и апартаменти? Като искат, ще плащат!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                  Първоначално изпратено от batko
                  на 29 май пак ще ти пиша, Асене! Сега съм ядосан от шибания резултат от мача!
                  ОК Бате.ако познаеш,ще се реванширам рано или късно.ако ще и с почерпка само.
                  ще се опитам да не се мешам повече в този форум до тогава.но ако пак почнат да ми излизат с дезинформиращи интервюта,кредити за 500 милиона евро,незнайно от къде и така нататъка-ssss-пак ще ме видиш тук и няма никък да те зарадвам
                  Не, не си отивай ще ми бъде тъжно........

Коментар

• Първоначално изпратено от batko
                    на 29 май пак ще ти пиша, Асене! Сега съм ядосан от шибания резултат от мача!
                    ОК Бате.ако познаеш,ще се реванширам рано или късно.ако ще и с почерпка само.
                    ще се опитам да не се мешам повече в този форум до тогава.но ако пак почнат да ми излизат с дезинформиращи интервюта,кредити за 500 милиона евро,незнайно от къде и така нататъка-ssss-пак ще ме видиш тук и няма никък да те зарадвам

Коментар

• на 29 май пак ще ти пиша, Асене! Сега съм ядосан от шибания резултат от мача!

Коментар

• [quote="acen1975"]
                        Първоначално изпратено от ssss
                        Първоначално изпратено от acen1975
                        ПИБ отчайващо се нуждае от свежи пари.като рефинансирате с друга банка-тези пари отиват кеш в ПИБ и товарят другата банка.
                        Ти как го установи това? Чел ли си отчета Q1? Видял ли си колко ликвидни активи държат? Коефициента за ликвидност?Какъв е дела на кредитния портфейл?
                        явно ги стопиха и тези пари,след като сега ще си затварят офисите,под предлог,че "сменяли" софтуера......
                        Да сменят софтуера. Ти имаш ли представа какво е банков софтуер? Как се мигрира база данни на банка, колко време отнема мигрирането на тази база ? и т.н. Че само трансфера на базата отнема денонощия. След работно време може да си смениш само софтуера на телефона.
                        търсят пари като луди и никой няма да им даде.

Те ли ти го казаха това или ти ги хвана докато си драпаш макарите?

Последно от мен. Ти си един лайномет с депресия. Бегай да се лекуваш
                        ейййй,мърло-те ми го казаха-да.златни яйца???????
                        реклами в сайта ви за кредити,а като отидеш там те лъжат,за да се оттърват от теб.колко ипотеки сте раздали в последния месец?ааааааааааа?да не съм ти един от кухите бг инвеститорчета,дето ви се вързват на бай-ганьовските номера?
                        кажи ми коя банка си затваря офиса за 8 дни за да си сменя софтуера?
                        хаиде да видиме,кво ще стане след като го "инсталирате".
                        аз не бързам.времето работи за мен.за разлика от други.

лайномет?нямам време ,иначе още са ще се разтърся из сайта ви да ви коментирам изказванията ви,от рода,че сте били вдигали лихвата, защото урибор се бил вдигал......с колко се е вдигнал юрибор,аааааааа?с колко????????????с се е вдигнал той и с колко вие сте задигнали лихвата си????????????аааааа????????
                        в македония цените на имотите били по скъпи от тези на българия и за тва никога в бг нямало да падат?????????няма ли кой да ви осъди за лъжа и дезинформация?янво не.
                        мамка ви -заради вас сега ще има доста трагедии.пука ли ви?не ,не ви пука.
                        дайте за го захлебима провинциалния бълък,дошъл в софето на ниска лихва и после да го доиме как си можеме.човешки съдби превръщате в трагедии.не ви ли е срам??????
                        вие сте лайнометите.не сте банкери,а сте рекетьори.кой ви дава право?БНБ?

