Първоначално изпратено от meto76
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каолин АД (6K1 / KAO)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Оран ГутанПървоначално изпратено от NikolaНякой може ли да ми даде линк към английския проспект за ИПО-то на Каолин?
Коментар
-
Оран Гутан
Първоначално изпратено от NikolaНякой може ли да ми даде линк към английския проспект за ИПО-то на Каолин?
Коментар
-
Anton Chigurh
Някой може ли да ми даде линк към английския проспект за ИПО-то на Каолин?
Коментар
-
КАОЛИН АД (6K1) източник: ipo.bg 28 Февруари 2009 12:35
Каолин АД с 50% спад на печалбата за 2008 г.
Продажбите на добивната компания се увеличават с 20.4%
Нетната печалба на Каолин АД за 2008 г. отчете спад от 50%, показва консолидираният отчет на синия чип, предаден на БФБ. Положителният финансов резултат се свива до 9.06 млн. лв., спрямо 18.11 млн. лв. за 2007 г.
Продажбите на дружеството се повишават с 20.4%. За 2008 г. те възлизат на 141.7 млн. лв., спрямо 117.7 млн. лв. за 2007 г. Общите приходи бележат ръст от 18.6% на годишна база и през 2008 г. са 148.96 млн. лв. разходите по обслужване на дейността скачат с 31.7% и през миналата година достигат 137.7 млн. лв.
Днес книжата на Каолин АД се повишиха с 0.91%. По позицията минаха 740 лота, които бяха прехвърлени в 9 сделки. Цената достигна 2.22 лв. акция.
Атанас Христов
Коментар
-
Anton Chigurh
И това ако не е жалко. Акцията днес падна с 5.2% след изтъргуван обем от вечеря за двама в Кептън Куук. хаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperadoПървоначално изпратено от rousseПървоначално изпратено от NikolaЕто какво излиза, когато коригираме оценката през данните от 3Q 2008. Важно е да разберете, че капиталовите разходи от тази година значително намаляват оценката на компания през този метод, заради огромния cash outflow. Занижил съм очакванията за EBITDA margin, за да е по-консервативна оценката.
Оценката според мен е занижена - с едно 20-30%, Няколко от assumptions не ми се връзват най вече cost of debt мисля че е по малък и сигурно е вързан с Euribor, но иначе браво за анализа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rousseПървоначално изпратено от NikolaЕто какво излиза, когато коригираме оценката през данните от 3Q 2008. Важно е да разберете, че капиталовите разходи от тази година значително намаляват оценката на компания през този метод, заради огромния cash outflow. Занижил съм очакванията за EBITDA margin, за да е по-консервативна оценката.
Оценката според мен е занижена - с едно 20-30%, Няколко от assumptions не ми се връзват най вече cost of debt мисля че е по малък и сигурно е вързан с Euribor, но иначе браво за анализа.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от kubratОтзад-напред- за да закръгли WACC
Това е само хипотеза, разбира се...
Коментар
Коментар