Тук определено сме пред "фалит",направо последни издихания......умрялата котка ли ще чакаме нещо да направи или директно в киреча!Ускорението надолу е направо умопомрачително
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениекато иска да затваря цикъла, вместо да минава към хартия, наистина звучи по-смислено да купи няколко горички
Не го мисли него
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеотчета за Q2 - приходи продажби делено на тонове
иначе финландци от Metsä Fibre и бразилци имат по-високи цени ( по-малък спад )спрямо q1, може би нашите са продавали най-вече в края на периода и цена FOB зa по-далечните Египет и Индия сваля средната.Добре щеше да е БГ клиенти да разширят производство и покупки, ама...нашенски истории.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеКъде ги гледаш 900лв за тон .....дай линк?
иначе финландци от Metsä Fibre и бразилци имат по-високи цени от SVIL ( по-малък спад спрямо q1), може би нашите са продавали най-вече в края на периода и цена FOB зa по-далечните Египет и Индия сваля средната.Добре щеше да е БГ клиенти да разширят производство и покупки, ама...нашенски истории.Last edited by 1984; 13.10.2016, 16:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеКире, ама и ти значи бързаш да обиждаш преди да си прочел написаното от колегата. Soho изрично е написал, че НЕ се е възползвал от движението
Добре де ...
Аз съм купувал акции при голям спад от 68 ст около 1000 и съм ги продал на 98 ...
Но това е защото м.мейкъра брани цената а не значи че акцията е добра като мажоритар и дивидент ....
Аз купувам всякакви буклуци в малки количества но не значи че понеже съм изкарал 50% акцията е супер....никой не може ме разубеди...Last edited by aleks262; 13.10.2016, 16:09.
Коментар
-
Извинявам се на Сохо- пропуснал съм, но тогава поста няма смисъл.Такива хипотетични варианти могат много да се измислят..Не бих писал тук, ако някои не защитаваха лошия мажоритар толкова ревностно...Предприятието е не- лошо, но миноритарите нищо не са получили досега..
Софиксов е прав, аз спирам- да заповяда Татко Щърк с последната си повест
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеSoHo,ти си бил инвестиционен гений.Поредния , който умело хваща дъната и върховете.Имаш ли представа за последните 10 г. колко е профита например от МЦХ и ХЕСПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Нещо се заблуждаваш, не съм водил подобни разговори с теб, когато тази акция е била под лев..Странно е след като имаш още 20 позиции защо толкова ревностно браниш този шит- предприятието и бизнеса са циклични и нелоши, но мажажоритаря е константен- егоист , фуклив и не му пука за минорите.Как толкова години не му се откъсна някоя стотинка дивидент...Дано ни чете и да се промени..Има и такива примери
Успех в търговията
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеВярно, ама горичките да са екваториални
Иначе след това:
http://www.tradingeconomics.com/commodity/baltic
и поскъпването на бразилския реал с над 22% от февруари нещата не са толкова черни, явно количеството стоварена целулоза в края на зимата е огромно, подобно на 2009г. за да свалят цената до 900лв. за тон
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБлагодаря, но не се налага..По важно е на себе си да обясниш защо си се набил в този шит, който спадна 50%.Обяснението ти за Трейс и Монбат са доста замазани, но и аз нямам търпение да ти обеснявам.
Що се отнася до последното ти обяснение с него отрече съществуването на лошите мажоритари.Ами да изгодно им е да са скъпи акциите им, но измисли други аргументи защо от 20години не го правят и по всички възможни начини разочароват и грабят миноритарите.. Те не дават даже и обелките от краставиците на миноритарите, или ти смяташ , че Краси им дава.
Тази година явно че няма да е добра за Свилоза, но Фибриата изглежда като да се оттласна от дъното, времето ще покаже какво ще стане и тук.
Успех в търговията, Киро!
Коментар
-
Който е хванал тренда и е купувал 2012-2013 на 0.90 ст и е продавал последната година на 3-3.50 лв е направил яки кинти. Та някой хора са рискували и направили кинти а други си пишат с празен джоб за тези две години Аз съм от тези които не са се възползвали но пък не съм и писал колко е зле акцията и какъв бил мажо
Хванеш ли нещо подценено отрано правиш кинти а другото е празни приказки
Коментар
-
Благодаря, но не се налага..По важно е на себе си да обясниш защо си се набил в този шит, който спадна 50%.Обяснението ти за Трейс и Монбат са доста замазани, но и аз нямам търпение да ти обеснявам.
Що се отнася до последното ти обяснение с него отрече съществуването на лошите мажоритари.Ами да изгодно им е да са скъпи акциите им, но измисли други аргументи защо от 20години не го правят и по всички възможни начини разочароват и грабят миноритарите.. Те не дават даже и обелките от краставиците на миноритарите, или ти смяташ , че Краси им дава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЩе се радвам да ми отговориш, защо например суровините не влияят толкова на Монбат, а новите поръчки не балонират цените на ТРЕЙС.
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПодценяваш грубо ролята да дивидентите,пресилваш ролята на суровините
Коментар
Коментар