IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Никои не отрича систематичния риск в банковата система в следствие на кризата в Гърция. Просто тук имаш и един доста значителен несистематичен риск в лицето на Ковачки, Кремиковци и всякакви подобни рискови инвестиции, чиито експозиции реално не се знаят. Всички бяхме ок с тези рискове на 1.80, но на 3.50?

Изключително ми е забавно как гледате на спада в цената на банката, като изцяло произлизащ от банковия сектор и капиталовия пазар, допускайки, че чисто оперативно всичко й е наред. Най-елементарен пример. Какво става с дупката между дюрацията на активите и пасивите след, като част от активите на банката бяха прехвърлени от cash and cash equivalents (предимно краткосрочни ДЦК-та)в кредитния портфейл на банката (кредита за Кремиковци)? Кой би дал синдикиран заем в момента да покрият gap-a? Това са елементарни неща, които повишават (поне на теория) риска в банката, за които не мисля че повечето сте се замисляли.

Иначе е хубаво да си мислите, че риска при ПИБ е изцяло свързан с общия за пазара.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    При очаквана корекция на пазара е нормално намаляването на дела на акциите да мине основно през най-ликвидните компании - там алтернативните разходи за влизане при последващ край на корекцията са най-ниски. Също както пък при задълбочаване на корекцията по-неликвидните започват вълнообразно да го отнасят доста по-сериозно.

ПИБ според мен пада поради две основни причини, едната е че пазара ни е в корекция и втората е, че ако има някаква тревожност под повърхността, то тя е създадена предимно от развитието на гръцката криза. Което пък прави банките най-лесните жертви - просто от там кризата ще влезе в България.

Не мисля че сделката за кремиковци има нещо общо. Мен поне тази сделка ни най-малко не ме тревожи. Пък не мисля че съм с розови очила.
    The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
      Е то във финансите един фактор не може да може да се счита, като единствен, които оказва влияние върху даден параметър. Винаги ще има и други фактори оказващи влияние.

Какъв ти е R^2 и t ratio-то на регресията ти, ако не е тайна?
      ehhhh

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
        Ха-ха,

Тебе щом сделката с Кремиковци не те тровожи, значи си поне малко неадекватен - как може такава огромна експозиция към едно фалирало предприатие да не те тревожи
        Точно за това предполагам че от ПИБ са си направили много сериозно сметката.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Не мисля че сделката за кремиковци има нещо общо. Мен поне тази сделка ни най-малко не ме тревожи. Пък не мисля че съм с розови очила.

Ха-ха,

Тебе щом сделката с Кремиковци не те тровожи, значи си поне малко неадекватен - как може такава огромна експозиция към едно фалирало предприатие да не те тревожи

Коментар

• Най-заразената банка от гръцкия вирус !

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Аз имам друго логично обяснение - чух, че мой познат си продал малко от пакета за да ходи на море...горе долу толкова минаха докато спадаше....

Аз пък чух, че друг се отказал от морето и искал да си купи тънко.

Нямам препоръка!

Коментар

• При очаквана корекция на пазара е нормално намаляването на дела на акциите да мине основно през най-ликвидните компании - там алтернативните разходи за влизане при последващ край на корекцията са най-ниски. Също както пък при задълбочаване на корекцията по-неликвидните започват вълнообразно да го отнасят доста по-сериозно.

ПИБ според мен пада поради две основни причини, едната е че пазара ни е в корекция и втората е, че ако има някаква тревожност под повърхността, то тя е създадена предимно от развитието на гръцката криза. Което пък прави банките най-лесните жертви - просто от там кризата ще влезе в България.

Коментар

Никакви...престанал съм да изчислявам каквото и да било на БФБ.
                  Но, ако сметнеш R^2, предполагам че движението на Софикс (или основните му компоненти, при които няма корпоративни събития напоследък) ще обясни в достатъчна степен и движението на тази цена и ще отхвърли хипотезата ти, че сделката за металите се е отразила по някакъв значим начин на цената на ПИБ.
                  Last edited by hah; 28.06.2011, 14:57.
                  Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

За хората, които имат глава на раменете определено това би била една основателна причина за продажба, заедно с това че се качи за 3 месеца толкова много.
                    Аз имам друго логично обяснение - чух, че мой познат си продал малко от пакета за да ходи на море...горе долу толкова минаха докато спадаше....
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Е то във финансите един фактор не може да може да се счита, като единствен, които оказва влияние върху даден параметър. Винаги ще има и други фактори оказващи влияние.

Коментар

За хората, които имат глава на раменете определено това би била една основателна причина за продажба, заедно с това че се качи за 3 месеца толкова много.
                        Основателна причина - да, но обяснение на спада в цената - не. Направи един регресен анализ на движението на котировките спрямо другите ликвидни дружества от Софикс, или самия индекс.
                        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• За хората, които имат глава на раменете определено това би била една основателна причина за продажба, заедно с това че се качи за 3 месеца толкова много.

Коментар

Поздравления на пазарните участници, които оцениха адекватно риска на ПИБ след експозицията си към трите ЕООД-тата купили Кремиковци. От 3.50 на 3.02 не е малък спад.
                            Това е причината за спада , така ли?

Коментар

• Поздравления на пазарните участници, които оцениха адекватно риска на ПИБ след експозицията си към трите ЕООД-тата купили Кремиковци. От 3.50 на 3.02 не е малък спад.

Коментар

• Dmirkata, айде успех!

Коментар

Working...
                                X