IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симат АД (3JI / SIMAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Kakvi sa tiq 2900 na 15? Spored men sa spravedlivata cena.

Коментар

• ОК. Съгласен съм. Без да знам какви са намеренията за развитието на дружеството съм сигурен, че инвестицията в тези акции е дървена или поне ще трябва голямо търпение да се случи нещо. Поне 1 госдина оттук нататък. На Шопов и Енчев приоритетите им са съвсем други. Комплекс Цариградски, Мол Цариградски и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ford_Prefect
        Не съм имал никаква идея да влияя на пазара. Просто прекалената еуфория не винаги е добър съветник. Това дружество го оценявайте като активи, а не като действащо предприятие щото предполагам скоро няма да бъде такова. Освен това като ги знам мажоритарите какви са ми се струва, че скоро няма да намерят на кого да го продадат
        Или ти, или от мениджмънта лъжат ) В доклада си към 30.06.07 са посочили следното:

- двойно е увеличена на произведената продукция;
        - 70% от произведената продукция е реализирана в чужбина;
        - от мениджмънта отдават големи очаквания, за газифицирането на гр. Габрово и оттам и газифициране на площадката на завода, от което очакват подобряване на рентабилността )), понеже сега използват мазут, което им излиза скъпо )
        - в отчета на мениджмънта се говори и за ремонт и обновяване на мощностите и нови асортименти от продукти)

Не след дълго, според мен, ще се разбере накъде ще тръгне това дружество )))

Не е препоръка!

Коментар

• Не съм имал никаква идея да влияя на пазара. Просто прекалената еуфория не винаги е добър съветник. Това дружество го оценявайте като активи, а не като действащо предприятие щото предполагам скоро няма да бъде такова. Освен това като ги знам мажоритарите какви са ми се струва, че скоро няма да намерят на кого да го продадат

Коментар

• Първоначално изпратено от BankOfLame
            хайде сега ми кажете, че форума на Инвестор няма влияние на пазара.....
            Естествено че има.Особено зайците само по форума се ориентират.
            Life won't wait for you.

Коментар

• Не мисля, че е така, просто тук купувачите купуват от край време само от офертите продава и не държат оферти купува. Но сега няма и оферти продава - поне читави оферти продава, за някакво по-нормално количество акции. Няма нито какво да купиш, нито какво да продадеш и ще е така според мен, докато не се изясни всичко около това дружество ))

Коментар

• хайде сега ми кажете, че форума на Инвестор няма влияние на пазара. Ford_Perfect вкара малко вътрешна информация и -27.77% както и само един купувач.
                :-D
                --

Коментар

• Абе, щом си писали в доклада си, че разчитат на газификация на площадката на завода, явно имат планове в тази насока, а дали работят ще се види от отчета който чакаме ))

Коментар

• Докато е с тези собственици никаква газификация няма да има. Те не си падат много по инвестициите)) Дружеството от години работи с около 3% от капацитета си. Даже напъследък не зная дали въобще работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от 10percent
                      Овергаз беше одобрен да газифицира гр. Габрово март 2007. Предвижда се инвестиция от 15 - 20 млн. лв. Направи се промяна в трасето, което вместо Севлиево - Габрово ще бъде В. Търново - Габрово (необяснимо за мен с оглед на по-дългото разстояние и разходи). Магистралният газопровод трябва да е готов (по официални данни) до март 2008, като начало ще се газифицира северната индустриална зона, където се намира и Симат.
                      Абе, не се знае, може да държа и до 35 лв. хахахах )))) Едно, е сигурно и ми го подсказва интуицията ми - нищо около търговията с акциите на Симат не е случайно )) Имам предвид прехвърлянията на двата пакета от по 33%, после нализането на клиенти на Капман за над 5% от капитала, обирането на 9 лв. от посредника, около мажоритаря )) Не е препоръка!

Коментар

• Овергаз беше одобрен да газифицира гр. Габрово март 2007. Предвижда се инвестиция от 15 - 20 млн. лв. Направи се промяна в трасето, което вместо Севлиево - Габрово ще бъде В. Търново - Габрово (необяснимо за мен с оглед на по-дългото разстояние и разходи). Магистралният газопровод трябва да е готов (по официални данни) до март 2008, като начало ще се газифицира северната индустриална зона, където се намира и Симат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale
                          Po tazi pozicia trqbva da sme turpelivi i long.
                          Ако стане 25 лв. и продавам веднага, хич няма и да го чакам повече тоя Симат ))))))))

Коментар

• Po tazi pozicia trqbva da sme turpelivi i long.

Коментар

• Pacho, не съм запознат как върви газификацията на Габрово.

Ти като човек с преки впечатления, как ти се струва, колко струва според теб Симат АД, ако бъде ликвидиран на парчета или ако продължи работата си с оборотите, които е правил преди 4-5 години. Сега на 14 лв. за акция, пазарът го оценява на 4.1 млн. лв. Много или малко е според теб???

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                                Явно си чел отчета на дружеството към 30.06.2007 г., който се намира на страницата на БФБ.
                                Не , не съм за съжаление, иначе можеше да съм скочил. Сега го погледнах. Признавам, че съм се изкушавал много пъти от П/Б то му. Ама съм посещавал завода преди една -две години като клиент и нали съм си любопитен . В интерс на истината и тогава нещата не бяха еднопосочни - едните собственици си го точеха като му набутваха техния си мазут на завишени цени , ама някой от другите се беше позамислил за бъдещето като че ли. Стъклените влакна се образуват през едни призми, които са от платина и съотвено много скъпи. Та тогава бяха докарали някакви руснаци ли , украинци ли, да ги правят тези призми от някакви модерни сплави. Ама сега като чета , че ги внасят - явно не са успели. Иначе воала се ползва за производство на воалит, а пък строителство колкото щеш, само да могат да влезнат на цена. Аз доколкото съм запознат газификацията на Габрово май е доникъде ,ама ако има някой от там - нека сподели как вървят нещата. GL

Коментар

Working...
                                X