IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Ами какви да са очакванията на Преци- да не би да влезе в СОФИКС или всяка година да ти раздава космически дивиденти.Разберете , че на БФБ мажоритарния акционер е един от наи- важните фактори за избор на инвестиции..

След като за 5 години произведената продукция се е увеличила с над 100% на годишна база, а себестойността на тон целулоза е намалена с над 100%, аз не разбирам какво недобро за Свилоза е направил мажоритаря?!
    И ако не вярвате на отчетите, пак казвам-елате в Свищов,вижте как изглежда отвън, а и отвътре предприятието, поговорете с работниците и служителите, поговорете с доставчиците на дървесина и разберете те какво мислят за Мажо / който е и почетен гражданин на Свищов/.
    А междувременно вижте това интервю. Предполагам, ще ви е интересно-

http://play.novatv.bg/programi/dikof...autostart=true

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Precakanoto, понеже не получих отговор ще си повторя въпроса. Какви са очакванията ти за бъдещето на Свилоза? Наистина ми е интересно. Вероятно ще науча нещо ново и различно.
      Първо никъде не видях да си ме питал нещо с въпрос а второ - ако това ти е бил въпроса, какво е бъдещето (без да гледаме минало) - Напротив - достатъчно ясно съм ти написало - за мен това дружество е непредсказуемо - нямам никакво намерение да правя като орешарски- да се хващам на игра, базирана на държането на сламка, която може да се скъса в неочакван момент. Според мен става основно за спекула, купувало съм и съм продавало, в никакъв случай не бих казало, че мога да му разчитам и да съм спокойно ако го държа дългосрочно. Имало съм и допълнителна обществена, публична информация за някои неща, като перспективи, договаряния и т.н. Но не ми е "любима хартия" или приоритет. (Съображенията ми са заради мажовеца както казах, чието отношение към малките акционери според мен е сравнимо с отношението на "черешаря" към борсата, знаете кой наричаме черешаря предполагам) За мен цената не само че не е учудваща, или плашеща, а напълно обяснима според собствените ми "усещания", нарочно казвам усещания за да си мислиш каквото си искаш ако щеш, но и не съм длъжно да давам пред всички обяснения във форума, всеки си рискува парите на своя глава, както каза и Кирето, поради това заслужава и поне някакво уважение - но да ни разправяте вили-мотовили, как ликвидноста била заради ниската цена !?!?! или връзката с пакети - това наподобява рефрените на батката и вече почти всеки може да храни и съмнения. Понеже наближават отчетите за шестмесечието, да не би да ви е страх да видите евентуална неконсолидирана загуба в отчета на холдинга или какво !?!?
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• [QUOTE=precakanoto;1059658319] Истинската причина да не е атрактивно е мажоритаря, това е като Биовет, няма никакъв смисъл да се говорят глупости, че ликвидността била проблем на цената, особено ниската цена. При хима как имаше ликвидност и при 60 стинки !?

Принцитно това е вярно , но има нещо което прави впечатление в коментарите и по други позиции - по - стари участници механично пренасят опита си от миналото в бъдещи оценки. Да тук имаше много глупости , но в последните години дружеството направи подобрения , свалиха себестойността. Ако наистина редуцират разходите за ел.енергия с 30% това е сериозно перо, според мен се държат стабилно. Какъвто и да е собственика тук има добър фундамент , а мажо може винаги да продаде , да прецени , че е дошло време за промяна в поведението и т.н.
        И в края на краищата личната ми доходност доста бие пенсиите , а те са професионалисти, така че много им нямам доверие. А колкото до Биовет - мисля акцията се държи по - добре от индексния БРЕФ , дето доста институционални просто си гледат как се шегуват с тях.
        Не е препоръка - имам от всички цитирани

Коментар

• Ами какви да са очакванията на Преци- да не би да влезе в СОФИКС или всяка година да ти раздава космически дивиденти.Разберете , че на БФБ мажоритарния акционер е един от наи- важните фактори за избор на инвестиции..

Коментар

• Precakanoto, понеже не получих отговор ще си повторя въпроса. Какви са очакванията ти за бъдещето на Свилоза? Наистина ми е интересно. Вероятно ще науча нещо ново и различно.

