IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stefan86 Разгледай мнение
    Ще ВИ помоля за една услуга! Някой ще ми сметне ли среднопретеглената цена на капитала?
    Бих, но не знам при каква лихва са заемите.

http://www.calkoo.com/?lang=3&page=13
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
      WACC на Свилоза ако съм те разбрал правилно???
      разбира се!
      ако може да ми качиш excel-ки филе , ще съм ти много благодарен.
      Last edited by stefan86; 05.09.2014, 10:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от stefan86 Разгледай мнение
        Ще ВИ помоля за една услуга! Някой ще ми сметне ли среднопретеглената цена на капитала?
        WACC на Свилоза ако съм те разбрал правилно???

Коментар

• има ли финансисти?

Коментар

• Ехаааа явно има кой да купува по-големи пакети и на тези нива - 15хил акции на 3.05 си е добра сделка
            Живна търговията, за миналата и за тази седмица са се преметнали над 44хил акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
              Еееееей недейте така чак с айсберги да купувате на 3 лева че някои форумни участници ще ви се ядосат и ще видите тогава

Поздрави за съдружниците!
              Каква я мислеха някой сънувайки космонавти ...каква стана тя ....докато някой сънуват космонавти ..други направиха 'десеткилевове'

Не е препоръка за ПК на ЦК

Коментар

• Еееееей недейте така чак с айсберги да купувате на 3 лева че някои форумни участници ще ви се ядосат и ще видите тогава

Поздрави за съдружниците!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Честито на съакционерите. Въпреки всеобщият песимизъм нещата се развиват доста добре
                  Айде игра около центъра в трите лева ....

Коментар

• Честито на съакционерите. Въпреки всеобщият песимизъм нещата се развиват доста добре

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                      Космос, ракети..., ама мисля още е далече от това.
                      Стигат ми тези цитати:
                      Паричните потоци са много стабилни, изплащат с добри темпове дълга си и логично виждаме съществен спад на разходите за лихви. Нетният дълг е бил:
                      2010Y - 73.524млн лв
                      2011Y - 65.325млн лв
                      2012Y - 56.654млн лв
                      2013Y - 50.369млн лв
                      2014H1 - 39.677млн лв
                      За същия период собствения капитал нараства от 42.593млн лв в края на 2010, до 71.943млн лв това тримесечие. Не е като да тъпче на едно място предприятието

Пък ти си чакай космическите ракети

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                        Poncho не знам дали сме космонавти братче ..ама цената на акцията отиде в космоса

Космос, ракети..., ама мисля още е далече от това.

Коментар

Мълчете си, че ей сега ще дойдат да ви напомнят какви сте космонавти.
                          Poncho не знам дали сме космонавти братче ..ама цената на акцията отиде в космоса

Коментар

• Вече доста дълъг период от време работят основно в посока сваляне на себестойността на произвежданата целулоза, новите инвестиции които очакват да завършат до края на годината пак са в тази посока. Имайки предвид спада на цената на целулозата на международните пазари с над 9% за второто тримесечие на тази година, спрямо второто на миналата и имайки предвид че ценообразуването при тяхната суровина (дървесината) няма никаква връзка с пазарните нива на целулозата ... доста добри резултати. За радост продължават да вдигат и обемите, както и има някакво падане при дървесината.

Паричните потоци са много стабилни, изплащат с добри темпове дълга си и логично виждаме съществен спад на разходите за лихви. Нетният дълг е бил:
                            2010Y - 73.524млн лв
                            2011Y - 65.325млн лв
                            2012Y - 56.654млн лв
                            2013Y - 50.369млн лв
                            2014H1 - 39.677млн лв
                            За същия период собствения капитал нараства от 42.593млн лв в края на 2010, до 71.943млн лв това тримесечие. Не е като да тъпче на едно място предприятието.

Ако видим малко съвземане на цената целулозата, нещата може още по-добре да започнат да изглеждат.

Коментар

Мълчете си, че ей сега ще дойдат да ви напомнят какви сте космонавти.
                              А, то ние си знаем, че редовно си летим в космоса.

Коментар

• Мълчете си, че ей сега ще дойдат да ви напомнят какви сте космонавти.

Коментар

Working...
                                X