IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Никой не може да ви спре да губите парите си , но моля да не се подвеждат с прекалени хвалби неопитните инвеститори
    Дай един пример за некоректност след 2008 година по отношение на акционерите на Свилоза. Поне един. Историите за дивидента са пълна глупост. Няма как да се разпределя преди да се свали нивото на задлъжнялост. Определено не си гледал отчетите и не си следил компанията. Кажи как си представяш компанията през 2016 година? Ще ми бъде много интересно. Възможно е да съм пропуснал нещо.
    Личи, че имаш лична неприязън към Дачев. Нямам си и представа какво ти се е случило. Не съм му адвокат, но не мисля, че заслужава подобно отношение във форума. Всякакви аргументи за негови свинщини след 2008 година са ми добре дошли. Биха ме предпазили от грешки, но до момента не съм чул нищо конкретно.

Коментар

Не казах, че бих си сменил акциите в момента за тези на ХИМА- сигурен съм , че е по переспективно.., Ама ти пък каза няколко пъти че компенсаторките ще минат един лев и какво стана..

Не е препоръка за нищо..
      Определено никога, ама НИКОГА не съм говорил че компенсаторките ще минават лев, с компенсаторки мисля че имам една единствена сделка от преди поне 8-9 години. Определено ме бъркаш с някого, порови, потърси и си намери с кой ме бъркаш, но определено не съм аз човека.

За Хим и Свилоза, определно не правя сравнения никакви, ти каза
      Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      С какво превъзхожда например ХИМА - много ликвиден и индексен, че да е по скъпа от него ракетата на Краси
      и ми беше изумително какво значи и как точно Свилоза е по-скъпа от Хим, може би гледаш абсолютните стойности

Коментар

• Никой не може да ви спре да губите парите си , но моля да не се подвеждат с прекалени хвалби неопитните инвеститори

Коментар

• Не казах, че бих си сменил акциите в момента за тези на ХИМА- сигурен съм , че е по переспективно.., Ама ти пък каза няколко пъти че компенсаторките ще минат един лев и какво стана..

Не е препоръка за нищо..

Коментар

Ето го още един супер играч- вещаещ компенсаторките над 1 лев- сега пък изкара капитализацията основен показател за анализ-много смешно, ама изгоря с комповете нали
            Ти каза че Свилоза била по-скъпа от Химимпорт, не аз?!?! И аз останах изумен от това ти мнение.
            Това за компенсаторките едва ли към мен се отнася, че аз вземане даване с тези инструменти нито съм имал, нито смятам да имам някога. А не мисля че и мнения съм изказвал някого, да не говорим пък че съм очаквал да поскъпват.

Коментар

• [QUOTE=abc;1059658400]
              Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение

Погледни годишните доклади за дейността на дружеството съответно за 2008 и 2013. Публична информация е.
              Тва за себестойността е загадка предполагам

Коментар

• Увеличила се е , ама за Краси не за вас.Пак няма и стотинка дивидент да Ви даде.Когато даде и аз ще си купя от тази ракета

Коментар

• [QUOTE=Toranaga;1059658395]
                  Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                  След като за 5 години произведената продукция се е увеличила с над 100% на годишна база, а себестойността на тон целулоза е намалена с над 100%

Погледни годишните доклади за дейността на дружеството съответно за 2008 и 2013. Публична информация е.

Коментар

• Ето го още един супер играч- вещаещ компенсаторките над 1 лев- сега пък изкара капитализацията основен показател за анализ-много смешно, ама изгоря с комповете нали

Коментар

• [QUOTE=abc;1059658372]След като за 5 години произведената продукция се е увеличила с над 100% на годишна база, а себестойността на тон целулоза е намалена с над 100%

Коментар

С какво превъзхожда например ХИМА - много ликвиден и индексен, че да е по скъпа от него ракетата на Краси
                        Големци страшни сте взели да пишете тука
                        А кажи ми как точно Свилоза с неговата си капитализация от няма и 70млн лв, струвало повече от Хима дето капитализацията му е към 480 млн лв?!?!?

Коментар

• [QUOTE=vigilant;1059658364]
                          Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          Истинската причина да не е атрактивно е мажоритаря, това е като Биовет, няма никакъв смисъл да се говорят глупости, че ликвидността била проблем на цената, особено ниската цена. При хима как имаше ликвидност и при 60 стинки !?