нали нема пак да ме заплашваш с цитати от кодекса за уронването на престиж на дадена банка?щото аз ако се разтърся и ви изредя дезинформационните ви интервюта-вие ще сте за глоби и затвор.
                        и на всичкото отгоре сте финансова институция.
                        мери си думите-не е тва начина да ми затвориш устата.напротив.
                        Кои сме ние? Ти нали не си мислиш че съм CEO на ПИБ? Но ако кажеш че съм нема лабаво. А и не искам да ти затварям устата! Много ми напомняш за айтоския бек от Мюзик айдъл. Откакто го изгониха ми липсват душевно болни кретени. Така че от мен само напред. Нали знаеш, че има конспирация разкрил си я и ни отваряш очите! А най ме кефи че имаш последователи!!!!!!!!Алелуя

Коментар

• [quote="ssss"]
                          Първоначално изпратено от acen1975
                          ПИБ отчайващо се нуждае от свежи пари.като рефинансирате с друга банка-тези пари отиват кеш в ПИБ и товарят другата банка.
                          Ти как го установи това? Чел ли си отчета Q1? Видял ли си колко ликвидни активи държат? Коефициента за ликвидност?Какъв е дела на кредитния портфейл?
                          явно ги стопиха и тези пари,след като сега ще си затварят офисите,под предлог,че "сменяли" софтуера......
                          Да сменят софтуера. Ти имаш ли представа какво е банков софтуер? Как се мигрира база данни на банка, колко време отнема мигрирането на тази база ? и т.н. Че само трансфера на базата отнема денонощия. След работно време може да си смениш само софтуера на телефона.

ейййй,мърло-те ми го казаха-да.златни яйца???????
                          реклами в сайта ви за кредити,а като отидеш там те лъжат,за да се оттърват от теб.колко ипотеки сте раздали в последния месец?ааааааааааа?да не съм ти един от кухите бг инвеститорчета,дето ви се вързват на бай-ганьовските номера?
                          кажи ми коя банка си затваря офиса за 8 дни за да си сменя софтуера?
                          хаиде да видиме,кво ще стане след като го "инсталирате".
                          аз не бързам.времето работи за мен.за разлика от други.

лайномет?нямам време ,иначе още са ще се разтърся из сайта ви да ви коментирам изказванията ви,от рода,че сте били вдигали лихвата, защото урибор се бил вдигал......с колко се е вдигнал юрибор,аааааааа?с колко????????????с се е вдигнал той и с колко вие сте задигнали лихвата си????????????аааааа????????
                          в македония цените на имотите били по скъпи от тези на българия и за тва никога в бг нямало да падат?????????няма ли кой да ви осъди за лъжа и дезинформация?янво не.
                          мамка ви -заради вас сега ще има доста трагедии.пука ли ви?не ,не ви пука.
                          дайте за го захлебима провинциалния бълък,дошъл в софето на ниска лихва и после да го доиме как си можеме.човешки съдби превръщате в трагедии.не ви ли е срам??????
                          вие сте лайнометите.не сте банкери,а сте рекетьори.кой ви дава право?БНБ?

нали нема пак да ме заплашваш с цитати от кодекса за уронването на престиж на дадена банка?щото аз ако се разтърся и ви изредя дезинформационните ви интервюта-вие ще сте за глоби и затвор.
                          и на всичкото отгоре сте финансова институция.
                          мери си думите-не е тва начина да ми затвориш устата.напротив.

Коментар

• Асен не знам откъде черпи тази информация, но в едно е прав - бегайте яко.

Коментар

• Първоначално изпратено от batko
                              ква база приемаме за 29 май? да приемем фигуративно, че сега е 1:0 за мен! Не че ме топли! Приемаме база 7,40 да видим за 29 май кой ще познае! Да ти кажа честно мисля, че на месечна база би трябвало да си вътре! При ИПО-то според мен реалната цена беше някъде 9-9,50 да кажем! Банката работи все пак! Може малко да резнат някои разходи и преди съм го казвал! Но след 1 година е нормален таргета на Никола около 12! С него имах леки разминавания, но той е добро момче! Ако искаш по хилядарка на месец басче! Който е над дадено ниво печели и обратното! Играем го 12 месеца без дублаж! Твърд залог ако си навит!
                              предлагаш ми сделка на 7,40.даже нека бъде на 7,30,за да е честно.спазарихме се вчера и толкова беше акцията-вече си на далавера от 15 стинки.
                              нека изчакаме падението на сделката-29 май.

Коментар

• [quote="acen1975"]

Коментар

Working...
                                X