IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук определено сме пред "фалит",направо последни издихания......умрялата котка ли ще чакаме нещо да направи или директно в киреча!Ускорението надолу е направо умопомрачително
    Last edited by спекуланта; 02.11.2016, 23:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
      като иска да затваря цикъла, вместо да минава към хартия, наистина звучи по-смислено да купи няколко горички
      Краси е най-големия частен собственик на горички в Бг.
      Не го мисли него

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
        отчета за Q2 - приходи продажби делено на тонове
        иначе финландци от Metsä Fibre и бразилци имат по-високи цени ( по-малък спад )спрямо q1, може би нашите са продавали най-вече в края на периода и цена FOB зa по-далечните Египет и Индия сваля средната.Добре щеше да е БГ клиенти да разширят производство и покупки, ама...нашенски истории.
        Да благодаря!Там и аз го гледах но реших че имаш линк с по "прясно" инфо за нашия регион!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
          Къде ги гледаш 900лв за тон .....дай линк?
          отчета за Q2 - приходи продажби делено на тонове
          иначе финландци от Metsä Fibre и бразилци имат по-високи цени от SVIL ( по-малък спад спрямо q1), може би нашите са продавали най-вече в края на периода и цена FOB зa по-далечните Египет и Индия сваля средната.Добре щеше да е БГ клиенти да разширят производство и покупки, ама...нашенски истории.
          Last edited by 1984; 13.10.2016, 16:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            Кире, ама и ти значи бързаш да обиждаш преди да си прочел написаното от колегата. Soho изрично е написал, че НЕ се е възползвал от движението

Добре де ...
            Аз съм купувал акции при голям спад от 68 ст около 1000 и съм ги продал на 98 ...
            Но това е защото м.мейкъра брани цената а не значи че акцията е добра като мажоритар и дивидент ....
            Аз купувам всякакви буклуци в малки количества но не значи че понеже съм изкарал 50% акцията е супер....никой не може ме разубеди...
            Last edited by aleks262; 13.10.2016, 16:09.

Коментар

• Извинявам се на Сохо- пропуснал съм, но тогава поста няма смисъл.Такива хипотетични варианти могат много да се измислят..Не бих писал тук, ако някои не защитаваха лошия мажоритар толкова ревностно...Предприятието е не- лошо, но миноритарите нищо не са получили досега..

Софиксов е прав, аз спирам- да заповяда Татко Щърк с последната си повест

Коментар

• Тука и щъркела пишеше романи ама сега се покри
                Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  SoHo,ти си бил инвестиционен гений.Поредния , който умело хваща дъната и върховете.Имаш ли представа за последните 10 г. колко е профита например от МЦХ и ХЕС
                  Кире, ама и ти значи бързаш да обиждаш преди да си прочел написаното от колегата. Soho изрично е написал, че НЕ се е възползвал от движението
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• SoHo,ти си бил инвестиционен гений.Поредния , който умело хваща дъната и върховете.Имаш ли представа за последните 10 г. колко е профита например от МЦХ и ХЕС

Коментар

• Нещо се заблуждаваш, не съм водил подобни разговори с теб, когато тази акция е била под лев..Странно е след като имаш още 20 позиции защо толкова ревностно браниш този шит- предприятието и бизнеса са циклични и нелоши, но мажажоритаря е константен- егоист , фуклив и не му пука за минорите.Как толкова години не му се откъсна някоя стотинка дивидент...Дано ни чете и да се промени..Има и такива примери

Успех в търговията

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
                        Вярно, ама горичките да са екваториални
                        Иначе след това:
                        http://www.tradingeconomics.com/commodity/baltic
                        и поскъпването на бразилския реал с над 22% от февруари нещата не са толкова черни, явно количеството стоварена целулоза в края на зимата е огромно, подобно на 2009г. за да свалят цената до 900лв. за тон
                        Къде ги гледаш 900лв за тон .....дай линк?

Коментар

Благодаря, но не се налага..По важно е на себе си да обясниш защо си се набил в този шит, който спадна 50%.Обяснението ти за Трейс и Монбат са доста замазани, но и аз нямам търпение да ти обеснявам.
                          Що се отнася до последното ти обяснение с него отрече съществуването на лошите мажоритари.Ами да изгодно им е да са скъпи акциите им, но измисли други аргументи защо от 20години не го правят и по всички възможни начини разочароват и грабят миноритарите.. Те не дават даже и обелките от краставиците на миноритарите, или ти смяташ , че Краси им дава.
                          Не ме мисли мен, затова е измислена диверсификацията. Имам 20 позиции в портфейла си все пак. А това че нещо било паднало с 40%, ама забравяш да споменеш че преди това се е вдигнало с над 300% На мен лично средната ми тук е под лев и помня много добре как си ги водихме тези същите разговори пак с теб и на цени под 1 лев - има си го в темата назад, седи си.
                          Тази година явно че няма да е добра за Свилоза, но Фибриата изглежда като да се оттласна от дъното, времето ще покаже какво ще стане и тук.

Успех в търговията, Киро!

Коментар

• Който е хванал тренда и е купувал 2012-2013 на 0.90 ст и е продавал последната година на 3-3.50 лв е направил яки кинти. Та някой хора са рискували и направили кинти а други си пишат с празен джоб за тези две години Аз съм от тези които не са се възползвали но пък не съм и писал колко е зле акцията и какъв бил мажо

Хванеш ли нещо подценено отрано правиш кинти а другото е празни приказки

Коментар

• Благодаря, но не се налага..По важно е на себе си да обясниш защо си се набил в този шит, който спадна 50%.Обяснението ти за Трейс и Монбат са доста замазани, но и аз нямам търпение да ти обеснявам.
                              Що се отнася до последното ти обяснение с него отрече съществуването на лошите мажоритари.Ами да изгодно им е да са скъпи акциите им, но измисли други аргументи защо от 20години не го правят и по всички възможни начини разочароват и грабят миноритарите.. Те не дават даже и обелките от краставиците на миноритарите, или ти смяташ , че Краси им дава.

Коментар

Ще се радвам да ми отговориш, защо например суровините не влияят толкова на Монбат, а новите поръчки не балонират цените на ТРЕЙС.
                                Определено си дал добри примери за това което казвам и за това че влияят и още как. Оловото в началото на годината беше на дъната си за последните 6 години и Монбата падаше, при Трейс сега няма много активни програми и търгове които да се изпълняват и дружеството също падна значително (за разлика от времето когато направи върховете).

Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Подценяваш грубо ролята да дивидентите,пресилваш ролята на суровините
                                Много неща мога да ти обяснявам, ама не виждам голям смисъл. Но това да обясняваш че на производителя на краставици не му пукало каква е цената на краставиците е доста смешно. Освен ако сметнем че ти е все тая дали правиш 20 млн или 5 млн на година.

Коментар

Working...
                                X