Принцитно това е вярно , но има нещо което прави впечатление в коментарите и по други позиции - по - стари участници механично пренасят опита си от миналото в бъдещи оценки. Да тук имаше много глупости , но в последните години дружеството направи подобрения , свалиха себестойността. Ако наистина редуцират разходите за ел.енергия с 30% това е сериозно перо, според мен се държат стабилно. Какъвто и да е собственика тук има добър фундамент , а мажо може винаги да продаде , да прецени , че е дошло време за промяна в поведението и т.н.
                          И в края на краищата личната ми доходност доста бие пенсиите , а те са професионалисти, така че много им нямам доверие. А колкото до Биовет - мисля акцията се държи по - добре от индексния БРЕФ , дето доста институционални просто си гледат как се шегуват с тях.
                          Не е препоръка - имам от всички цитирани
                          4e BREF da ne e ediniza za good corporate governance?? Walkat si ostawa walk... bez ili s extrapolazii...

Коментар

• Браво Преци- днес ме кефиш.И с какво Дачев като мажоритар е допринесъл за акционерите- дивидент ли даде или направи интервенция за да задържи високите цени..Казвате показатели- ами ако е до това има с по добри показатели пак неликвидни и пак с лоши мажоритари.С какво превъзхожда например ХИМА - много ликвиден и индексен, че да е по скъпа от него ракетата на Краси

Коментар

• [QUOTE=vigilant;1059658364]
                              Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Истинската причина да не е атрактивно е мажоритаря, това е като Биовет, няма никакъв смисъл да се говорят глупости, че ликвидността била проблем на цената, особено ниската цена. При хима как имаше ликвидност и при 60 стинки !?

Принцитно това е вярно , но има нещо което прави впечатление в коментарите и по други позиции - по - стари участници механично пренасят опита си от миналото в бъдещи оценки. Да тук имаше много глупости , но в последните години дружеството направи подобрения , свалиха себестойността. Ако наистина редуцират разходите за ел.енергия с 30% това е сериозно перо, според мен се държат стабилно. Какъвто и да е собственика тук има добър фундамент , а мажо може винаги да продаде , да прецени , че е дошло време за промяна в поведението и т.н.
                              И в края на краищата личната ми доходност доста бие пенсиите , а те са професионалисти, така че много им нямам доверие. А колкото до Биовет - мисля акцията се държи по - добре от индексния БРЕФ , дето доста институционални просто си гледат как се шегуват с тях.
                              Не е препоръка - имам от всички цитирани
                              Не го сравняваме с биовет като производство и позиция, - там са в съвсем друга категория и ранг, - там са антикризисен сектор - освен това с име на световно признати вече, собствена развойна дейност на медикаменти - нещо което цели държави нямат, но го споменаваме само по прилика на фактора който си мисля оказва най-голямо влияние върху цените на акциите. Нищо повече. Та имаше съвсем скорошен момент (мисля 27.06) когато биовет се търгуваше на една капитализация да кажем с хес, нещо което отстрани погледнато (ако човек не знае борсовата им история), може да е силно учудващо имайки предвид сектора, активите, продажбите и т.н. на двете. Изобщо на борсата може да има аномалии, никой не е застрахован и цените са отражение на насрещното мислене не само при мен и теб а на стотици, някъде и хиляди играчи.
                              Last edited by precakanoto; 07.07.2014, 14:14.
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Ами какви да са очакванията на Преци- да не би да влезе в СОФИКС или всяка година да ти раздава космически дивиденти.Разберете , че на БФБ мажоритарния акционер е един от наи- важните фактори за избор на инвестиции..
                                Аз обръщам особено голямо внимание на качеството на мажоритарния собственик. Точно мен да обвинявате, че си затварям очите и устата не върви. Според мен Дачев е бил изключително лоялен към акционерите в Свилоза през последните пет години. Дали ще остане такъв след изплащането на заема към ЕБВР не знам. Дали е съзнателен избор или не му позволятат да прецака дребните не знам. Факт е, че след 2008 се е държал много по-коректно от средното за нашата борса. Факт е, че борста го окрасява в най черни краски. Пазара може да бъде изненадан само в положителна посока.

Коментар

Working...
                                X