Първоначално изпратено от polki
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petergenov Разгледай мнениеИма становище по казуса Свилоза публикувано в http://www.x3news.com/
от друга страна вече 10 години "малките" инвеститори на БФБ не могат да се организират и да основат асоциация която да защитава интересите ни
напротив, четейки форума дачев&co кроят насрещни мерки и дискусиите тук са му само от полза
fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнениеОт мажоритарите мошеници май само Чичо със Софармите става . Тук нямам акции но при него имам. Другите които горе долу стават са Стара планина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеЯсно, ми тогава що не идеш да си пишеш в темите за другите където си инвестерал. Благодара че ни обърна внимание колко рискова ни е инвестицията... с което мисля че и тезата ти е изчерпана. ☺ колкото до това какво имаме право или не нормативната база го постановява, та в нейната рамка мога да си ползвам правата и да възразявам и жаля. Доколкото ми позволява паметта да се сетя няммам забрана да се жаля дори и във форум. Тъй че стойността на мннението ти до кого и колко имам право да се оплаквам е нулева. В тази връзка бих искал да те помоля да, да се въздържиш от допълнителни безсмислени мнения в тази тема.
поздрави лек и успишен ден
Коментар
-
Ясно, ми тогава що не идеш да си пишеш в темите за другите където си инвестерал. Благодара че ни обърна внимание колко рискова ни е инвестицията... с което мисля че и тезата ти е изчерпана. ☺ колкото до това какво имаме право или не нормативната база го постановява, та в нейната рамка мога да си ползвам правата и да възразявам и жаля. Доколкото ми позволява паметта да се сетя няммам забрана да се жаля дори и във форум. Тъй че стойността на мннението ти до кого и колко имам право да се оплаквам е нулева. В тази връзка бих искал да те помоля да, да се въздържиш от допълнителни безсмислени мнения в тази тема.
поздрави лек и успишен ден
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Не че нещо ,но кои според теб са безрисковоте мажоритари на БФБ.....къде трябва да сме спокойни?
Коментар
-
Longbow, и аз това го гледах. Колеги според мен абсолютно необосновано вземат прогнозата на 1 банка за меродавна и приравняват тежест колкото на всички останали за прогнозата. Според мен с цел обективност и точност трябва да се търси от всички прогнози медиан не средна. Т .е поне 5 прогнози да са или 10 за развитието на пазара и от тях медиан, ако пък искате и средна, защото в търговото това окрупняване на прогнозите изкривява ужасно много действителността. Та ако някой има такива прогнози от различни източници нека пусне една табличка с тях моля.
Също така тези 7 годишни цикли за които пишат предвид развитието на китай и постоянното увеличение на търсенето не предсавляват ли вече отминало събитие което в бъдеще не е ясно дали ще се осъществи пак.
Отделно се спомена, че за другите големи компании в бранша не ги ползвали защото произвеждали хартия, но за целите на прогнозата им са си ги ползвали.
Имам и два тъпи въпроса, защо не се отчита трето тримесечие за 2018 въпреки, че е приключило, а колегите споменаха, че 3то по прицип им е най-силно. Т.е. не би ли следвало справедливата цена да се определя към момента, а не три месеца назад? Отделно не следва ли приходите от електроцентралата в бъдещите приходи да се отразят. Имат сключен договор. Т.е слагат 40 човека заплати 2020, но не виждам приходи?
Отделно ако оспорваме справедливата цена трябва да се обърне внимание на тежестта от 40% по нетна балансова стойност. Сами си пишат че метода е ненадежден, но му слагат 40% Тежест. И изкарват 4,12 стотитки на акция които влизат в оценката с 40%. Това което икам да кажа е, че за този метод 40% са прекалено много ако изобщо следва да се включва. 60% тежест са сложени за метода на дисконтираните парични потоци , по него тежестта следва да е много по-висока. И тези 4.06 лв. Предстои да се проверят не са ли бая повече!!!!Last edited by pepe1234; 17.10.2018, 12:48.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнениеОт мажоритарите мошеници май само Чичо със Софармите става . Тук нямам акции но при него имам. Другите които горе долу стават са Стара планина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
Като знаете кой е мажоритар тука ви се чудя какво търсите и чакате... Всъщност всеки търси печалба от инвестицията си, но при такива мажоритари риска е прекалено голям и винаги можеш да очакваш изненада и то от не най-приятните. Така че който е влязъл, би трябвало да е наясно, че е поел сериозен риск и няма основание сега да реве и да чака някой друг да му избърше д.....то.
Коментар
-
Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнениеKFN би трябало, да коригира цената. Ще бъде много грозен сигнал, ако я остави така.
Нямам акции. Как да имам при тези ...
Тук сме хора, които отдавна дълбаем в темата. Следим всичко около Свилоза, наясно сме с пазарните тенденции при целулозата, движението на акциите и очакванията за бъдещи периоди на аналогичните компании...
Нека смятаме, че хората от КФН са добронамерени и искат да вземат правилното решение, но не може да искаме от тях да знаят всичко това, което ние с години сме научили.
Наясно сме защо предложението е ниско, нека чрез споделени знания и доводи с КФН-то направим така, че и то да мисли като насLast edited by abc; 04.12.2018, 19:09.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
Точно така мисля и аз - иска да го откупи за "без пари". Съответно, почти никакъв "свеж" ресурс няма да се отдели при малките активни акционери на фона на борсовата капитализация. Още повече, ако малките бъдат изиграни с това търгово. Едва ли ще бързат да вложат кеша на бфб, предвид и пазарната ситуация, а и останaлите дружества на бфб са с почти двойно по-високи коефициети! Предполагам дори, че имат вече от другите бфб-дружества, едва ли портфейлът им е с преобладаваща тежест на свилоза. Ако има такива, са единици. "Космонавтът" се "славеше" повече със своенравна, отколкото с безупречна репутация )))
- 1 like
Коментар
-
Източник на графиката: http://www.norexeco.com/market-data/
Превалутирано излиза, че цената за 2018 е около 21% по-висока, което е коректно до 09/2018... но дори запазване на тези цени ще вдигне средната за 2018г.
Анализаторите казват, че цената ще е стабилна ако не броим Индия, която се очаква да вдигне търсенето с по 2 милиона тона през всяка от следващите години. Фибрия казва, че няма нови капацитети на хоризонта, които да покрият търсенето. Като цяло ПФБК взимат с 50% тежест прогнозата на UBS и с 50% тежест прогнозата на всички други анализатори.
добавям и един линк още:
https://seekingalpha.com/article/416...emand-analysis
Expected supply increases 0.8-1.1 mt. Demand increase of 1.5 mt just from China. If the rest of the world is just flat, demand will outpace capacity. Fibria expects 3 mt in demand expansion, so it should be noted that the price level seems at least fairly stable over the next year. Multiple years are harder to account for, but the market outlook for the next few years looks incredibly promising.
Мненията ми не са препоръка или съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
Коментар