IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• сори, нещо не се справям с цитатите май в новия форум)))) Пък и беше отдавнашен цитат - към средата на октомври ))))
    Първоначално изпратено от dddd
    Краси има проблем с доставките на дърврсина. Въпреки всичко продължава да гони мечтата си да затвори цикъла и да произвежда хартия. За мен това е плашещо. Побиват ме тръпки от идеята да се разширява капацитет преди да е разрешен проблема със суровината. Освен това в близко време трябва да прави инвестиции в пречиствателна станция, който разход няма да подобри оперативните резултати. За мен Дачев се справя добре, но тази зима конюнктурата се промени и не очаквам нищо добро в близко бъдеще. Новите мощности в южна америка също ме плашат. Имам и субективното усещане, че мениджмънта е загубил усещане за реалността. Аз и затова си продадох акциите. Опитвам се да бъда обективен в преценката си. Не искам да се влюбвам акцията и не искам като Киро и Булсонбсе да отричам конюнктурата и обективните събития в компанията.
    ++ Забравил си само да добавиш че е Без препоръка ))))
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• [quote=dddd]Краси има проблем с доставките на дърврсина. Въпреки всичко продължава да гони мечтата си да затвори цикъла и да произвежда хартия. За мен това е плашещо. Побиват ме тръпки от идеята да се разширява капацитет преди да е разрешен проблема със суровината. Освен това в близко време трябва да прави инвестиции в пречиствателна станция, който разход няма да подобри оперативните резултати. За мен Дачев се справя добре, но тази зима конюнктурата се промени и не очаквам нищо добро в близко бъдеще. Новите мощности в южна америка също ме плашат. Имам и субективното усещане, че мениджмънта е загубил усещане за реалността. [/b]Аз и затова си продадох акциите.[b] Опитвам се да бъда обективен в преценката си. Не искам да се влюбвам акцията и не искам като Киро и Булсонбсе да отричам конюнктурата и обективните събития в компанията.[.quote]++ Без препоръка както се казва ))))
      Не е препоръка... !!!

Коментар

• "...На избичването участвахме. Пързалкте не ни привличат." [quote=dddd след отчета за тримесечието]Краси има проблем с доставките на дърврсина. Въпреки всичко продължава да гони мечтата си да затвори цикъла и да произвежда хартия. За мен това е плашещо. Побиват ме тръпки от идеята да се разширява капацитет преди да е разрешен проблема със суровината. Освен това в близко време трябва да прави инвестиции в пречиствателна станция, който разход няма да подобри оперативните резултати. За мен Дачев се справя добре, но тази зима конюнктурата се промени и не очаквам нищо добро в близко бъдеще. Новите мощности в южна америка също ме плашат. Имам и субективното усещане, че мениджмънта е загубил усещане за реалността. [/b]Аз и затова си продадох акциите.[b] Опитвам се да бъда обективен в преценката си. Не искам да се влюбвам акцията и не искам като Киро и Булсонбсе да отричам конюнктурата и обективните събития в компанията.[.quote] Извинявам се ако греша, но на няколко пъти спомена, че си се кеширал. След това плочата поде щърка. Беше горе-доле когато беше и пързалката. Разбира се може да си изпреварил другарчетата, и да не си бил най-долу на пързалката )))) Някъде дори беше казал, че си се чудил наведнъж ли да се кешираш с перспектива да свалиш картона с 1 лв или да го правиш постепенно и напоително на "балъците". Това по спомен, но не ми се рови за точния пост. Преди това разбира се течеше сериозна реклама за профитабилността )))) Препоръки нямаме разбира се, но фрифлоута е малък и при по-сериозни заигравки не е лесно))))
        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          Остава ни да проверим и тезата на Костолани, дали този който няма хартиите по време на самоизпързалването ще ги има ли по време на избичването ))))
          На избичването участвахме. Пързалкте не ни привличат.

Коментар

• Q1 е ключово, последните години все им свършва дървесината тогава, сега гледам зареждат стабилно според статията и q3 имаха доста повече материлани запаси, нещо от сорта на 7 милиона повече
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Да и аз мисля, че предсои интересна година. Интересна статия ...
              още по-интересното е, че спекулантьорчета и мастери на бързата игра се понаиграха и се изнизаха в редичка по един.))) Дори и тате щърка влачейки крак след 4д се раздаде в ниското и почти нарисува нещо като двойното дъно. ))) Остава ни да проверим и тезата на Костолани, дали този който няма хартиите по време на самоизпързалването ще ги има ли по време на избичването ))))
              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Да и аз мисля, че предсои интересна година. Интересна статия си постнал, щом продават дървесина изглежда им излизат сметките. Сега и доларът стана доста силен, мисля че има предпоставки да покажат хубави неща. Интересно е, че и колегата abc го е мернал това за неразпределената печалба, аз видях такова прехвърляне в по-предишен отчет и го бях споменал тук. Ще почакаме и ще видим...
                Last edited by pepe1234; 28.12.2016, 15:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                  И мен ме надцакваха тук, като допълвах преди, явно са повечко мераклиите. С какъв хоризонт ти е инвестицията?
                  по принцип хоризонта ми е две години, но не го спазвам - могат да се променят условията, компанията да направи някоя глупост и тн. акуа металс и хармъни затова ги държах само няколко месеца. софарма имоти пък ги държах към две години и половина просто защото още ми се виждаха подценени. лавена ги продадох май след около година и половина защото цената стана много висока и тн

но за свилоза мисля че за две години могат да се случат доста добри неща - цените на целулозата в момента са ниски, компанията готви проект за хартия, новата подтсанция която е към 10 милиона сега я пускат и тн
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• И мен ме надцакваха тук, като допълвах преди, явно са повечко мераклиите. С какъв хоризонт ти е инвестицията?
                    Last edited by pepe1234; 28.12.2016, 14:41.

