IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Squeeze-out

Njakoi sluchaino da znae kakwi sa zakonite w BG/BFB za otpiswane na drujestvo ot fondowija pazar ? Trjabwa li Quarzwerke da pritejava minimum 95% ot akziite za da imat pravo na otpiswane na Kaolin ot BFB ili pravo na Squeeze-Out na minoritarnite akzioneri ?

Njamam kiriliza i ne namerih kak da prewklucha ot latiniza. Molja njakoi ako moje da prehwurli vaprosa mi w kiriliza. Mersi..

Коментар

• С нетърпение очаквма как сега ще се напомпа цената д примерно 4 лева.. и после ще обяват търгово на 2 лева...
      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
        Абе Мажо, ти верно ли толкова евтино купи соди напролет, на 42?
        И по-ниско даже...

Проблема с тия хартии е, като при апартаментите... Мои са... Значи струват много...

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
          Тука работата нещо намирисва...
          Ще продължи да мирише докато КФН не публикува списъка с всички купували големи обеми през последните две седмици....

Коментар

• Първоначално изпратено от meto76 Разгледай мнение
            ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА
            ЧАСТ IV
            ПРАВИЛА ЗА ТЪРГОВИЯ

Чл. 65. (1) Съветът, при условията на чл. 91 от ЗПФИ, има право да вземе решение за спиране на търговията с допуснати до търговия емисии финансови инструменти в следните случаи:
            1. при настъпване на събитие, свързано със съответните инструменти или техния емитент, което може да окаже влияние върху цената им;......

(2) В случаите по ал. 1, т. 1-4, Изпълнителният директор може да вземе решение за спиране на търговията за срок до 3 (три) работни дни. Решение за спиране на търговията по тази алинея, в рамките на 1 (един) работен ден, може да вземе и Директорът по търговия.

Има ли вече решение за търговията с тези акции в Четвъртък!
            Колкото някой ще разследва търговията с вътрешна информация, толкова някой ще вземе решение за спиране Трай коньо за зелена трева му се казва на това...Добре дошли в България

Коментар

• ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА
              ЧАСТ IV
              ПРАВИЛА ЗА ТЪРГОВИЯ

Чл. 65. (1) Съветът, при условията на чл. 91 от ЗПФИ, има право да вземе решение за спиране на търговията с допуснати до търговия емисии финансови инструменти в следните случаи:
              1. при настъпване на събитие, свързано със съответните инструменти или техния емитент, което може да окаже влияние върху цената им;......

(2) В случаите по ал. 1, т. 1-4, Изпълнителният директор може да вземе решение за спиране на търговията за срок до 3 (три) работни дни. Решение за спиране на търговията по тази алинея, в рамките на 1 (един) работен ден, може да вземе и Директорът по търговия.

Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
              Ха сега да видим дали ще се намери някой администратор в почивните дни да вземе правилното решение, че ще има доста зарязани ордери ми се струва.

Има ли вече решение за търговията с тези акции в Четвъртък!

Коментар

• Първоначално изпратено от TGV Разгледай мнение
                А на мен ми омръзна български предприятията да се купуват от чужденци, които да изнасят нашите ресурси и след това да купуваме от тях продукти с добавена стойност направени с нашите ресурси.
                то напоследък не се случва...

ако за теб разни комсомолски бизнесмени (или откровени мутри доскоро) са по-добра алтернатива...може да си зададеш въпроса защо при така заявената стабилна макрорамка+ нисък данък печалба.. ПЧИ са разни търговски вериги или монополи в услугите (ЧЕЗ,ЕОН) ...

нека дойдат хора, които знаят какво е корпоративна култура, коректност към доставчици и клиенти и тн и тн.... днес едни германци, утре други и тн... икономиката не е само банки и хипермаркети.

поздрави
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                  Тука работата нещо намирисва...
                  Абе Мажо, ти верно ли толкова евтино купи соди напролет, на 42?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    За мен е супер новина, че купувачът е солидна европейска компания. От доста време си беше ясно, че Прокопиев(него няма да го коментирам сега) е на зор и Каолин е едно от малкото наистина солидни неща в портфолиото му, което може да генерира сериозен КЕШ.