Коментар

Precakanoto, всичко това е останало някъде в миналото. Проблемите отдавна са решени. Настоящето е видимо доста по-различно, а очакванията ми за бъдещето също са добри. Аз продължавам да си въобразявам, че на борсата се търгуват очавания за бъдещето а не спомени от далечното минало.
              Ще ми бъде интересно да напишеш как си представяш компанията след три години.
              Дали нещо е в миналото няма никакво значение, говорех за фактора мажоритар на който седемте години - да - отдавна му са в миналото и съответно трудно ще се промени. Показателите за мен са си неустойчиви, непоследователни, недостатъчно предсказуеми, за мен дружеството е "младо" спрямо изобщо "дългата" борсовата история на самата борса и не мога да взаимствам (няма право) каквито и да са минали резулати. Пак казвам че говорех за фактора мажоритар, от който може да се очаква какво ли не, липсва доказателство (исторически и всякакви) за доброто му отношение към малките акционери. Дори и Донев, колкото и да е под въпрос като добър мажовец (случая севтополис и др.) е китка с доста по-последователно и по-предсказуемо отношение спрямо този, който на моменти дори няма и подходящия речник, въпреки че е адвокат. Сам си прецени какво може да очакваш от мажовец - адвокат. Нищо не препоръчвам, реагирах така, защото ми се струва, че сте твърде пристрастни имайки хартиите и се опитвате да извадите от 9 кладенеца вода, нещо като батя-2...
              Last edited by precakanoto; 07.07.2014, 13:36.
              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Браво Прецаканке- много хубаво им го обясни, ама те са във еуфория.Няма да забравя Пепи и Симов- как целия форум ги убеждаваше, че не са прави а те с нови аргументи все купуваха и купуваха...Резултата е всеизвестен. Парите са си тяхни, но затова е форума за да може всеки да изрази мнение.Аз нямам против Краси да лети в Космоса, но не искам да съм съакционер с него

Коментар

• Precakanoto, всичко това е останало някъде в миналото. Проблемите отдавна са решени. Настоящето е видимо доста по-различно, а очакванията ми за бъдещето също са добри. Аз продължавам да си въобразявам, че на борсата се търгуват очавания за бъдещето а не спомени от далечното минало.
                  Ще ми бъде интересно да напишеш как си представяш компанията след три години.

Коментар

• 100 X agree

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
                      Ако малко от малко вникваше в коментарите на този "палячо" щеше да си на друго мнение. Ако изобщо имаш навика да осмисляш и приемаш чуждо мнение. Можеш да провериш твърдението му с данни за търговията и ако можеш да си направиш някакви изводи. И нещо като хинт - виж акционерната структура, обади се на брокера си дали евентуално може да се намери пакет на пазара на тая цена и ако случайно няма такива пакети си задай въпроса поради каква причина няма.
                      Що се излагате така не мога да разбера, и какво от това, дали има или няма пакет. Все едно всички с пакети купувате. Ами цената не една година а година и половина беше под лев. Истинската причина да не е атрактивно е мажоритаря, това е като Биовет, няма никакъв смисъл да се говорят глупости, че ликвидността била проблем на цената, особено ниската цена. При хима как имаше ликвидност и при 60 стинки !? Човека ще ходи в космоса, не дели с акционерите, правеше някакви странни неща когато беше съакционер във вапцаров и т.н. Има си историята. Г-н Зарев сам ви го каза какво да и какво не и защо не иска да работи повече с този. Просто не си чел форума тогава, Е толкова ли не се сещате защо няма пакети - ами нормалните ип, играчи и т.н. просто досега не са и имали интерес към това дружество, че и да имат насъбрани някакви пакети - ами то допреди няколко години самото дружество беше в някаква форма на преобразуване, направи се холдинг, после акционерите на дъщерното станаха акционери в холдинга, а не пряко в дъщерното с активите и т.н. Имаше сериозни проблеми с дълга и т.н. Тези (и др.) неясноти отблъскват. Нормално е да има противоречиво отношение, какви пакети, каква ликвидност, имаше моменти, когато играчите бяха изгубили всякакъв интерес, дори има играчи които си казваха- че има мажоритари, от които не щат акции, независимо от показателите - дайте да си говорим истината все пак
                      Ако греша и не съм право моля да ми бъде простено, казвам каквото мисля и това което според мен обяснява повечето неща
                      Last edited by precakanoto; 07.07.2014, 12:40.
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        Този е пълен палячо!
                        Ако малко от малко вникваше в коментарите на този "палячо" щеше да си на друго мнение. Ако изобщо имаш навика да осмисляш и приемаш чуждо мнение. Можеш да провериш твърдението му с данни за търговията и ако можеш да си направиш някакви изводи. И нещо като хинт - виж акционерната структура, обади се на брокера си дали евентуално може да се намери пакет на пазара на тая цена и ако случайно няма такива пакети си задай въпроса поради каква причина няма.

