IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Oli,Oli.....

Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
    Такива новини като тая(и още една) ме накраха да разпродам със 57% печалба и вече да става каквото ще.И не е препоръка за покупко продажба на тая или други акции.
    Oli изгърмя барута и нагази в лука...
    Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
      Не познавам човек който да не е купил на 1.09...
      То било ли е толкова? Най-ниско взех на 1.20

Коментар

На 1,17 ми е най-ниската покупка

Коментар

• Жената ми се смееше как всеки ден купувам акциите все по-изгодно, а в ексела едни червени числа...

Още се чудя кой с какъв акъл е разпродавал на тези цени...
          Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

+1000

обаче аз си спомням паниката на 30 януари
            Чудехме се даже дали няма да падне с още 20-30 ст., което си беше съвсем възможно
            Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

Нали ти беше фен на облозите?
              Приемам всичко - пиячка, пари и бонбони. Може и акции - нали било криза
              Относно 1.09 - цената беше на таблото доста време (два-три дена). То сега има и по-ниски цени, но по други позиции
              Я кажете нещо за отчета
              Last edited by Protokol; 29.04.2011, 18:29.
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Не познавам човек който да не е купил на 1.09...

Коментар

• Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнение
                  Мен по-скромно - с около 69%
                  Също не е препоръка да купувате или продавате. За покупки беше златното време на 1.09 ех времена...
                  Е аз какво да правя като си ги стискам още от 1.09 Нямам капацитета да се правя на играч за да ги въртя
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                    Такива новини като тая(и още една) ме накраха да разпродам със 57% печалба и вече да става каквото ще.И не е препоръка за покупко продажба на тая или други акции.
                    Що, правят си АДСИЦ изчистват си кредитния потфейл като прехвърлят недвижимите имоти в адсица и карат на чисто от тук нататък. Ако банката има относително краткосрочен хоризонт, то адсица може да държи и дълго.

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                      Мен по-скромно - с около 69%
                      Също не е препоръка да купувате или продавате. За покупки беше златното време на 1.09 ех времена...

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1963 Разгледай мнение
                        Фонд за имоти дебютира на Българската фондова борса с кредит за 125 млн. лв.
                        27 Април 2011 09:23

Дружество за инвестиции в имоти Валор Пропъртис АДСИЦ, което ще дебютира на Българската фондова борса (БФБ) в четвъртък ще тегли кредит от 125 млн. лв. за покупки на недвижимости. Това става ясно от покана за свикване на общо събрание на акционерите в компанията, което ще се проведе в края на май 2011 г.

Само преди месец във Валор Пропъртис АДСИЦ се проведе събрание на акционерите, на което беше гласувано компанията да вземе кредити за 32.5 млн. лв. от Първа инвестиционна банка ( ПИБ). Именно собствениците на трезора са водещите акционери и в едно от дружествата, собственици на Валор Пропъртис АДСИЦ – Инвестиционната компания Надежда АД.

Най-големите акционери в ИД Надежда пък според протокола от последното общо събрание на дружеството са банкерите Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев. Те държат по около 20% пряко като физически лица. Двамата са водещи акционери и в ПИБ, където имат по 28.9

Коментар

• Фонд за имоти дебютира на Българската фондова борса с кредит за 125 млн. лв.
                          27 Април 2011 09:23

Дружество за инвестиции в имоти Валор Пропъртис АДСИЦ, което ще дебютира на Българската фондова борса (БФБ) в четвъртък ще тегли кредит от 125 млн. лв. за покупки на недвижимости. Това става ясно от покана за свикване на общо събрание на акционерите в компанията, което ще се проведе в края на май 2011 г.

Само преди месец във Валор Пропъртис АДСИЦ се проведе събрание на акционерите, на което беше гласувано компанията да вземе кредити за 32.5 млн. лв. от Първа инвестиционна банка ( ПИБ). Именно собствениците на трезора са водещите акционери и в едно от дружествата, собственици на Валор Пропъртис АДСИЦ – Инвестиционната компания Надежда АД.

Най-големите акционери в ИД Надежда пък според протокола от последното общо събрание на дружеството са банкерите Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев. Те държат по около 20% пряко като физически лица. Двамата са водещи акционери и в ПИБ, където имат по 28.9
                          Last edited by X_Y; 28.04.2011, 18:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                            и аз писах по-назад ,че сигурно има някой голям скрит отзад,даже на който му се рови,да погледне дали няма някакво необичайно нарастване на депозитите в последно време/един вид гаранция,че ще вземе парче от баницата след сделката/
                            Има, разбира се, дори огромно нарастване на евтини депозити. Ако не бяха те, нямаше да отчетат що-годе добра печалба миналата година.
                            Ама няма кой да чете.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                              Без претенции, че съм изчел внимателно всичко изписано, прави ми впечатление, че по-скоро не беше подета тази линия на разсъждения, която се поражда от обстоятелството, че в официалното писмо на банката се говори за мостово кредитиране.

Възможна ли е хипотезата (уточнявам, че не твърдя нищо, а просто развивам свободно една линия на разсъждения), че истинската сделка тепърва предстои, а тази, която в момента обсъждаме, е просто един подготвителен етап.
                              Определени лица, кръгове не желаят да се афишират.
                              Намират подходящи партньори в лицето на кръга фирми около Надин, плюс банката, мотивират ги с изключително атрактивни цени в един пакет от договори, обещават щедри възнаграждения на лица по веригата.
                              И най-важното - представят железни гаранции. Условието е просто: Да се представи за продажба една компания, която има в баланса си едни ясни активи и едни ясни задължения без подводни камъни.

Сега всички се вълнуваме и причината е проста: Продава се КРЕМИКОВЦИ.

След 6 месеца дали някой ще се поинтересува, през колко сделки е минал капиталът на "Елтрейд едикойси" ЕООД/ООД.

Аз сам намирам неясни моменти,че и доста сериозни слабости в една подобна теза, но нека я има за цвят.

А, много важно е и това, че за истинската сделка знаят малко хора от следните места: банката, БНБ и може би още ... някой. Другите просто вършат някаква работа срещу възнаграждение.
                              Документално е измислена схема, при която (формално) не се погазват законови изисквания.

Имам акции, надявам се да не се наложи да продавам, не давам никому и никакви съвети, не подканвам за взимане на какви да е решения.
                              и аз писах по-назад ,че сигурно има някой голям скрит отзад,даже на който му се рови,да погледне дали няма някакво необичайно нарастване на депозитите в последно време/един вид гаранция,че ще вземе парче от баницата след сделката/
                              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                                Абсолютно съм съгласен с това, което си написал на Миро, но бих и добавил и това че не съм съгласен с изчисленията на СПП и цената на привлечения ресурс.
                                Той смята лихвата по кредита на 12.0% (37.9млн. лв), а ресурса бил привлечен на 1.5% (4.8млн. лв). Ами че то 6мес Юрибор е 1.65%!
                                Този ресурс е привлечен на поне 3% по-ниска цена от тази, на която го дават като кредит. Така избягваме от налучкването на точни проценти, а просто гледаме нетния ефект за банката. При 3% те печелят по 10млн. лв от лихвата преди данъци и реално към 9млн. лв отиват директно в собствения капитал.
                                Това е сметката!
                                Ученото си е учено Весели празници на всички!

Коментар

Working...
                                X