IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от орк Разгледай мнение
    С 30 451 тона за първото тримесечие и по толкова през следващите три, Свилоцел вече няма капацитет да изпълни всички поръчки.
    Т.е. при запазаване на сегашната цена и дял на разходите годишната печалба ще е малко под 20 млн.
    Това прави 61 ст печалба на акция или цена, без дисконта за ликвидност, двуцифрена.

Все пак Дачев си познава бизнеса и прави необходимото за да реши проблема с капацитета: "Предвижда се до края на 2018 г. да се извърши реконструкция на инсталациите с цел повишаване на производителността до 160000 т./год."

А с 28 млн годишна печалба, т.е. почти лев на дял, цената може и да е в Космоса, за който може да чака

Това не е препоръка или инвестиционен съвет
    Всички тия изводи и икономически доводи и аз ги видях,много преди да реша да вкарам тук 10 бона.Въпросът е,че не е дооценена и ликвидна тая позиция за което,не малка вина носи и Дачев,с изцепките си през годините за какви ли не безумици.Все пак сме инвестирали тук и дано се повтори случаят "Биовет"-без отписване разбира се.P.S.Нямам никакви препоръки и се надявам и други да видят това,което сме видели инвестиралите в тая позиция.P.S.Стотинките ги бях изкарал 0,53,но щом казваш 0,61ст. печалаба на акция,още по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от орк Разгледай мнение

Все пак Дачев си познава бизнеса и прави необходимото за да реши проблема с капацитета: "Предвижда се до края на 2018 г. да се извърши реконструкция на инсталациите с цел повишаване на производителността до 160000 т./год."
      това е от юни 2016, не знам дали още е актуално

http://www.svilosa.bg/web/files/auctions/17/72.pdf
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• С 30 451 тона за първото тримесечие и по толкова през следващите три, Свилоцел вече няма капацитет да изпълни всички поръчки.
        Т.е. при запазаване на сегашната цена и дял на разходите годишната печалба ще е малко под 20 млн.
        Това прави 61 ст печалба на акция или цена, без дисконта за ликвидност, двуцифрена.

А с 28 млн годишна печалба, т.е. почти лев на дял, цената може и да е в Космоса, за който може да чака

Това не е препоръка или инвестиционен съвет

Коментар

• Аз мога да си кажа колко мисля, че ще струва акцията след Q2 - 3.7.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
            abc, dddd, olimpiec, вие каква печалба очаквате Q2?
            А де.хубав въпрос......Все пак си имаме работа с бъдещ "Космонавт",така че ще видим.Без каквито и да било препоръки все пак,и се ослушвайте нали.......

Коментар

• abc, dddd, olimpiec, вие каква печалба очаквате Q2?
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

няма значение зимата, сравнявам второ тримесечие 2017 с второ тримесечеие 2016
                Да, Панда, разбирам.
                Но мнениeто ми е, че резултата за Q2 тук ще е по-добър от този за Q1, а този с натрупване ще е не по-малко от 10 млн.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                  С оглед на доста по-високите производствени разходи през зимните месеци, склонен съм да се присъединя към оптимизма на 4Д
                  няма значение зимата, сравнявам второ тримесечие 2017 с второ тримесечеие 2016

Коментар

искаш да продаваш ли

иначе правих някои сметки

от последната презентация на фибрия от 28 юни чертах малко

Цените на BHKP за европа за Q2 ми изглежда са са с около 10% по-високи от миналата година. Ако приемем, че свилоза е продала същото количество целулоза при същите разходи като миналата гогина, т.е.33 560 тона, това прави 3.02 милиона повече продажби.. Т.е. очаквам печалба около 4.2 милиома преди данъци за Q2 или 8.7 милиона с натрупване

Бтв гледах протокола от ОСА-то и фрий флоута го смятам като 868277 акции, т.е. по сегашните цени е само 2.9 милиона
                    Не продавам нищо на тия умрели цени.Препоръки никакви разбира се.И аз се надявам на по-добри резултати през Q2,но сме свикнали на какви ли не счетоводни еквилибристики.Ще видим все пак.

Коментар

• С оглед на доста по-високите производствени разходи през зимните месеци, склонен съм да се присъединя към оптимизма на 4Д

Коментар

• Панда, аз съм по-голям оптимист от теб относно резултатите за второ тримесечие.

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

Кво стана тук????Не мърдаме и на милиметър а Дървета като "Топливо"(а и не само то) къде са????p.s.Без никакви препоръки разбира се.
                          искаш да продаваш ли

иначе правих някои сметки

от последната презентация на фибрия от 28 юни чертах малко

Цените на BHKP за европа за Q2 ми изглежда са са с около 10% по-високи от миналата година. Ако приемем, че свилоза е продала същото количество целулоза при същите разходи като миналата гогина, т.е.33 560 тона, това прави 3.02 милиона повече продажби.. Т.е. очаквам печалба около 4.2 милиома преди данъци за Q2 или 8.7 милиона с натрупване

Бтв гледах протокола от ОСА-то и фрий флоута го смятам като 868277 акции, т.е. по сегашните цени е само 2.9 милиона

Коментар

може, при уиз еър след последния отчет направи от 19 на 23 само за ден
                            Кво стана тук????Не мърдаме и на милиметър а Дървета като "Топливо"(а и не само то) къде са????p.s.Без никакви препоръки разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Пандичке, имам смътното чувство, че излитането може да се окаже вертикално)))) Това което го чакаш за 2 г, може да е въпрос на 2 отчета)))))))
                              може, при уиз еър след последния отчет направи от 19 на 23 само за ден

Коментар

• Пандичке, имам смътното чувство, че излитането може да се окаже вертикално)))) Това което го чакаш за 2 г, може да е въпрос на 2 отчета)))))))
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X