IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Връзката ликвидност - цени работи при капиталов пазар. В БФБ не е капиталов, а е дялов пазар - тук инвеститорите са дългосрочни. Средната обръщаемост на капитала в портфейлите се измерва в години, а не в дни и часове.
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
      Не искам да ви скършвам ентусиазма, но според мен зависимостта "ликвидност-цени" е точно обратна. Мисля, че при височки цени хептен ще липсва ликвидност
      Нека да разкажа една история от краткия си и безсмислен живот. Преди много години разглеждах предприятията на борсата и си харесах ХДПАТ. От много месеци не се беше сключвала сделка, като последната цена беше 25 лева за брой. Веднага въведох смела и безотговорна оферта, купува 25 боря на 35 лева. За съжаление не мина. След 2-3 дни се сключиха няколко сделки около 180 лева. където можах да закача 1 бройка. После си накупих около 300, където започна да се появява ликвидност. Колкото повече растеше цената, толкова повече се качваше ликвидността. Някъде около 40 000 за брой всички се избиваха да купуват и единственото, което ги спираше беше, че някои спекуланти нямаха толкова пари.
      Знаеш ли колко трудно се събираше малък пакет Свилоза миналата година. Никой не искаше да си подарява акциите около 90 стотинки. Бавно и мъчително пълних в продължение на месеци. Когато цената мина два лева и започна да се появява ликвидност. Колкото повече се доближава до справедлива стойност толкова повече ще нараства ликвидността. На тези нива вероятно нито аз нито BSEtrader бихме продали. Аналогията с ХДПАТ е доста добра. Спомням си как на 300-350 лева бяхме влезли ние двамата, Знаещ и Никола.

Коментар

Не искам да ви скършвам ентусиазма, но според мен зависимостта "ликвидност-цени" е точно обратна. Мисля, че при височки цени хептен ще липсва ликвидност. Ако на тези цени кандидат-милионерите "не хапят кукичката" какво ли ще е на високи? - справка - сегашното представяне на любимата на спекулантите хартия на хима.
        Не е препоръка (възможно е и да греша, но за себе си мисля, че зависимостта ликвидност-цена е обратнопропорционална)
        Падре прав за връзката цени - ликвидност ( уж една от идеите при сплит ). Тук проблема е поведението на мажо към хартията , мисля на този етап незаинтересован колко струва. По мое мнение компанията си е супер , като фундамент и е въпрос на време да си иде на справедливите стойности. Последните 1-2 години направиха ред подобрения , копат в правилната посока и мисля това дава резултат.

Не е препоръка - имам много и да имам още повече на тези нива ме спира горната причина

Коментар

Ако на тези цени кандидат-милионерите "не хапят кукичката" какво ли ще е на високи? - справка - сегашното представяне на любимата на спекулантите хартия на хима.
          Сравнението между Свилоза и Химимпорт е нелепо. Виж колко скочи оборота през тази година с покачването на цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            За да имаме ликвидност трябва да имаме по-високи цени.
            .
            Не искам да ви скършвам ентусиазма, но според мен зависимостта "ликвидност-цени" е точно обратна. Мисля, че при височки цени хептен ще липсва ликвидност. Ако на тези цени кандидат-милионерите "не хапят кукичката" какво ли ще е на високи? - справка - сегашното представяне на любимата на спекулантите хартия на хима.
            Не е препоръка (възможно е и да греша, но за себе си мисля, че зависимостта ликвидност-цена е обратнопропорционална)

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
              Няма никаква ликвидност тази компания. Среднодневен оборот за последните 12 месеца 3-4 хил.лв, смешна работа.
              Мажоритаря си работи, прави си каквото на него му е кеф и нехае за ония дето нещо премятат на някаква борса. Но, то това е отношение на ръководството на много фабрики и заводи.
              За да имаме ликвидност трябва да имаме по-високи цени. Мажоритаря си свърши работата много добре през последните 5 години. Не вярвам някой от плюещите го да можеше да защити по-добре от него интересите на акционерите в Свилоза.

Коментар

• За мен инфото не е ново. Това е проект BG161PO003-2.3.01-0004-С0001 който се движи от около година.
                http://www.tllmedia.bg/e-ei/ei-3/index.html#40
                Аз възлагах големи надежди за 2016 година свързани с реализацията на проекта. Поради това накупих доста през зимата. Мога да се похваля, че средната ми е под лев.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                  Няма никаква ликвидност тази компания. Среднодневен оборот за последните 12 месеца 3-4 хил.лв, смешна работа.
                  Мажоритаря си работи, прави си каквото на него му е кеф и нехае за ония дето нещо премятат на някаква борса. Но, то това е отношение на ръководството на много фабрики и заводи.
                  На тези ценови нива няма. Но имаше периоди когато си имаше прилична ликвидност като за тая позиция. Сигурен съм, че ако ценовите нива мръднат и в двете посоки - нагоре или надолу - ликвидност ще се появи. Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                    А в Свилоза просто си работят на пълни обороти без да вдигат много шум...-

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                      А в Свилоза просто си работят на пълни обороти без да вдигат много шум...-

Инж. Михаил Колчев, изпълнителен директор на “Свилоцел” ЕАД и “Свилоза” АД: “Свилоцел” ще прави подобрител за кисели почви от пепел и варовик”

http://www.dnesbg.com/ikonomika/inzh...-varovikv.html
                      Даа, много хубаво интервю, мерси abc!
                      Да продължават в същия дух, пък акцията ще си намери мястото

Коментар

• Наистина хубаво инфо. Благодаря за линка ABC

Коментар

• А в Свилоза просто си работят на пълни обороти без да вдигат много шум...-

Инж. Михаил Колчев, изпълнителен директор на “Свилоцел” ЕАД и “Свилоза” АД: “Свилоцел” ще прави подобрител за кисели почви от пепел и варовик”

http://www.dnesbg.com/ikonomika/inzh...-varovikv.html

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
                            Нещо интересно от ОСА, че Свищов е малко далече?
                            Kой знае каква балтийка може да се окаже
                            http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Нещо интересно от ОСА, че Свищов е малко далече?

Коментар

• Мерсиии, ще ги разгледам и ще почета за тия компании. На пръв поглед на трите дружества средно P/E 2014e е 11.5, при 6.52 за СВИЛ - като на Свилоза това е трейлинг, за 2014е може да отиде според мен към 5.
                                За EV/EBITDA 2014e средно за трите компании идва 6.03, на Свилоза трейлинг е 5.56, а за 2014 може реално да е под 5.

Но ще ги разгледам компаниите, благодаря!

Коментар

Working...
                                X