IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това, че Комисията върна търговото означава, че е открила в него грешки , пропуски и неточности съобразно изискванията на Закона / ЗППЦК /, както и свързаните с него Наредби.
    Ако Комисията отново го върне, това ще е единствено и само по същите причини, при което Дачев може да се сърди и да търси отговорност от ИП, който му подготвя търговото! А ако не е съгласен с Решението, тъй като е юрист , много добре знае реда по който може да се обжалва това Решение. В Закона е разписано. Друг е въпросът, дали той иска да спазва Закона...
    Писанието на Дачев е или директно обвинение към Комисията в некомпетентност, или в това, че тя може да бъде повлияна в решенията си и да наруши Закона в следствие от изказани от нас мнения.
    Аз не искам мажоритаря да защитава моите интереси. По Закон защитата на миноритарните акционери се осъществява от КФН. До сега тя се справя с вменените и задължения и се надявам, че и за напред ще е така.

А Колчев освен прогнозните цени на целулозата за идните няколко месеца можеше да посочи и прогнозния резултат на Свилоза за Q4. Тогава подписаното от него съобщение щеше да изглежда по пълно и не така манипулативно.

Изложиха се с тези си писания. Имах много по-високо мнение за тях...

Last edited by abc; 05.12.2018, 12:07.

Коментар

• тия пък толкова ли нямат някои специалист да им обясни, че тия писма се пускат с туит, така излагацията достига в реално време до повече пазарни учасници и се запазва прозрачноста и равнопоставеноста между акционерите
      p.s на запад имаше един с фундинг секюред, тука ще отписвам, може да не отписвам
      Last edited by ceneto; 05.12.2018, 11:27.
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Прав си полки до момента 1 мижав дивидент и му вгорча явно...По вероятно да е второто тогава. Т.е. пбличността и контрола на КФН и миноритарите му пречат тогава, за да си пише без притеснения каквото иска в отчетите на дружеството....

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Да не говорим, че това е своего рода форма на шанташ от страна на Колчев и Дачев и КФН би трябвало да вземе отношение по него..
          +1

така е ........ това търгово при тези параметри не трябва да се допуска, но не знам какъв ще е следващият ход на Д&К (дачев и колчев) ........ трябва и за това да се мисли
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

не знам къде би паднал, но ми звучи като:

"вземи това което ти давам за да не останеш и без него"
            Блъфиране се казваше това в покера.
            Аз не приемам

Да не говорим, че това е своего рода форма на шанташ от страна на Колчев и Дачев и КФН би трябвало да вземе отношение по него..
            Last edited by abc; 05.12.2018, 00:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Не ми се иска да си мисля, че е форма на заплаха към миноритарите, Много ниско би паднал...
              не знам къде би паднал, но ми звучи като:

"вземи това което ти давам за да не останеш и без него"

Коментар

• Г-н Дачев трябва по-спокойно да приема нещата си мисля аз (въпреки че е решил да подпише като А.Р.У.С. холдинг АД, а той е представлвяващия; иначе Колчев е подписал другото писмо, а не е Свилоза АД). Виждал съм търгови, които КФН ги връща по 3 пъти - Унифарм, Унипак, Арома, виждал съм и такива, където се вдига цената с по над 65% - Пампорово, Дружба стъкларски заводи ... ама такива циркове от страна на търговия предложител не бях виждал. То писма обясняващи колко е зле компанията, то писма обвиняващи лошите миноритарни акционери. А аз бях човек, който съм спорил десетки пъти с хора, които ми обясняват колко лош мажоритар е г-н Дачев. Досега виждах само една издънка - концерта, е сега станаха две. И все пак приемам, че това е част от "пазарлъка".

Много здраве и успехи в бизнеса занапред желая на г-н Дачев.
                Last edited by BSEtrader; 04.12.2018, 23:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Опитвам се да хвана посланието на съобщението на А.Р.У.С. Сякаш същността е някакво недоволство защо спекулантите и КФН оценяват положения от Дачев труд по-високо от колкото той сам се оценява. Всички сме благодарни за преобразуването на компанията през последните десетина години, но явно има някаква разлика във възприятията за текущото състояние и бъдещето. Очертават се интересни месеци. Да не забравя да кажа, че личният ми интерес е акциите на Свилоза да растат и затова може леко да ми се е замъглила преценката за ситуацията. Да добавя и, че не е препоръка за каквото и да е.
                  Единствено като недоволство разчитам и аз посланието му.
                  Не ми се иска да си мисля, че е форма на заплаха към миноритарите, Много ниско би паднал...