Колкото и банално да звучи искрено се радвам (и се надявам), че купувачът не е свързан с трибуквени схеми (банки и групировки), които станаха много актуални в последните години по нашите ширини и едва ли не са забъркани във всяко по-сосно придобиване на БГ-бизнес напоследък(държавен и частен). Надявам се, че Посолството на Германия ще даде здрав гръб на компанията ако по някаква причина някой се присети, че може да пусне държавната машина да ги чанчи германците по линия концесия и тн.

Дай боже да има повече такива придобивания на БГ-дружества от ЕС играчи, защото напоследък имаше една тенденция, която хич не е благоприятна за реномето на БГ капиталовия пазар.

Уточнявам,че нямам акции,но се надявам колегите, които имат да реализират максималното възможно от тази позиция.

Поздрави и успех
                    А на мен ми омръзна български предприятията да се купуват от чужденци, които да изнасят нашите ресурси и след това да купуваме от тях продукти с добавена стойност направени с нашите ресурси.
                    Last edited by TGV; 24.12.2012, 00:15.

Коментар

• Тука работата нещо намирисва...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pa Pa Разгледай мнение
                        Ти не знаеш ли, че Прокопиев е акционер в ПОК Доверие? Няма да се учудя ако са фондовете на Доверие, защото тази година са на едни от последните места по доходност, пък може и да са хора около Доверие - в крайна сметка тия репа дето ги правеха сума ти месеци трябва да имат някаква "цена" .....със сигурност е вътрешно инфо от няколко избрани човека
                        Бих останал безкрайно учуден, ако някой имащ информация за почти сигурна доходност от 40-50% за няколко дни, я използва за общото пенсионерско благо, още повече че рискува "за*ника" си използвайки вътрешна информация.
                        Last edited by Beti; 23.12.2012, 15:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Сега ми кажи че Иво дърпа конците и на ПОК Доверие?!?!
                          О не, далеч съм от тази мисъл, но явно има мотивационни механизми, чрез които прави някои неща да се случват...факт е, е се случват - облигации, репа - десетки милиони, съответно икономедия яко работи.....наплели са се бая, имат интереси така се каже. Как точно ги балансират с интересите на осигурените е въпрос с повишена трудност, ако ме разбираш?

Коментар

• Сега ми кажи че Иво дърпа конците и на ПОК Доверие?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              Паточе, къде мога да прочета на кой е тази компания и за да запазя добрия тон ще ти пожелая хубав ден!

п.с. ти утре ще кажеш че и Тренчев купува чрез Доверие, не ми се вярва акционер с 5% да може да казва на Виена Иншурънс какво да прави,а колкото до доходността аз съм точно в Доверие и тази година съм доволен
                              Търговския регистър, поне докато е публичен:

Грийн Ейкърс ЕАД
                              Регистрирано на Шейново 7 (забележи)
                              Едноличен собственик на капитала АМ РИСЪРЧ ЕООД
                              Също регистрирано на Шейново 7 и с едноличен собственик на капитала - Алфа Финанс Холдинг

И аз съм за бон тон, ама много мразя да ми се казва, че "плещя глупости" - не е нужно да казават на Виена Иншуранс какво да прави, защото не Виена Иншуранс ги правят нещата в ПОК Доверие....Хубав ден!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pa Pa Разгледай мнение
                                Грийн Ейкърс да не е баба ми, бе олигофрен?
                                Паточе, къде мога да прочета на кой е тази компания и за да запазя добрия тон ще ти пожелая хубав ден!

п.с. ти утре ще кажеш че и Тренчев купува чрез Доверие, не ми се вярва акционер с 5% да може да казва на Виена Иншурънс какво да прави,а колкото до доходността аз съм точно в Доверие и тази година съм доволен
                                Last edited by tony1975; 23.12.2012, 10:07.

Коментар

Working...
                                X