Връзката ликвидност - цени работи при капиталов пазар. В БФБ не е капиталов, а е дялов пазар - тук инвеститорите са дългосрочни. Средната обръщаемост на капитала в портфейлите се измерва в години, а не в дни и часове.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеНе искам да ви скършвам ентусиазма, но според мен зависимостта "ликвидност-цени" е точно обратна. Мисля, че при височки цени хептен ще липсва ликвидност
Знаеш ли колко трудно се събираше малък пакет Свилоза миналата година. Никой не искаше да си подарява акциите около 90 стотинки. Бавно и мъчително пълних в продължение на месеци. Когато цената мина два лева и започна да се появява ликвидност. Колкото повече се доближава до справедлива стойност толкова повече ще нараства ликвидността. На тези нива вероятно нито аз нито BSEtrader бихме продали. Аналогията с ХДПАТ е доста добра. Спомням си как на 300-350 лева бяхме влезли ние двамата, Знаещ и Никола.
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеНе искам да ви скършвам ентусиазма, но според мен зависимостта "ликвидност-цени" е точно обратна. Мисля, че при височки цени хептен ще липсва ликвидност. Ако на тези цени кандидат-милионерите "не хапят кукичката" какво ли ще е на високи? - справка - сегашното представяне на любимата на спекулантите хартия на хима.
Не е препоръка (възможно е и да греша, но за себе си мисля, че зависимостта ликвидност-цена е обратнопропорционална)
Не е препоръка - имам много и да имам още повече на тези нива ме спира горната причина
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеАко на тези цени кандидат-милионерите "не хапят кукичката" какво ли ще е на високи? - справка - сегашното представяне на любимата на спекулантите хартия на хима.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЗа да имаме ликвидност трябва да имаме по-високи цени.
.
Не е препоръка (възможно е и да греша, но за себе си мисля, че зависимостта ликвидност-цена е обратнопропорционална)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеНяма никаква ликвидност тази компания. Среднодневен оборот за последните 12 месеца 3-4 хил.лв, смешна работа.
Мажоритаря си работи, прави си каквото на него му е кеф и нехае за ония дето нещо премятат на някаква борса. Но, то това е отношение на ръководството на много фабрики и заводи.
Коментар
-
За мен инфото не е ново. Това е проект BG161PO003-2.3.01-0004-С0001 който се движи от около година.
http://www.tllmedia.bg/e-ei/ei-3/index.html#40
Аз възлагах големи надежди за 2016 година свързани с реализацията на проекта. Поради това накупих доста през зимата. Мога да се похваля, че средната ми е под лев.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеНяма никаква ликвидност тази компания. Среднодневен оборот за последните 12 месеца 3-4 хил.лв, смешна работа.
Мажоритаря си работи, прави си каквото на него му е кеф и нехае за ония дето нещо премятат на някаква борса. Но, то това е отношение на ръководството на много фабрики и заводи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеА в Свилоза просто си работят на пълни обороти без да вдигат много шум...-
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеА в Свилоза просто си работят на пълни обороти без да вдигат много шум...-
Инж. Михаил Колчев, изпълнителен директор на “Свилоцел” ЕАД и “Свилоза” АД: “Свилоцел” ще прави подобрител за кисели почви от пепел и варовик”
http://www.dnesbg.com/ikonomika/inzh...-varovikv.html
Да продължават в същия дух, пък акцията ще си намери мястото
Коментар
-
А в Свилоза просто си работят на пълни обороти без да вдигат много шум...-
Инж. Михаил Колчев, изпълнителен директор на “Свилоцел” ЕАД и “Свилоза” АД: “Свилоцел” ще прави подобрител за кисели почви от пепел и варовик”
http://www.dnesbg.com/ikonomika/inzh...-varovikv.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеНещо интересно от ОСА, че Свищов е малко далече?http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Мерсиии, ще ги разгледам и ще почета за тия компании. На пръв поглед на трите дружества средно P/E 2014e е 11.5, при 6.52 за СВИЛ - като на Свилоза това е трейлинг, за 2014е може да отиде според мен към 5.
За EV/EBITDA 2014e средно за трите компании идва 6.03, на Свилоза трейлинг е 5.56, а за 2014 може реално да е под 5.
Но ще ги разгледам компаниите, благодаря!
Коментар
Коментар