IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симат АД (3JI / SIMAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pacho
    Абе 5 пъти ръст - малко трудно ама ти си знаеш.
    Та значи - персонала е 13 човека. Всички от директора надолу дават нощни дежурства на портала , защото няма нощен пазач. Работниците са на повикване , когато има поръчка.
    Относно евентуално възобновяване на производството - ползват мазут за гориво - скъъъпо ( затова и фонд Север си ги точеха доскоро), та продукцията им е неконкурентноспособна спрямо вносната. Провери Изола-Петров например , а вече има и китайска вата. Не съм им гледал отчети , защото не ме интересуват , ама приходите им са май само от продажба на ДМА - някое и друго бунгало например.
    Явно си чел отчета на дружеството към 30.06.2007 г., който се намира на страницата на БФБ. Посочил си негативните явления относно дружеството, които от мениджмънта са били откровени и директни, и са ги посочили. Друго в отчета, което според мен заслужава внимание са следните факти:

- двойно увеличение на произведената продукция;
    - 70% от произведената продукция е реализирана в чужбина;
    - от мениджмънта отдават големи очаквания, за газифицирането на гр. Габрово и оттам и газифициране на площадката на завода, от което очакват подобряване на рентабилността )), понеже сега използват мазут, което им излиза скъпо )
    - в отчета на мениджмънта се говори и за ремонт и обновяване на мощностите и нови асортименти от продукти)

Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale
      Az puk obicham malko personal, koito ne qde ot pechalbite.
      Като гледам плащанията, свързани с възнаграждения се увеличават двойно до 120 хил. към 30.06.2007 или по 20 хил. за заплати средно всеки месец, което според мен означава, че са наети нови служители )

Абе, дружество което няма задлъжнялост и има активи за по над 11 лв. на акция, които не са преоценявани последните 5 години, не го мисля ))

Не е препоръка!

Коментар

• Az puk obicham malko personal, koito ne qde ot pechalbite.

Коментар

• Пачо, сега погледнах отчета за шестмесечието, и виждам обратното на това, за което говориш )), а именно виждам ПОКУПКА на ДМА - за 128 хил. лв., няма продажби, и това е първият отчет при новите собственици ))) Също така виждам, че има постъпления от клиенти за над 500 хил. лв. )) С нетърпение очаквам да видя какви ще са данните в новия отчет към 31.09.2007 г. )) Не е препоръка!

Коментар

• Супер, ако продават ДМА, но не виждам такива отчетени продажби в отчетите ))) Аз харесвам дружества, които имат ДМА за продажби, и със слаба задлъжнялост )), но не мисля, че на това разчитат за вбъдеще новите собственици )) Иначе тук таргета ми сега е минимум P/B 2 ), беше p/b 1 ))

Коментар

• опс , сори. Сега видях , че почти си изкарал каквото си си наумил.
              Неведоми са пътищата борсови.

Коментар

• Абе 5 пъти ръст - малко трудно ама ти си знаеш.
                Та значи - персонала е 13 човека. Всички от директора надолу дават нощни дежурства на портала , защото няма нощен пазач. Работниците са на повикване , когато има поръчка.
                Относно евентуално възобновяване на производството - ползват мазут за гориво - скъъъпо ( затова и фонд Север си ги точеха доскоро), та продукцията им е неконкурентноспособна спрямо вносната. Провери Изола-Петров например , а вече има и китайска вата. Не съм им гледал отчети , защото не ме интересуват , ама приходите им са май само от продажба на ДМА - някое и друго бунгало например.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ford_Prefect
                  Точно това искам да кажа. Стоян Шопов и Стефан Енчев и преди му бяха собственици. И в момента също. Тъй че никакви нови мажоритари няма
                  Формално има някакви прехвърляния на двата контролни пакета от по 33%, което си e смяна на собствеността, и което според мен развързва възможността, те да бъдат обединени в един от 66%, който вече би дал пълен контрол върху дружеството и съответно цената му би трябвало да е бая по-голяма ). Иначе не съм запознат с тези двама Господа, все пак инвестицията ми в Симат, мога да кажа е символична, но пък от сърце и тук очаквам за себе си възвръщаемост над 5 пъти., не е препоръка. Сподели за тях ))

