IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    Мислех си за софармата но те още отсега почнаха да я надуват пък реално не е кой знае какво към момента.
    тая компания е доста по рискова от Софарма, не мислиш ли...и зависима от цената на един продукт, и от една суровина
    колко е ФФ тука , около 5% ли беше...ако Мажоритаря реши да направи някоя шашма, кой ще го спре... или пък продаде няколко милиона от акциите си

пс. имам малко акции в Свилоза, но е от рисковата част в портфейла, съвсем не е buy-and-hold - както Софармата
    (която като нищо ще мине 1 млрд продажби скоро, а може би и MCap ! (предния път като беше ~1млрд - продажбите и бяха само 350-400 млн лв)
    "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Е аз по скоро имах предвид редовните изказвания на някои съфорумци относно дивидент. Иначе живи и здрави нека има повече хора с големи пакети и портфейли. Това за минимум 10 кинта го казвам с хоризонт 10 години.... едва ли на някой ще му се чака толкова. Сега целта е 4.5 с годишния отчет и ще видим мисля че ще закрепим на 4 след това
      Last edited by pepe1234; 09.07.2017, 15:09.

Коментар

Ами просто не дават дивидент и не е в софикс... пък тука са на мода дивидентски компании. Но при тези резултати е само въпрос на време да дойдат по големите риби. Ако вече не са дошли де, щото тука голям пакет е трудно да се направи при толкова ниска ликвидност. Хайде и малко разсъждения тогава щото разгледах графиките 18 кинта при софикс 2000, 3.5 при 700 софикс нещо сметката е крива.... май трябва да сме поне с 2 кинта отгоре към момента..... портфейла ми е 100% свилоза и съм много пристрастен в мненята си.
        от софикс не разпределят тази година албена, цкб, пиб, холдинг варна, а при доста други като еврохолд са символични суми

иначе мисля че в момента ситуацията е че има няколко човека които са събрали големи пакети и чакат поне 4 лева и не си увеличават дяловете. нови акционери засега не изглежда да има предполагам заради липсата на дивидент и факта, че няма да влезе в софикс
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

Момчета и момичета,(всякакви коментатори има),докато не почнете да купувате никакви коментари няма да вдигнат цената.Квото и да пишете все тая,аз си стискам мойте 3500 бройки за сега и това е.Не ви знам кви бройки имате,че спите чак тук,но това все пак е личен избор.Нищо на никого не препоръчвам рабира се.Стана време за Узото,лек ден на всички.
          Ами то всички вече сме купили ,стискаме и чакаме някой да да почне да купува че да се вдигне цената......някои ще дочакат, други не и те така.....
          Last edited by спекуланта; 09.07.2017, 15:02.

Коментар

• Ами просто не дават дивидент и не е в софикс... пък тука са на мода дивидентски компании. Но при тези резултати е само въпрос на време да дойдат по големите риби. Ако вече не са дошли де, щото тука голям пакет е трудно да се направи при толкова ниска ликвидност. Хайде и малко разсъждения тогава щото разгледах графиките 18 кинта при софикс 2000, 3.5 при 700 софикс нещо сметката е крива.... май трябва да сме поне с 2 кинта отгоре към момента..... портфейла ми е 100% свилоза и съм много пристрастен в мненята си.
            Last edited by pepe1234; 09.07.2017, 13:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Имаше такива цени на акцията преди десетина години, да.
              Ноо, тогава все още :
              не беше завършена реконструкцията, с която се повиши от 40 000 на 110 000 т. /год. произвежданата целулоза;
              не беше изградена парната турбина и когенерацията, с които сега почти изцяло Свилоза задоволява сама нуждите си от пара и ток ;
              не беше инвестирано в куп дейности и съоръжения, за да се покрият всички еко-изисквания и тогава ежегодно се плащаха регулярни глоби, наложени от РИОСВ;
              ...
              Та дали тогавашната цена от 18 или днешната от 3 е по-близо до реалната, нека всеки сам си прецени
              Момчета и момичета,(всякакви коментатори има),докато не почнете да купувате никакви коментари няма да вдигнат цената.Квото и да пишете все тая,аз си стискам мойте 3500 бройки за сега и това е.Не ви знам кви бройки имате,че спите чак тук,но това все пак е личен избор.Нищо на никого не препоръчвам рабира се.Стана време за Узото,лек ден на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