Коментар

Нека да разкажа една история от краткия си и безсмислен живот. Преди много години разглеждах предприятията на борсата и си харесах ХДПАТ. От много месеци не се беше сключвала сделка, като последната цена беше 25 лева за брой. Веднага въведох смела и безотговорна оферта, купува 25 боря на 35 лева. За съжаление не мина. След 2-3 дни се сключиха няколко сделки около 180 лева. където можах да закача 1 бройка. После си накупих около 300, където започна да се появява ликвидност. Колкото повече растеше цената, толкова повече се качваше ликвидността. Някъде около 40 000 за брой всички се избиваха да купуват и единственото, което ги спираше беше, че някои спекуланти нямаха толкова пари.
                          Знаеш ли колко трудно се събираше малък пакет Свилоза миналата година. Никой не искаше да си подарява акциите около 90 стотинки. Бавно и мъчително пълних в продължение на месеци. Когато цената мина два лева и започна да се появява ликвидност. Колкото повече се доближава до справедлива стойност толкова повече ще нараства ликвидността. На тези нива вероятно нито аз нито BSEtrader бихме продали. Аналогията с ХДПАТ е доста добра. Спомням си как на 300-350 лева бяхме влезли ние двамата, Знаещ и Никола.
                          Този е пълен палячо!

Коментар

• Браво.Космически коментари за космически Мажоритар

Коментар

Нека да разкажа една история от краткия си и безсмислен живот. Преди много години разглеждах предприятията на борсата и си харесах ХДПАТ. От много месеци не се беше сключвала сделка, като последната цена беше 25 лева за брой. Веднага въведох смела и безотговорна оферта, купува 25 боря на 35 лева. За съжаление не мина. След 2-3 дни се сключиха няколко сделки около 180 лева. където можах да закача 1 бройка. После си накупих около 300, където започна да се появява ликвидност. Колкото повече растеше цената, толкова повече се качваше ликвидността. Някъде около 40 000 за брой всички се избиваха да купуват и единственото, което ги спираше беше, че някои спекуланти нямаха толкова пари.
                              Знаеш ли колко трудно се събираше малък пакет Свилоза миналата година. Никой не искаше да си подарява акциите около 90 стотинки. Бавно и мъчително пълних в продължение на месеци. Когато цената мина два лева и започна да се появява ликвидност. Колкото повече се доближава до справедлива стойност толкова повече ще нараства ликвидността. На тези нива вероятно нито аз нито BSEtrader бихме продали. Аналогията с ХДПАТ е доста добра. Спомням си как на 300-350 лева бяхме влезли ние двамата, Знаещ и Никола.
                              Хаха, поздрави dddd, напълни ми душата
                              Добра памет вадиш, аз по едно време бях отварял първите няколко страници от темата за ХДПАТ и беше интересно да ги чета след толкова години, еееех какви времена бяха само и какво следваше ...

Пожелават ти да намериш поне наполовина толкова добра инвестиция колкото беше ХДПАТ тогава!

Коментар

ddd, майтапиш ли се човек ?
                                Да ти кажа и аз една история - имах 3 акции на патката, а когато поисках да ги продам на 48 хил, брокерите ме превариха - после поради "високата ликвидност" се мъчих да ги продавам все по надолу, първата успя да мине на 32, втората вече на 25, а третата чак след увеличението на капитала. Толкова за ликвидността.
                                Как мислиш се продават краставици на краставичар ?
                                Не е препоръка, + за падре, че вероятно оставя на хората сами да преценят, и не е отговорил още след първата закачка.
                                А доколкото си ги събирал с месеци - ами те не месеци а цяла година тук се търкаляха под лев, дори и под 0,9...
                                Last edited by iezuita; 04.07.2014, 11:22.
                                http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

Working...
                                X