Коментар

• Точно това искам да кажа. Стоян Шопов и Стефан Енчев и преди му бяха собственици. И в момента също. Тъй че никакви нови мажоритари няма

Коментар

• Първоначално изпратено от Ford_Prefect
                      За какви нови мажоритари се говори тук не мога нещо да разбера или съм пропуснал събитията? В това дружество мажоритарите са си все същите от 1997 г. насам

2007-07-12 - Промени в устава на дружеството

В БФБ-София АД е постъпил актуализиран устав на Симат АД-Габрово /SIMAT/. Уставът е качен на уеб страницата на Борсата на адрес: http://download.bse-sofia.bg/prospekt/SIMAT/

2007-07-12 - Промени в управителните органи

С Решение на Габровски ОС от 06.07.2007 год. се вписват в регистъра за търговски дружества следните промени по партидата на Симат АД-Габрово /SIMAT/: - Промени в управителните органи: Заличава като членове на Съвета на директорите Персей трейдинг ЕООД, представлявано от Кирил Георгиев Славков; Ведар консулт АД, представлявано от Здравко Петров Попйорданов; Стефан Енчев Енчев; Стоян Савов Шопов; Николай Иванов Петров и Пламен Стоянов Георгиев; Заличава като като лица, овластени да представляват дружеството Ведар консулт АД с представител в Съвета на директорите на Симат АД-Габрово Здравко Петров Попйорданов и Стефан Енчев Енчев; Вписва тричленен Съвет на директорите с петгодишен мандат в състав: Стефан Енчев Енчев, Стоян Савов Шопов, Румен Симеонов Симеонов; Вписва като лица, овластени да представляват дружеството: Стефан Енчев Енчев и Стоян Савов Шопов; Дружеството ще се представлява от членовете на Съвета на директорите: Стефан Енчев Енчев и Стоян Савов Шопов-само заедно.

2007-05-29 - Уведомление за дялово участие

Север Холдинг АД-ВеликоТърново /SEVHL/ е прехвърлило свои акции от капитала на: - Симат АД-Габрово /SIMAT/; - Брой акции, обект на сделката: 100 234; - Процент от капитала, обект на сделката: 33.95012%; - Пряко участие в капитала след прехвърлянето: 0.00%; - Участие в капитала чрез свързани лица: 0.00%; - Общо участие в капитала след прехвърлянето: 0.00%; - Дата на прехвърлянето в ЦД: 22.05.2007 год.

2006-12-28 - Уведомление за дялово участие

Холдинг Света София АД-София /HSOF/ е прехвърлило свои акции от капитала на: - Симат АД-Габрово /SIMAT/; - Брой акции, обект на сделката: 100 268; - Процент от капитала, обект на сделката: 34.00%; - Пряко участие в капитала след прехвърлянето: 0.00%; - Участие в капитала чрез свързани лица: 0.00%; - Общо участие в капитала след прехвърлянето: 0.00%; - Дата на прехвърлянето в ЦД: 27.12.2006 год.

Коментар

• За какви нови мажоритари се говори тук не мога нещо да разбера или съм пропуснал събитията? В това дружество мажоритарите са си все същите от 1997 г. насам

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                          Момчета, ще си чакаме тука отчета и това е)) За мен този втори отчет на новите мажоритари е ключов ))
                          taka e!

I think this could be the beginning of a beautiful friendship
                          --

Коментар

• Момчета, ще си чакаме тука отчета и това е)) За мен този втори отчет на новите мажоритари е ключов ))

Коментар

• Кой вкара 14 хилядолевки тук на историческия максимум да си признае веднага?
                              --

Коментар

• Аре, браво )

Коментар

Working...
                                X