IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
    като иска да затваря цикъла, вместо да минава към хартия, наистина звучи по-смислено да купи няколко горички
    Вярно, ама горичките да са екваториални
    Иначе след това:
    http://www.tradingeconomics.com/commodity/baltic
    и поскъпването на бразилския реал с над 22% от февруари нещата не са толкова черни, явно количеството стоварена целулоза в края на зимата е огромно, подобно на 2009г. за да свалят цената до 900лв. за тон

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Краси има проблем с доставките на дърврсина. Въпреки всичко продължава да гони мечтата си да затвори цикъла и да произвежда хартия. За мен това е плашещо. Побиват ме тръпки от идеята да се разширява капацитет преди да е разрешен проблема със суровината. Освен това в близко време трябва да прави инвестиции в пречиствателна станция, който разход няма да подобри оперативните резултати. За мен Дачев се справя добре, но тази зима конюнктурата се промени и не очаквам нищо добро в близко бъдеще. Новите мощности в южна америка също ме плашат. Имам и субективното усещане, че мениджмънта е загубил усещане за реалността. Аз и затова си продадох акциите. Опитвам се да бъда обективен в преценката си. Не искам да се влюбвам акцията и не искам като Киро и Булсонбсе да отричам конюнктурата и обективните събития в компанията.
      като иска да затваря цикъла, вместо да минава към хартия, наистина звучи по-смислено да купи няколко горички
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Не отричайте нормалността Когато пазара се търгува на 1, тук не е нормално да на 4., нито 2.5 същото е и с СФИ, Спийди, които образно се тъгуват на по 7-8 и повече при все че пазара е на 1.
        Bulls on BSE

Коментар

• Аз пък не искам да имам акции при некоректни мажоритари, пък били те и Космонавти

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
            Краси има намерение да инвестира в мощности за затваряне на цикъла на Свилоза / производство на хартия/
            Краси има проблем с доставките на дърврсина. Въпреки всичко продължава да гони мечтата си да затвори цикъла и да произвежда хартия. За мен това е плашещо. Побиват ме тръпки от идеята да се разширява капацитет преди да е разрешен проблема със суровината. Освен това в близко време трябва да прави инвестиции в пречиствателна станция, който разход няма да подобри оперативните резултати. За мен Дачев се справя добре, но тази зима конюнктурата се промени и не очаквам нищо добро в близко бъдеще. Новите мощности в южна америка също ме плашат. Имам и субективното усещане, че мениджмънта е загубил усещане за реалността. Аз и затова си продадох акциите. Опитвам се да бъда обективен в преценката си. Не искам да се влюбвам акцията и не искам като Киро и Булсонбсе да отричам конюнктурата и обективните събития в компанията.

Коментар

• BSEtrader, аз те смятах за сериозен инвеститор, а ти се показваш заслепен от шита в който си инвестирал..Не се привърззвай към акциите- после боли, особенно на некоректни мажоритари..Пример ХДПАТ и МОСТ..
              Подценяваш грубо ролята да дивидентите,пресилваш ролята на суровините и не обесняваш, защо след вашите хвалби се балонира точно тази акция..

Ще се радвам да ми отговориш, защо например суровините не влияят толкова на Монбат, а новите поръчки не балонират цените на ТРЕЙС..Изобщо прегледай и други компании на БФБ ще намериш ли друга толкова повлияна от тези фактори
              Най неверно е разбира се сравняването на БФБ със силно развити ликвидни пазари и компаниите в тях

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                За това говорим
                Поне аз отдавна. Радвам се, че виждам всичко това. Аз бях тук да ви казвам, че този шит не струва повече от аналозите си които се търгуват по левче и под левче, а защо тук беше на 4 лв., щото Ебана ви връткаха, че до 2-3г щело да почва да станва девидентентен шит, КФН следва да им разледва анзлизате, както за смях станаха не само те, но и БСЕтрайдъра, дддд, пипбел и Монти разбира се
                Друг път не ги слушайте, защото те винаги излизат и ви хвалят акция, коато е поскъпнала с над 100% за да могат да се кеш-аунат за ваше сметка и балъщина
                Ало Бебето , къде съм казал една хубава дума за КосмонаФта и Свилоза.
                верно си болен човек и имаш нужда от помощ...

