IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не е нормално да се отписва предприятие при отношение около Р/Е =5 т.е. 20% доходност , требва да е над Р/Е =15, което отговаря на доходност 6,6%
    т.е. справедливата цена е поне 16 лева на акция. Предложената цена 5,5 е пладнешки обир на работниците в Свилоза, които притежават акции и останалите дребни и бедни акционери.

НЕОБЯСНИМО Е ТОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ МИНОРИТАРИТЕ. Би трябва да си платят достойно.
    Биха ли продали Свилоза за 174 милиона, като има очаквана годишна печалба 40 милиона никога ….. и за 1 милиард би се замислил Дачев.
    Last edited by Tradera; 06.12.2018, 19:42.

Коментар

• Не налага окончателна забрана на коригирано търгово предложение от „А.Р.У.С. Холдинг“ АД за закупуване чрез инвестиционен посредник „Първа финансова брокерска къща“ ЕООД на 2 139 070 броя акции, представляващи 6,74% от капитала на „Свилоза“ АД, гр. Свищов, от останалите акционери на дружеството. Цената за една акция е 5.50 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
        Няма нужда, жалбите до КФН не могат да са анонимни тъй като образеца го изисква, дори и електронните такива трябва да са подписани с електронен подпис. А и най-малкото нали трябва да те удостоверят кой си и че имаш акции и имаш правен интерес да се жалиш и си страна... според мен това са измислици премислици и приказки от 1001 нощ.
        Дааа, дори ми върнаха потвърждение,че е заведена.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Ей, Ванка, браво - заразителен пример! В греховната ми душа се промъкна тъмната сянка на съвестта и ме подтикна, да се присъединя към очистителната сила на катарзиса.
          Не ми дава сЪрце, да те оставям сам сред вълци, ида рамо до рамо и да си призная, че и аз очаквах дори по-висока оценка на артията!! Но Греховно е, да уповаваме на сухи сметки и да лакомим! А къде е душата мажовска? Защо не помислихме за нея, за нейните мъки и страдания !? Разкайвам се дълбоко и гОрко съжалявам!!. Ще ида и на руска сауна, да се очистя от грешни мисли и неволи, Но да спасиме и копнеещата за истина душа. Нема да цитирам Радой Ралин, че хептен може я овапцапе. Ето на - изповядвам - Въпреки че немах щастието да сезирам кфн, (немаше време въпреки една добра мотивация) - Съжалявам горко, че го допуснах с мисли, чувство и емоция да очаквам по-високата оценка! Ще се включа ако се даде втори шанс ПOздрави на цЯлото отбор с една от retro-екsтравагантностите на Van Halen и с пожелание всеки да намeри ред за хаоса в душата - https://www.youtube.com/watch?v=DlCR...1BA92EAA8E8B04
          Ако космо беше предпочел него за концерт, вместо некъв си църен "доктор" можеше да се чувства многократно по-щастлив към момента.... Ама знае ли човек !?
          Не е препоръка
          простено да ти е !))
          Хайде стига,че човеко/Д/ свърши сълзите,саполите и мокрите кърпички,простил Ви е!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
            Публично заявявам, че аз съм един от анонимните, за които се споменава в изявлението на Свилоза. Извинявам се на ръководството на компанията за причинените от мен щети и за пропуснатите им ползи. Обещавам ако заведат дело срещу мен, да призная вината си пред съда и да разкажа всичко, за да изчистя душата си от този тежък камък, който ме тегли надолу. Осъзнавам, че в желанието си да получа най-добрата цена за акциите, които притежавам, престъпих моралните граници и заедно с другите анонимни притиснахме КФН, както и други институции, които накрая нямаха друг избор, освен да се съобразят с нашите желания.

Призовавам и другите анонимни (ние си знаем кои сме) да последват моя пример и публично да се извинят пред Свилоза, пред КФН, както и пред цялото ни инвестиционно общество.

Прощавайте!
            Ей, Ванка, браво - заразителен пример! В греховната ми душа се промъкна тъмната сянка на съвестта и ме подтикна, да се присъединя към очистителната сила на катарзиса.
            Не ми дава сЪрце, да те оставям сам сред вълци, ида рамо до рамо и да си призная, че и аз очаквах дори по-висока оценка на артията!! Но Греховно е, да уповаваме на сухи сметки и да лакомим! А къде е душата мажовска? Защо не помислихме за нея, за нейните мъки и страдания !? Разкайвам се дълбоко и гОрко съжалявам!!. Ще ида и на руска сауна, да се очистя от грешни мисли и неволи, Но да спасиме и копнеещата за истина душа. Нема да цитирам Радой Ралин, че хептен може я овапцапе. Ето на - изповядвам - Въпреки че немах щастието да сезирам кфн, (немаше време въпреки една добра мотивация) - Съжалявам горко, че го допуснах с мисли, чувство и емоция да очаквам по-високата оценка! Ще се включа ако се даде втори шанс ПOздрави на цЯлото отбор с една от retro-екsтравагантностите на Van Halen и с пожелание всеки да намeри ред за хаоса в душата - https://www.youtube.com/watch?v=DlCR...1BA92EAA8E8B04
            Ако космо беше предпочел него за концерт, вместо некъв си църен "доктор" можеше да се чувства многократно по-щастлив към момента.... Ама знае ли човек !?
            Не е препоръка
            простено да ти е !))