Коментар

• их как злобно ме надцаква някой днес. ениуей, утроих тук

попаднах и на интересна новина от преди няколко седмици в един малък вестник

http://www.rositza.com/arhiv/2016/2016-12-02-138.pdf

Дървесина от бяла акация, салкъм, на стойност 2594 471 лв. е била изсечена и прода- дена от Северноцентралното държавно предпрятие на „Свилоцел“ ЕАД - дъщерно дружество на „Свилоза“ АД. Предприятието за производст- во и износ на целулоза има структуроопределяща роля в българската целулозно-харти- ена промишленост. Това ин- формират от дирекцията на СЦДП за най-голямата сделка на предприятието от началото на годината. Четири договора на стой- ност повече от 1 милион лева всеки, са били сключени през периода януари-септември. Се- верноцентралното държавно предприятие е предоставило на „Кроношпан България“ ЕООД сертифицирана дървеси- на за 1 123 404 лв. Дървесина за 1 248 921 е продадена на „Гораинвест“ АД – Русе. Сред големите му контрагенти е и „Ловела“ ООД. Дружеството е закупило дървен материал на стойност 1 653 366 лева.

топ статията обаче цепи мрака

В затвора влизат двама, зажаднели за ракия

брях година затвор за кражба на 22 литра ракия, страшна държава просто

Коментар

• Зазидали трактор в изкопите на свищовския завод „Свилоза”

http://korespondentbg.com/bg/zazidal...zavod-sviloza/

Един от работниците бил особено активен. Задачата му била да изкопае с греблото на трактора огромна яма, в която да се положи основа и да се излее бетон. Багеристът се отдал на поръчението и копал ямата часове наред. Изхвърлял кофа след кофа с камъни и почва. В един момент обаче се огледал и си дал сметка че той и машината са потънали на метри от повърхността. Излизането на самоход било невъзможно. Работникът повикал другарите си на помощ, които го измъкнали от огромната яма. Мъжът си дал сметка, че е прекалил с работата, а пред него и колегите му стояла задачата за изваждане на машината. Опитвали всякакви варианти, мъчели се да издърпат багера, но усилията им били неуспешни.
                        Без технически прогрес няма комунизъм!
                        Мъжете се принудили да потърсят за съдействие ръководителя на строителните дейности. Инженерът бързо се запознал със ситуацията и започнал да преценява кое ще бъде най-разумното решение. Времето напредвало, а през онези години забавяне на строителството било немислимо. Планът трябвало да бъде изпълнен в установените срокове, а време за губене в излишно теглене на багер нямало. Тогава ръководителят издал нареждане да залеят ямата с бетон. Работниците се изненадали и попитали за багера, но в крайна сметка им станало ясно, че той ще остане завинаги в основите на „Свилоза”.

Коментар

• а дано, продадох малка част преди, допълних пак, ще почакам И аз не виждам друго освен да търсят краен продукт с добавена стойност Интересно ще е, дали компаниите изостанали от възхода на софикс ще наваксат във втора вълна. Поне аз това си мисля сега, след като видяхме на определени места 40% +

Не е препоръка за търгуване. Всеки сам да си преценява...
                          Last edited by pepe1234; 07.12.2016, 13:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
                            Хубаво е , че компанията е с визия за развитие. Доколкото имаме инфо е логично да се инвестира в мощности за нови продукти - все пак някакъв затворен цикъл и по-висока добавена стойност. При положение , че един от основните проблеми е дървесината вдигане на капацитета за целулоза изглежда глуповато, още повече като се вземе предвид и себестойността на големите в сектора.
                            Мисля ще е интересно тук следващите години.
                            Не е препоръка
                            винаги съм бил фен на вертикалната интеграция, няма да е зле и да си купят собствени гори

бтв енсе също обявиха увеличение на цените

ENCE announces BEK pulp price increase effective
                            http://www.euwid-paper.com/news/sing...uary-2017.html
                            According to ENCE, the $10/t price hike will lift bleached eucalyptus kraft pulp prices to $675/t.

Spain's pulp and energy company ENCE Energia y Celulosa has announced an increase to bleached eucalyptus kraft (BEK) pulp prices with effect from 1 January 2017. The new price hike comes on the heels of a $10/t mark-up implemented in October and targets a new list price of $675/metr.t, according to the company.

ENCE explains its decision with bleached hardwood kraft pulp market being in good shape in Europe. "Prices in China continue to trend up as a result of strong demand an better market outlook, which set the conditions for the same movement in Europe", the company said.

Коментар

• Договорите бяха валидни и за 2016 и пак проблеми, просто нямат инструмент да въздействат при неизпълнение от държавни фирми, по -надолу в темата постнаха инфо за производителите и себестойностите им в Латинска Америка. Неразумно е да се напъваш там , където очевадно конкуренцията има силно предимство. Дачев явно си го знае - произвеждаш суровина - бананова република. Нямам детайлна информация за инв.р-ди, пазари и маржове , но логично за Свилоза е да стигне до краен продукт, дано са умни.

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
                                Хубаво е , че компанията е с визия за развитие. Доколкото имаме инфо е логично да се инвестира в мощности за нови продукти - все пак някакъв затворен цикъл и по-висока добавена стойност. При положение , че един от основните проблеми е дървесината вдигане на капацитета за целулоза изглежда глуповато, още повече като се вземе предвид и себестойността на големите в сектора.
                                Мисля ще е интересно тук следващите години.
                                Не е препоръка
                                След сключените дългосрочни договори за дървесина , проблемът с доставката и е минимизиран вече.

Коментар

Working...
                                X