Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеДа дам и аз моите 20 цента.
Може би се изхабих да повтарям, но ще кажа пак. За мен едно дружество, което НЕ е готово да сподели печалбата си с акционерите, НЕ е здраво. Не,, че големината на дивидента няма значение. Но е ключово да го има, дори малък. Това е силен сигнал към дребните, а и средните инвеститори.
А натрапчивият отказ да се дискутира това от мажоритарите, също проекти на ръба на правилата (че и отвъд тях), играта с подозрителни 20 годишни субекти - всичко това няма как да се пренебрегне. От там - напълно подкрепям - цена от под 2 лв. е нормална - като за силно спекулативно дружество, а такава над 3 лв. - абсурдна - тя е за син чип, на който се разчита и на печалба извън обирането на обичайните заблудени дребни рибоци. За мен тази акция е изцяло в спекулативния списък, направих добри пари от нея, но не очаквам да стане син чип никога.
Не е препоръка за никой.
Berkshire Hathaway никога не са давали дивиденти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнениеМи нормално е да падне акцията. За две седемици скочи над 100%, вие се оказахте големи тъпанари бе!
Миналата година купувахте на 1.8, сега е 3. По едно време беше даже 3.8. То много лесно така само нагоре да върви цената. Правите една сделка и после изобщо не си тормозите малките мозъчета да мислят защо и как.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеДа дам и аз моите 20 цента.
Може би се изхабих да повтарям, но ще кажа пак. За мен едно дружество, което НЕ е готово да сподели печалбата си с акционерите, НЕ е здраво. Не,, че големината на дивидента няма значение. Но е ключово да го има, дори малък. Това е силен сигнал към дребните, а и средните инвеститори.
А натрапчивият отказ да се дискутира това от мажоритарите, също проекти на ръба на правилата (че и отвъд тях), играта с подозрителни 20 годишни субекти - всичко това няма как да се пренебрегне. От там - напълно подкрепям - цена от под 2 лв. е нормална - като за силно спекулативно дружество, а такава над 3 лв. - абсурдна - тя е за син чип, на който се разчита и на печалба извън обирането на обичайните заблудени дребни рибоци. За мен тази акция е изцяло в спекулативния списък, направих добри пари от нея, но не очаквам да стане син чип никога.
Не е препоръка за никой.
Коментар
-
Ми нормално е да падне акцията. За две седемици скочи над 100%, вие се оказахте големи тъпанари бе!
Миналата година купувахте на 1.8, сега е 3. По едно време беше даже 3.8. То много лесно така само нагоре да върви цената. Правите една сделка и после изобщо не си тормозите малките мозъчета да мислят защо и как.
Коментар
-
Сигурно съвета ти за регресии на доходността на ПИБ спрямо други акции в СОФИС ме е объркал.
Първоначално изпратено от hah Разгледай мнениеПонеже го казваш в множествено число, а не само към равновесие...ще подчератя, че не съм твърдял подобно нещо...The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеНай-заразената банка от гръцкия вирус !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеАз имам друго логично обяснение - чух, че мой познат си продал малко от пакета за да ходи на море...горе долу толкова минаха докато спадаше....
Коментар
-
Да дам и аз моите 20 цента.
Не е препоръка за никой.Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеИначе е хубаво да си мислите, че риска при ПИБ е изцяло свързан с общия за пазара.
Това, което аз казах е, че ако има нарастване на риска в резултат от въпросната сделка, то не е отразено в последните пазарни движения. Освен това колкото и да беше неприятна изненада конкретната сделка, непредвимостта на поведението на мениджмънта на тази и други български банки би следвало да се има предвид във всеки един момент.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
SoKoLoV
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеНай-заразената банка от гръцкия вирус !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеНай-заразената банка от гръцкия вирус !За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
Коментар