За които го интересува токущо излезе консолидирания за 9м , които е доста добър : 9,5 млн пе4алба (+40%) , EBITDA 16 млн , 86 млн продажби ... дълговете ве4е са покрити от собствения капитал 66,5 млн .... P/E = 2.38 .P/B='0.4' ....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнениеКонсолидирания е доста добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеНа БФБ така се случи, че най-много паднаха (съответно най-перпективни според мен) се оказаха точно ликвидните и големи компании, в които имаше чужденци. По-ниско ликвидните и тези в които 2006-2007 не не са влизали чужденци си останаха по малко засегнати съответно нивата им не са толкова интересни за влизане. За мен в момента по-ликвидните позиции са много по интересни като нива и оценки от пазара от неликвидните. Дори нямам тикери на неликвидните, които да следя. А си има причини една акция да е неликвидна - което мен сериозно ме притеснява.Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
На БФБ така се случи, че най-много паднаха (съответно най-перпективни според мен) се оказаха точно ликвидните и големи компании, в които имаше чужденци. По-ниско ликвидните и тези в които 2006-2007 не не са влизали чужденци си останаха по малко засегнати съответно нивата им не са толкова интересни за влизане. За мен в момента по-ликвидните позиции са много по интересни като нива и оценки от пазара от неликвидните. Дори нямам тикери на неликвидните, които да следя. А си има причини една акция да е неликвидна - което мен сериозно ме притеснява.Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеПадна доста ниско наистина , 4е в тези теми не се ли обсъЖда състоянието на компаниите финансовите показатели и тн ..., щом си от 2004 тук го знаеш добре а вие го превърнахте в говорилня , никого не агитирам изразявам мнение за което и е предвиден форума , ама верно нивото е паднало много ниско .....
Колкото и да съм паднал или станал, сега не я ща тая хартия Пробутай я на някой друг
Говорим ти че цифрите тук са изменчиви ot 2004, но си пееш една и съща песен, е за какво да си правим труда
Нека Космонавта да иде в космоса и да се върне, ще видим после какви цифри са останали и ще ги коментирамеLast edited by Orange Ray; 28.02.2013, 16:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеБатя прав си, но не мога да се съглася 4е не си струва ако видиш силно подценена акция на базаа на твоя модел не инвестиране тогава съм нау4ил 4е винаги си заслужава пове4е отколкото да се набуташ в някоя ликвидна където о4евадно няма преспективи или тъп4ат на място примери много дори от SOFIX .
Но в момента виждам ликвидни, които са и перспективни, така че...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнениеВече съм ти отогворил. А цифричките особено на СВИЛ са доста изменчива величини и явно зора ти е да ни вкараш т техния филм
Мисля, че мечката по-долу ти каза нещо. Жалко, че не й повярва, защото много точно го позна. Предполагам, че затова се втурна да браниш хартията с "цифричките".
Нищо де, ако беше само до цифрички, хората нямаше да са го казали този лаф "Не ми хвали акция, хвали ми пазар"
Оставям ви да се радвате на хартията
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеО4аквах нещо за цифри4ки ,показатели, някакво анализ4е да спретнеш а ти пак го превърна в 4ат като в много от другите теми, но както и да е това си е нивото на форума едно време тук можеше да се нау4и нещо сега се влиза от скука !
Ами защо на мен го обясняваш а не на ония които си хвърлят хартиите, като обезумели при най-малкия полъх на вятъра. Обстановката без правителство не е естествена, може да се случи всичко. Не ме касае изобщо цената на целулозата. Да не говорим, че както няма проблем с дървесината, така може и да има при ново правителство, както и какви ли не други мизерийки. Както се случи при чез и т.н. Естествено, че не бих купил на бфб в такова положение, особено неликвидно, особено пък хартия на космонавта със съмнителна репутация. Предполагам, че повече ми допада по-сигурен вариант в момента. Всеки си има неговия си рисков профил. Тебе те кефи хартията или просто ситуацията те е заварила с нея в джоба - ок, нямам против
Нищо де, ако беше само до цифрички, хората нямаше да са го казали този лаф "Не ми хвали акция, хвали ми пазар"
Оставям ви да се радвате на хартията
не е препоръкаLast edited by Orange Ray; 28.02.2013, 15:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеПравил съм го преди. Но се оказва почти безсмислено.
Какво би ми донесла като доходност на портфейла позиция в която бих вложил 0,2-0,3% от него?
Нищо! Дори да се удвои или утрои приноса за портфейла ще е нищожен.
А има и косвени разходи по това - разконцентриране.
И все пак отвреме-навреме се изкушавам за подобни инвестиции.
Примерно имам 9Т Арома от 27 ст.
Но ги правя по изключение.
Гледам като ще се занимавам с анализ на дадена акция, която после ще ме ангажира да я следя като пазарно представяне, отчети, новини и пр. да е поне 3-5% от портфейла. И тъй като той е големичък, ликвидността по доста позиции просто не успява да ги класира
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнениеA да да, наизуст, сърбал съм я тая попара, не ми се правете. От 2004 съм на великата борса бфб
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеМалко наизуст говориш но аиде.... ако станело това ако има покушение срещу ОБАМА и тн ... За репутацята те CHIM имат страхотна репутация,нали..банките и те ... и други много ликвидни мастодонти където пе4албата им не е от производство а от преоценки , валутни разлики и други и едвам скалъпват 7-8 милиона. Гледам на 4исто финансовите показатели на база цена и смятам 4е на Свилоза са отли4ни това е !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнениеАми защо на мен го обясняваш а не на ония които си хвърлят хартиите, като обезумели при най-малкия полъх на вятъра. Обстановката без правителство не е естествена, може да се случи всичко. Не ме касае изобщо цената на целулозата. Да не говорим, че както няма проблем с дървесината, така може и да има при ново правителство, както и какви ли не други мизерийки. Както се случи при чез и т.н. Естествено, че не бих купил на бфб в такова положение, особено неликвидно, особено пък хартия на космонавта със съмнителна репутация. Предполагам, че повече ми допада по-сигурен вариант в момента. Всеки си има неговия си рисков профил. Тебе те кефи хартията или просто ситуацията те е заварила с нея в джоба - ок, нямам против
Коментар
Коментар