IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    То хубаво , ама Fibria Celulose S.A. (FBR) си дават дивиденти, а Краси пише книги , хвали се и нищо не дава на акционерите си
    По твоята логика фибрия трябва да са скочили заради дивидента пък и те се сриват. Аз обичам да спекулирам по конюнктурата. При около лев акцията беше с невероятен потенциал и всичко живо говореше глупости за космонавти. Благодарение на тях си накупихме. После се срина цената на целулозата с 20 процента и дървесината скочи с 12. Това е като челен удар в бетонна стена. Тези, които не разбраха защо скача не разбраха и защо пада. Аз отчитам като груба грешка, че не се усетих навреме за престоя през месец януари. Заради него изтървах оптималният момент и продадох средно вероятно с 30 стотинки по-ниско отколкото щях да мога по-рано. Добре, че бяха ловците на падащи кинжали, които купуваха исипванията през лятото. Мога да успокоя Bulsonbse че не съм твърдял че Свилоза ще расте когато реших, че е дошло време да се продава. Аз съм сигурен, че пак ще дойде време да се купува. Предполагам няма да чакате някой да ви каже кога да търгувате. Не препоръчвам нищо на никой. Успешна търговия.

Коментар

• Стига с тези мантри и лъжи на измамниците мажоритари- да не би- Спиди, МЦХ, ЕМКА , МОНБАТ ..да не инвестират..И винаги споделят успеха си с миноритарите.
      Last edited by Kiro; 13.10.2016, 11:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        То хубаво , ама Fibria Celulose S.A. (FBR) си дават дивиденти, а Краси пише книги , хвали се и нищо не дава на акционерите си
        Краси има намерение да инвестира в мощности за затваряне на цикъла на Свилоза / производство на хартия/

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
          Именно затова говоря и аз, че във всяка акция има риск, който следва да е калкулиран в цената, а не само благоприятните неща, при 1 лв. рисковете за компания за в цената, при 4 лв. когато ти и много я хвалехте само благоприятните елементи бяха в цената, затова говоря за нормалност и нормализиране на цените на БФБ да няма такива в които цените не отговарятн на рисковата действителност
          Да, вярно е , че цената на целулозата на международните пазари е спаднала с почти 20 проц спрямо миналата година , но ако дружеството не бе разходвало средства за препълване!!! на складовите си наличности от дървесина през второто тримесечие, и печалбата и цената на акцията биха били по-други...
          Направиха се много неща за увеличаване на рентабилността и резултатите са на лице.- Въпреки ниската продажна цена на целулозата, Свилоза е на печалба и надявам се, така ще е и за напред.
          Нищо не препоръчвам, разбира се!

Коментар

• То хубаво , ама Fibria Celulose S.A. (FBR) си дават дивиденти, а Краси пише книги , хвали се и нищо не дава на акционерите си

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
              Знам че писането на глупости от твоя страна никога няма да спре, ама все пак аз не се примирявам. Всяко нещо си има някаква причина, без значение ти разбираш ли я или не. Целулозата падна с кажи-речи 20% от началото на годината, това няма как да не се отрази на акцията на Свилоза. Ако целулозата седеше на нивата от края на миналата година сега цените щяха да са поне х2, но това е пазара. Целулозата падна, а с нея и акциите на компаниите от бранша. Ние сме по инертни - качваме се по-бавно, после спираме да падаме по-бавно. Но може да си погледнеш графиката на най-големите в света - Фибриа, има голяма прилика с графиката на Свилоза. И за мен не е случайно.

Успех ти желая в инвестирането!
              дам, грозна графика - от 12.65 на 7.27 парчето

https://finance.yahoo.com/quote/FBR?ltr=1
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Да целулозата е основателна причина за спад, но по- големи причини са , че Вие с хвалби си го балонирахте и после си го спаднахте- естествено първите продали спечелиха..Голяма причина е , че Краси е добър в приказките и хвалбите, но не и в споделяне на успехите си с миноритарите.. Да видим изобщо ще се усети ли да даде някога дивидент..или му се свидят и ги пази за Космоса

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Знам че писането на глупости от твоя страна никога няма да спре, ама все пак аз не се примирявам. Всяко нещо си има някаква причина, без значение ти разбираш ли я или не. Целулозата падна с кажи-речи 20% от началото на годината, това няма как да не се отрази на акцията на Свилоза. Ако целулозата седеше на нивата от края на миналата година сега цените шяха да са поне х2, но това е пазара. Целулозата падна, а с нея и акциите на компаниите от бранша. Ние сме по инертни - качваме се по-бавно, после спираме да падаме по-бавно. Но може да си погледнеш графиката на най-големите в света - Фибриа, има голяма прилика с графиката на Свилоза. И за мен не е случайно.

Именно затова говоря и аз, че във всяка акция има риск, който следва да е калкулиран в цената, а не само благоприятните неща, при 1 лв. рисковете за компания за в цената, при 4 лв. когато ти и много я хвалехте само благоприятните елементи бяха в цената, затова говоря за нормалност и нормализиране на цените на БФБ да няма такива в които цените не отговарятн на рисковата действителност
                  Bulls on BSE

Коментар

• Знам че писането на глупости от твоя страна никога няма да спре, ама все пак аз не се примирявам. Всяко нещо си има някаква причина, без значение ти разбираш ли я или не. Целулозата падна с кажи-речи 20% от началото на годината, това няма как да не се отрази на акцията на Свилоза. Ако целулозата седеше на нивата от края на миналата година сега цените щяха да са поне х2, но това е пазара. Целулозата падна, а с нея и акциите на компаниите от бранша. Ние сме по инертни - качваме се по-бавно, после спираме да падаме по-бавно. Но може да си погледнеш графиката на най-големите в света - Фибриа, има голяма прилика с графиката на Свилоза. И за мен не е случайно.

Last edited by BSEtrader; 13.10.2016, 11:22.

Коментар

• За това говорим
                      Поне аз отдавна. Радвам се, че виждам всичко това. Аз бях тук да ви казвам, че този шит не струва повече от аналозите си които се търгуват по левче и под левче, а защо тук беше на 4 лв., щото Ебана ви връткаха, че до 2-3г щело да почва да станва девидентентен шит, КФН следва да им разледва анзлизате, както за смях станаха не само те, но и БСЕтрайдъра, дддд, пипбел и Монти разбира се
                      Друг път не ги слушайте, защото те винаги излизат и ви хвалят акция, коато е поскъпнала с над 100% за да могат да се кеш-аунат за ваше сметка и балъщина
                      Bulls on BSE

Коментар

• http://www.klassa.bg/News/Read/artic...B0%D1%82%D0%B0
                        Акциите на Свилоза поевтиняха с над 15% след 74% годишен срив на печалбата

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                          Какво точно се случи тук, някой освобождава кеш за покупки другаде?
                          Да, от близо пет месеца

Коментар

• Какво точно се случи тук, някой освобождава кеш за покупки другаде?

Коментар

• В интерес на истината, според интервюто, той си е платил вече с "ранно записване" полета...
                              Last edited by pepe1234; 19.08.2016, 18:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                                Довечера ще гледам на спокойствие, ако имам време. Сега само по диагонал... на пръв поглед итересно ми се видя, че са преместили резервите в неразпределена печалба и че са увеличили материалните запаси.

-Необходим ресурс за космическите съоръжения

Коментар

Working...
                                X