Коментар

• Браво! Подкрепям на 110% всички акционери на Свилоза, които се борят да получат справедлива цена за акциите си. Нямам акции тук и причината е че нямам доверие на Дачев. При фалита на КТБ същия обикаляше по всички телевизии в България, за да убеждва всички вложители и акционери, че сега е момента да се купуват акции на банката. Успех на всички
              Last edited by Innocent; 05.12.2018, 21:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                Колега Анонимен Давидов, нищо не те извинява! Никаква прошка не заслужаваш! Очаквай закона да ти се стовари с пълната си сила
                Предлагам да се отлъчи от Космическата Православна Църква и да го замеряме с метеорити.

Коментар

• Колега Анонимен Давидов, нищо не те извинява! Никаква прошка не заслужаваш! Очаквай закона да ти се стовари с пълната си сила

Коментар

• След исканията за промени в оценката на акциите, направени от Комисията за финансов надзор, ние увеличихме предлаганата цена със 17% до 5,5 лева. Тази цена отново е много по-висока от справедливата стойност и всъщност е с 43% по-висока от среднопретеглената цена за последните 2 години преди датата на търговото предложение, и, забележете, с 12% по-висока от най-високата цена, на която са сключвани сделки през този период.

Никъде във временната забрана КФН не е поискала да се повишава или намалява цената на акциите. КФН НЕ определя цената на акциите, а съблюдава и казва КАК да бъде определена тя, като се спазват изискванията на Закона и Наредбите. В тази връзка бяха и исканията за сериозни корекции от страна на предложителя.
                    НЕ Е ВЯРНО, че предложената стойност е справедливата! За да е справедлива, КФН трябва да е приела търговото. Докато не го е приела, това е само предложена цена!!!

Коментар

• А Краси щеще и в космоса да лети, сега го налазиха анонимките..

Коментар

• Няма нужда, жалбите до КФН не могат да са анонимни тъй като образеца го изисква, дори и електронните такива трябва да са подписани с електронен подпис. А и най-малкото нали трябва да те удостоверят кой си и че имаш акции и имаш правен интерес да се жалиш и си страна... според мен това са измислици премислици и приказки от 1001 нощ.
                        Last edited by pepe1234; 05.12.2018, 14:59.

Коментар

• Публично заявявам, че аз съм един от анонимните, за които се споменава в изявлението на Свилоза. Извинявам се на ръководството на компанията за причинените от мен щети и за пропуснатите им ползи. Обещавам ако заведат дело срещу мен, да призная вината си пред съда и да разкажа всичко, за да изчистя душата си от този тежък камък, който ме тегли надолу. Осъзнавам, че в желанието си да получа най-добрата цена за акциите, които притежавам, престъпих моралните граници и заедно с другите анонимни притиснахме КФН, както и други институции, които накрая нямаха друг избор, освен да се съобразят с нашите желания.

Призовавам и другите анонимни (ние си знаем кои сме) да последват моя пример и публично да се извинят пред Свилоза, пред КФН, както и пред цялото ни инвестиционно общество.

Прощавайте!
                          Last edited by Иван Давидов; 05.12.2018, 14:52.

Коментар

• Ако смяташе коригираното си предложение за толкова безупречно и справедливо нямаше да го крие от акционерите си. Но иначе писмата до акционерите намира как да стигнат до "анонимниците"

Коментар

• Заплаха за правни действия срещу акционерите защото оценяват компанията по-високо от мажоритаря... Направо да беше заплашил КФН, че ще им спре хартията...
                              Нелеп отговор, толкова нелеп колкото и коригираното търгово!
                              Бих се радвал КФН да намери причина да санкционира АРУС и Дачев персонално и задължително да спре търговото окончателно.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                                Това, че Комисията върна търговото означава, че е открила в него грешки , пропуски и неточности съобразно изискванията на Закона / ЗППЦК /, както и свързаните с него Наредби.
                                Ако Комисията отново го върне, това ще е единствено и само по същите причини, при което Дачев може да се сърди и да търси отговорност от ИП, който му подготвя търговото! А ако не е съгласен с Решението, тъй като е юрист , много добре знае реда по който може да се обжалва това Решение. В Закона е разписано. Друг е въпросът, дали той иска да спазва Закона...
                                Писанието на Дачев е или директно обвинение към Комисията в некомпетентност, или в това, че тя може да бъде повлияна в решенията си и да наруши Закона в следствие от изказани от нас мнения.
                                Аз не искам мажоритаря да защитава моите интереси. По Закон защитата на миноритарните акционери се осъществява от КФН. До сега тя се справя с вменените и задължения и се надявам, че и за напред ще е така.

А Колчев освен прогнозните цени на целулозата за идните няколко месеца можеше да посочи и прогнозния резултат на Свилоза за Q4. Тогава подписаното от него съобщение щеше да изглежда по пълно и не така манипулативно.

Изложиха се с тези си писания. Имах много по-високо мнение за тях...
                                Абц, комисята явно наистина иска да си свъши работата и понеже вероятно по другия начин са ударили на камък (което е много похвално), сега публично се опитват да упражняват натиск въру нея. Това е доста гнусно поведение... много скоро ще разберем дали ще се огънат под натиска.

Колкото до твърденията за цената на търговото, аз лично тук в цялата дискусия не видях един, който е на мнение, че не е прекалено ниска цената. Най-показателно е, че и хора без акции т.е. без личен интерес се изказаха в тази насока.

Иначе си мисля, че такова писмо би следвало да е наказуемо, защото се опитва да повлияе на решенията на КФН извън законовата процедура за представяне на коригирано търгово предложение.
                                Last edited by pepe1234; 05.12.2018, 15:32.

Коментар

Working...
                                X