Коментар

• Киро, пак си чешете езиците. Даването на дивидент разбира се че е нещо хубаво, щяхме да се раздваме да има, но това си е въпрос на дивидентна политика на дружеството. Като искаш дивиденти инвестираш в дружества дето разпределят дивиденти, като не ти е това най-важното инвестираш и в такива които не разпределят. Тук проблемът е друг и е повече от обективен - промяна на конюнктурата. Не случайно и точно това писах предния път, ако целулозата беше останала на онези нива (не говоря да се качва) дали щеше да е толкова акцията?!? Обективни факти са това и най-показатена ти е графиката на Фибриа -50% за същия период. А вие си говорете глупостите дето сте говорили на 1 лев, после на 4лв, сега на 2.40 ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Виждал съм Свилоза, но ме хвана като е видях още повече яд- какво пречи на Астронавта след като има възможност да дава по 4-5 стотинки всяка година на миноритарите..
                    добър въпрос
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Виждал съм Свилоза, но ме хвана като е видях още повече яд- какво пречи на Астронавта след като има възможност да дава по 4-5 стотинки всяка година на миноритарите..

Коментар

• Абе не е шит,ама е около.. но защо например ако цената е 4 лева да не си купя например 3 ХИМА или две ЕМКИ или ЦЦБ и примери много.....Нали се говори за потенциал..
                        Разбира се не е съвет за покупко продажба на акции..

ДА ПИП- КУЛТУРА И ТРАДИЦИИ- крайно време е да се разбере от миноритарите, за да не вярват на измамниците мажоритари..

Коментар

Не по моята логига- те въпреки дивидента падат , защото са на нормална Борса..Тук шита на Краси се Балонира само с приказки и хвалби- както се казва- без коментар..
                          А ти виждал ли си Свилоза на живо?!
                          Говорил ли си с работещите?!
                          Виждал ли си какво е представлявало преди 10 год и сега?!
                          Четеш ли отчетите на дружеството в пълнотата им?!
                          Ай стига приказки за космонавти

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                            Краси има намерение да инвестира в мощности за затваряне на цикъла на Свилоза / производство на хартия/
                            Te и фибрия инвестират яко в момента в нови огромни мощности ( хоризонте2) дето с повече от 1/3 ще им вдигнат капацитета (и с толкова планират да им падне себестойността на продукцията) - ма това не им пречи да си дават дивидент.
                            Всичко опира до желание в края на краищата, а и култура.

Коментар

Не по моята логига- те въпреки дивидента падат , защото са на нормална Борса..Тук шита на Краси се Балонира само с приказки и хвалби- както се казва- без коментар..
                              Абе не ешит, ама цената е висока и в момента...
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Не по моята логига- те въпреки дивидента падат , защото са на нормална Борса..Тук шита на Краси се Балонира само с приказки и хвалби- както се казва- без коментар..
                                Що се отнася , до времето за купуване, то се отнася и до много други акции освен тези... Лошо е, че не си признавате самобалонирането..Жалко е за тези, които подведохте..Ако говорим за потенциал, то има много по добри акции от тази , даже и в СОФИКС ДА ПРИПОМНИМ , КАК МНОГО ХОРА СЕ СЪРДЕХА, КОГАТО ГИ ПРЕДУПРЕЖДАВАХМЕ- Е СТАНА..За мен Краси Астронавта не е в списъка на добрите акционери мажоритари..
                                Last edited by Kiro; 13.10.2016, 11:57.

Коментар

Working...
                                X