IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    BSE, знаейки те като валю/гроуф ориентирано другарче - да те запитам ако нямаш нищо напротив - какво е ев/ебитда на портфейла ти ?
    Може и на лс ако желаеш...

ПС Линка ти не ще....
    Линкът го оправих, някакви кавички имаше, не знам защо.

Да ти кажа ЕВ/ЕБИТДА си го смятам по компании, на протфейла не съм се опитвал да смятам, щото имам и холдинги и адсици при които не гледам ев/ебитда.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Браво на свилозци, използват добрите времена за целулозата и ускоряват сериозно инвестициите като използват значително увеличените печалби за допълнително сваляне на себестойността на продукцията им (а след това и за вдигане на капацитета). Форсират планираниите проекти, разчистват място за новите инвестиции и подхващат и Химическата водоочисстка

http://www.svilosa.bg/bg/auctions/?year=2015
      +1
      И само да добавя предстоящото намаление на цената на природния газ, което ще доведе до снижаване на разходите за работа на Варова пещ

Коментар

• BSE, знаейки те като валю/гроуф ориентирано другарче - да те запитам ако нямаш нищо напротив - какво е ев/ебитда на портфейла ти ?
        Може и на лс ако желаеш...

ПС Линка ти не ще....

Коментар

• Браво на свилозци, използват добрите времена за целулозата и ускоряват сериозно инвестициите като използват значително увеличените печалби за допълнително сваляне на себестойността на продукцията им (а след това и за вдигане на капацитета). Форсират планираниите проекти, разчистват място за новите инвестиции и подхващат и Химическата водоочисстка
          http://www.svilosa.bg/bg/auctions/?year=2015
          Last edited by BSEtrader; 10.09.2015, 15:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            pipbel, .....
            Доста несъгласен адаш , като имам повечко време ще ти отговоря по подробно.

Коментар

Не е щатска, основно операциите и разходите са в канадски $ и евро, а приходите в гущери.
              Листната е в щатите и отчетите ги гледам в долари. Видях това което си писал, но не си разбрал явно какво имам предвид

Коментар

• pipbel, двете компании произвеждат различен продукт. Ние ползваме широколистна дървесина а те иглолистна. Освен това предпочитам да познавам в детайли компанията, която търгувам. Сигурен съм, че канадците я познават доста по-добре от теб и ще видят проблемите в зародиш. За теб тя е само купчина коефициенти и нищо друго. Затова не очакваше добри резултати за Свилоза. Тези, които се интересуваме от нея не сме изненадани. По-долу някой писа за спада при канадците от последните месеци. Нямам си и идея защо се е случил. Сигурен съм, че и ти нямаш. Гледането само на голи коефициенти без да се познава в детайли бизнеса води до изкривявания. Пред няколко месеца, когато Свилоза беше на фоуърд П/Е 3,5 твърдеше, че била скъпа. Сега пускаш друга компания, на която съм сигурен, че пак си нямаш и хабер от фоуърд резултатите а гледаш само трейлинг назад за последните 12 месеца. Нещата не са толкова прости колкото си мислиш. Пазара не е само математически модели.
                До тук се движим добре. В следващата година имаме още много път нагоре. Няма да го вземем за един ден. Аз съм много доволен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                  Изглежда супер, но каква е причината за силния спад от април досега?
                  По същата причина поради която свилоза не падна под 2 лева след кофтия отчет 1-та триада - там има пазар !
                  Е, и слабостта на канадския долар допринася за една част от прайс eкшъна в $

при щатските компании валутните изменения нямат този ефект който има при нас.
                  Не си прочел дори резюмето за компанията.
                  Не е щатска, основно операциите и разходите са в канадски $ и евро, а приходите в гущери.

Коментар

Ха да видим кой първи от нас ще чукне 50% профит....
                    Успех !
                    Ние да си направим 50% горница оттук, пък хич няма да ти завиждам че няколко дни/седмици преди нас си направил 50%

п.п. При Свил очаквам доста добри отчети, а при щатските компании валутните изменения нямат този ефект който има при нас.

Коментар

Eй голяма радост, голямо нещо за 48 келяви хилки.
                      Явно е голяма ликвидната суша, та горните направо като ликвиден порой се считат...

Аз понеже продадох туканка моите, днес след ъпгрейда реших да си взема тоя братчед на свилоза. Няма космонавти, ма поне има сосен дивидент.

Успех !

http://finviz.com/quote.ashx?t=MERC&ty=c&ta=1&p=d
                      Изглежда супер, но каква е причината за силния спад от април досега?
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                        При този кофти пазар по света и у нас си е повече от добре че минава гояма сделка и то 3% над последна сделка
                        Eй голяма радост, голямо нещо за 48 келяви хилки.
                        Явно е голяма ликвидната суша, та горните направо като ликвиден порой се считат...

Аз понеже продадох туканка моите, днес след ъпгрейда реших да си взема тоя братчед на свилоза. Няма космонавти, ма поне има сосен дивидент.

Успех !

http://finviz.com/quote.ashx?t=MERC&ty=c&ta=1&p=d

Коментар

• Не мърда, защото позицията е ниско-ликвидна, тя и надолу не мърдаше толкова. На следващия отчет със сигурност ще мръдне

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
                            Е да, ама цената не мърда.
                            При този кофти пазар по света и у нас си е повече от добре че минава гояма сделка и то 3% над последна сделка

Коментар

• Е да, ама цената не мърда.

Коментар

• Хубава сделка мина тук, че и над пазара. Браво, браво

Коментар

Working...
                                X