IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от meto76
    https://www.bulpress.net/news/article/38350
    "“Няма как да станеш Някой, ако си бил Никой”
    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• "Дневник" и "Капитал" веднага могат да бъдат продадени. По възможност на чужда група, далеч от майката на Пеев и ДПС.

Коментар

• Първоначално изпратено от meto76
        https://www.bulpress.net/news/article/38350
        Aaaaaaa продавааааааййййй , егати и журналистическите ефтинджоси , колкото и Хомимпорт ще фалират, толкова и Алфата

Коментар

• https://www.bulpress.net/news/article/38350

Коментар

• Първоначално изпратено от Оран Гутан
            Първоначално изпратено от Nikola
            Някой може ли да ми даде линк към английския проспект за ИПО-то на Каолин?
            http://www.kaolin.bg/get_file.php?fi...&nav_www=files
            Искрени благодарности. :wink:

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
              Някой може ли да ми даде линк към английския проспект за ИПО-то на Каолин?
              http://www.kaolin.bg/get_file.php?fi...&nav_www=files

Коментар

• Някой може ли да ми даде линк към английския проспект за ИПО-то на Каолин?

Коментар

• КАОЛИН АД (6K1) източник: ipo.bg 28 Февруари 2009 12:35

Каолин АД с 50% спад на печалбата за 2008 г.
                  Продажбите на добивната компания се увеличават с 20.4%

Нетната печалба на Каолин АД за 2008 г. отчете спад от 50%, показва консолидираният отчет на синия чип, предаден на БФБ. Положителният финансов резултат се свива до 9.06 млн. лв., спрямо 18.11 млн. лв. за 2007 г.

Продажбите на дружеството се повишават с 20.4%. За 2008 г. те възлизат на 141.7 млн. лв., спрямо 117.7 млн. лв. за 2007 г. Общите приходи бележат ръст от 18.6% на годишна база и през 2008 г. са 148.96 млн. лв. разходите по обслужване на дейността скачат с 31.7% и през миналата година достигат 137.7 млн. лв.

Днес книжата на Каолин АД се повишиха с 0.91%. По позицията минаха 740 лота, които бяха прехвърлени в 9 сделки. Цената достигна 2.22 лв. акция.

Атанас Христов

Коментар

• И това ако не е жалко. Акцията днес падна с 5.2% след изтъргуван обем от вечеря за двама в Кептън Куук. хаха

Коментар

• Мисля, че е страхотна компания, но от друга страна мнението ми може да е субективно. Все пак Иво Прокопиев е собственик и на моята компания.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado
                        Първоначално изпратено от rousse
                        Ето какво излиза, когато коригираме оценката през данните от 3Q 2008. Важно е да разберете, че капиталовите разходи от тази година значително намаляват оценката на компания през този метод, заради огромния cash outflow. Занижил съм очакванията за EBITDA margin, за да е по-консервативна оценката.

А как определи рисковата премия на 6,47?

Оценката според мен е занижена - с едно 20-30%, Няколко от assumptions не ми се връзват най вече cost of debt мисля че е по малък и сигурно е вързан с Euribor, но иначе браво за анализа.
                        +11111111

Коментар

• Първоначално изпратено от rousse
                          Ето какво излиза, когато коригираме оценката през данните от 3Q 2008. Важно е да разберете, че капиталовите разходи от тази година значително намаляват оценката на компания през този метод, заради огромния cash outflow. Занижил съм очакванията за EBITDA margin, за да е по-консервативна оценката.

А как определи рисковата премия на 6,47?

Оценката според мен е занижена - с едно 20-30%, Няколко от assumptions не ми се връзват най вече cost of debt мисля че е по малък и сигурно е вързан с Euribor, но иначе браво за анализа.

Коментар

• Промяна на сантимента ли виждам тука.....купуват само 4-ри цифрени оферти, продават 3-ри цифрени

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                              Отзад-напред- за да закръгли WACC

Това е само хипотеза, разбира се...
                              Случайно е станало.

Коментар

• Отзад-напред- за да закръгли WACC

Това е само хипотеза, разбира се...

Коментар

Working...
                                X