IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да не се забравя че имат 3 милиона чиста загуба от спирането за 3 месеца който може да компенсира евентуален спад , но колко да падне 538лв им е разхода за тон , очакват 115000т продажби сега средната пазарна цена е 1200лв , дори и на 900 лв да продават си прави сам сметката плюс това мисля че лихвите чте паднат с около 1m

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
      ....
      (2) "Общите предвиждания за финансовия резултат на Свилоцел ЕАД през 2011 са, че той ще бъде много по-нисък от този през 2010, което от една страна е следствие на стабилизирането на международните цени на целулозата на нива около средните за 15 годишен цикъл, а от друга се дължи на увеличение на променливите разходи".

....
      Е, ниски, ниски, колко по-ниски?

И два пъти да падне резултата, то към сегашната цена на акцията П/Е ще е 6. Бива май...засега.

Коментар

• СпамерЪ, ти нямаш идея кой съм аз, но си плямпаш празни приказки. Аз нямам идея за какво говориш, но и не ме интересува. Ако някога напишеш нещо смислено за която и да е акция, може и да ти отговоря, но тъпите ти и персонални заяждания просто не заслужават внимание.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
          На сговорната дружина бих препоръчал да не се надъхва излишно и да не се превръща в секта. А всички мераклии за слава и бърза печалба да внимават да не попаднат в центрофугата на турбината за зелена енергия, за да не отидат за зелен хайвер.
          гена, защо като пишеш в тази тема ти треперят ръчичките, та все се връщаш да се поправяш . нямаш нередактиран коментар.

п.п. не каза нищо за сделките извън офиса на ИП. нещо гузна съвест ли

Коментар

• На сговорната дружина бих препоръчал да не се надъхва излишно и да не се превръща в секта. А всички мераклии за слава и бърза печалба да внимават да не попаднат в центрофугата на турбината за зелена енергия, за да не отидат за зелен хайвер.
            Last edited by Valuator; 24.02.2011, 23:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              Мерси Батя ! А правил ли си някаква равносметка до коя най-ниска цена, свилоза може, да произвежда, без да е на загуба ?
              Не ги мисли, няма да пада цената на продукцията по пазарите.

Обаче, засегна добра тема - БФБ защо не предоставя статистически данни с които разполага!

Или са некадърни, или ги продават

Все зле

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                Преди имаше хубава графика във bloomberg, но сега нещо не ми я отваря. Така че май остава да гледаш тук: www.foex.fi
                Мерси Батя ! А правил ли си някаква равносметка до коя най-ниска цена, свилоза може, да произвежда, без да е на загуба ?
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Преди имаше хубава графика във bloomberg, но сега нещо не ми я отваря. Така че май остава да гледаш тук: www.foex.fi

Коментар

Не мисля че 2011 ще е по-слаба откъм профит. Нормално е ръководството да се презастрахова, пък и после подобрените прогнози са много по-сладки.
                    Ако вземем средна цена на целулозата за 2010 и я сравним със сегашната сме ОК. Отделно 2010 имаме към 3 месеца в които не се работеше. И ако успеят да си договарят дървесина по-изгодно сега, директно, с промяната на закона...
                    Ще имаме и положителен ефект от турбината за зелена енергия. Така че... мисля ни чакат добри дни
                    Батя, знаеш ли, къде може да се гледа графика на целулозата? Имам предвид точно графика, ако може и да се гледа за различни периоди ?
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Не мисля че 2011 ще е по-слаба откъм профит. Нормално е ръководството да се презастрахова, пък и после подобрените прогнози са много по-сладки.
                      Ако вземем средна цена на целулозата за 2010 и я сравним със сегашната сме ОК. Отделно 2010 имаме към 3 месеца в които не се работеше. И ако успеят да си договарят дървесина по-изгодно сега, директно, с промяната на закона...
                      Ще имаме и положителен ефект от турбината за зелена енергия. Така че... мисля ни чакат добри дни

Коментар

• Да броиш звездите в космоса е безплатно

Коментар

• P/E =3
                          Нищто не може да е толкова евтино

Коментар

• Поздравления за постигнатия добър резултат през 2010. След като се порадват на този превъзходен резултат, внимателните читатели и анализатори вероятно обаче ще обърнат внимание и на следните два абзаца в междинния доклад за дейността на дружеството:

(1) "Благодарение на благоприятната пазарна конюктура произведените количества целулоза бяха реализирани на много високи цени. От средата на годината пазарът се стабилизира на много по-ниски от рекордните за 2010 г. нива, но и на много по-високи от най-ниските за 2009 г. В края на 2010г. няма признаци за предстоящи съществени изменения на цените, те ще се колебаят около средните."

(2) "Общите предвиждания за финансовия резултат на Свилоцел ЕАД през 2011 са, че той ще бъде много по-нисък от този през 2010, което от една страна е следствие на стабилизирането на международните цени на целулозата на нива около средните за 15 годишен цикъл, а от друга се дължи на увеличение на променливите разходи".

Добрият финансов резултат и предоговарянето на условията по заема с ЕБРД обаче подобряват значително переспективите пред дружеството и вероятно ще позволят то да бъде оценено по-справедливо от пазара.
                            Last edited by Valuator; 24.02.2011, 19:50.

Коментар

Имаме отчет!
                              Добре сме - 20М печалба.
                              С 1М са надхърлили прогнозата си! И паричния поток е много добър, на + 7М след това тегаво тримесечие.
                              Започваме годината в много добри позиции, особенно и след доброто развитие при предоговарянето с ЕБВР. Така че... ако не ни мине котка път, сме готови за нови рекорди
                              да точни бяха прогнозите и отчета е доста добър
                              ЕБИТДА 29.5 млн
                              маржин : 460 лв /т .

Коментар

• Имаме отчет!
                                Добре сме - 20М печалба.
                                С 1М са надхърлили прогнозата си! И паричния поток е много добър, на + 7М след това тегаво тримесечие.
                                Започваме годината в много добри позиции, особенно и след доброто развитие при предоговарянето с ЕБВР. Така че... ако не ни мине котка път, сме готови за нови рекорди

Коментар

Working...
                                X