Коментар

• Ако продължава Дачев да менажира Свилоза както и до сега, нямам нищо напротив да съм миноритарен акционер и за напред. Нека КФН го забранява!
                    А пазарът / както той иска/ ще оцени дружеството подобаващо .
                    Last edited by abc; 04.12.2018, 23:53.

Коментар

• "Отделно от това,ние все пак обмисляме какви правни действия да предприемем, за да компенсираме вредите,причинени от тези действия на нас и Свилоза АД т.е. и на вас."
                      Някой може ли да сподели какви вреди са причинени на Свилоза АД.....аз лично виждам само ползи.Цената на акцията и респективно на компанията става ясно ,че вероятно е по-висока от предложената ,а какво по добро от това за дружеството да бъде оценено достойно като конкурентнo на останалите в бранша.
                      Last edited by спекуланта; 05.12.2018, 21:32.

Коментар

• Опитвам се да хвана посланието на съобщението на А.Р.У.С. Сякаш същността е някакво недоволство защо спекулантите и КФН оценяват положения от Дачев труд по-високо от колкото той сам се оценява. Всички сме благодарни за преобразуването на компанията през последните десетина години, но явно има някаква разлика във възприятията за текущото състояние и бъдещето. Очертават се интересни месеци. Да не забравя да кажа, че личният ми интерес е акциите на Свилоза да растат и затова може леко да ми се е замъглила преценката за ситуацията. Да добавя и, че не е препоръка за каквото и да е.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                          Мук на същото мение съм. Да допълня никой не му е сложил пистолет в главата да се делиства. Нека си стои тук пък да видим пазара, лошо няма. Нито му пречим по някакъв начин да си взима решенията, нито нищо. Кое точно му пречи та така силно да желае да се делистне?
                          Това да дели печалбата с нас или това че са му публични отчетите и подлежат на контрол или и двете?
                          би ли ми припомнил каква част от печалбата е разделил с вас?

Коментар

• Мук на същото мение съм. Да допълня никой не му е сложил пистолет в главата да се делиства. Нека си стои тук пък да видим пазара, лошо няма. Нито му пречим по някакъв начин да си взима решенията, нито нищо. Кое точно му пречи та така силно да желае да се делистне?
                            Това да дели печалбата с нас или това че са му публични отчетите и подлежат на контрол или и двете?
                            Last edited by pepe1234; 04.12.2018, 21:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                              Такова съобщение не помня да съм виждал някога

Ситуацията си е супер тежка, според мен трябва да свалят цената под 5, за да е "по-справедлива" за Дачев
                              "Ние признаваме легитимността на желанието на всеки инвеститор да получи по-високи доходи от инвестицията си, но не и когато, това се извършва чрез съмнителни действия, които силно наподобяват забранено и наказуемо пазарно поведение"
                              "Възможно е, ако Свилоза АД остане публична компания, капиталовият пазар някога да оцени вашите инвестиции в акции на Свилоза АД толкова високо, колкото ние го правим ...."
                              Какво се получава сега - че пазарът не ги оценява на такива висоти, а от друга обаче не пожелаха да се сравнят с аналози- дружества и пазари!
                              И кое в случаят е наказуемото !? Ако не бяха продажбите по над 4,70, преди още да стане публично самото търгово предложение - дори и бфб пазарът можеше да се окаже доста по-адекватен. Уникални съобщения. Наистина, досега не бяхме виждали такива на бфб. Все едно че показателите ев/ебитда, които си изчислил от последния отчет не са верни ???
                              Пазарът можел някога да ги оцени ? Че той ако не можеше кой щеше да си прави труда да пише до КФН, Нямам думи просто
                              Можел да се откаже от делистването - какво има лошо в това, едно свястно дружество да остане на бфб!?. И дори мисля, че пазарът не е толкова просТ, колкото се опитват да го изкарат. (или манипулират според твърденията) От друга страна, Както го каза и дддд - оказа се, че борсов капитал се търси в нужда, а като мине изстраданото време и дойдат печалбите - идва време разделно за съвзелите се дружества и като че ли предпочитат вече да се делистнат - не желаят ли вече публичност ? Каква е целта на делистването и защо се оказва че публичността от един момент вече не е желана ? - Може пък някой да иска, да остане акционер и след делистването, дайте му възможност и за информиран избор все пак!!!
                              Не е препоръка за инвестиционни решения
                              Last edited by malkia Muk; 04.12.2018, 20:21. Причина: добавяне на втория цитат, относно цитираната оценка на пазара
                              търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Това ми прозвуча като заплаха. Ако не приемете цената може да се откажем от делистване.

Коментар

Working...
                                X