18 е макс цена за деня, през декември 2006 имаше сделки натова ниво така че сме още много далеч от върха
                Имаше такива цени на акцията преди десетина години, да.
                Ноо, тогава все още :
                не беше завършена реконструкцията, с която се повиши от 40 000 на 110 000 т. /год. произвежданата целулоза;
                не беше изградена парната турбина и когенерацията, с които сега почти изцяло Свилоза задоволява сама нуждите си от пара и ток ;
                не беше инвестирано в куп дейности и съоръжения, за да се покрият всички еко-изисквания и тогава ежегодно се плащаха регулярни глоби, наложени от РИОСВ;
                ...
                Та дали тогавашната цена от 18 или днешната от 3 е по-близо до реалната, нека всеки сам си прецени
                Last edited by abc; 09.07.2017, 06:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234
                  Е не, аз за нов връх говорех за над 4 кинта, такива нива 18 са си настина космически. Интересно обаче не знаех за тях. В такъв случай тук трябва да се чакат нива от най-малко 10 кинта...

Коментар

Ами размислих се за алтернативите продължавам да не виждам такива. Мислех си за софармата но те още отсега почнаха да я надуват пък реално не е кой знае какво към момента. Стигам до извода, че средносрочно тук с планираните инвестиции в компанията ще ми е по-добре. Печалбата на акция тук ще си е перфектна. Ето ти сега грубо 0.5/3.5 са си 15% с инвестициите ще са дори повече след това, за какво ми е да мърдам от тука. Няма смисъл просто, извинявай табличката нещо не можах да я схвана, че не си я обозначил, кое какво е... ще продавам само ако ми трябват кинтите, или ме изкуши някоя друга стратегическа инвестиция или дойде цена на която не мога да устоя

Май това което искам да кажа, е че изгледите за развитие на компанията в бъдеще ми изглеждат доста добри
                    18 е макс цена за деня, през декември 2006 имаше сделки натова ниво така че сме още много далеч от върха
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Ами размислих се за алтернативите продължавам да не виждам такива. Мислех си за софармата но те още отсега почнаха да я надуват пък реално не е кой знае какво към момента. Стигам до извода, че средносрочно тук с планираните инвестиции в компанията ще ми е по-добре. Печалбата на акция тук ще си е перфектна. Ето ти сега грубо 0.5/3.5 са си 15% с инвестициите ще са дори повече след това, за какво ми е да мърдам от тука. Няма смисъл просто, извинявай табличката нещо не можах да я схвана, че не си я обозначил, кое какво е... ще продавам само ако ми трябват кинтите, или ме изкуши някоя друга стратегическа инвестиция или дойде цена на която не мога да устоя

Май това което искам да кажа, е че изгледите за развитие на компанията в бъдеще ми изглеждат доста добри
                      Last edited by pepe1234; 07.07.2017, 15:05.

Коментар

Тука бях решил да продавам на новия връх като дойде, но си променям мнението се си ги държа още...
                        на 20 ;ли чакаш
                        03.01.2007 100 972.30 9,723 9,723 9,723 9,723
                        22.12.2006 504 6998.90 18,000 9,750 18,000 9,750

Коментар

• Тука бях решил да продавам на новия връх като дойде, но си променям мнението се си ги държа още...

Коментар

• http://www.nrcan.gc.ca/forests/indus...t-prices/13309

Коментар

• фибрия пак вдига цената за европа

https://www.reuters.com/article/fibr...-idUSE6N1D202N

Brazil´s pulp company Fibria Celulose SA on Monday announced a price increase for North American and European customers starting on July 1.

In a statement, Fibria said it will raise prices by $20 to $1,060 per tonne in North America and by $20 to $880 per tonne in Europe.

Коментар

• Абе реално има и много неразпределена пачалба, която си седи там и вероятно се пази за инвестиции, но тези 61 стотинки ще са само от тази година, а от предишни години има още натрупани. А акцията отиде от 4 на 2.2 мисля без да е записана загуба, т.е. според мен реално са повече от 61 с които трябва да наваксва пазара.
                                Last edited by pepe1234; 03.07.2017, 16:06.

Коментар

Working...
                                X