IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Все повече стават поклониците на граф Дирижабъл
    Присъщо на човека е да изследва непознати територии Кире. Не бива да сме против, но да аплодираме за стремежите към космоса
    Защо едни да могат (спиди, сфи) а други да не могат!? Все пак пазара е най-демократичната капиталистическа институция и следвоателно би трябвало да осигури за всеки кандидат - изравнен старт на космодрума
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Все повече стават поклониците на граф Дирижабъл

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
        Интересно наистина, предлагането поизчезна изведнъж вижда се 6лв. Явно този малък процент дава отражение както в спреда, така и в предлагането...
        Може да прецениш по изхвърчалото в космоса спийди И там имаше съизмерим % в обръщение (сиреч никакъв) и какъв е резултата - ракетата се рее из космоса ot 18 na 40 лв е качила в орбита много допълнителен тонаж но ракетостроителите там говорят, че може и 60 да отнесе
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Интересно наистина, предлагането поизчезна изведнъж вижда се 6лв. Явно този малък процент дава отражение и в предлагането...

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
            Благодаря за инфото. Аз три сайта прерових (тези на БФБ, Инвестор и Инфосток) и не я намерих. Основното което ме спира да вляза тук е ниския free float. От друга страна там където има над 10% free float всичко ми е паднало здраво
            Моля .
            Инфото е от сайта на БФБ,

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
              6,74 % според последната публична информация.
              Благодаря за инфото. Аз три сайта прерових (тези на БФБ, Инвестор и Инфосток) и не я намерих. Основното което ме спира да вляза тук е ниския free float. От друга страна там където има над 10% free float всичко ми е паднало здраво

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
                Някой знае ли какъв free float има това дружество? Струва ми се, че е не повече от 5-6%.
                6,74 % според последната публична информация.

Коментар

• Някой знае ли какъв free float има това дружество? Струва ми се, че е не повече от 5-6%.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                    Има живот на борсата браво! Че след такива отчети ако няма реакция никак не говори добре.
                    Бе има, ма слабичко си е..
                    След Q1 чакам 33-35М ебитда, 6-8.5М за тримесечието.
                    На прилично консервативно 4.8 ев/ебитда ( заради космомаджото и липсата на дивидент) идва към 4.4 - 4.7лв на картон.
                    Краткосрочен 30% потенциал си заслужава определено.

Коментар

• Има живот на борсата браво! Че след такива отчети ако няма реакция никак не говори добре.

Коментар

• идеално даже, аз пак си ревидирах пределната стойност нагоре. И явно с право, вече се вижда 3,9 от дясно Предполагам че 3,47 като стар връх е таргет на спекулантите по позицията та затова, там има малко сега, ама после какво ще правят не ми е ясно...
                        Last edited by pepe1234; 12.02.2016, 12:37.

Коментар

• За увеличението на капитала си прав, но то е по-скоро технически въпрос. Ако трябват 200-300млн. едва ли близките години ще могат да ги наберат от публиката
                          Ама хубаво падат айсберги

Коментар

• е аз имах предвид, че няма нужда от конкретен инвеститор, реално това би следвало да се направи на борсата, те борсите са за това Та затова и писах, че по принцип увеличение на капитала е мярка с която могат да се осъществят инвестициите или пък некви там облигации. Би следвало да излезе по-ефтино. Ама знае ли човек, е тия рообар се отказаха може БФБ наистина да е умряла...
                            Last edited by pepe1234; 12.02.2016, 12:31.

Коментар

• Чак когато успеят да осигурят суровина биха правили мащабни разширения на производството. Това, че имат готов план не означава, че ще го приложат. Да се надяваме да разрешат проблема с доставките, което би повишило значително печалбите и без нови инвестиции. Аз си оставам голям оптимист

Подкрепям напълно. Според мен без стратегически инвеститор мащабните проекти за удвояване на капацитета няма да ги видим. Дружеството инвестира стабилно съобразно мащаба си и по мое мнение това е правилно.
                              Моля , ако някой има инфо нека сподели как се развиват дъщерните Биоресурс и Дърводобивната компания - логично е да натиснат в тази посока.
                              Днес звъннах да поразпитам пласмента за почвения им подобрител, че не ми е много ясно . При няколко стотин тона заявка може лека отстъпка от базовата цена, имало интерес от няколко фирми. По това перо вероятно няма да има чудеса , но може да извадят за бонус на персонала По спомен имаше нещо и със завод за пелети - добре са се ориентирали и за оползотворяване и на отпадъците.
                              За мен важното е , че компанията върви стабилно в правилна посока.
                              Нищо на никой не препоръчвам - силно съм пристрастен.
                              Поздрави на инвестиралите тук

Коментар

• Ясно сега схващам, супер тогава ще чакам с интерес общото събрание..

Коментар

Working...
                                X