IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    За мен най-доброто тепърва предстои.
    Дано да си прав , също съм оптимист за позицията. Имате ли информация къде може да се намерят актуални данни за движението на цените на BHK ?

При положение, че цените на основния продукт поне се задържат около текущите нива Свилоза ще направи добро представяне. В оперативен план действат в правилната посока - иновации с положителен ефект върху себестойността , свалиха и цената на капитала. Още тази година има прилични резултати и това при положение, че производствените мощности глобално са увеличени с 15 %, последните две години. Мярнах инфо , че е възможно някои линии да се закрият, както и за прехвърляне на мощности от производство на BHK към BSK в Северна Америка и Европа. Ако някой има повече инфо и желание ще е интересно да сподели.

Поздрави на имащите акции тук.

Не е препоръка

Коментар

• За мен най-доброто тепърва предстои.

Коментар

• На пръв поглед въпреки спада на цените на целулозата (-8% за Q3 спрямо 2013Q3) доста добре се справят, а и баси паричния поток

Коментар

• Добре!
          http://www.infostock.bg/download/SVI...01-09-2014.xls

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
            Даааам, перфектни са - лихва 3М EURIBOR +2.9% надбавка и падеж 2019, има го в ТР в партидата на Свилоцел.

Коментар

• http://www.infostock.bg/download/SVI...t_30092014.pdf
              На 25.07.2014 г. е сключен договор със СИБАНК АД за рефинансиране на
              инвестиционния кредит получен от Европейската банка за възстановяване и
              развитие / Нордик инвестмън банк. На 15.09.2014 г. дълговете на дружеството
              към ЕБВР/НИБ са платени изцяло. Целта на рефинансирането е подобряване на
              лихвените равнища, удължаване графика за изплащане на главницата до 2019 г.,
              преструктуриране и редуциране на обезпеченията, предвид намаления размер
              на главницата и оптимизиране на другите условията.

Коментар

• http://banker.bg/_m/?page[0]=b&page[1]=77&page[2]=504928

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                    Високото доверие на банките към Свилоза няма как да не ме радва. Гледам в ТР рефинансирали си кредита към ЕБВР и НИБ с кредит към Сибанк на нива 3M EURIBOR+2.90% и срок за погасяване 2019 г
                    Страхотна лихва си е това за мен, почти на нивата на които рефинансира преди няколко месеца СФИ през ДСК - там беше 3M EURIBOR +2.85%

Хайде хубав ден на акционерите тук!
                    Явно я надуши някой тъз артия че е убава .... .....ослушват се нещо купувачите ....но ще ги търсят тез артии на 3.2 скоро никъде ....

Не е препоръка за ПК на ЦК

Коментар

• Високото доверие на банките към Свилоза няма как да не ме радва. Гледам в ТР рефинансирали си кредита към ЕБВР и НИБ с кредит към Сибанк на нива 3M EURIBOR+2.90% и срок за погасяване 2019 г
                      Страхотна лихва си е това за мен, почти на нивата на които рефинансира преди няколко месеца СФИ през ДСК - там беше 3M EURIBOR +2.85%

Хайде хубав ден на акционерите тук!

Коментар

• Май мощният купувач се скри за момента да видим гейма как ще се развие ....аз лично под тройка спатия не давам нишо ....

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          Здравейте търсачи на силни усещания! Хвърчи ли ракетата право към космоса, или се мъчи пак да вземе завоя
                          Незнам какво хвърчи и какво не, обаче така и не можах да разбера ти какво правиш из форума. Едно ми стана ясно - на конкретни доводи, числа и аргументи отговаряш все така мъгляво и с общи приказки ( картони, кадастрони и др.), което ме навежда на следните хипотези - или знаеш всичко и не искаш да споделяш знанията си с останалите форумни участници или нищо не знаеш и си от немалката част на "въздушни" форумни герои ( без да се засягаш) - а ако стила ти е да провокираш малкото хора, които нещо поназнайват и по този начин да извлечеш някакво знание от тях - то забелязвам, че този ти приьом е на път да се изчерпа откъм ефективност
                          (спора ти с BSE Trader от друга тема) - дано и ти да си забелязал. Това го казвам без лоши чувства към теб.
                          Относно дивидента - със сигурност и от печалбата за 2015 ( ако такава има ) няма да видят акционерите дивидент - защо - четенето на някой отчет ( годишния най-добре), както и друга налична и публично достъпна информация ще ви даде отговор. Нека все пак бъдем реалисти, за да не се налага да ни приземяват такива форумни герои като Прецаканото. Успех с инвестициите.

Коментар

• Здравейте търсачи на силни усещания! Хвърчи ли ракетата право към космоса, или се мъчи пак да вземе завоя
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                              Просто някой им ИНФО което ние нямаме ...а и няма как да ни го каже.Или се очаква придобиване от някой или просто ще има тлъст дивидент за 2014 година, друг вариант не виждам ....
                              Това са просто хипотези не е препоръка за нищо

Поне според мен дивидент тук за 2014 малко вероятно. Компанията определено е атрактивна и предполагам не липсва желание за влизане , но трябва да има и желание за продажба и промяна в поведението на основния собственик. Според мен най - логично е пазара полека да започва да забелязва ясната тенденция за подобряване на резултатите и все още атрактивните цени, има и ред фактори, които ще се отразят положително следващите години - ефект от завършващата инвестиционна програма ( по - спомен около 2.5% надолу в себестойността), съществено намаление на задлъжнялостта.Евентуално по-силен долар, както и дори минимални увеличения на цената на продукцията биха довели до сериозно подобрение на нетната печалба.
                              Имам , не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                                Ехаааа явно има кой да купува по-големи пакети и на тези нива - 15хил акции на 3.05 си е добра сделка
                                Живна търговията, за миналата и за тази седмица са се преметнали над 44хил акции.
                                Просто някой им ИНФО което ние нямаме ...а и няма как да ни го каже.Или се очаква придобиване от някой или просто ще има тлъст дивидент за 2014 година, друг вариант не виждам ....
                                Това са просто хипотези не е препоръка за нищо

Коментар

Working...
                                X