IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да, защо ли закъсняват Едва ли има умисъл

Коментар

• Днес е последния срок за консолидирани отчети, май за сефте Свилоза ще закъснеят, защо ли Е имат още нколко часа де, ама бяхме свикнали винаги да дават значително преди крайния срок.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kire Разгледай мнение
        Нвероятни усилия полагат тук да прецакат малките инвеститори, големи хватки, големи упражнения за да избият парите от концерта може би ... С 1 лв да вдигнат цената- щя платят 870хил лв повече, с 2 лв - 1,740 хил.лв - пари които не са кой знае колко за мажоритаря и за компания която прави по 20 мил. на година а догодина - 30. А на 8лв мисля, че повечето ще са доволни.
        да, доста грозно се получава и по никакъв начин не допринася за това БФБ да стане по-търсена от бизнеса и инвеститорите. не е само свилоза - хубави дружества 'заминаха' от БФБ баш, когато започнаха да стават апетитна хапка. Излиза, че на БФБ се търсят балъци или се ползва за схеми за усвояване на парите за пенсия, които искаме неискаме внасяме.. или се перат пари.
        Единственото успокоение за миноритарните инвеститори, които не са ок с това Дачев да ми подхвърли нещо и да скатае от БФБ е, че той доста дейно критикува управляващите в последно време, а сега разчита да му 'мине' търговото по тънката лайсна... може и да не го огрее.

успех на стискащите акциите тук
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Според мен ако не върнат търговото, КФН ще покажат колко ”независима” институция са, или какви ”умове” на финансите работят там ...

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Според мен мажоритаря извади голям късмет, че навън започна корекция и за последния месец и половина върнаха доста акциите като цяло и в pulp&paper сектора в частност. Акциите масово слязоха до нивата отпреди 5-6 месеца,а оттам и рейшотата им. Мисля си, че нарочно сега не сложиха дружества аналози, защото щеше да трябва да ги смятат към датата на търговото в началото на октомври. Сега при окончателна забрана от страна на КФН ще правят ново търгово, но ще ползват и текущите цени на акциите навън. Е шанс за Дачев - да може да спести малко пари.
            Абсолютно съгласен за външните пазари.
            И как биха защитили висок % за дружества аналози в нова цена при положение, че сега въобще не ги включиха?!
            Ноо, при евентуална окончателна забрана ще трябва да се позоват на отчета си за трето тримесечие за ново търгово.
            А трето тримесечие е обикновено най-силното за Свилоза и не виждам причина и т.г. да не е така.

Коментар

• Нвероятни усилия полагат тук да прецакат малките инвеститори, големи хватки, големи упражнения за да избият парите от концерта може би ... С 1 лв да вдигнат цената- щя платят 870хил лв повече, с 2 лв - 1,740 хил.лв - пари които не са кой знае колко за мажоритаря и за компания която прави по 20 мил. на година а догодина - 30. А на 8лв мисля, че повечето ще са доволни.

Коментар

• Според мен мажоритаря извади голям късмет, че навън започна корекция и за последния месец и половина върнаха доста акциите като цяло и в pulp&paper сектора в частност. Акциите масово слязоха до нивата отпреди 5-6 месеца,а оттам и рейшотата им. Мисля си, че нарочно сега не сложиха дружества аналози, защото щеше да трябва да ги смятат към датата на търговото в началото на октомври. Сега при окончателна забрана от страна на КФН ще правят ново търгово, но ще ползват и текущите цени на акциите навън. Е шанс за Дачев - да може да спести малко пари.

Коментар

• БСЕ, ето цитат текста от новото уведомление:
                  Предоставяме внесеното коригирано търгово предложение
                  на Ваше разположение в административна сграда на „Свилоза“ АД на адрес: гр.
                  Свищов, Западна индустриална зона.
                  Би следвало да можем да го получим и го видим и да се ожалим пак
                  Last edited by pepe1234; 27.11.2018, 17:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                    Този път май няма да видим самото търгово предложение

Аз мисля, че нито са удовлетворили подадените жалби, нито пък са изпълнили препоръките на Комисията. Да искаш да се отписваш на P/E 7.02х и EV/EBITDA 5.42x и да отказваш да използваш пиъри си е ... не знам.

https://www.investor.bg/novini-i-ana...-jalba-270141/
                    Е, те жалбите са били към Комисията и те си важат и за коригираното, а дали в коригираното търгово са изпълнили препоръките и към АРУС - ще видим..
                    И да-може и да не видим коригираното сега, и няма да знаем какво има в него, но пък знаем какво НЯМА в него.
                    Та може би има какво да поработим още малко ..

Сещам се за онзи сервитьор, който накрая на сметката записвал
                    АМ- 10%
                    Което значело Ако Мине
                    Та така и с Дачев...
                    Last edited by abc; 27.11.2018, 17:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Solid149 Разгледай мнение
                      В момента топката не е ли в КФН, или ние трябва да се ожалим за да прегледат търговото ?
                      8 дни има още Комисията, за да приеме или отхвърли коригираното търгово. Ако има с какво да и помогнеш, за да вземе правилното решение-сега е момента...

Коментар

• Този път май няма да видим самото търгово предложение

Аз мисля, че нито са удовлетворили подадените жалби, нито пък са изпълнили препоръките на Комисията. Да искаш да се отписваш на P/E 7.02х и EV/EBITDA 5.42x и да отказваш да използваш пиъри си е ... не знам.

https://www.investor.bg/novini-i-ana...-jalba-270141/

Коментар

• В момента топката не е ли в КФН, или ние трябва да се ожалим за да прегледат търговото ?

Коментар

• Желаещи за обжалване има ли този път?

Коментар

• Има становище ама по-добре да нямаше. :-))

Коментар

• Наредба 41
                                Чл. 10.
                                (1) Прогнозните парични потоци се определят въз основа на обосновани прогнози.
                                (2) Прогнозите се обосновават чрез ретроспективни данни най-малко от последните три годишни одитирани финансови отчета на дружеството и последния публикуван финансов отчет преди датата на регистриране на търгово предложение, съответно преди датата на представяне за одобряване на договора за съвместно предприятие или изготвянето на плана или договора за преобразуване на дружеството, както и на база характеристиките на дружеството по чл. 7, ал. 2. Когато дружеството изготвя консолидиран финансов отчет, информацията по изречение първо трябва да бъде представена на базата на консолидираните финансови отчети.

Коментар

Working...
                                X