Първоначално изпратено от орк
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от орк Разгледай мнение
Все пак Дачев си познава бизнеса и прави необходимото за да реши проблема с капацитета: "Предвижда се до края на 2018 г. да се извърши реконструкция на инсталациите с цел повишаване на производителността до 160000 т./год."
http://www.svilosa.bg/web/files/auctions/17/72.pdf
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
С 30 451 тона за първото тримесечие и по толкова през следващите три, Свилоцел вече няма капацитет да изпълни всички поръчки.
Т.е. при запазаване на сегашната цена и дял на разходите годишната печалба ще е малко под 20 млн.
Това прави 61 ст печалба на акция или цена, без дисконта за ликвидност, двуцифрена.
Все пак Дачев си познава бизнеса и прави необходимото за да реши проблема с капацитета: "Предвижда се до края на 2018 г. да се извърши реконструкция на инсталациите с цел повишаване на производителността до 160000 т./год."
А с 28 млн годишна печалба, т.е. почти лев на дял, цената може и да е в Космоса, за който може да чака
Това не е препоръка или инвестиционен съвет
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеabc, dddd, olimpiec, вие каква печалба очаквате Q2?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
няма значение зимата, сравнявам второ тримесечие 2017 с второ тримесечеие 2016
Но мнениeто ми е, че резултата за Q2 тук ще е по-добър от този за Q1, а този с натрупване ще е не по-малко от 10 млн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеС оглед на доста по-високите производствени разходи през зимните месеци, склонен съм да се присъединя към оптимизма на 4Дdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
искаш да продаваш ли
иначе правих някои сметки
от последната презентация на фибрия от 28 юни чертах малко
Цените на BHKP за европа за Q2 ми изглежда са са с около 10% по-високи от миналата година. Ако приемем, че свилоза е продала същото количество целулоза при същите разходи като миналата гогина, т.е.33 560 тона, това прави 3.02 милиона повече продажби.. Т.е. очаквам печалба около 4.2 милиома преди данъци за Q2 или 8.7 милиона с натрупване
Бтв гледах протокола от ОСА-то и фрий флоута го смятам като 868277 акции, т.е. по сегашните цени е само 2.9 милиона
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
Кво стана тук????Не мърдаме и на милиметър а Дървета като "Топливо"(а и не само то) къде са????p.s.Без никакви препоръки разбира се.
иначе правих някои сметки
от последната презентация на фибрия от 28 юни чертах малко
Цените на BHKP за европа за Q2 ми изглежда са са с около 10% по-високи от миналата година. Ако приемем, че свилоза е продала същото количество целулоза при същите разходи като миналата гогина, т.е.33 560 тона, това прави 3.02 милиона повече продажби.. Т.е. очаквам печалба около 4.2 милиома преди данъци за Q2 или 8.7 милиона с натрупване
Бтв гледах протокола от ОСА-то и фрий флоута го смятам като 868277 акции, т.е. по сегашните цени е само 2.9 милионаdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
може, при уиз еър след последния отчет направи от 19 на 23 само за ден
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеПандичке, имам смътното чувство, че излитането може да се окаже вертикално)))) Това което го чакаш за 2 г, може да е въпрос на 2 отчета)))))))destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар